čare je napisal/-a:ta je pa dobra od kdaj se pumpa prodaja po cilindrih je pa res da za VR& najbrž ne boš dubu kopije za roverja je original res ene 50 jurjev kopija pa dobrih 20 pa tud to ni res da čutiš da bo crknila tik pred zdajci jest sm se z zjebano vozu 2 mesca (enkrat dela enkrat ne) kolegu je pa na roverju 2 leti brenčala pa jo je zamenju ker jo ni mogu več poslušatlexuss je napisal/-a:po sliki sodeč se ni treba bat, to je pokrou ventilou in stroški bojo manši kokr pa č bi dal menat tesnilo med blokom motorja in glavo
da pa slišiš neko vibriranje so verjetno vžigalni kabli, k ti prebijajo
z bencinsko pumpo je pa use uredu- gre to takrt h vragu ko čutš kilometr predn gre h vragu da motor zgubla moč pa četud maš gas do konca u treji ine peleš mn k 50km/h in ko ti crkne auta ne užgeš več
za svojo pumpo sm dau 80 jurjou vr6 mašina, za 4 cilindre pride mn okol 60čukou
djarty je napisal/-a:Začelo mi je piti hladilno tekočino (skoraj 1 liter) in pa približno 1 liter olja na 1000 km. Prav tako se je na motorju spredaj nabral kondenz. Je to znak, da bo šlo tesnilo na glavi ?
aRTy
Blinder je napisal/-a:Sem novopeceni lastnik enakega avta(200 vi), in sem se ze opekel.
Tudi moj pusca hladilno tekocino, se vidi tudi v prostoru motorja, ki je ponekod moker. Hladilno tekocino jo pusca le ko motor dela, ce je ugasnjen ne pusca.
Z avtom sem prevozil le ~400km, in nisem se opazil, da bi pil olje. Tesnilo glave mi ze zdaj malo pusca, ker se vidi olje ki uhaja. Cep od olja je cist. Verjetno bo mehanik odlocil, ce je treba menjat tesnilo ali ne.
Nekaj me zanima. Avto bom peljal h mehaniku, da ga pregleda, in me zanima kolko $ bi me moralo stat popravilo. Avto sem pravkar kupil, tako da ne vem v kaksnem stanju je motor. Koliko stane zamenjava naslednjih stvari(material + delo)?
- (olje in oljni filter si sam menjam)
- jermeni
- vodna pumpa
- kaksni filtri
- tesnilo glave(vijaki, tesnila, antifriz)
- se kaj?
Glih tako da vem, kaksno ceno naj pricakujem, in ce slucajno me hoce "uzgat", da najdem drugega mehanika![]()
Se nekaj: med voznjo, ponavadi ko mocno pritisnem gas, se slisi zadaj kot neko vibriranje, spominja na vibro mobitela, in slisi se jo za cca~ sekundo. Verjetno je to crpalka od bencina? Je to slab znak, da se jo slisi, ali je to normalno pri teh avtih?
Lp
EX-B je napisal/-a:Blinder, a ti si kupil tega lila..Skoda, ce bi kupil mojega crnega, nebi mel stroskov z njim takoj na zacetku :P Res da ma moj najvec km od vseh ki so se prodajal zdej, ampak ma pa menjane skoraj pol masine (na stroske avtohise, ki ga je meni prodala, sem popolnoma popizdil ko mi ga niso hotli zrihtat in so mi potem naredili skoraj generalko na svoje stroske..).
Glede dolgega vziganja, jaz sem imel enake probleme, pa nikakor nisem mogel ugotovit, kaj je.. Sem menjal akku, gledal kje mi cez noc pobere tolk stroma, da zjutri ne vzge vec.. In nakonc sem ugotovil, da so svecke ze tolk slabe, da po daljsem stanju ne vzge vec (meni je samo po eni noci stanja se vzgal, po dveh pa ni vec sanse..). Zdaj po menjavi sveck vzge vedno po parih vrtljajih zaganjaca (tud po tisti hudi mrzlici, ko je blo -20C in ko mi je avto stal tri dni, takoj je vzgal), tako da so verjetno tudi pri tebi svecke za preverit, v kakem stanju so.
Aja, za puscanje vode, pa preveri vodno pumpo. Tud jest nisem mogel ugotovit kje pusca, dokler nisem menjal pol cevi za hladilno tekocino, na koncu smo pa ugotovili da pusca pri pumpi. Vodno pumpo dobis v Anet-u za 15 jurjev se mi zdi, sem ze malo pozabil..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov