Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So maj 20, 2006 5:25 pm

zcmr je napisal/-a:v italiji sem dal 40€ za te klesce. ne se zajebavati z svingami in zicami ker ko poci poci in posledice so lahko hude !!!

Mislim da če se močno nasloniš na blatnik z svojo težo osvobodiš napetost, mortizer je prost torej ni nevarnosti ...ko odviješ itak počasi popusti oziroma dvigne vzmet avto... ni straha je pa malo bolj zamudno ko gor dajaš ker ti mora en podati steblo mortizerja skozi luknjico dokler ti sloniš gor na blatniku in loviš steblo z matico :P :P :P ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So maj 20, 2006 6:05 pm

mene pa zanima kak si tist amortizer pol dobu ispod blatnika če si se gor naslonu? A avto je pa biu kr na tleh al ka? si ne znam prestavlat!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So maj 20, 2006 9:22 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:mene pa zanima kak si tist amortizer pol dobu ispod blatnika če si se gor naslonu? A avto je pa biu kr na tleh al ka? si ne znam prestavlat!

saj te razumem - ker ne poizkusiš pač ne veš kako gre :P dvigneš malo avto, pred tem popustiš vijake kolesa dokler so na tleh pol snameš kolo pol odviješ volanski zglob nato odviješ polosovino pol pa še vertikalo mortizerja oziroma štift ki drži oziroma kar zglob... odvisno od modela... potem zasukaš pesto in iztakneš polos ali kar snameš mortizer - eni ga imajo na pesti ( AX ) in disk pa zavorno čeljust sem pozabil ;) :P L.p. Mad

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Ne maj 21, 2006 9:17 am

hvala za pojasnilo! Ka je pa to MORTIZER? AMORTIZER?
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne maj 21, 2006 9:54 am

TUNING_BOY je napisal/-a:hvala za pojasnilo! Ka je pa to MORTIZER? AMORTIZER?

Da - mortizer je pogovorno amortizer je pa slovnično pravilno ;)

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

amortizer

Napisal/-a matjaz19 Ne maj 21, 2006 2:17 pm

meni so menjali ležaj amortizerja pa mi še vedno trese avto ko premzam, mam pa nove diske pa ne vem ka bi to lahk blo trese mal manj sam nebi smelo, trese pa sam ko zapremzam tam pri 80km/h pa ne trese več tudi če se pelam več kot 80km/h ne trese. ka bi to lahk blo? hvala za odgovor

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Ne maj 21, 2006 7:32 pm

zcmr je napisal/-a:v italiji sem dal 40€ za te klesce. ne se zajebavati z svingami in zicami ker ko poci poci in posledice so lahko hude !!!

Jaz za vsak avto, ki ga kupim naročim pri Haynes-u knjigo oz. obratno - grem gledat kaj majo pokrito in potem zbiram avto :D
V njihovih knjigah je veliko fint, kako brez originalnega orodja kaj popravit. Majo celo navodila kako kako orodje naredit, npr. za menjavo zobatega jermena ipd.
Za fedre je npr. finta s palico z navojem in dvema močnima kavljema, pa maticami...
Zatakneš za feder pa gedoro v roke pa šraufaš in se stiska...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Ne maj 21, 2006 8:15 pm

te bom vprašo ko boš dobu kaj v glavo! Vrjemi pa da ni to tak majhna sila!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 21, 2006 8:28 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:te bom vprašo ko boš dobu kaj v glavo! Vrjemi pa da ni to tak majhna sila!

Če delaš pijan pol res lahk dobiš v glavo ja..... drgač se pač mal paziš pa mal študiraš pa je...... verjem da sem ogromn feder že tud odšravfu ko so ble še stisjene.... jih je pač razgnal.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne maj 21, 2006 8:39 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:te bom vprašo ko boš dobu kaj v glavo! Vrjemi pa da ni to tak majhna sila!

...Če si glup se tudi v zid lahko namerno zabiješ ... Palica z kavlji je enostaven pripomoček z katerim so se še naši stari servisi (pred 20 leti ko orodij naprodaj ni bilo ) koristno borili proti nesrečam oziroma so varno delali .. rabiš pa dve palice ker moraš obe strani stisniti, da se feder ne samo na eno stran nagne in odpusti... L.p. Mad ... P.s. Tuning boy kaj " vprašo" je tudi slovnično pravilno kot mortizer :P ?

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Ne maj 21, 2006 9:21 pm

Palica z kavlji je slovnično? S kavlji!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne maj 21, 2006 9:45 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Palica z kavlji je slovnično? S kavlji!

:P :P :P se pališ kot nitrometan... L.p. Mad

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Ne maj 21, 2006 9:48 pm

se ne mislim kregat! tist sm pa napisal sam zato da ne izpadem kao da ne znam slovnce
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne maj 21, 2006 9:53 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:se ne mislim kregat! tist sm pa napisal sam zato da ne izpadem kao da ne znam slovnce

... ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 7 gostov