Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe feb 10, 2006 5:39 pm

dmalis je napisal/-a:Ful hvala za vaše odgovore.

Glede napačnega izračuna porabe pa ne vem.

Moj postopek je takšen.
- Ko se kazalček spusti na najbolj spodnjo črtico (lučka ne gori) grem tankat
- Natankam do fula = 35L ... 1x sm clo drmu in natanku tok da je začel vn tečt :) pa je znesl nekje 38L
- Števec resetiram na 0
- Ko pride kazalec ponovno na spodnjo črtico preberem km = cca 400

glej tankaš na ful
števc km daš na nulo
pokurš bencin
in natankaš polno

tolk kolkr si bencina NAZADNJE natoču deliš s prevoženimi kilometri in pomnožiš s 100

35L / 400km x 100 = 8,75 L/100km

tista tvoja metoda gledanja na cagar od bencina je nenatančna, ker ti komot niha za 5 litrou
podpis

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So feb 11, 2006 12:23 am

jaz sem mel 2 leti accenta 1,5 letnik 97 ... pa je pil 7-9

jah... avtocesta pa pohodu gas, kolikor je šlo 180+ je poraba narasla :lol:
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So feb 11, 2006 12:26 am

maniaxxx je napisal/-a:poraba 9,5 za accenta je še vseeno preveč..preveri lambdo če ti dela, kolektor če imaš slučajno počen pa če imaš zapacan vbrizg. kater motor imaš? če imaš 1.3. ti več kot 8 ne bi smel pit pa če si shumaher, men je žrl 1.3 povprečno 7 pa je moja vožnja dobr znana :D , zdej mam 1.5 pa mi je žrl tud 16 litrov :oops: ( sam je bla lukna v kolektorju pa je lambda dobivala narobe podatke), zdej mi žre rečmo 10 če ga živalsko tišim ( torej večino časa :oops: ), povprečje ob dokaj normalni vožnji ( 140-150kmh) je pa 7.5. pa ma avto minimalno 170kkm.. lahk pa napišeš več podatkov o svojmu hyundaiiu pa ti bom še kaj več povedal. Lp

pa 45 litrov ne boš nikol natankal v accenta, js sm maximalno 42 litrov ponavad pa okrog 40, pa je avto že fejst prazen ;)

jst ga kr dobr teram pa mam porabe tut 11 litrov recmo.. :P pa več kot 8 pije praktično skos (mestna vožnja), ma pa na relacije lohk zlo nizko porabo..

lp
Slika

dmalis
Nov uporabnik

Napisal/-a dmalis So feb 11, 2006 5:26 am

9.5 L je sicer več kokr ma folk na poraba.com. J

V bistvu bom naredu tko.... Tanku bom do konca, potem pa prevozu 100km in spet tanku do konca....To bom naredu npr 3x in v povprecju izmeru kok L na 1ookm mi zadeva žre.

Če bo to več kot 8.23 (poraba.com) bom su do mehankarja.

Pozna kdo dobrega hyundai mehankarja. Moj sedanji (Lekše iz Trnovga) ni ravno nekaj za kar bi človek ubijal. Pred nekaj meseci sem ugotovil, da v mašini sploh ni olja pa čeprav naj bi ga majstri zamenjali pred nekaj tedni. Tudi šip, ki so se mi konstantno snemale niso znali (si niso vzeli časa) pravilno nacentrirati v utore (sem jih sam in se niso snele že 2 leti). So pa kvalitetni v izstavi računa...tm pa svaka čast :)

lp,
dm

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar So feb 11, 2006 9:53 am

In v čem je razlika, če ga natankaš do konca. Se voziš 400km in ga greš natankat. Toliko litrov kot ti bo šlo sedaj v rezervar je avto spil v 400km.
Cifro deliš s 4 in dobiš, koliko ti je spil v 100km.

Vam enim ta matematika res dela hude probleme ... pa logika tudi. To je tako, če v osnovni šoli zatrjuješ učitelji, da tega in onega nikoli v življenju ne boš rabil ... :rofl

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So feb 11, 2006 10:59 am

dmalis je napisal/-a:9.5 L je sicer več kokr ma folk na poraba.com. J

V bistvu bom naredu tko.... Tanku bom do konca, potem pa prevozu 100km in spet tanku do konca....To bom naredu npr 3x in v povprecju izmeru kok L na 1ookm mi zadeva žre.

