Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne mar 26, 2006 9:43 pm

se pravi naj proba z drugim ključem si pozabu povedat

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Ne mar 26, 2006 10:24 pm

Bu ILE

:woohoo

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ILE Po mar 27, 2006 9:16 am

Možno je da je v okvari čitalec magnetne kode ki se nahaj na vložku glavne ključavnice in ta včasih pravilno prebere kodo drugič pa ugasne. Možno pa je tudi da je težava z kombiinštrumentom(če je bil kaj vzet ven), in bi zato ne prepoznaval krmilnika(koda). Tester pri teh dveh napakh ne pokaže diagnoze.

Kaj je to kombiinštrument??? Ja probal sem enkrat vžgat z rezervnim ključem, pa je bilo isto! Prvič je vžgal pa crknil, drugič je pa normalno vžgal!
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
CUPRA
Nov uporabnik

Napisal/-a CUPRA Po mar 27, 2006 11:50 am

Če je zanič čitalec kode potem ti tud petsto drugih ključev ne pomaga. Kombiinštrument je pa po domače števc-in če ga je kdo kaj bezal!!!!! je možno da je naredil kak dober posel. Lp

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Po mar 27, 2006 12:55 pm

"Tabletka" v ključu, ključavnica, tuljava v ključavnici, števci (notr jr zapis kode iz ključa).

Men je isto delu (octavia TDI 90), tester je pokazal slab signal iz tuljave...razstavili števce (konektor dol pa nazaj gor)...pali ko nov...ever since. So imeli v VAG grupi težave s tuljavami, boschica pa skor zihr ni.

Druače so pa 90ke in 110ke bosch pumpa, ostali pa pumpe-duse
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Napisal/-a ILE Po mar 27, 2006 7:05 pm

Pol pravš da je tuljava za zamenjata al kaj? No sej to ne more bit prov dost, kolk te je pa koštal? :roll:
Ja hvala Bogu da ni bosch pumpa k to bi blo pa kr mal preveč :oops:
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Po mar 27, 2006 7:12 pm

če avto užge takoj zatem pa crkne je napaka v kodi ki jo ima ključ in glavni računalnik zdej lahko da ne prebere dobr kode,... je pa 99 procentno to narobe predvsem nemški avti majo te fore ;)
....

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Napisal/-a ILE Po mar 27, 2006 8:35 pm

Prejle mi je reku en mehankar da je to verjetno napaka računalnika, pa da bo trajal dva dni verjetno da ga zrihta pa da košta cca. 100 eurov. Prejšn tedn sm pa bil na RSR-u, so mi pa rekli da pa računalnik dela tko kot treba (je pa res da ko sem bil tam je skos normalno vžigal)! Kdo ima sedaj od teh dveh prav? A je možno da na RSR-u ni pokazalo napake na računalniku, kljub temu da napaka je??? :?: :roll:
Audi A3 1.9tdi

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ To mar 28, 2006 9:34 am

Ile,kot sm ti že reku,na bosch pumpo nben ne posum,lih zato k je redko kvraljiva,pa računalnik ne more pokazat napake na bosch pumpi.Pa jest ti želim da ti ni šla bosch pumpa,sm vem da se zarad moje iskušnje ne bi jebu(riskiru) in bi prodal avto.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Napisal/-a ILE Če mar 30, 2006 6:24 pm

O posumjo fantje, posumjo, sej so mi jo pogledal pa so rekli da cist normalno dela in predvzig je vredu. No zdj sm pelal avto k enmu Mesojedcu v Bezigradu pa mi je en rele neki porihtal (ni mi ga zamenjal, sam nekej je na novo zalotal) in zdej mi ne crkuje za enkrat vec! To je dobra stvar,
Slaba stvar, je pa ta, da mi zdj zutrej ko je avto mrzel, avto kar neki cajta vergla, pol cez neki cajta pa uzge! Kot bi ble zagrevalne svecke, sam ne vem ce je to to. Kksn predlog??
Audi A3 1.9tdi

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Če mar 30, 2006 6:37 pm

Ok ile,upam da se ti ne zgodi to,sm to k si zdej napisu da se ti zdj dogaja da verglaš dost dolg da užgeš,je še en znak za bosch pumpo.Jest ti srčno želim da te ne j**e bosch pumpa.Sm vse kar opisuješ kaže na to.Če se ti kdaj zgodi da ga neboš mogu užgat brez amzsja ga tkoj drug dan prodej.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Pe mar 31, 2006 5:31 pm

se mi zdi da si kupil mačka v žaklju! kolko si pa plačal za avtič?

bluesystem
Nov uporabnik

Napisal/-a bluesystem Če apr 06, 2006 7:30 pm

imel sem audi z istimi problemi. krivec za to je bil pa kodno varovan vžig motorja,tako kot je že nekdo rekel. to je bilo že pred leti in se ne spomnm točn kolk so mi že hotl računat...

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Če apr 06, 2006 8:17 pm

Hm...Skor zihr bi bla lohk elektronka. kako ti pa avto teče v postem teku?
LP
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

Napisal/-a Staccatto Pe apr 07, 2006 7:22 pm

Evo mene spet nazaj ;D spet mi se tudi meni pojavil ta prbolem...avto je šau kak treba pol se ustavim offnem car ... .in čez 1uro hočem it naprej pa vidi avto užge pa krepa takoj nazaj...1h sm ga užigal pa mu dodaju gas pa hitro spušču pol je blo malo bolše je usaj kazu znak življenja in pol naenkrt užgal od tkrt dale delu normalno...moral sm ga malo raztirat samo uselih zdj je minilo 7dni od tega pa nič ne j**e....čez 3mesce pa bo spet se isto zgodilo ;D švabska jaja ;D :twisted:
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Če apr 13, 2006 4:33 pm

No moj fatr ma 1.9 TDI 90 KM Octavio in mu je tut ko je zaverglu v trnutku nazaj crknu motor. Problem je bil v enem releju. Serviser ga je zamenju in zdej dela ko nov. In ja tut je včasih pržgal včasih pa ni hotu pa če si ga po jajcih tolku :lol: Sm zlo prepričan da vse j**e tist en rele. Na konc koncu so tut mašine iz enakega obdobja 96., 97. letnik. To so sam moje izkušnje. Bom pa probu zvedet ker rele je bil uničen pa bom sporočil ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov