D12J12 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Zopet si sposojam temo. Odločil sem se da bi bilo fino na cliotu letnik 2002 1.2 16V 163.000km zamenjati olje. Nazadnje menjano pri 152.000km umes pri 159.000 je bilo še spucano/prefiltrirano ( ne vem kako to zgleda, naj bi to naredil mehanik) in zadnjih 1000 km opažam, da se se motor ne vrti več tako z užitkom
.
Naredil bi majhen servis in zanima me sledeče, kaj menjenjati? Olje, olni filter, mogoče filter za bencin in zrak?
Vi samo napišite kaj bi bilo pametno zamenjati in katero olje za tako mašino.
No sedaj pa bi vas še prosil za navodila menjave tega usega. Naj povem da tega nisem še nikoli počel in bo tokrat prvič. Kako bi bilo najbolje/najlažje in kako zamenjati olje? Kje se nahajojo filtri in kako jih zamenjati? Koliko olja je potrebno kupiti? Vesel bi bil vsakega navodila in tudi kakšne finte za lažje delo
.
Lep pozdrav in 100krat hvala za odgovore.
LP Jenko
D12J12 je napisal/-a:D12J12 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Zopet si sposojam temo. Odločil sem se da bi bilo fino na cliotu letnik 2002 1.2 16V 163.000km zamenjati olje. Nazadnje menjano pri 152.000km umes pri 159.000 je bilo še spucano/prefiltrirano ( ne vem kako to zgleda, naj bi to naredil mehanik) in zadnjih 1000 km opažam, da se se motor ne vrti več tako z užitkom
.
Naredil bi majhen servis in zanima me sledeče, kaj menjenjati? Olje, olni filter, mogoče filter za bencin in zrak?
Vi samo napišite kaj bi bilo pametno zamenjati in katero olje za tako mašino.
No sedaj pa bi vas še prosil za navodila menjave tega usega. Naj povem da tega nisem še nikoli počel in bo tokrat prvič. Kako bi bilo najbolje/najlažje in kako zamenjati olje? Kje se nahajojo filtri in kako jih zamenjati? Koliko olja je potrebno kupiti? Vesel bi bil vsakega navodila in tudi kakšne finte za lažje delo
.
Lep pozdrav in 100krat hvala za odgovore.
LP Jenko
Mogoče kdo ve kje se nahaja oljni filter, sem gledal pa ga ne najdem?
zlica22 je napisal/-a:Sicer nevem kako izgleda "čiščenje olja", ponavadi je za to služil filter oljaNo, upam pa, da ti za to ni izstavil računa
-----nateg...
Kakorkol, za tvoj avto je predpisano 5w-30, lahko vtakneš tudi 10w-40. Seveda sintetiko. Potrebuješ ga slabe 4 litre. Menja se filter olja in po potrebi še filter zraka, kabine itd... O menjavi pa je napisanega že ogromno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov