Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To jun 13, 2006 8:41 pm

lenivec je napisal/-a:hehe se kregate zaj tu :)
mam 156k km sprednej original zadnje menjane pred 40k :) zaj pa naj si vsak predstavla kak zgleda vožnja :)

aja vsem havala za mnenja, bojo kr novi šli na avto.
...zamisli si da voziš po A.C. - Koper - Ljubljana... tisti ovinek po izvozu Brezovica ko se cesta cepi v smer - Kranj in na barje ... imaš hitrost in avto se nasloni na eno stran, ti počasi prihajaš proti odcepu za smer NM - Zg -MB in pri 140 km/h zadnji trenutek preden si šel za Kranj spremeniš smer v NM ... takrat se avto nenadoma nagne na drugo stran in če imaš amortizerje ok. ne opaziš nič ... če so fuč čutiš kako se rit avtomobila čudno dvigne in malo trzne ... to je podatek da zadnji del popušča ...če bi bilo vse ok bi se samo malenkost nagnil brez sunkov dviganja riti in nervoznih skakanj karoserije čez neravnine ... tak avto pride dosti prej na aquaplaning ker kolo odskakuje od površine vode in ne uspe prevzeti nadzora... če temu sledi bremzanje je lahko hudič ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jun 13, 2006 9:02 pm

lenivec je napisal/-a:hehe se kregate zaj tu :)

Se ne in se ne bomo. :oops:
Peace brothers! 8)
Glavno, da smo mu odgovorili na vprašanje: Daj nove!
Ostalo nima veze. ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jun 13, 2006 9:49 pm

lenivec je napisal/-a:lej mad, veš kak trenutno zgleda pri meni :)
peljem po AC in pridem na kako vboklino al pa kaj (ena fina jemed mb in slov bistrico. pa ne da nardi hop, avto nardi hop pol ap še pol ure gor pa dol :) amortizerji definitivno so hin totalno.
...pol sigurno ješ na daljših progah tablete proti morski bolezni :P :P :P ... L.p. Mad

just_me
Nov uporabnik

Napisal/-a just_me To jun 13, 2006 10:45 pm

Včasih so rekl da če avto zamaješ ( da ga zadej oz. spredaj pritisneš k tlom ) se lahko največkrat 3x še "zaguga"...to nej bi pomenl da so amortizerji še sprejemljivi :D

LP

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jun 14, 2006 2:36 am

just_me je napisal/-a:Včasih so rekl da če avto zamaješ ( da ga zadej oz. spredaj pritisneš k tlom ) se lahko največkrat 3x še "zaguga"...to nej bi pomenl da so amortizerji še sprejemljivi :D

LP

Točn tko.Če res delaš z avtom kot svinja z mehom,pol lahk menjaš amortizerje na 20kkm.Men so moji zdržal 220kkm,pa sem z avtom zganju vse mogoče :twisted:

No vglavnem....če se zadeva gunca kot barka na morju,pol so zdravi za zamenjat.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr jun 14, 2006 7:30 am

Glede menjave blažilcev na 20k je to ena večjih če ne največja neumnost kar sem jih prebral na A.com :roll:

Osebno pa vem da blažilci ob nekem recimo rahlo nadpovprečnem abjuzanju zdržijo okoli 150.000km. Zadnji so bili novi pred 90.000km sprednji pa so še kr original pri 250.000km in razen malo rje na ohišju ni problemov.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 8:47 am

Templar je napisal/-a:Glede menjave blažilcev na 20k je to ena večjih če ne največja neumnost kar sem jih prebral na A.com :roll:

Osebno pa vem da blažilci ob nekem recimo rahlo nadpovprečnem abjuzanju zdržijo okoli 150.000km. Zadnji so bili novi pred 90.000km sprednji pa so še kr original pri 250.000km in razen malo rje na ohišju ni problemov.
:P :P :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 8:52 am

...blažilci zdržijo 1mio.km ... delo pa opravljajo toliko časa kot sem napisal pa ko si poznavalec kot vidim mi prosim razloži zakaj pri Golf 4 imajo toliko reklamacij v zvezi z njimi ?... kasneje ( po 20000km ) so samo še gor za lepo videti ;)...sicer voziš lahko normalno a to ni to če recimo imaš daljšo desno nogo... L.p. Mad

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jun 14, 2006 10:27 am

zdržijo že, zržijo :P samo se pelješ da misliš da si že na dopustu nekje na barki

drugač pa jaz tudi mislim v naslednjih dneh menjat na cliotu pri 192k km ker je res obupno, se vozim ko deda čez ovinke :?

aja, kolk bi pa blo kaj dela na clio 1 ker bi najprej samo prve menjal?al je bolje takoj še zadnje, ker verjetno bo tudi v kratkem potrebno?avto mislim met do naslednjega septembra, se pravi še več kot eno leto.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr jun 14, 2006 10:39 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:zdržijo že, zržijo :P samo se pelješ da misliš da si že na dopustu nekje na barki

drugač pa jaz tudi mislim v naslednjih dneh menjat na cliotu pri 192k km ker je res obupno, se vozim ko deda čez ovinke :?

aja, kolk bi pa blo kaj dela na clio 1 ker bi najprej samo prve menjal?al je bolje takoj še zadnje, ker verjetno bo tudi v kratkem potrebno?avto mislim met do naslednjega septembra, se pravi še več kot eno leto.

Doma sem jih na cliotu 1 zamenjal v eni urci vse štiri. Zelo enostavno.

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Sr jun 14, 2006 11:04 am

SlaYeR je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:zdržijo že, zržijo :P samo se pelješ da misliš da si že na dopustu nekje na barki

Doma sem jih na cliotu 1 zamenjal v eni urci vse štiri. Zelo enostavno.

Ti pa res razfakaš :lol: Jest sm rabu za zadnje 2 1 uro pa so sam 4 šravfi... Sam sm mel pavzo umes 8)
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr jun 14, 2006 11:52 am

Spredi maš dva šraufa na pestu in centralnega kjer je amortizer vpet v karoserijo pod haubo (imbus). Spredi boš rabu tudi orodje za stiskat vzmet ker čene je neboš mogu zmontirat na nove amortizerje.

Zadi maš dva šraufa na vsakem koncu amortizerja.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 7:23 pm

SlaYeR je napisal/-a:Spredi maš dva šraufa na pestu in centralnega kjer je amortizer vpet v karoserijo pod haubo (imbus). Spredi boš rabu tudi orodje za stiskat vzmet ker čene je neboš mogu zmontirat na nove amortizerje.

...najbolj elegantno narediš tako - če ti punca pomaga ali kolega je potek dogodkov sledeči... da ti odpreš haubo pol vzameš imbus 5 ali 6 ga daš v amortizer in z ključem 19 ali 17 ali 13 - kateri pač je odtisneš vijak kateri je na steblu amortizerja na vrhu in z katerim popustiš vzmet - teža motorja ti pomaga da z malim pritiskom na karoserijo kompenziraš pritisk vzmeti in sprostiš mehanizem pol odtisneš vijake na kolesu in dvigneš avtomobil - delaš vsako stran posebej... potem odviješ kolo dol odviješ vijaka na pesti in potegneš ven amortizer ... pri vrhu amortizerja imaš ležajček, ki ti ponavadi zariba ali se zdrobi - če je cel in samo rjast in se še vedno premika ti priporočam da ga daš v eno staro konzervo in to postaviš na peč oziroma kuhalnik ter daš notri motorno mast in jo segrevaš dokler se čisto ne stopi ... pol to pustiš kuhat notri ene 10 minut in pustiš da se ohladi v masti ... če pa je počena šalčka ležaja pojdi kupiti novega...sestaviš v obratnem vrstnemu redu rabiš pa pomoč da uloviš skozi karoserijo vijak ko sestavljaš - nekdo mora potiskati karoserijo dol in natakniti matico na steblo... L.p. Mad - byeeeeeeeee

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr jun 14, 2006 7:56 pm

Mad je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:Spredi maš dva šraufa na pestu in centralnega kjer je amortizer vpet v karoserijo pod haubo (imbus). Spredi boš rabu tudi orodje za stiskat vzmet ker čene je neboš mogu zmontirat na nove amortizerje.

...najbolj elegantno narediš tako - če ti punca pomaga ali kolega je potek dogodkov sledeči... da ti odpreš haubo pol vzameš imbus 5 ali 6 ga daš v amortizer in z ključem 19 ali 17 ali 13 - kateri pač je odtisneš vijak kateri je na steblu amortizerja na vrhu in z katerim popustiš vzmet - teža motorja ti pomaga da z malim pritiskom na karoserijo kompenziraš pritisk vzmeti in sprostiš mehanizem pol odtisneš vijake na kolesu in dvigneš avtomobil - delaš vsako stran posebej... potem odviješ kolo dol odviješ vijaka na pesti in potegneš ven amortizer ... pri vrhu amortizerja imaš ležajček, ki ti ponavadi zariba ali se zdrobi - če je cel in samo rjast in se še vedno premika ti priporočam da ga daš v eno staro konzervo in to postaviš na peč oziroma kuhalnik ter daš notri motorno mast in jo segrevaš dokler se čisto ne stopi ... pol to pustiš kuhat notri ene 10 minut in pustiš da se ohladi v masti ... če pa je počena šalčka ležaja pojdi kupiti novega...sestaviš v obratnem vrstnemu redu rabiš pa pomoč da uloviš skozi karoserijo vijak ko sestavljaš - nekdo mora potiskati karoserijo dol in natakniti matico na steblo... L.p. Mad - byeeeeeeeee

Se ti pa da pisat. Pri meni je ležajček po 15 letih kot nov, malo ga namažeš in je dobr.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 8:05 pm

...mislil sem pomagati človeku, ki izgleda rabi pomoč niso vsi ležajčki dobri lahko bo vedel ko razstavi kaj ima v rokah ko se bo vsulo ... /če... L.p. Mad

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jun 14, 2006 9:22 pm

uh, to se mi pa nekako ne da zafrkavat :-P
bom dal to enemu za zrihtat, še kako pivo prineseš pa je še cenejše :lol:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 9:34 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:uh, to se mi pa nekako ne da zafrkavat :-P
bom dal to enemu za zrihtat, še kako pivo prineseš pa je še cenejše :lol:
...denar je tvoj ;) ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jun 17, 2006 5:10 pm

hladni je napisal/-a:tak mimogrede....če je reklama za monroe obešena pr vsakem mehaniku to še ne pomeni da so najboljši! Fantje dajte malo čekirat zadevo, da nebo padale fore v smislu "kayaba so za normalnega voznika". pa meni gre na smeh no. Kayaba so vrhunski amortizerji, ki se z monroe niti primerjati ne morejo. Td zato se dražji. če pa že menjate amortizerje se splača dat več keša in kupit plinske. sam mam plinske in so neprimerno boljši od olja!
Pač od budgeta odvisno, pa kolk ke komu življenje in avto vreden. :lol: :lol:
...tiste Kayaba ki jih dobiš po 11 jur kom ne omenjaj kot vrhunske ... mogoče če daš gor sedem jurjev bo ... a tu po primorski gledajo veletrgovci z avto deli na kvantiteto ne na kvaliteto sem bil že bolj zadovoljen z Boge Turbo Gas ... pa spadajo tudi ti v povprečje ;) L.p. Mad
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov