Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

Napisal/-a AbartH Sr maj 31, 2006 12:53 pm

nebivedu je napisal/-a:Če je mehanik na črno, pa če je menjal vse kar si napisal, je cena temu primerna. 100 jurjev je prec tak servis, če je mehanik mal požrešen.

Jst bi računal tkole
Avto na dvigalu 2 dni, kar pomeni nič drugega dela, mašina dol iz avta, razdiranje približno 30k sit. Tukaj je cena taka zaradi 2 dni nič drugega dela na dvigalu.
Potem pa sestavljanje nazaj 40 do 50k sit, tko da bi za vse skup plačal okol 70 do 80k - odvisno kak bi šlo nazaj pri sestavljanju, pa kvaliteta delov. Ker ponavadi človek prinese nove bosch jermene, in kake nekvalitetne vodne pumpe, katere je prav problem montirat na avto, ker so tko slabo narejeni. Zadnje čase sploh vse stvari ki imajo napis bosch( in so to nadomestni deli za avtomobile) niso nič kaj dobre kvalitete. Stvari crkujejo v polovičnem roku - večina jermenov zdrži samo 3/4 tiste ki je predpisana, vodne pumpe grejo ko za šalo, da o bremzah ne govorimo.

Jah to ne mors rect 30k ker je mel zaseden dvigau. To ni tvoja krivda. Ce bi mel dele doma, al pa nekoga, ki bi mu jih TAKOJ dostavil, nebi avto stal na dvigalu.... Tko da racunat za zasedeno dvigalo ne mors..

Kar se tice ideje da je delal 12 ur na dan, pa tut tezko vrjamem.
Za pumpe in ostale rezervne dele, je pa res da je zadeva zamudna, da jo dobis skupi, ker vse nekam vlece, pa ne pase lih tko k bi moral.

Bosh bremze so pa tut ratale tako v k****, da so samo za v smeti. Jst sm jih mel gor 3 mesce, pa sm vse skuru, ploscice pa znucou do amena.... Skratka en skret! :)

LP, 8)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 31, 2006 1:12 pm

AbartH je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Če je mehanik na črno, pa če je menjal vse kar si napisal, je cena temu primerna. 100 jurjev je prec tak servis, če je mehanik mal požrešen.

Jst bi računal tkole
Avto na dvigalu 2 dni, kar pomeni nič drugega dela, mašina dol iz avta, razdiranje približno 30k sit. Tukaj je cena taka zaradi 2 dni nič drugega dela na dvigalu.
Potem pa sestavljanje nazaj 40 do 50k sit, tko da bi za vse skup plačal okol 70 do 80k - odvisno kak bi šlo nazaj pri sestavljanju, pa kvaliteta delov. Ker ponavadi človek prinese nove bosch jermene, in kake nekvalitetne vodne pumpe, katere je prav problem montirat na avto, ker so tko slabo narejeni. Zadnje čase sploh vse stvari ki imajo napis bosch( in so to nadomestni deli za avtomobile) niso nič kaj dobre kvalitete. Stvari crkujejo v polovičnem roku - večina jermenov zdrži samo 3/4 tiste ki je predpisana, vodne pumpe grejo ko za šalo, da o bremzah ne govorimo.

Jah to ne mors rect 30k ker je mel zaseden dvigau. To ni tvoja krivda. Ce bi mel dele doma, al pa nekoga, ki bi mu jih TAKOJ dostavil, nebi avto stal na dvigalu.... Tko da racunat za zasedeno dvigalo ne mors..

Kar se tice ideje da je delal 12 ur na dan, pa tut tezko vrjamem.
Za pumpe in ostale rezervne dele, je pa res da je zadeva zamudna, da jo dobis skupi, ker vse nekam vlece, pa ne pase lih tko k bi moral.

Bosh bremze so pa tut ratale tako v k****, da so samo za v smeti. Jst sm jih mel gor 3 mesce, pa sm vse skuru, ploscice pa znucou do amena.... Skratka en skret! :)

LP, 8)

Imam samo eno dvigalo in bi 3 do 5 avtov poservisiral v dveh dneh. Navaden servis, olje svečke, filtri in bremze. - to bi pri meni v delavnici zneslo 3 do 5 avtomobilov krat 4500 sit. Torej bi dobil v tem času od 13.500 do 22.500 sit. Tko da če vzamem tebi 10k sit zato, ker imam tvoj avto 2 dni na dvigalu, je to še malo. 20k je razdiranje in ugotavljanje napake, 40 do 50k je pa sestavljanje nazaj(če bi bila napaka taka kot si jo opisal).
Meni se cena ne zdi visoka in marsikdo na tem forumu ti bo to potrdil.
Delov pa ne morem imeti na zalogi, ker bi to pomenilo par miljonov tolarjev zaloge(ki pa jih nimam) da bi imel vse dele za vsak avto. Torej je potrebno dele vseeno kupit. Če jih sam prineseš, ali pa jih jaz nabavim pa ni razlike, razen da jih najbrž jaz dobim ceneje.

Lahko pa pogledava ceno na uradnem servisu:
Čas menjave vodne črpalke je 3 ure + 1 ura testa. Zadeva se računa kot težje delo, ura je od 10 do 11k sit.
Razdiranje motorja je dela 5 ur, kar je spet težje mehanično delo in cena ista kot prej.
Sestavljanje motorja je dela najmanj 5 ur, kar pomeni spet težje delo in spet ista cena.
Poleg vsega tega bi ti lahko računal še dodatne zadeve, kot je jermen - nastavitev in test, nastavitev ventilov in podobno. Poleg vsega pa še priključitev na računalnik in nastavitev faze ter ostalih drobnarij.
Na uradnem servisu te bi to prišlo brez delov, SAMO DELO okoli ali malo čez 200.000 tolarjev.

Sam pa ker delam na črno ne morem imeti take tarife - imam jo trikrat manjšo, torej je moja cena taka 70 do 80.000 sit, kolikor sem ti napisal že v prvem postu.
Old subarus never die, they just get faster!

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Sr maj 31, 2006 3:33 pm

V 5 urah pa ne moreš sestaviti celega motorja nazaj skupaj pa da si ne vem kdo.

Mislim da je cena kar primerna.

LP

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Sr maj 31, 2006 4:02 pm

Ej, punto abarth, pa se ti s tem mehanikom poznaš že od prej al kako, da se niste nč zmenli? Po mojem se je pred vsako tako stvarjo dobro zmenit za neko tarifo, nek potreben čas za delo, pa pogledat kako majo ostali to narjeno, in se potem spustit v kaj takega...
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 31, 2006 5:44 pm

Jest najprej zmeri vprašam mehanika,kulk bi tak poseg znesel.Pač pove neko ceno,ki se mi zdi sprejemljiva.Računaj na to, da ti nihče razen tvojga brata,ne bo šou podirat motorja zastonj.Pa še njega bi mogu plačat v "tekoči" valuti :pivo

100 ksit za tak podvig je čist OK cena.Če že gledaš po tem, da je majstr porabu dva dni da je motor razstavu,odpravu napako in sestavu motor skup in da zadeva deluje,je to res čist ok cena.S tem da se mu neki pizdiš,ga samo žališ.Marsiker majstr bi za tak podvig rabu 5 dni.
Jest bi bil tiho,mu plaču,pa še za pir bi mu dal.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mini Me
Novinec

Kraj: Sm pa tja...

Napisal/-a Mini Me Sr maj 31, 2006 5:56 pm

100k je čist normalno.
Pri corradu mi je mehankar star motor odprl
da je ugotovil napako(zažgani bati)potem pa:
Star motor vn,nov motor razdret,zamenjal vse dihtunge+pregled
motorja,jermena,vodna pumpa,olje,sveče+menjava kompresorja
pol pa še nov motor not dat....pa me je pršlo brez računa delo 100k in na
nekej tacga sem tud računal.

Se pa strinjam da so mehaniki PREDRAGI.Še kirurg nima 5000/h :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 31, 2006 7:06 pm

zakaj pa nisi pelu avta na pooblaščen servis pol bi pa z razlogom jamru sicer 100 jurjev je res mal velik če je samo delu pa nič okol skaku po material pa to tko da ene 60 do 70 jurjev bi blo dost
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 8 gostov