Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Dr. Hardlove Sr jun 21, 2006 2:14 pm

Ja zelo malo se vozi zunaj mesta, tako da ne vem kok je tam poraba.
Pa mama je bolj nezaupljiva tko da ga ne morem niti na test vzet za kaksen teden.
:lol:

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr jun 21, 2006 3:48 pm

Moj clio 1.2 tudi pije 10l. Razlog? Široke gume in stalno preganjanje v visokih obratih.

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Če jun 22, 2006 1:41 am

Probaj en tank porabiti z relacijsko/AC, bolj umirjeno vožnjo. Če bo poraba še vedno podobna je nekaj ZELO ZELO narobe! Mehanika, ki je sposoben prijaviti, da je to OK, daj na gobec. :evil:

Preveri:
- na videz celoten motor (so vse cevke zatesnjene in npr. v kakšnem stanju je zračni filter)
- vse cevke za bencin in okolico rezervoarja, če ti kje pušča bencin (ne hecam se...)
- lambda sondo (vendar bi ta lahko prispevala max. liter, dva višjo porabo, če je zanič)
- senzor temperature motorja. Na starem modelu polota je bila to serijska napaka. Če senzor ne dela, motorni računalnik misli, da je motor ves čas hladen in pripravlja bogatejšo mešanico, poraba pa gre lahko dobesedno v nebo. Po moje bi tole znal biti tvoj problem ;) (Btw., to NI termostat. Ta sicer lahko prispeva k nekaj večji porabi, vendar ne toliko. Še posebej, ker smo sredi poletja, in se bi motor tudi z odprtim termostatom skoraj normalno segrel.)

Najprej pa je treba avto seveda dat na tester...

Pa še nasvet: če hočeš takle problem rešiti brez, da bi menjal cel avto (če ti nočejo upoštevat garancije), MORAŠ iti na nepooblaščen servis. Dober servis za VW je Zore na Tržaški, Lj.

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr. Hardlove Če jun 22, 2006 12:39 pm

Ok no sej mal ste mi pomagal, bom preveru tale senzor za temperaturo motorja.
Sam a se ta napaka ne vidi na racunalniku ko ga priklopijo na tester? :?:

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če jun 22, 2006 12:59 pm

Saj v drugem postu sem tudi jaz mislil isto zadevo, ampak nisem siguren, ali gre za termostat (bimetal preklopi kontakt ob določeni temperaturi), ali pa gre za senzor, ki spreminja prevodnost glede na temperaturo. Rekel bi, da gre za termostat, ker je bolj verjetno, da se pokvari

Seveda pa nisem mislil termostata za hladilno tekočino ali termostata za vklop ventilatorja

Računalnik napake ne bo javil, ker bo pač sklepal, da je motor hladen. Se pa da ugotovit na podlagi podatkov, ki jih izpiše

Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če jun 22, 2006 8:07 pm

Dr. Hardlove je napisal/-a:Ja zelo malo se vozi zunaj mesta, tako da ne vem kok je tam poraba.

To je glavni problem. Mami vozi, a ti sprašuješ... ;)

Eden je napisal da je mehanik šel z lastnikom pokazati kako se vozi.....ja res je, to je zelo pomebno, kako in kje se voziš!

Če ima res mestno vožnjo in kratke relacije je to zelo normalno. Enkrat sem imel nadomestno vozilo (polo) s tem motorjem in je imel porabo okrog 6 litrov.

dule18
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Napisal/-a dule18 Če jun 22, 2006 8:27 pm

nm je tud na AC kuru 10L. za 390km je pokuru 38 litrov. vozil smo ga pa od 130-150km/h. sam sj kokr sm napisu serviser je "pokazu" kako se ta avto voz :roll:

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr. Hardlove Pe jun 23, 2006 12:47 pm

For je napisal/-a:
Dr. Hardlove je napisal/-a:Ja zelo malo se vozi zunaj mesta, tako da ne vem kok je tam poraba.

Eden je napisal da je mehanik šel z lastnikom pokazati kako se vozi.....ja res je, to je zelo pomebno, kako in kje se voziš!

Če ima res mestno vožnjo in kratke relacije je to zelo normalno. Enkrat sem imel nadomestno vozilo (polo) s tem motorjem in je imel porabo okrog 6 litrov.

Lej, prej je mela cliota 97 letnik tudi 1.2 motor in se je vozila popolnoma isto kot se vozi zdaj, pa ji je avto žrl 6l. Ne mi pol govort da je normalno da avto ki je skoraj 10 let mlajši in je kao neka marka VW žre 10 litrov.
To je sramota za VW in nič drugega. :evil:

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe jun 23, 2006 12:58 pm

Dr. Hardlove je napisal/-a:
For je napisal/-a:

Lej, prej je mela cliota 97 letnik tudi 1.2 motor in se je vozila popolnoma isto kot se vozi zdaj, pa ji je avto žrl 6l. Ne mi pol govort da je normalno da avto ki je skoraj 10 let mlajši in je kao neka marka VW žre 10 litrov.
To je sramota za VW in nič drugega. :evil:

Hmm... :? bo treba spet Cliota kupit...nimaš kaj ;)

Jaz sem pa prepričan da bi pri meni ta avto imel 6-7 litrov.

Avtomagazinovci so tudi za motor 1,4 55kW napisali da ima porabo več kot 10 litrov, pri meni v golfu še ni bila večja od 7,3 litra :roll: ...tako da je veliko odvisno od načina vožnje....lahko je pa tudi kakšna prikrita okvara.....ne vem!? ;)

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo So jun 24, 2006 7:06 pm

Moja sestra ima Ibizo letnik 2004 z motorjem 1.2 12V pa ima povprečno porabo nekje 6 - 7 litrov tko da se tut men zdi malo velika poraba. sam motor mislim da je pa čist enak na tvojem Polotu

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 03, 2006 10:31 am

Sem včeri z enmim govoru ko je mel podobno težavo na ibici. Sam njemu je napako javl na armaturki ker je eba lučka svetila, pa je zamenu senzor za temp. vode in je blo takoj bolš. Poraba je takoj padla za 2 litra. Kolker mi je neki razlagu ta senzor mer temp. vode oz. hladilne tekočine in pol računalnik ne ve kakšna je ta temp. in na podlagi tega vklapla zauh. In mu je mašina delala pod zauhom čeprov je bla že dost ogreta in od tle pol ta povečana poraba. Sam senzor pa stane okol 5 jurjev.

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Po jul 03, 2006 12:21 pm

...10 je preveč...!!!

iz izkušenj - polo, 2005, 1.2, ki ga imam/o doma - poraba nikoli (s klimo!) ne preseže 7.5 l/100 km...
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jul 16, 2006 10:56 pm

Tommo je napisal/-a:Moja sestra ima Ibizo letnik 2004 z motorjem 1.2 12V pa ima povprečno porabo nekje 6 - 7 litrov tko da se tut men zdi malo velika poraba. sam motor mislim da je pa čist enak na tvojem Polotu

Hmm...zanimivo je da isti motorji v koncernu VW drugače delajo.
Samo kot primer, en stari test Fabie, Polota in Ibize z istim motorjem....sicer ne gre za 1.2 motor ampak vseeno...

Auto blic o 1.4 55kW je napisal/-a:Osobito sportskim doima se motor u škodi. Spontano se odaziva na gas, razvija jezgrovit zvuk, rado se vrti i dobro vuče. Već od 2500 /min razvija mnogo snage i dokazuje da je za zabavu ponekad dovoljno i 75 KS.
U polu je isti motor bolje prigušen i djeluje kultiviranije. Nije toliko zvučan, a snagu razvija ravnomjerno preko cijelog radnog područja.
ZATO MOTOR DJELUJE NEUPADLJIVIJE. Na koncu se čini da je ta podešenost BOLJA, jer je polo najelastičniji. Suveren nastup.
A od njega je seat veoma udaljen. Istina motor se rado vrti i doima se sportskim sve do gornjeg broja okretaja. Ali tad je glasan i pomalo neuglađen. K tome je ovaj četverocilindraš žedan poput brodolomca koji je proveo tri mjeseca na splavi: 7,3 l/100km za španjolca; polo i fabia trebaju pola litre manje

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 18, 2010 12:17 pm

kako se torej reče mašinci, ki računalniku sporoča temperaturo motorja?
termostikalo ali senzor temperature vode? ker ima namreč tašča tudi povečano porabo na Polotu 1.6, 75km, 96letnik.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če jan 28, 2010 5:54 pm

Senzor temperature vode.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če jan 28, 2010 6:01 pm

če bi mel 1.4 polota bi vam pil manj kot pa ta 1.2 pa še 3 zilinderski je.
kolega ma cliona 1.2 brez klime pa mu pije od 7-8 litrov-pač ni navora in morš kr tiščat da lahk samo spelješ, ....
itak pa po mestu vsak avto več pije,to bi pa že lahk sam vedel

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 28, 2010 6:03 pm

@hribko: tema je stara 4 leta ;)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe jan 29, 2010 6:21 am

peroRS je napisal/-a:@hribko: tema je stara 4 leta ;)

ups
sam bral sem,datuma pa nisem pogledal oops

Lancer123
Nov uporabnik

Napisal/-a Lancer123 Pe jan 29, 2010 2:05 pm

tony1 je napisal/-a:Probaj en tank porabiti z relacijsko/AC, bolj umirjeno vožnjo. Če bo poraba še vedno podobna je nekaj ZELO ZELO narobe! Mehanika, ki je sposoben prijaviti, da je to OK, daj na gobec. :evil:

Preveri:
- na videz celoten motor (so vse cevke zatesnjene in npr. v kakšnem stanju je zračni filter)
- vse cevke za bencin in okolico rezervoarja, če ti kje pušča bencin (ne hecam se...)
- lambda sondo (vendar bi ta lahko prispevala max. liter, dva višjo porabo, če je zanič)
- senzor temperature motorja. Na starem modelu polota je bila to serijska napaka. Če senzor ne dela, motorni računalnik misli, da je motor ves čas hladen in pripravlja bogatejšo mešanico, poraba pa gre lahko dobesedno v nebo. Po moje bi tole znal biti tvoj problem ;) (Btw., to NI termostat. Ta sicer lahko prispeva k nekaj večji porabi, vendar ne toliko. Še posebej, ker smo sredi poletja, in se bi motor tudi z odprtim termostatom skoraj normalno segrel.)

Najprej pa je treba avto seveda dat na tester...

Pa še nasvet: če hočeš takle problem rešiti brez, da bi menjal cel avto (če ti nočejo upoštevat garancije), MORAŠ iti na nepooblaščen servis. Dober servis za VW je Zore na Tržaški, Lj.

glede lambde sonde... zaradi nje zna avto zelo piti.. meni je megane 96l 1.6 žru 15 litrov, pa sm ga res šparau.. čist počasi sm se furau, pa še zmeraj na hard piu...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jan 29, 2010 4:34 pm

kako na splošn veš, da nagaja senzor temp. vode oz. kako se da preverit, da deluje pravilno, razn da na porabo gledaš?
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558, vuli in 11 gostov