Pozna kdo dobrega hyundai mehankarja. Moj sedanji (Lekše iz Trnovga) ni ravno nekaj za kar bi človek ubijal. Pred nekaj meseci sem ugotovil, da v mašini sploh ni olja pa čeprav naj bi ga majstri zamenjali pred nekaj tedni. Tudi šip, ki so se mi konstantno snemale niso znali (si niso vzeli časa) pravilno nacentrirati v utore (sem jih sam in se niso snele že 2 leti). So pa kvalitetni v izstavi računa...tm pa svaka čast :)

lp,
dm

si že kdaj slišal da je poraba odvisna od tega kako voziš avto in kje ga voziš? :roll:

Tudi če greš po omejitvah lahko slabo voziš (recimo 60 se lahko pelješ in v drugi in v peti).

Sem imel (novejšega) Accenta pa je bila 9 po Ljubljani čisto normalna poraba.

Je pa tvoj avto fenomen da se lahko vozi par tednov brez olja :rofl

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic So feb 11, 2006 11:18 am

dmalis je napisal/-a:9.5 L je sicer več kokr ma folk na poraba.com. J

lp,
dm

Če maš cajt meš enga v Škofji Loki, nism sigurn kako se piše sam pravjo da je dobr. Bom probov izvedt.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So feb 11, 2006 12:03 pm

lublancan je napisal/-a:
dmalis je napisal/-a:Ful hvala za vaše odgovore.

Glede napačnega izračuna porabe pa ne vem.

Moj postopek je takšen.
- Ko se kazalček spusti na najbolj spodnjo črtico (lučka ne gori) grem tankat
- Natankam do fula = 35L ... 1x sm clo drmu in natanku tok da je začel vn tečt :) pa je znesl nekje 38L
- Števec resetiram na 0
- Ko pride kazalec ponovno na spodnjo črtico preberem km = cca 400

glej tankaš na ful
števc km daš na nulo
pokurš bencin
in natankaš polno

tolk kolkr si bencina NAZADNJE natoču deliš s prevoženimi kilometri in pomnožiš s 100

35L / 400km x 100 = 8,75 L/100km

tista tvoja metoda gledanja na cagar od bencina je nenatančna, ker ti komot niha za 5 litrou

dmalis
ti maš čist uredu način- sam preden števc resitiraš je brezveze kolk si natoču
k ti pride na črtico napolni tolk kokr si mel ob resitiranju- torej polno in boš zvedu kolk ti pije
pa to ponoviš vsaj ene 5x za realne podatke
pa ne po 100km
ampak poln tank
torej
1. NATANKAŠ
2. RES. ŠTEVEC
3. PREVOZIŠ DO PRAZNEGA TANKA
4. NATANKAŠ
5. PREGLEDAŠ PODATKE- KOLIKO L SI PORABIL IN KOLIKO KM SI NAREDIL
6. ISTO KOT DRUGA TOČKA
IN TO PONOVIŠ ČIM VEČKRAT
lp

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So feb 11, 2006 1:30 pm

YO! Jst sm mel 2 accenta in ti bom za vsakega povedu kako je bla poraba. Prvo tko 3 vratni accent ma ene 44litrov tank , kot si reku na začetku da ti je kazalčk kazu čist uspod že k je prazn pa ti lučka ni začela svett , k ti bo začela postopoma to pomen da maš notr se najmanj 5 litrov , men je crknu zmankal bencina in je pol notr šlo 43,75 litrov bencina. Limozina accent 1.5 ima tank 50+litrov. Vsi ostali majo 44 litrov

Accent 1.5 GS 90HP 3 vrata
z približno +40 litrov bencina :
poleti ---> 560km
pozimi ---> 510km
( če hočš to dosešt skos vozt do 130kmh/h in nč več)

Accent 1.5 GT 100HP 3 vrata
z približno +40 litrov bencina
poleti ---> 520km
pozimi ---> 460km
( če hočš to dosešt skos vozt do 130kmh/h in nč več)
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov