Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Pe apr 28, 2006 8:16 am

Wiseman. Pri meni vibracije izginejo, če malce pritisnem na gas na svojem Twingecu. Samo to še ne pomeni, da je kaj narobe z motorčkom za prosti tek. Lahko so še vedno krivi razštelani ventili, kakšna zamašena šoba, cin špula ali kabli, ki prebijajo, kakšna svečka, ki slabo deluje ipd. Loputo za zrak sem dal očistit, čistilo za injektorje(šobe) sem vlil med bencin pri zadnjem tankanju in nič od tega ni odpravilo vibracij. Zdaj se mi zdi še najbolj verjetno, da je na kakšnem cilindru slaba kompresija zaradi kakšnega hin injektorja ali pa ventila. Samo zdaj najti koga, ki mi bo res dobro nastavil ventile, je pa problem, ker so sami površni mehaniki povsod naokoli, na pooblaščenih servisih pa niso nič boljši le dragi kot žefran. Sicer pa novejši avti nimajo nobenih šraufov ali bimetalov, kot ti praviš, temveč so obrati prostega teka nastavljeni v računalniku in se ne morejo kar tako sami od sebe spremenit. Če so prenizki je veliko možnosti zakaj je tako, v skrajnem primeru je lahko fuč tudi motorček prostega teka na loputi za regulacijo zraka. Potrebno bi bilo vsaj pri meni najprej pomeriti obrate prostega teka, ker jih sam ne morem, saj Twingo nima obratomera. To bom storil pri enem mojstru za vžig po praznikih, pregledal mi bo tudi, če svečke in cin špula normalno dela, ker ima potrebno opremo in znanje za to. Če bo s tem vse OK, bom dal preverit in nastavit ventile v glavi motorja in če tudi to ne bo pomagalo še bom dal še sneti in preveriti injektorje, če je kakšne hin in jih dal spucat z ultrazvokom. Če nič od tega ne bo pomagalo pa res več ne vem kaj bi še lahko bilo narobe... A pozna kdo kakšnega dobrega ampak res dobrega mehanika za Renaulte v LJ ali okolici?
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Pe apr 28, 2006 9:46 am

Bil sem na servisu, kjer se je mehanik pelu z avtom, priklopu na tester in pravi da avto normalno dela...reku je da ce bi bila napaka bi se prizgala kontrolna lucka al pa zabelezila napaka, kar pa se pri men ni zgodilo...pol je bil sum da je voda v bencinu, ampak ok...zmenjeni smo da se zdej normalno vozim, ce bo pa se kej pa vrnem na servis....rocica se pa po njegovih besedah trese pri vsakem avto...baje je to normalno :roll: :roll:

Se pa rocica pri meni trese pri cca. 750vrt/min, ce se ne motim.....
Slika

Zanima pa me se sledece...kaj je tisti konektor na zgorni levi strani kjer je malo z belo barvo pobarvano?

Slika
Zadnjič spremenil Clio_16V, dne Ne apr 30, 2006 12:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe apr 28, 2006 10:33 am

Ja, daj ti pošlji svojega pooblaščenega serviserja v rit. Tresenje prestavne ročice vsekakor ni normalno, saj si sam videl, da se pri starejšem avtu od tvojega nič ne trese, pri tvojem se pa zelo očitno! To imajo oni svoje fore, da se te enostavno znebijo, problem je v tem, da so nesposobni in ne znajo odkriti napake, če je ne pokaže tester. HINT: najdi drugega mehanika.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe apr 28, 2006 2:18 pm

Clio_16V je napisal/-a:Bil sem na servisu, kjer se je mehanik pelu z avtom, priklopu na tester in pravi da avto normalno dela...reku je da ce bi bila napaka bi se prizgala kontrolna lucka al pa zabelezila napaka, kar pa se pri men ni zgodilo...pol je bil sum da je voda v bencinu, ampak ok...zmenjeni smo da se zdej normalno vozim, ce bo pa se kej pa vrnem na servis....rocica se pa po njegovih besedah trese pri vsakem avto...baje je to normalno :roll: :roll:

Se pa rocica pri meni trese pri cca. 750vrt/min, ce se ne motim.....
Slika

Zanima pa me se sledece...kaj je tisti konektor na zgorni levi strani kjer je malo z belo barvo pobarvano?

Slika

To pa naj bi bila bobina oz tuljava?
Slika

Kako potem nisi nč zrihtal,reku si da imaš še kakšen teden garancije očitno boš moral it še na kakšen renojev pooblaščen servis,ker pol če boš po preteku garancije vozu boš še samo dajal $$$$$,tist da ti ruka ročka je nenormalno še jest k mam 20 let str avto je ne trese v prostem teku........vztrajen bodi...lp

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe apr 28, 2006 2:27 pm

Jasno je, da lažejo kot psi! Na katerem servisu si to bil, da ti trdijo, da je normalno tresenje avtomobila v prostem teku?! Še pri starih dieslih ni normalno, da ogreta mašina trese cel avto! Tu je nekaj narobe, enako je nekaj narobe na mojem Twingiču, ki se podobno trese v prostem teku.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne apr 30, 2006 11:22 am

Kaj zdej Clio_16v, si že kaj urgiral na servisu glede te težave? Reci jim naj ti zamenjajo motorček prostega teka, če ti obrati nihajo pod štantgasom. Kar naj se vržejo v dražja popravila in menjavo dražjih delov, ker očitno nekaj z motorjem ni OK. Pa jaz bi se peljal do koga, ki zna res nastavit ventile in ve, da mora avto stati več ur preden začneš sploh nastavljat. Pucanje lopute za zrak(na njej je tudi motorček prostega teka, zahtevaj, da ga odšraufa dol in spuca, če bo rekel, da se ne da odšraufat in tebi obrati nihajo pod štantgasom, zahtevaj, da ti ga v garanciji zamenjajo, oz. da ti zamenjajo celo loputo!) tudi ni slaba ideja, če tega še nisi storil.

Uporabniški avatar
frenk
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a frenk Ne apr 30, 2006 11:32 am

zmen se da ti napiše uradno poročilo, kjer bo pisalo da je tresenje normalno, če te bo pa prašou zakva ga rabš pa reč da za tržnega inšpektorja...ponavad takrt še enkrat premislejo :)

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Ne apr 30, 2006 12:31 pm

Zrihtal nisem nic se, sem pa bil na parih drugih renojevih servisih kjer pravijo isto kot tam, da ce ni napake zabelezene da ne morejo nic....sem pa zmenjen da v sredo pridem nazaj pa da nekaj nrdijo...so pa sumli injektorje oz sobe za vbrizg, ko sm pa vprasu ce se da moje preverit ce so OK, je bil pa odgovor NE.
Sem pa opazil da ko je avto segret, klima izklopljena in avto zalaufas, pa opazujes prestavno rocico, da prvih 10 sekund avto dela OK, potem pa ga nekaj cukne, potem pa spet OK. Bomo vidli kaj bo njihov odgovor v sredo.
Kaksno moznost imam za podaljsanje garancije, ce nbapaka ni odpravljena?
Nadomestni avto se placa?

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne apr 30, 2006 2:10 pm

Neverjetno kakšni nesposobneži delajo na slovenskih pooblaščenih servisih. Verjetno te ne jemljejo resno, ker izgledaš zelo mlad. Reci svojemu fotru nej gre s tabo in se malo zdere na njih ter zagrozi z inšpekcijo pa jih malo nahruli, da vsak osnovnošolček ve, da računalnik NE more pokazati vseh napak, ker žal avto ni tako narejen, da bi lahko računalo vse zaznalo. Očitno te j**e.j.o. v glavo in upajo, da boš prenehal težit in da bo garancija potekla. Potem bojo pa kar naenkrat prijavili, da bi bilo treba kakšen drag del menjati in seveda bodo hotl, da ga ti plačaš. Kakšna banda nesposobnežev, ne moreš verjet. :? Možno je, da je tudi kakšna šoba tolk znucana, da bi bila potrebna menjave, lahko pa je tudi kaj še dražjega, lambda sonda je tudi lahko baje kriva za vibracije v prostem teku in še kaj. Lambda sonda na primer se ne pokaže na računalniku, če deluje zadovoljivo, se pravi, če ni pretiranih odstopanj od normalnega delovanja(v tem primeru bi se videlo tudi na plinih), torej lahko menjajo en kup delov preventivno, ne morejo pa ugotovit kaj je točno krivo za vibracije brez da bi sebi precej stroškov navrgli. Zato jih bodo raje tebi, še raje pa te bi prepričali, da je vse kul in da je vibriranje avtomobila in prestavne ročice nekaj normalnega in da to na vseh avtih vibrira. Katastrofa!

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Ne apr 30, 2006 2:59 pm

Sva bila kar oba z ocetom na servisu, pa so verjetno opazili da nisva kar tako....
Najbolj me je pa rajezilo to, da naj jim avto tam pustim pa bodo vidli ce bo kaj....zdej sm naredu cca. 600km pa se vedno ni nobene lucke, ki bi po njihovem morala bit, so se pa izgovarjal na to, da oni lahko menjajo kup stvari, pa da oni tega ne dobijo placanega ce 2x isto stvar menjajo ipd.
Je pa res da delajo nesposobnezi na servisu, ce na racunalniku ni nobene napake je za njih avto v najboljsem stanju.
Za tuljavo so trdili da ni, ko sem jim 100x omenil da sem ze slisal za podobne probleme, bolj so jih mucile sobe, ampak tut tok niso da bi jih menjal da vidmo. Ce pa jih bodo vn potegnil pa vidl a so zanic al ne, pa nazaj dal, bo pa baje se slabse ,ker bo kaka smet vmes prisla. Dva serviserja sta gledala prestavno ricoco pa obema je bilo OK :idea: :idea: :roll: :roll: pol mi gre pa se trdit da je to pri vsej 1,2 16V tak nemiren tek...sem gledal 5 istih modelov cliota kot moji, s podobnimi kilometri, letnik itd, pa pri nobene nisem zaznal tega...povrhu vsega pa se laguno 1,9 dci pa je dizel pa ni zaznat tega. Ampak pustil se ne bom...bomo sli do konca.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne apr 30, 2006 4:42 pm

Clio_16V je napisal/-a:Sva bila kar oba z ocetom na servisu, pa so verjetno opazili da nisva kar tako....
Najbolj me je pa rajezilo to, da naj jim avto tam pustim pa bodo vidli ce bo kaj....zdej sm naredu cca. 600km pa se vedno ni nobene lucke, ki bi po njihovem morala bit, so se pa izgovarjal na to, da oni lahko menjajo kup stvari, pa da oni tega ne dobijo placanega ce 2x isto stvar menjajo ipd.
Je pa res da delajo nesposobnezi na servisu, ce na racunalniku ni nobene napake je za njih avto v najboljsem stanju.
Za tuljavo so trdili da ni, ko sem jim 100x omenil da sem ze slisal za podobne probleme, bolj so jih mucile sobe, ampak tut tok niso da bi jih menjal da vidmo. Ce pa jih bodo vn potegnil pa vidl a so zanic al ne, pa nazaj dal, bo pa baje se slabse ,ker bo kaka smet vmes prisla. Dva serviserja sta gledala prestavno ricoco pa obema je bilo OK :idea: :idea: :roll: :roll: pol mi gre pa se trdit da je to pri vsej 1,2 16V tak nemiren tek...sem gledal 5 istih modelov cliota kot moji, s podobnimi kilometri, letnik itd, pa pri nobene nisem zaznal tega...povrhu vsega pa se laguno 1,9 dci pa je dizel pa ni zaznat tega. Ampak pustil se ne bom...bomo sli do konca.

Vzemi si čas in pejt še h kakšnem drugem serviserju morda ti bdo drugi bolje pomagal,pazi se k ti bo garancija pretekla in ko boš pelov na pooblaščen servis in reku da ti nej prključjo boš moral plačat, ker ni več v garanciji. To pa ni pocen.
Probaj se mal zapelet izven tam ko živiš pa probaj prašet kakšnega fušarja starejšga k ma 1000% lahko več znanja kot pa na pooblaščenem tisti mulci mali.......
V glavnem sam sem imel tudi ene slabe izkušnje, imam golf 2 ki mi je pozim vžigal po treh cilindrih pa ful plav kadil pač zato sem pelov na W ampak k enmu s.p. sem ga vprašal kaj je narobe je reku da nej postim tuki sem še enkrat vprašal da naj vsaj namigne,seveda sem jest to napako že prej vedu kaj je narobe, sicer sem pol doma vzel en 13 ključ in odvil ter dal notr novo in delal je pol brez problema.

Iz kje pa si ?

lp

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Ne apr 30, 2006 5:10 pm

Sem z gorenjskega konca....

Ce kdo ve za kakega starega macka ki je vcasih delal na renaultu zdaj pa doma fusa, naj kar pove za njega, lahko tudi na PM...u bom zlo hvalezen :D

Ce pa je kak pravnik podkrepljen z nasveti mi jih pa lahko tud zaupa, samo da bo tezava resena.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne apr 30, 2006 9:07 pm

Ej, js ti bom dal številko enega mehanika: 040/371-605 Bojan Hribar. Baje je delal na enem servisu, zdaj pa dela doma, je pa v penziji. Naredi za jabe baje(temu, ki mi je povedal na forumu zanj, je sklopko na R19 menjal za 20 čukov, toliko je material!), plačaš samo material. To je splošni mehanik. Ko pridem v LJ, ti bom dal še številko enega mehanika v Domžalah, kamor bom js najprej peljal svojega Twingeca in sicer je ta mehanik mojster za vžig(avto električar), ima ustrezno opremo, da preveri, delovanje sveč, cin špul, lahko pomeri obrate motorja ipd. Za prvega sem dobil namig na Renault forumu, drugega pa mi je pripročil osebno zelo dober kolega! Poskusi, izgubiti nimaš kaj. Pucanje šob, priporočam pucanje z ultrazvokom. Baje en mehanik v Beričevem, ki puca šobe z ultrazvokom, ta se sigurno ne bo bal sneti jih z motorja. :lol:

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Ne apr 30, 2006 9:11 pm

Hvala ti...s kje pa je ta mehanika katerega si dal stevilko?

Loputo so mi ze ocistil baje...nekaj so mi razlagal o enem potenciometru se mi zdi, pa ko sem omenil ultrazvocno ciscenje sob, so rekli da ce so sobe mi jih itaq zamenjajo..ne wem zakaj mi jih tko ne zamenjajo...sej zgubit nimam kej z menjavo sob.

Uporabniški avatar
frenk
Nov uporabnik

Napisal/-a frenk Po maj 01, 2006 10:05 pm

čimprej poklič na tržni inšpektorat...sej zato pa obstajajo...če ti ne boš poklical bojo še kr nategoval folk

p.s.: al pa jih vpraš vsaj kater zakon ureja take probleme, pol ga pa mal preber, tolk da boš vedu kva so tvoje pravice...škodt ti zihr ne more :)

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To maj 02, 2006 8:56 am

Bojan Hribar mehanik bi naj bil nekje blizu Kranja, če se ne motim, sicer pa poklič pa vpraši. Unim kekcem na pooblaščenem servisu pa malo zagrozi z inšpekcijo in naj ti šobe zamenjajo kurbe ne pa, da samo nategujejo pa blefirajo!

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V To maj 02, 2006 9:25 am

Sej ze nestrpno cakam na jutrisnji dan, da bomo pol vidl kako in kaj, kaj bodo jutr natrosl, s cim se bodo izgovarjal, al bodo odpravl napako kljub temu da je racunalnik ne zabelezi.

@frenk a mas mogoce kako stevilko teh uradov?

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Če maj 04, 2006 12:23 pm

Evo danes prevzel avto in rocica se cudezno ne trese vec...ce polozis nanjo roko se cuti minimalno...
So pa na servisu preverli tlak za gorivo, pumpo za gorivo, dali bencin v analizo, sobe,...
So pa bli tut tok fer, da so povedal da kljub pretewku garancije ce rikne kaj izmed nastetega kar so preverjali, menjajo brezplacno. Upam da bo res tako oz upam da bo avto zdej OK. ;)

@fifi ko resis svoj problem napisi sem kako si ga resil.

Uporabniški avatar
frenk
Nov uporabnik

Napisal/-a frenk Pe maj 05, 2006 9:35 pm

Clio_16V:

http://www2.gov.si/mg/tirs/tirs.nsf
http://www.uvp.gov.si/

če boš mel še kaj problemov probaj na teh dve linkih(so napisane tudi telefonske)

drgač sm pa jest u sredo sestavljal polota in vidu da ma polo iz karoserije na mašino napelan en "bat", ki zgleda preko hidravlike blaži vibracije na menjalniku...seveda samo če mašina lepo dela, drgač vrjetn bol mal pomaga :)

btw jest sm enkrat mel problem z eno tehnično trgovino glede garancije pa sm jim reku da nej mi dajo uradno pisno zavrnitev garancijskega popravila, pa so se raj premisll in zadevo popravl...z nekaterimi firmami nažalost ne gre drugače...je pa res da so nekatere firme že navajene tazga načina ravnanja s strankami, ker so stranke ponavadi samo tiho in bojo nadaljevale s tem dokler se stranke ne bojo postavle zase ;)

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe maj 05, 2006 10:47 pm

Clio_16V je napisal/-a:Evo danes prevzel avto in rocica se cudezno ne trese vec...ce polozis nanjo roko se cuti minimalno...
So pa na servisu preverli tlak za gorivo, pumpo za gorivo, dali bencin v analizo, sobe,...
So pa bli tut tok fer, da so povedal da kljub pretewku garancije ce rikne kaj izmed nastetega kar so preverjali, menjajo brezplacno. Upam da bo res tako oz upam da bo avto zdej OK. ;)

@fifi ko resis svoj problem napisi sem kako si ga resil.

Hja, če ti po pravici povem, sem si vzel malo pavze z reševanjem te težave. Bi pa tebe prosil, če mi lahko priskrbiš podatek kaj konkretno je bilo na tvojem avtu narobe oz. vzrok za vibracije, sigurno na servisu vedo kaj je bilo?! Dej mi prosim sporoči, ker možno, da imava enak izvor težave. A je nagajala benz pumpa, je bila kakšna šoba hin, so ti mogoče še kej ventile štelal? Sam sumim kakšno slabo šobo ali pa ventil zaradi katerega ni zadostne kompresije v kakšnem batu. Pomembno mi je dobiti ta podatek, ker moj avto ni več v garanciji in če ga peljem na pooblaščeni servis ter mi naredijo vse teste in analize, bom plačal še pa još in seveda si tega v bližnji prihodnosti ne morem privoščiti. Pa povej mi prosim na katerem servisu so ti uspeli napako odpraviti. Če mi ne uspe rešiti problema pri nepooblaščenih serviserjih, se bom verjetno poslužil tega servisa na katerem si bil ti. Mogoče jim bom še tvoj avto navedel za referenco, da me ne bojo enako prepričevali, da je tresenje avtomobila v prostem teku normalno. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov