AbartH je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Če je mehanik na črno, pa če je menjal vse kar si napisal, je cena temu primerna. 100 jurjev je prec tak servis, če je mehanik mal požrešen.
Jst bi računal tkole
Avto na dvigalu 2 dni, kar pomeni nič drugega dela, mašina dol iz avta, razdiranje približno 30k sit. Tukaj je cena taka zaradi 2 dni nič drugega dela na dvigalu.
Potem pa sestavljanje nazaj 40 do 50k sit, tko da bi za vse skup plačal okol 70 do 80k - odvisno kak bi šlo nazaj pri sestavljanju, pa kvaliteta delov. Ker ponavadi človek prinese nove bosch jermene, in kake nekvalitetne vodne pumpe, katere je prav problem montirat na avto, ker so tko slabo narejeni. Zadnje čase sploh vse stvari ki imajo napis bosch( in so to nadomestni deli za avtomobile) niso nič kaj dobre kvalitete. Stvari crkujejo v polovičnem roku - večina jermenov zdrži samo 3/4 tiste ki je predpisana, vodne pumpe grejo ko za šalo, da o bremzah ne govorimo.
Jah to ne mors rect 30k ker je mel zaseden dvigau. To ni tvoja krivda. Ce bi mel dele doma, al pa nekoga, ki bi mu jih TAKOJ dostavil, nebi avto stal na dvigalu.... Tko da racunat za zasedeno dvigalo ne mors..
Kar se tice ideje da je delal 12 ur na dan, pa tut tezko vrjamem.
Za pumpe in ostale rezervne dele, je pa res da je zadeva zamudna, da jo dobis skupi, ker vse nekam vlece, pa ne pase lih tko k bi moral.
Bosh bremze so pa tut ratale tako v k****, da so samo za v smeti. Jst sm jih mel gor 3 mesce, pa sm vse skuru, ploscice pa znucou do amena.... Skratka en skret!
LP,

Imam samo eno dvigalo in bi 3 do 5 avtov poservisiral v dveh dneh. Navaden servis, olje svečke, filtri in bremze. - to bi pri meni v delavnici zneslo 3 do 5 avtomobilov krat 4500 sit. Torej bi dobil v tem času od 13.500 do 22.500 sit. Tko da če vzamem tebi 10k sit zato, ker imam tvoj avto 2 dni na dvigalu, je to še malo. 20k je razdiranje in ugotavljanje napake, 40 do 50k je pa sestavljanje nazaj(če bi bila napaka taka kot si jo opisal).
Meni se cena ne zdi visoka in marsikdo na tem forumu ti bo to potrdil.
Delov pa ne morem imeti na zalogi, ker bi to pomenilo par miljonov tolarjev zaloge(ki pa jih nimam) da bi imel vse dele za vsak avto. Torej je potrebno dele vseeno kupit. Če jih sam prineseš, ali pa jih jaz nabavim pa ni razlike, razen da jih najbrž jaz dobim ceneje.
Lahko pa pogledava ceno na uradnem servisu:
Čas menjave vodne črpalke je 3 ure + 1 ura testa. Zadeva se računa kot težje delo, ura je od 10 do 11k sit.
Razdiranje motorja je dela 5 ur, kar je spet težje mehanično delo in cena ista kot prej.
Sestavljanje motorja je dela najmanj 5 ur, kar pomeni spet težje delo in spet ista cena.
Poleg vsega tega bi ti lahko računal še dodatne zadeve, kot je jermen - nastavitev in test, nastavitev ventilov in podobno. Poleg vsega pa še priključitev na računalnik in nastavitev faze ter ostalih drobnarij.
Na uradnem servisu te bi to prišlo brez delov, SAMO DELO okoli ali malo čez 200.000 tolarjev.
Sam pa ker delam na črno ne morem imeti take tarife - imam jo trikrat manjšo, torej je moja cena taka 70 do 80.000 sit, kolikor sem ti napisal že v prvem postu.