Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 07, 2006 11:31 pm

FRANCIVW je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
FRANCIVW je napisal/-a:Po moje,da se filter menja z oljem.Glede olja v akciji ali za 6k :roll:

Veš kak ti bom reku...... olje u akciji u interšparu za 3 jurje 4 litre..... isto olje.... ista znamka.... ista kangla pa u avto trgovini 7 jurjo.....

In zdej bi pač naj kupu u avto trgovini ker je pač kao bolše?
Seveda pa proton je tud dober a pa iz friteze :roll: ;)

Kje pa si že vidu proton ole u šparu? mal glej okrog... ni več tist da se olje za avtek dobi sam u avto trgovini z dvojno ceno.....
Castrol.... valvoline.... schell..... mal poglej pa boš vidu a ne :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Po maj 08, 2006 6:27 am

Jaz sem za finto pogledal enkrat kako olje majo v šparu. Eno je blo valvoline, drugo pa nek čudni noname crap za 600sit liter. Pol pa sem se z nasmeškom obrno in šel stran. :lol:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po maj 08, 2006 7:06 am

kok jaz vem je v sparu tako da nimajo stalno iste robe vcasih majo olje za en drek vcasih pa res dobro olje za mali dnar sicer se sam nikol nisem tam kupoval bom mogoce kdaj probo :lol: sam to pa mene tudi zanima kaj ma to on eno masino ne :D

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Po maj 08, 2006 7:30 am

Trenutno v cityparku majo razna Valvoline, Shell Helix, Castrol Magnatec, protection, high mileage itd.

V GamaCentru v BTC je trenutno Magnatec v akciji za dobrih 6 čukov.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 08, 2006 7:45 am

Oljni filter ni vsak dober. mal si poglejte z googlom po netu, pa boste prec dobil kake primerjave. Sem jih tut že na tem forumu obesil gor, pa si jih poiščite.

O oljih iz interšpara pa samo tole;

Tista olja v interšparu, pa leklerku so pa zato tok pocen, ker so stala v skladišču in jih je treba pocen prodat zarad starosti, ker so že zarad te starosti zgubila viskoznost in ne mažejo tko kot je treba. Fantje dejte raj tistih par jurjev več, pa boste mel orenk olje in ne se zajebavat z oljem iz raznih trgovin, k prodajajo vse od hrane pa do ladijskega poda.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Po maj 08, 2006 1:46 pm

adac.de

Wie lange ist Motoröl haltbar?
Im ordnungsgemäß verschlossenen Originalgebinde lassen sich Motoröle relativ lange lagern. Die Hersteller empfehlen, eine Zeit von drei bis maximal fünf Jahren nicht zu überschreiten. Bei längerer Lagerdauer können Bestandteile der im Öl gelösten chemischen Additive ausfällen.

Tukaj pravijo 3-5 let, datum na kanti iz Interšpara je pa 03.11.05.
Res je že ful pokvarjeno...

A je kdo že slišal za količinski popust pri nabavi?

:roll:

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po maj 08, 2006 3:08 pm

Tista olja v interšparu, pa leklerku so pa zato tok pocen, ker so stala v skladišču in jih je treba pocen prodat zarad starosti, ker so že zarad te starosti zgubila viskoznost in ne mažejo tko kot je treba. Fantje dejte raj tistih par jurjev več, pa boste mel orenk olje in ne se zajebavat z oljem iz raznih trgovin, k prodajajo vse od hrane pa do ladijskega poda.

Ja kak pa ti ves ce ti v servisu ne vlijejo ravno tega iz spara not,razn ce sam menjavas olje al pa mas tam veze da poznas koga pol zagotovo ves........oni ti lahko nalepijo na masino listek od valovoline al kaj je ze not pa mas mesanco bucnega pa olivnega olja hehe

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po maj 08, 2006 5:01 pm

no, jz sm kr v šparu kupu 4l kantico olja, ga zamenju in se niti ne sekiram kje sm ga kupu. čeprav je iz špara je to še vseen olje. ne smrdi po ribah, ne po pršutu al pa gnilih jagodah.
filan je bil prejšnje leto in me boli kok dolg je stal na polici pred tem. jebela cesta, a v avtotrgovini pa ne more stat? je tako povpraševanje po olju?
če bi se ljudje manj sekiral bi vam blo lepše v življenju.
kupil sem pa Olmo, je olje iz slovenske polnilnice z Valvolineovo licenco. Ko sem bil predhodno v treh avto trgovinah niti niso mel kar sm želel (elf polsintetika), valvoline orginal je bil drag ko pes (proti temu kar sem kupil). zej bom začel točit not razna olja, da vidim kaj bom kej dosegu, sm pa dejansko po drugi strani vesel, da nism dobu elfa. dročniki so dejansko utihnal in to prvič odkar mam ta avto. popolni šus :DDD

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po maj 08, 2006 5:13 pm

:shock: oh kakšni kvalitetni odgovori... :roll:

Oljnega filtra ni treba menjat ob vsaki menjavi olja, treba ga je pa menjat kod predpisuje proizvajalec avtomobila.

