Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To jun 13, 2006 1:41 pm

Primoz_86 je napisal/-a:
jay je napisal/-a:no upam da nebo kdo jezn, če še jaz vprašam za moj primer: moja vectra B 1.6 16v včasih normalno vžiga občasno pa ko obrneš ključ se ne dogaja čist nič nobenih zvokov itd.. štarter je nov. ko je ključ obrnjen do konca se sliši, da prekine ventilacija radio itd to normaly samo vžge pa ne. Če mam srečo po 5min normalno vžge hvala za odg

A lučke na števcu ti še vedno brez spremembe v svetilnosti gorijo ko obrneš ključ?

Lp

oprosti nisem vido, da si pisal. Ja lučke gorijo brez sprememb
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 To jun 13, 2006 2:49 pm

Ne vem sicer kako je pri novejših avtih od Zastave, če je enako, imaš verjetno težave s kontaktom za vžig pri ključavnici. Sicer sem zadnjič videl zadevo več kot 10 let nazaj, gre pa za kos plastike v katerem so kontakti, ki se vklapljajo glede na položaj ključa. Vsi so zapakirani v kosu plastike, iz katere gre več žic (če se prav spomnim 4) v konektor, kjer zadevo odklopiš in zamenjaš brez težav. Bi pa bilo treba preverit, če je res to krivo

Lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jun 14, 2006 2:49 am

Ne vem če je klučavnica zajahana,ker je tip napisu da se ventilacija in radio ugasneta.Isto je blo pri meni.Sem dal kontakt,je blo vse ok, sem obrnu kluč,da bom motor zaštartu, pa ni blo nč.Lučke so normalno svetle,od štarterja pa ni blo nč.Zadrege me je rešla macola s katero sem pobožal štarter.Diagnoza: Zanič krtačke.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr jun 14, 2006 7:55 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Ne vem če je klučavnica zajahana,ker je tip napisu da se ventilacija in radio ugasneta.Isto je blo pri meni.Sem dal kontakt,je blo vse ok, sem obrnu kluč,da bom motor zaštartu, pa ni blo nč.Lučke so normalno svetle,od štarterja pa ni blo nč.Zadrege me je rešla macola s katero sem pobožal štarter.Diagnoza: Zanič krtačke.

LP!

krtačke niso sem bil pri avtoelektričaru pa pravi da masa nekje je.. bomo vidli kaj se bo rešlo
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 Če sep 27, 2007 9:56 pm

fricko1 je napisal/-a:no da ne bom nove teme načenjau, bom kr na tej vprašau, če pa koga moti se mu oproščam. No Stvar je sledeča, podoben problem imam jaz, mam polota 1.4, in ko ga vžgem mi pol tkoj vgasne kot da ga zaduši, ne pomaga niti če dam gas, to se mi zgodi enih 7x nakar pa avto normalno vžge. Včasih mi prej vžge če ga vžgem z gasom.
Hvala za odgovore.

Lp Fricko

No problemi se spet pojavljajo glede vžiganja. Zdej pa že počasi popizdevam. Nekaj časa je bilo uredu, zdej pa spet stara zgodba. Danes 13x sem ga verglau, preden je vžagal. No da obnovim moj problem, zavrtim ključ, avto užge in potem v sekundi crkne, če avto vžegem in dam gas, ga vrže na obrate in potem kr prekine, kot da bi blo z elektriko kaj narobe. In po 13 poizkusu mi ja avto normalno užgal, skoraj spraznil baterijo. No dajte mi prosim pomagat kaj naj pregledam da odpravim ta problem.

No da vam povem, nimam kodnega ključa tko da to odpade vse v zvezi s kontaktom. Svečke so bile menjale pred 2 leti.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost