Nasveti in napotki ter povpraševanja...

simon 1980
Nov uporabnik

Napisal/-a simon 1980 Pe jun 23, 2006 7:42 pm

ko so tefloni hin boš vedu tako da ko pogledaš v ogledalo in zmeraj ko stopiš na plin se bo kadilo iz auspuha tako modro violično!!!....izkušnja iz Golf III ko so mi pri "generalki" na Porshe-ju "pomotoma" pozabli menjat teflone.... so govorili da je treba kakih 1000 km da se sistem spuca....a ni pomagalo.... tefloni so stali za kakih par piv.....posledice takega heca pa so bile katastrofalne :!: :!: :!:

serijskikrt
Nov uporabnik

Napisal/-a serijskikrt Če jun 29, 2006 1:57 pm

Zanima me če je že kdo menjal teflone in obročke ali samo eno in ali je bilo potem v redu z porabo ?

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe jun 30, 2006 1:23 pm

Mi imamo Vag-ov 1.8 20V v audiju a4 in isto žre olje.sicer veliko manj kot pri tebi pa vseeno.cca 2 litra na interval(15k km).avto je pa star 9 let in ima 60k km :D
Najbolj zabavno je pa, da moj alfin 1.4 Ts s 100k km ne žre "nič" olja :lol: fotr bo popizdil.press :P

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe jun 30, 2006 2:44 pm

PiLLLe je napisal/-a:LoL :)

Pou litra na 500km :D pa kva ma ta sploh teflone pa olnje obrocke? :D

Za nesega polota(1.0!) pise v tehnicnih navodilih, da lahko motor ob vecjih obremenitvah popije 1liter olja/1.000.km/(z.b.=tisoc). Tako da popije malo vec olja, ampak zaradi tega tudi dela malo dalj casa ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jun 30, 2006 3:34 pm

Pa ja ne more uiber vagn pit olje no kaj ste nori al kaj? Pa to ni možno! :shock:

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Pe jun 30, 2006 5:03 pm

sam pišuka no a ne pije samo alfa olje da ga pa vw hmm to je nemogoče

tudi pri seat arosi je pisal 1l na 1000km
Slika

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Novinec

Napisal/-a LaserJaMM Pe jun 30, 2006 5:04 pm

Sožalje...
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe jun 30, 2006 5:36 pm

AR_146 je napisal/-a:sam pišuka no a ne pije samo alfa olje da ga pa vw hmm to je nemogoče

tudi pri seat arosi je pisal 1l na 1000km

Kaj, a ce pa alfa pije olje, je zato kaj manj avto? Sploh pa pije pri alfi, ko se tanka noter selenia, k je redk ko sveena :D (ok lame odgovor,ampak bo :) ).

seat arosa je pa itak vw pod pokrovom motorja..

Uporabniški avatar
LamEuseR
Nov uporabnik

Napisal/-a LamEuseR Pe jun 30, 2006 7:36 pm

Nevem od kje ideja da če avto pije liter olja na tisoč kilometrov to ni dobr?Sami fanatiki, pa ne sam kle na forumu nasploh...Mate nevem kake avte ki naj bi(kao) odražal vaš karakter in premoženje(spet kao),kupujete avte na lising tok da je pi.ka že kr krvava od lizakruh pa za štunfe za bureknja a ubistvu nimate doma za po domače povedan.Važn da mate avto boljši kot večina voznikov na cesti , da se pokažete pred bifejem pa gledate folk u bifeju kako pije kavo(za katero ubistvu nimate - kaj šele za liter olja na 1000 kilometrov) pa "fulirate" kao lejte mene legendo in nato željni kave globoko u dnu duše(izven ega) nezadovoljni odpeljete.Normalen človek ki je zaposlen oz dobiva kakršnokoli denarno podporo(brez katere avta sploh nebi bilo) ne bi smel jokati zakaj jim pije liter olja na tisoč kilometrov.Oz kot sem že nekoč rekel če imate denarne probleme si kupite golf dva ki je baje oh in sploh kar se pitja avto tekočin tiče...Sklep: ne kupuj ferarija če veš da ne bo za benz sploh niti LP :oops:

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe jun 30, 2006 7:53 pm

LamEuseR je napisal/-a:Nevem od kje ideja da če avto pije liter olja na tisoč kilometrov to ni dobr?Sami fanatiki, pa ne sam kle na forumu nasploh...Mate nevem kake avte ki naj bi(kao) odražal vaš karakter in premoženje(spet kao),kupujete avte na lising tok da je pi.ka že kr krvava od lizakruh pa za štunfe za bureknja a ubistvu nimate doma za po domače povedan.Važn da mate avto boljši kot večina voznikov na cesti , da se pokažete pred bifejem pa gledate folk u bifeju kako pije kavo(za katero ubistvu nimate - kaj šele za liter olja na 1000 kilometrov) pa "fulirate" kao lejte mene legendo in nato željni kave globoko u dnu duše(izven ega) nezadovoljni odpeljete.Normalen človek ki je zaposlen oz dobiva kakršnokoli denarno podporo(brez katere avta sploh nebi bilo) ne bi smel jokati zakaj jim pije liter olja na tisoč kilometrov.Oz kot sem že nekoč rekel če imate denarne probleme si kupite golf dva ki je baje oh in sploh kar se pitja avto tekočin tiče...Sklep: ne kupuj ferarija če veš da ne bo za benz sploh niti LP :oops:

No tlele je pa velik gneva... Ko sem bil jaz tak, sem srečal eno punco, k je rekla:
"Ubošček, saj boš še explodiral!" No, dons ni več pare na ušesih, sredniska stranka je pozabljena, se lepo kul vozim naokoli in sem prav s to punco poročen... sem premislil in je imela prav.
To, da pa nemci pijejo olje, je pa dejstvo. Jaz se spomnim Renaultovih mašin, tam med 1970 in 1990. Takrat so govorili : Če ti Renault olje pije je pa že kar hudo... No, sosed je mel Jetto in vedno literček olja s sabo... Je že vedel zakaj.
Danes pa tudi Renaulti pijejo... A kdo pozna morda kakšno firmo, katere avti danes ne pijejo olja?

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe jun 30, 2006 8:26 pm

JoeLoe je napisal/-a:
LamEuseR je napisal/-a:Nevem od kje ideja da če avto pije liter olja na tisoč kilometrov to ni dobr?Sami fanatiki, pa ne sam kle na forumu nasploh...Mate nevem kake avte ki naj bi(kao) odražal vaš karakter in premoženje(spet kao),kupujete avte na lising tok da je pi.ka že kr krvava od lizakruh pa za štunfe za bureknja a ubistvu nimate doma za po domače povedan.Važn da mate avto boljši kot večina voznikov na cesti , da se pokažete pred bifejem pa gledate folk u bifeju kako pije kavo(za katero ubistvu nimate - kaj šele za liter olja na 1000 kilometrov) pa "fulirate" kao lejte mene legendo in nato željni kave globoko u dnu duše(izven ega) nezadovoljni odpeljete.Normalen človek ki je zaposlen oz dobiva kakršnokoli denarno podporo(brez katere avta sploh nebi bilo) ne bi smel jokati zakaj jim pije liter olja na tisoč kilometrov.Oz kot sem že nekoč rekel če imate denarne probleme si kupite golf dva ki je baje oh in sploh kar se pitja avto tekočin tiče...Sklep: ne kupuj ferarija če veš da ne bo za benz sploh niti LP :oops:

No tlele je pa velik gneva... Ko sem bil jaz tak, sem srečal eno punco, k je rekla:
"Ubošček, saj boš še explodiral!" No, dons ni več pare na ušesih, sredniska stranka je pozabljena, se lepo kul vozim naokoli in sem prav s to punco poročen... sem premislil in je imela prav.
To, da pa nemci pijejo olje, je pa dejstvo. Jaz se spomnim Renaultovih mašin, tam med 1970 in 1990. Takrat so govorili : Če ti Renault olje pije je pa že kar hudo... No, sosed je mel Jetto in vedno literček olja s sabo... Je že vedel zakaj.
Danes pa tudi Renaulti pijejo... A kdo pozna morda kakšno firmo, katere avti danes ne pijejo olja?

Ja jest ga imam. Verjeli ali ne, citroen AX, letnik 93, 1.1i, 60 KM, 65k km, pa mi med vsakim servisnim intervalom popije mogoče največ deci olja :woohoo Pa ne šparam mašine. Ne znam si predstavljat, da bi meni avto pil toliko olja. Žal. Foter ima pa astro 98 letnik, 1.6 16V, 100 KM, pa okoli 80k km pa mu ravno tako ne pije nič olja.
Verjetno je precej krivde za tako porabo v kakovosti materijala, ki ga vgrajujejo v avte. Sicer pa so današnji avti, kar se kvalitete tiče slabi. Vsaj po moji oceni. Jih štancajo enega za drugim, stroški proizvodnje so dragi, tako da se zna zgodit, da se malo prihrani vsaj na kvaliteti materijala. Avto je tako ali tako potrošni materijal, ki zdrži ob normalni uporabi tja med 10 in 15 let. :jao:
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 11 gostov