Delno zapacan oljni filter pobere več svinjarije kot nov filter! Ampak če pretiravate postane preveč zapacan in ne spušča olja več čez, temveč gre vse po by-passu...

Oljni filter ni potrebno menjati če se uporabi isto olje in če se menja pogosteje od tovarniško predpisanega roka: recimo če je menjava olja + filtra na 30k km pa menjate olje na 15 k km...

Olje se v zaprti embalaži ne pokvari in nima roka trajanja! Prej se zamenjajo standardi in prej naredijo nova in boljša olja kot pa da se pokvari...

če je v veleblagovnicah kaj ceneje kot v malijh trgovinah je to zato ker veliki kupujejo velike količine, dobijo popust, lahko preživijo z minimalnimi maržami... Dokler je olje od kvalitetne firme, z deklaracijo uradnega slovenskega uvoznika, itd... je z oljem vse OK...

Glede najcenejših olj brez imena je drugače in MORDA ni priporočljivo da se uporabljajo v dobrih motorjih, ampak saj je še cel kup folka ki se vozi s kripami in uporabljajo najcenejša olja. Pa tudi še nisem slišal da bi komu crknil motor zaradi takih olj.

Na servisih pa ponavadi res uporabljajo tistio kar napišejo. Glede na to da olja kupujejo na sode je temu primerna cena in ponavadi zelo nizka. SE ne bojo šli ukvarjat z nakupom olja po veleblagovnicah :lol:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po maj 08, 2006 9:45 pm

zcmr je napisal/-a:
70% več km in 90% več navora
:rofl :rofl :har svasta :roll:

Kaj teb ni jasn? A je to res kej tok smešnega?
Zadnjič spremenil Pugi, dne Po maj 08, 2006 9:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po maj 08, 2006 9:47 pm

Pero je napisal/-a::shock: oh kakšni kvalitetni odgovori... :roll:

Oljnega filtra ni treba menjat ob vsaki menjavi olja, treba ga je pa menjat kod predpisuje proizvajalec avtomobila.

Delno zapacan oljni filter pobere več svinjarije kot nov filter! Ampak če pretiravate postane preveč zapacan in ne spušča olja več čez, temveč gre vse po by-passu...

Oljni filter ni potrebno menjati če se uporabi isto olje in če se menja pogosteje od tovarniško predpisanega roka: recimo če je menjava olja + filtra na 30k km pa menjate olje na 15 k km...

Olje se v zaprti embalaži ne pokvari in nima roka trajanja! Prej se zamenjajo standardi in prej naredijo nova in boljša olja kot pa da se pokvari...

če je v veleblagovnicah kaj ceneje kot v malijh trgovinah je to zato ker veliki kupujejo velike količine, dobijo popust, lahko preživijo z minimalnimi maržami... Dokler je olje od kvalitetne firme, z deklaracijo uradnega slovenskega uvoznika, itd... je z oljem vse OK...

Glede najcenejših olj brez imena je drugače in MORDA ni priporočljivo da se uporabljajo v dobrih motorjih, ampak saj je še cel kup folka ki se vozi s kripami in uporabljajo najcenejša olja. Pa tudi še nisem slišal da bi komu crknil motor zaradi takih olj.

Na servisih pa ponavadi res uporabljajo tistio kar napišejo. Glede na to da olja kupujejo na sode je temu primerna cena in ponavadi zelo nizka. SE ne bojo šli ukvarjat z nakupom olja po veleblagovnicah :lol:

In končno, končno.. Hvala pero, ker mene zgleda da noben ne zastop, mam mal premal besednga zaklada očitno. Res ne vem zakaj je potrebn tak ton uporabnikov, žal mi je za stare cajte res.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po maj 08, 2006 9:59 pm

Pugi je napisal/-a:
Pero je napisal/-a::shock: oh kakšni kvalitetni odgovori... :roll:

In končno, končno.. Hvala pero, ker mene zgleda da noben ne zastop, mam mal premal besednga zaklada očitno. Res ne vem zakaj je potrebn tak ton uporabnikov, žal mi je za stare cajte res.

A se podpišem pod to in dam štempl, to je vse prov in še kaj se bi dalo napisat,...
(blagovnice večja količini blaga večji rabat, sam lej morš pa res ujet tisto enkratno akcijo po 3500 jurja ole protection,dons sem vidu sam je bil 5000 jurjev valvoline pa 4500 se mi zdi,novi avti ne smejo met te olja not k se jih v trgovin kup ampak tak kot ga predpiše proizvajalec, avtomehaniki ole mora bit tak-ni nič gulfanja-lahko te kdo tož al celo inšpekcija......nism kej dost popravu ampak vseeno.

lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po maj 08, 2006 10:06 pm

lexuss je napisal/-a:ja kašno mašino pa maš pol to, pa kko to vozš da tko pogost menjaš ole?
drgač se pa ne pretegnt z razlaganjem k je brezveze, mam že izkušnje haha

... Cosworth, ko gre do konca greje olje na 130 do 140 stopinj ... pa ne z mašino, ki je slaba ... pol pa mej ti olje več kot 7000 km - če tunaš ta motor mu je to tudi njegova celotna delovna oz življenska doba :P :P :P
kinkyllama & Yoni fun club ...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po maj 08, 2006 10:42 pm

aaam...140 stopinj?
pa to je ja več kot potegne :P
hec ;)

Ne res, a to je res tk vroče al kaj? koh kudiča, da je olje tak vroče pol?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po maj 08, 2006 11:27 pm

Mad je napisal/-a:
lexuss je napisal/-a:ja kašno mašino pa maš pol to, pa kko to vozš da tko pogost menjaš ole?
drgač se pa ne pretegnt z razlaganjem k je brezveze, mam že izkušnje haha

... Cosworth, ko gre do konca greje olje na 130 do 140 stopinj ... pa ne z mašino, ki je slaba ... pol pa mej ti olje več kot 7000 km - če tunaš ta motor mu je to tudi njegova celotna delovna oz življenska doba :P :P :P

Mašino imam 1.6 16V s cca 180-190KM in cca 270Nm. Mislim da je pri takih obremenitvah olje zelo pomembno. Sam uporabljam Mobil 1 Rally Formula 5W50 in ga globoko priporočam.
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To maj 09, 2006 12:11 am

Audi A4 1.8 Tb 200 km 290Nm... Shell Helix Ultra 5W - 40 + Sintoflon + Megalon
Ax 1.4 GT ...Motul 300 V Le Mans 20w 60 + Megalon

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To maj 09, 2006 12:43 am

Damjan19 je napisal/-a:no, jz sm kr v šparu kupu 4l kantico olja, ga zamenju in se niti ne sekiram kje sm ga kupu. čeprav je iz špara je to še vseen olje. ne smrdi po ribah, ne po pršutu al pa gnilih jagodah.
filan je bil prejšnje leto in me boli kok dolg je stal na polici pred tem. jebela cesta, a v avtotrgovini pa ne more stat? je tako povpraševanje po olju?
če bi se ljudje manj sekiral bi vam blo lepše v življenju.
kupil sem pa Olmo, je olje iz slovenske polnilnice z Valvolineovo licenco. Ko sem bil predhodno v treh avto trgovinah niti niso mel kar sm želel (elf polsintetika), valvoline orginal je bil drag ko pes (proti temu kar sem kupil). zej bom začel točit not razna olja, da vidim kaj bom kej dosegu, sm pa dejansko po drugi strani vesel, da nism dobu elfa. dročniki so dejansko utihnal in to prvič odkar mam ta avto. popolni šus :DDD

...Niso vsa olja za vse avte ... tudi cena ne dela dobrega olja... je pa dobro imet v motorju, ki je predelan malo boljše olje, ker pri teh oljih je manjša poraba in tudi manj se motorji grejejo - govorimo, ko je na 2 litrskem motorju cca 300 km in en velik polžek kot Garret T- 35 :P recimo sam sem opazil razliko v pritisku olja in temperaturi olja pri svojem avtu ... npr: Selenia gold ... prej hladen 2.7 bar topel 2.2 Bar in temp 130 stopinj proti - Castrol RS 0W 40 hladen 4 bar in topel 3.8 bar temperatura pa 110 stopinj ko stiskaš ... normalna vožnja tam okrog 90 do 100 stopinj razlika v porabi - Koper - Ljubljana - Koper 1.5 litra olja ...voženo skoraj skozi na 6000 - 6800 obratov ... (nisem imel oljnega kondenzatorja )... L.p. Mad

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr maj 10, 2006 3:47 pm

lisko je napisal/-a:
FRANCIVW je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
FRANCIVW je napisal/-a:Po moje,da se filter menja z oljem.Glede olja v akciji ali za 6k :roll:

Veš kak ti bom reku...... olje u akciji u interšparu za 3 jurje 4 litre..... isto olje.... ista znamka.... ista kangla pa u avto trgovini 7 jurjo.....

In zdej bi pač naj kupu u avto trgovini ker je pač kao bolše?
Seveda pa proton je tud dober a pa iz friteze :roll: ;)

Kje pa si že vidu proton ole u šparu? mal glej okrog... ni več tist da se olje za avtek dobi sam u avto trgovini z dvojno ceno.....
Castrol.... valvoline.... schell..... mal poglej pa boš vidu a ne :)

Za stare škatle še so ta olja predobra.
Kolko vidim ene kak komplicirajo z oljem, fack. ko da se gre motor od formule, ki je pune kape obremenjen.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr maj 10, 2006 4:04 pm

jest pa sam zaklenem to, ker se je že vse povedalo, debata bo pa šla v tretjo al pa četrto smer :D
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov