Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če maj 11, 2006 12:29 pm

Ventilator kabine ima na saferanih in lagunah en "bug" in sem se rešil menjave na servisu (me je rešil google :D ).

Konektor, s katerim je ventilator priklopljen na napajanje je slab in z leti se "zatopi". Hudič je, ker nov ventilator stane 60.000 (avtomatska klima), na servisu so mi ga hotli kar menjat. Sem imel pa k sreči takrat finančno krizo in sem rekel da bom počakal kak teden do plače.

Potem sem pa slučajno googlal če je to normalno in sem videl da se konektorji "pokvarijo". Guess what. Prelotal sem konektor in zadeva je bila popravljena za mislim da 500 sit...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To maj 16, 2006 2:52 pm

Evo, danes sem končno uspel spravit avto na servis (k kogovšku) zaradi alternatorja in je blo fantu takoj jasno ko je odprl- ko mi je puščal servo je olje teklo na alternator in le-ta je jasno crknil.
torej, ena okvara povlekla drugo za sabo.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To maj 16, 2006 9:54 pm

Dobr morm jest dat eno vmesno dans k sm z enim debatiral in sem mu reku da ko bo on naredu izpit in si kupu nov avto bo njemu prej razpadu nov avto kot pa moj že 20 letno avto ki dela čudo ni kej,

V končni fazi se gre serviserjem za dopiček le kdo danes nebi nategoval ljudi saj je polno novih avtov stranke ne bo problema dobit,avto pa moraš obvezno peljat na servis če ne klict AMZS ker boste ostal na cesti,dele ti ne dajo vsi serviserji org. oz jih tako rekoč samo s kompresorjem spucajo(zlasti filtre tako delajo), zato pa raje se pozanimajte prej , pozam resničn enega mehanika,ki zelo dobro naredi če vas zanima 20 km iz lj. je pa zdej skoz doma.....

lp

tony1
Novinec

Re: Okvare- A je to normalno?

Napisal/-a tony1 To maj 16, 2006 10:06 pm

phoebus je napisal/-a:Da opišem situacijo, ki mi kravžlja živce :?

V zadnjih 10.000 (155 - 165) je šlo:

- spustila volanska letev
- spustil glavni zavorni cilinder
- začela puščat klima (sem nafilal z rdečim plinom, drug teden grem na pregled kje pušča)
- šel alternator

A to je zdaj neka strašna panika, ker samo še ventilčki gum niso šli k vragu na avtu? :D Fant moj, to še ni nič takega, no... ;) Vedeti pa moraš, da je safrane kompleksen stroj, roko na srce, pa tudi ni najboljšem glasu kar se tiče zanesljivosti...

In vsekakor, zelo se strinjam z uporabnikom Nebivedu, v veliki večini uradni servisi pri nas niso vredni en drek. :)

Predvsem je zanimivo, kako se zna kvaliteta mehanikarskega dela na avtu izboljšati, če nekaj časa voziš avto na uradni servis (in ga tam šraufa vedno en in isti mehanik), nato pa ga začneš voziti kar k temu mehaniku domov in vse možne okvare naenkrat izginejo. :o

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To maj 16, 2006 10:21 pm

Ja, se strinjam glede tega o serviserjih.... bom probal najt enega ki se bo potrudu in mu bo do tega da dobro naredi in dobi še kak plato piva zraven, ne pa da čimvečkrat pridem :D

Bom mogoče res kar do nebiveduja šel, če me bo vzel :twisted:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 16, 2006 11:07 pm

Heheh ne obupat... če naštejem jaz kaj vse sem že menju bote me meli za norega :D

PRvo kupu in se vozu 14 dni...... šla glavna jermenica.... kmal za tem grelne svečke....
Pol blo dve leti mir....

Lani polet pa.... bil na morju 14 dni..... ko sem prišel domov avtek več ni vžgal.... obračal normalno vžgal ni....
Generalka na motorju..... caa.200 jurjo....obnovljeno vse kar je mogoče.... kmal za tem še komplteno podvozje..... od ležajev amortizerjev... diskov.. bobnov.....

dejansk ga skor ni dela ki ga še ne bi zamenjal..... edin školka je še stara:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 7 gostov