Nasveti in napotki ter povpraševanja...

viola
Nov uporabnik

poraba

Napisal/-a viola Sr apr 19, 2006 8:09 pm

jast sem kupu fiata bravo pred veliko leti nazaj in sem ga natankal polnega in prevozu enih 80 kilometrov ,pa sem šel na pumpo dotankat in me je skoraj kap . za 80 km je požru 15 litrov bencina. sem telefoniral v trgovino kjer so mi ga prodali in se je trgovka smejala da je tud njo skoraj zadela kap ko ji je nov avto žru 15 l. in ko je prevozila enih 1500 km se je stvar prepolovila in točn tko je blo tud potem pr meni. avto žre že dolgo let od 6 do 8 litrov max. sem se pa pozanimal pri dobrem mojstru in je reku da so motorji oziroma računalniki nastavljeni tako da pri prvih 1500 km več dodajajo goriva zaradi utekanja. in zato tudi ni več na novih vozilih potrebno pazit na obrate motorja itd.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Re: poraba

Napisal/-a CERES Sr apr 19, 2006 8:41 pm

viola je napisal/-a:jast sem kupu fiata bravo pred veliko leti nazaj in sem ga natankal polnega in prevozu enih 80 kilometrov ,pa sem šel na pumpo dotankat in me je skoraj kap . za 80 km je požru 15 litrov bencina. sem telefoniral v trgovino kjer so mi ga prodali in se je trgovka smejala da je tud njo skoraj zadela kap ko ji je nov avto žru 15 l. in ko je prevozila enih 1500 km se je stvar prepolovila in točn tko je blo tud potem pr meni. avto žre že dolgo let od 6 do 8 litrov max. sem se pa pozanimal pri dobrem mojstru in je reku da so motorji oziroma računalniki nastavljeni tako da pri prvih 1500 km več dodajajo goriva zaradi utekanja. in zato tudi ni več na novih vozilih potrebno pazit na obrate motorja itd.

Tukaj se pa žal ne morem strinjati :nae glede obrate na motorju :roll: Vsak novi avto ki ga pripelješ alles frišn iz salona moraš gledati na obrate.In tako bo vedno. Dej se postavi v vlogo avtomobila :?: Gotovo tudi tebi ne bi bilo všeč da bi te nekdo teral jutri na full gas ti si pa komaj začel nabirati kondicijo....sorry ampak vsak material tako v avtomobilu in tudi drugje rabijo da se uležejo na pravo mesto.

Sej lahko goniš avto do rdečega polja ampak ga boš tudi kaj hitro prodajal ;) Sej ne pravim da tisti ki pa vozijo bolj počas da se njim ne kvari zadeva. Vse je odvisno kdaj naročiš avto oz. kakšno srečo imaš pri nakupu avtomobila ;)

Če se le da se izogibaj Vrtača zato ker je postal veliki "diler" pa tudi je postalo vse razpuščeno (govorim za servis).....se tudi vprašaj če ti je prodal novi avto :?: Da ti ni prodal zbiti avto....ker poznam par primerov ki so imeli novi avto pol pa ga prodajo pa izvejo da je bil avto že zaleten :/:o:/

LP

Kot sm že v prejšnem postu napisal pelji avto kam drugam pa naj tam pogledajo ;)
remember: it can always get worse!

dule18
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Napisal/-a dule18 Sr apr 19, 2006 11:49 pm

jaz res nevem kaj narest. 10l za tako masino se mi zdi vec kot pretirano. tudi pri vrtacu pravijo da je prevec, samo nic ne naredijo da bi porabo zmanjsali. ali ima mogoce se kdo takega polota (1.4 55kw) in koliko kur?

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če apr 20, 2006 12:54 am

dule18 je napisal/-a:jaz res nevem kaj narest. 10l za tako masino se mi zdi vec kot pretirano. tudi pri vrtacu pravijo da je prevec, samo nic ne naredijo da bi porabo zmanjsali. ali ima mogoce se kdo takega polota (1.4 55kw) in koliko kur?

Ja kaj ti pa ze vecina ves cas trobi o vrtacu???

Tule mas post od enga fanatika, ki bi komu glavo odtrgal, ce bi mu kdo kaj rekel cez doticno masino..
http://forum.vw-audi-club.si/viewtopic.php?t=5559&start=0

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=38473&start=0

http://www.mobisux.com/tabla/showflat.php?Cat=0&Number=2202368&page=0&fpart=1&vc=1&PHPSESSID=266d3d53ec3bb7444e69af2d43299cc9

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če apr 20, 2006 1:01 am

Jaz ne vem kak je z polotom imel sem prej twingo pa je zacel kr naenkrat pit 10 litrov in vec pa sem pelal na servis so nekaj nastelali pa je spet pilo litrov al nekak tak ...... ne vem ne spomnim se kak se je temu problemu reklo sem pa enkrat tu na forumu bral ze podobno zadevo samo ta search tu meni ne najde nic tak da samo pomocu crnih trikova i magije bos kaj naso.....ce ne pa peli na renault servis hehehe ;)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če apr 20, 2006 7:25 pm

A ti to voziš stalno na blokadi s vklopleno klimo ?

če nena pelji nazaj pa naj porihtajo ali pa se obrni na Porsche Slovenija pa jim opiši problem.
Slika

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Če apr 20, 2006 7:58 pm

Glede porabe je res previsoka,glede Vrtaca pa naj ti povem da res kot so ti ze napisali raje pelji drugam.

dule18
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Napisal/-a dule18 Če apr 20, 2006 8:26 pm

normaln ga vozm cez 4000 obratov ga se nism terou, klimo sm pa dons prvic uklopu k je blo mau bl toplo :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov