Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 07, 2010 4:05 pm

Verjemi gume so OK samo AC jih pobira hitreje NOV asfalt ;) Pač dobra guma se hitreje obrabi :D

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne mar 07, 2010 4:31 pm

verjemi da imaš zanič narejeno optiko. ker drugače jih ne more tko hit pobrat, treba je še pogledat če je naklon uredu
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne mar 07, 2010 5:10 pm

xEd je napisal/-a:Jst mam Cliota 1.5 dci, Kupil sem NOVE zimsko/letne gume Fulda Cristal Montero ( po AMZS testih guma v samem vrhu za 15col) in sem od novembra pa do zdej sprednji 2 gumi cisto znucal.. 2-3mm profila mam se, na zadnjih pa okol 9mm (kot nove). Vozim se 2x na teden in Kranja v Novo Gorico, drugace na dan delam okoli 30km... A je to normalno da se v takem casu gume tok obrabjo? Naredil sem manj kot 10 000Km... Imam racun in garancijo za gume tako da enkrat bom sel do Bolteza (tu sem gume tudi kupil (Kranj)) in vprasal kaj in kako... Optiko so naredili oni, od takrat do dones nisem na avtomobilu nic spreminjal... V avtu imam ESP tako da gume se nikol ne zgejo v prazno, vozim in speljujem lepo. Gume so za do 190km/h po avtocesti vozim od 120-130km/h...
What the f*** is the problem here... Ma kdo kako mnenje al pa ce je mel kdo mogoce ze kak tak problem.. Je mozno da so gume same kej krive? nevem... da bi bla mogoce izdelava zanic... :? :?
Lp

(ps: vem da je tema stara ze 4 leta ampak useen mislim da tematika tu nima veze s casom =)

Da te malce popravim Fulda Cristal Montero je ZIMSKA guma. Glede na to koliko voziš pa dvomim da je z vozilom vse ok. Preveri najprej tlak v gumah, nato pa naredi še optiko. Glede na to daj imaš ESP mora biti optika samo rahlo nenatančna. Pri večjih odstopanjih začne javljati napako ESP (različne hitrosti vrtenja koles). Glede na to da voziš DCI malce preveri še kakšno dimenzijo gum si izbral. Močnejše različice teh motorjev so v Cliu precej živahne, zato hitro pride do rahlega zdrsavanja pogonskih koles skozi hitro vožene zavoje in ob naglih pospeševanjih iz križišč.

Podobno izkušnjo sem imel sam s Cliom (80km DCI letnik 2003) kjer sem v eni sezoni in pol s tovarniško obutih Continentalk posnel dobesedno ves profil. Nato sem nabavil alu platišča in gume 195/50R 15 (prej 175/65R 14) in problema ni več.

Fulda je odlična zimska guma, zelo dobro se znajde na suhi podlagi, še bolje v snegu, vseeno pa ne pričakuj da bo zdržala več kot max 2 sezoni.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov