Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So apr 15, 2006 4:37 pm

danny je napisal/-a:Vsi računate samo čisti dobiček iz tega... Ne veste pa, da ima tud šušmar za 1mio orodja doma, če hoče kaj počet, pa če šušmariš nimaš velikega zaledja, tako da če kaj se uniči na avtu - kar se dogaja je veliko težje popravit... kot pa uradni servis.... kjer je ali zavarovano ali pa v skladišču in se razpiše.....

Tist, ki gre zamenjat sklopko za manj kot 10k pluje sam sebi v skledo in tudi vsem serviserjem.... tacga bi blo treba res prijavit.

Zakva bi bil k****n pa preplačeval servis??? Pa ne govor mi, teli mehaniki tko kasirajo da ni res. Peljal sem ga kštromarju, prav da je crknla omarca, da je treba dat zanjo 30000 + 10000 dela. Sam sem jo odšraufal ven in pospajkal pa dela bolje kot nova, saj ima hibo in sem jo odpravil. Najrajš bi sam menjaval, noben se ne bi lotu problema tko kot se zagre. :evil:
Svaki čedo svoga konja hvali!

Duli
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Duli So apr 15, 2006 5:44 pm

Fantje, kolko bi pa koštala sklopka za Cliota, 94 letnik?

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi So apr 15, 2006 5:57 pm

Za Cliota bi bla po mojem ene 14 čukov podobno kot recimo za Twingota. Gre pa za sklopke znamke LUK. Več o tem tu.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
viLLa
Nov uporabnik

Napisal/-a viLLa Pe maj 19, 2006 6:55 pm

Kolk pa pride menjava sklopke pri calibri 2.0 16v 1994?

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr So maj 20, 2006 5:33 pm

mislim da kar je vec kot 10€ na uro za susmarijo je lopovstvo !tile ki tako sraufajo po dvoriscih in kokosnjakih okoli se izobrazujejo v podjetju kjer delajo.....sam hodim na izpopolnjevanja v milano v izobrazevalni center mercedesa za severno italijo.....cena tecaja je 130 € dnevno potem ti podjetje placa seveda se hotel in dnevnice pa prevoz... to rata vec kot 1500€ za en teden.in logicno je potem da je ura servisa 35€ ! in da bi z znanjem ki mi ga omogoca delodajalec zvecer kradel po 20€ na uro ljudem se mi zdi nevestno :!:
Mercedes Benz service

plotikroki1
Nov uporabnik

Napisal/-a plotikroki1 To mar 10, 2009 7:40 pm

Kaj pa jst ku sn dal za (fiat uno 1.0base 45konjev) za:
zobat,klinas jermen
vodna črppalhka,hladinlna tekočina
olje,oljni filter
+delo
me je prišlu 270e! me je fuknal skor po tleh..Nebi reku za kakega bm-wja ne pa za 10let starga unota.
A to je velik al kok se vam zdi. PROSIm za komentar.
hvala

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To mar 10, 2009 8:20 pm

je kr precej, ker za ta motor so deli precej pocen.

Bom pa podal še komentar na prejšnja sporočila, sicer že stara a vseeno. Nekdo je omenil, da pri električarju računa nevem kakšno vsoto. To je res, a vendar se je treba uprašati kakšen dobiček je to. Napako lahko iščeš cel dan, razkoplješ pol avta in če je dejansko samo preperel kabel... kaj boš rekel stranki? Da je bil kabel? dvomim, ker to večina strank vzame čisto drugače kot je. Ti pa si v to napako vložil cirka 6 ur dela... ga boš lahko zaračunal?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To mar 10, 2009 9:22 pm

Žiiga je napisal/-a:je kr precej, ker za ta motor so deli precej pocen.

Bom pa podal še komentar na prejšnja sporočila, sicer že stara a vseeno. Nekdo je omenil, da pri električarju računa nevem kakšno vsoto. To je res, a vendar se je treba uprašati kakšen dobiček je to. Napako lahko iščeš cel dan, razkoplješ pol avta in če je dejansko samo preperel kabel... kaj boš rekel stranki? Da je bil kabel? dvomim, ker to večina strank vzame čisto drugače kot je. Ti pa si v to napako vložil cirka 6 ur dela... ga boš lahko zaračunal?

Se zaračuna 1h dela in material.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To mar 10, 2009 9:33 pm

potem pa lahko še TA moment zapre vse skupej ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To mar 10, 2009 11:13 pm

plotikroki1 je napisal/-a:Kaj pa jst ku sn dal za (fiat uno 1.0base 45konjev) za:
zobat,klinas jermen
vodna črppalhka,hladinlna tekočina
olje,oljni filter
+delo
me je prišlu 270e! me je fuknal skor po tleh..Nebi reku za kakega bm-wja ne pa za 10let starga unota.
A to je velik al kok se vam zdi. PROSIm za komentar.
hvala

Brat je dal 600 evrov za velik servis na škoda servisu.

Ali pa brat, ko je dal za menjava sprednje šipe + dve gume 350 evrov.

Moje mnenje je, če si delal pri popoldancu (na črno) je to mal pretirana cena, če pa pri s.p.-ju pa je OK. Samo bistvene razlike ni (računaj da ima s.p. uro 25 evrov, tisti na črno pa 10 evrov....Ponavadi pridejo veliki servisi tam 300 evrov oz.več (dražji material).

OFF: Za ta denar bi dobil še kakega unota. Jaz sem imel Japonca, ki ej bil star 15 let pa ni videl velikega servisa že celo večnost. Se ni splačalo.

plotikroki1
Nov uporabnik

Napisal/-a plotikroki1 Sr mar 11, 2009 2:02 pm

Avto sem pa dal na servis na pooblaščen servis..Ko sn koncal pa pogledo kuk računajo uro dela me je skor fuknal po tleh :evil: 37eurov za(majn zahtevno delo).Nikol več na pooblaščenega.!

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Po okt 12, 2009 7:04 pm

Malo si bom sposodil temo, da ne odpiram nove.
Imam sklopko staro dober mesec oziroma cca 2500km. Ko sem parkiral na ne prehudem klancu brez da bi zategnil ročno (sprednji del proti "vznožju" in vzvratna prestava) je avto začel lezti po hribu dol :shock: in sicer tako da se je premaknil za nekaj cm ustavil, zopet premaknil itd.
Je zato kriva sklopka, menjalnik ali kaj drugega?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 12, 2009 7:24 pm

TriCikl je napisal/-a:Malo si bom sposodil temo, da ne odpiram nove.
Imam sklopko staro dober mesec oziroma cca 2500km. Ko sem parkiral na ne prehudem klancu brez da bi zategnil ročno (sprednji del proti "vznožju" in vzvratna prestava) je avto začel lezti po hribu dol :shock: in sicer tako da se je premaknil za nekaj cm ustavil, zopet premaknil itd.
Je zato kriva sklopka, menjalnik ali kaj drugega?

Prevelik klanec in je obračalo motor....tipično kaj si napisal....obrne motor...pride na kompresijo ...malo zadrži....porine bat prek kompresije in motor se lažje zavrti....spet pride na kompresijo in ga spet prime....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Po okt 12, 2009 7:35 pm

Sem se že ustrašil da je s sklopko kaj narobe ker je prejšnji avto z cca 200.000km staro sklopko stal tam pri miru. Je pa res, da je ta avto težji od prešnjega. Čeprav klanec sploh ni hud, v bistvu je parkirišče skopano v hrib pa vse skupaj visi proti cesti.

Mislil sem, da recimo sklopka drsi ker pri približno 2000 obratih je od menjave sklopke naprej nekakšen zvok kot da bi se kovina drgnila ob kovino, pod in nad temi obrati pa ni nenavadnih zvokov.
Prelude To Disaster
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem, Google [Bot], jacobs in 8 gostov