Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe feb 10, 2006 10:20 pm

s tabo se pa ni za šalit ;)
lej, dandanes je človeka, ki te ne bi probu odret sila težko najt...sploh je to problem za ženske, zadnč je ena za menjavo olja, filtra in žarnice plačala 36000jurjev na AMZSju ko sem avto na optiko pelu taj, da sm poslsl papirje za homologacijo.

jz hodim k enemu mehaniku že lep čas...ugotovu sm da me je nategnu do zej 2krat in to v zadnjih 6ih mesecih: namest SKF lagrov mi je v avto stišu neke socialne p***e, ki so crknle po manj kot 5000 km in manj kot pol leta in ni hotu za garancijo čut, pa čeprav sem mu na žive in mrte težil in moril in drugič, ko mi je pred mesecem kable pustil ležati na svečkah in jih ni pritisnil na svečke tako da en cilinder sploh ni deloval in sem to opazil ko sem stal in sem slišal tist anoying zvok. Zakaj je to naredu?ker hoče dobit neki dodatnega keša, ko bi jz spet tja pršu pa joku da neki ni ok, m***r!! pa nism neumn, marsikej sam šraufam, če bi le mel delavnco bi še več, nimam neke high-tech žvadi in ni tolk zakompliciran rihtat.
ta mehanik mene več ne vidi, pa čeprav se o njem po Celju da slišati marsikej dobrega...poskusu je, in to je to, bom pa o njem naprej povedu vsem kaj in kako, čeprav je do danes bil z mano korekten.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe feb 10, 2006 10:22 pm

@ čare - malce se pomiri no.

Glej glede kablov...lahko ti je katerega poškodoval ali pa je ravno naklučje tako hotelo, da je crknil, ko si avto dobila od mehanika. Torej je težko nekaj govoriti na pamet,dokler ne vidiš starih kablov...

Ampak roko na srce,če računa za menjavo kablov 5.000 sit...potem ga jst ne razumem...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 11, 2006 12:23 am

RedBull™ je napisal/-a:@ čare - malce se pomiri no.

Glej glede kablov...lahko ti je katerega poškodoval ali pa je ravno naklučje tako hotelo, da je crknil, ko si avto dobila od mehanika. Torej je težko nekaj govoriti na pamet,dokler ne vidiš starih kablov...

Ampak roko na srce,če računa za menjavo kablov 5.000 sit...potem ga jst ne razumem...

ma na živce mi grejo objave takih ki nmajo pojma to je isto kot bi zdej jest vm razlagu kako se nrdi salamo vse od klanja prasca pa dalje in ker nimam pojma kako sm tih in grem u trgovino pa jo kupim že narejeno

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So feb 11, 2006 7:55 am

RedBull™ je napisal/-a:Ampak roko na srce,če računa za menjavo kablov 5.000 sit...potem ga jst ne razumem...

če jaz kej prov razumem je punca prpelala avto in rekla da cuka in pol je mogu mehanik ugotovit kaj je narobe in verjetno ni takoj zadev u povno je prej še kakšn frtajler razdru pa svečke sprobu itd preden je ugotovu da so kabli zanč in jih pol zamenju to pa tud ne traja 15 min ;) a res ni nobenga mehanika tuki gor da bi vedu kako grejo te postopki :o
....

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So feb 11, 2006 12:16 pm

Po bitki so itak usi generali :?
....

Uporabniški avatar
PANAMERA
Nov uporabnik

Napisal/-a PANAMERA So feb 11, 2006 10:53 pm

Danes me ni blo doma, in šele zdaj berem, da se je iz tega razvila prav burna debata. Mnenja so različna in najbolj cenim tiste, ki povedo, kaj je na stvari in mi razložijo, ?zakaj?, ?kako dolgo traja?, ?kaj bi lahko bil vzrok? ipd. Ne maram pa ljudi, ki pišejo recimo take "pa kaj bi ti rada ženska glava" pa "joj kakšne mate eni prov za kozlat" in ne preberejo, da je servis (menjava dihtunge, brušenje glave, termostat, jermen ...) stal 55 tisoč, s čimer se popolnoma strinjam. Bravo Čare! :clapclap Ti si The Best mehanik, sam ne zameri, ker punce pa ziher nimaš, k se ne znaš obnašat do žensk. =I

Lenivec je napisal: jah nevem meni ko je rihtal dihtungo na glavi sn tut dobo avto in je noro cukat začel sem šel do njega in mi reče kabli so najverjetneje, odpre havbo mu zalaufam avto in reče ja p glej kje prebija... brez da je avto videl je reko da so kabli ker je pač vedo da se stari prepereli kabli zjebejo ko jih mrdaš...

Men je fotr sam povedo, da mehanik kablov najbrž ni poškodoval, ampak so bli pač stari in lahko, da so se poškodovali, ko je razstavljal glavo. O.K. Sem misla, bom še koga drugega vprašala za mnenje. Vas, dragi fantje na forumu "avtomobilizem", ki se na te zadeve bolj spoznate. Ko je mehanik odprl haubo pred mano, je začel skomigvat z rameni in premišljevat, kaj bi lahka to blo. "Mogoče pa je kaka smet," sem rekla jaz, ki nimam pojma. :roll: Sicer res ne vem, kaj je frtajler, pa kaj so šobe, pa kje naj bi sploh ta dihtunga na glavi bla (no, to zdaj vem), sem si pa že sama menjala akumulator in mislim, da bi si te kable tudi lahko. Ampak kot pravi fotr: "Mi ne plačamo dela, ampak plačamo za tisto, kar si sami ne znamo nardit." :bonk

Hvala RedBull, lenivec in Damjan 19. :___o
Čare, brez komentarja. Neyo-Neyo, no ja. Brez komentarja.

Aja, avto mi ni pred servisom niti enkrat zakuho ampak je sam antifriza zmanjkovalo. In sem pač dotakala, pa se mal manj vozla, dokler nism našparala za mehanika.

Lep pozdrav vsem, se oglasim še kaj. :8
Oh Lord Won't You Buy Me a Porsche Panamera.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 12, 2006 2:45 am

najprej praviš da te je odrl za ne vem kok dnarja pol praviš da si se s tem sprijaznila .Drugič praviš da se je avto parkrat pregrel pol spet praviš da se ni da je samo antifriza zmankoval no zdaj pa še praviš da bi kable sama lahko zamenjala ja kaj si ga pa sploh vozila njemu pa še neumen je tist ki da avto iz rok preden dobi plačan kar je naredu in pol si še užaljena ko te napizdim kaj ti je ja oprosti sam sej ni važn a si tip al pa ženska lupaš neki brezzveza in na konc je vse pomešan med sabo
p.s. mel sem punco 5,5 let in se je zgonila(tok glede žensk pa kok jest ne znam z njimi-no ene so oz. ste še hujše)mam pa tud že lep čas drugo tko da se ni treba bat da mam kakšne težave pa zato robantim nad ženskam sej pravm ni važn dec al baba ne lupaj neki brezzveze

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne feb 12, 2006 8:41 am

PANAMERA je napisal/-a:Lep pozdrav vsem, se oglasim še kaj. :8

K boš mela poršeja lah zafuraš en krog :-P
Slika
....

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne feb 12, 2006 9:14 am

Če je samo zamenjal tesnilo na glavi je 55k kr dost,če pa je glavo še obnovil oz.zamenjal teflone in porajbal ventile,dal glavo brusit(kar je skoraj moral če je vode zmanjkovalo)ter zamenjal vodno in napenjalce in jermena je pa 55k sit čist normalna cena.Ko pa ti je začel cukat,ni samo menjal kablov vendar je moral še ugotovit napako,tko da nisamo menjava ker tudi ko se išče napaka čas mineva.Sej vem da so stroški vzdrževanja vozila dragi,vendar če kupiš avto se pač moraš s tem sprijaznit.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne feb 12, 2006 11:57 am

ja lej jaz nevem kok pridejo za tvoj avto jaz imama esperota pa pridejo kabli okoli 15000!!! ce ne vrjamete preverite!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne feb 12, 2006 12:00 pm

ja lej problem je lahko natsal tudi ce ti je snemal kable ko je bil avto topel ker ti je lahko odtrgal notnjasot, in potem ni vec stiak a ne !

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne feb 12, 2006 12:26 pm

Nevem kaj si eni mislite ampak na 10 let starem avtu se začnejo stroški popravil zviševat in to zato ker pač rado kaj crkne :D Seveda je to pogojeno kako lastnik dela z avtom,če se ti avto pregreje morš vsaj tok intiligenten bit da pogledaš kdaj na kazalec temperature ne se sam vozit 55k za brušenje glave in podobnega z tem da je sam dal material ni velik se pa cene razlikujejo od mehanika do mehanika to je pa res.Punca če so te "nategnili" si si deloma sama kriva prvo kot prvo avto pelješ k mehaniku ki ni usposobljen za servisiranje tvoje znamke (sej ne rečem mogoč ga zna zlo lepo popravit)sam ni pa usposobljen in če pač pri delu poškoduje kabe se morš z tem sprijaznit :D
Drgač pa upam,da si klub zapletom rešla problem in se zj lahko brez skrbi voziš :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne feb 12, 2006 12:43 pm

seat je napisal/-a:Punca če so te "nategnili" si si deloma sama kriva prvo kot prvo avto pelješ k mehaniku ki ni usposobljen za servisiranje tvoje znamke (sej ne rečem mogoč ga zna zlo lepo popravit)sam ni pa usposobljen in če pač pri delu poškoduje kabe se morš z tem sprijaznit :D
:D
Jaz svojga kr sam šraufam pa nism nč usposobljen ;) nimam nobene šole za avtomehanika al pa kleparja al pa ličarja narjeno pa sm že velik raznih znamk avtov popravlu pa tud nč nism še poškodvov se mi zdi da so na uradnih servisih pov manj usposobleni saj tm delajo tud taki k se učijo na tvojmu avto :roll:
....

Uporabniški avatar
PANAMERA
Nov uporabnik

Napisal/-a PANAMERA Ne feb 12, 2006 1:00 pm

@Čare: Prvi servis je bil plačan keš na roko še isti dan, ko sem prevzela avto. Lahko si prebereš, kaj vse je bilo popravljeno. Če slučajno ne veš, kaj je sploh bilo moje vprašanje, je blo samo glede kablov, ne pa mi zdaj očitat, da bi rada mela pol mašine nove za pet jurjev. Pa ne lupaj neke brezveze, ker sem vse že točno napisala. Mogoče malo nejasno tam, ko sem napisala, da račun ni plačan. Ja, ta zadnji za 9 čukov. Avto mi je pa moral dat, ga je mel dva dni (čez 8.2.) in se je fajn vozil z njim. K sem pa prišla po njega, pa tega mehanika ni blo tam. Saj vse že piše, tak da ne čohaj tam, kjer te ne srbi, Čare.O.K.
Oh Lord Won't You Buy Me a Porsche Panamera.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne feb 12, 2006 1:12 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:
seat je napisal/-a:Punca če so te "nategnili" si si deloma sama kriva prvo kot prvo avto pelješ k mehaniku ki ni usposobljen za servisiranje tvoje znamke (sej ne rečem mogoč ga zna zlo lepo popravit)sam ni pa usposobljen in če pač pri delu poškoduje kabe se morš z tem sprijaznit :D
:D
Jaz svojga kr sam šraufam pa nism nč usposobljen ;) nimam nobene šole za avtomehanika al pa kleparja al pa ličarja narjeno pa sm že velik raznih znamk avtov popravlu pa tud nč nism še poškodvov se mi zdi da so na uradnih servisih pov manj usposobleni saj tm delajo tud taki k se učijo na tvojmu avto :roll:

No ja sam če prow si samouk in znaš različne znamke popravljat ti jst nebi zaupalč svojga avta pa ne zato ker nebi znal popravit ampak pri mehanikih ki imajo obrt in ki so "usposobljeni" lahk uveljavljaš garancijo in se lahk tut pritožiš tle je punco omenila da je avto peljala k mehaniku ki dela na črno in tle je hakelc koga držat ker nima ne računa ne delovnega naloga :D
Je pa tko pač kable je po določenem času potrebno zamenjat in pa 9k ni nevem kako strašen strošek če je mehanik dal kable nevem pol če je 9k tak visok strošek zakaj pol take osebe same doma ne popravljajo avta bi mogoč blo na cesti manj avtov pol :D
Nočem zj nobenga žalit al kj podobnega sam razpizdi me ker se nekateri pizdijo za ceno storitev pa pol tle jamrajo to bi prej lahko vprašala tle zakaj cuka in bi ji svetovali mislim no.Pol pa omeni še da mehanik dela na črno in kako se naj pritoži ja lubi moji dejte se mal zresnit.To je lih tko kot da bi jst dal čipat svojga Leona k enemu ki to dela na črno in pol i zajebe turbino in elektroniko in pol bi tle jamru a je on kri al ni.get the point :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov