Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Lee P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Lee P. Če jul 06, 2006 4:22 pm

gorki je napisal/-a:Mogoče pa ti blokirajo zadnje bremze, če ti slučajno ročna ne odpusti dovolj zaradi zarustanih zajl. Probaj dvignit avto in preveri, če se ti zadnja kolesa pri odpuščeni ročni zavori lepo vrtijo. Če se hitro ustavijo ali težko vrtijo potem je lahko krivec zajla za ročno zavoro.

no comment... :shock:
LP, e

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe jul 07, 2006 8:05 am

Lee P. je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:
soso je napisal/-a:VW passat letnik 93 1.8 90KM poraba mestna cca. 10-11 , dolge relacije okoli 8-9. Naj se povem ,da ko je bila lambda zanic je bla poraba od 15 l navzgor!!! Avto je cukal in ni sel vec kot 160 km/h.Tak ,da ,ce ti avto popolnoma normalno gre, je vprasljivo ,ce je lambda.Lahko ti injektorji zalivajo. Drugace pa cena bla 13000 sit! Glede menjave , ce ma isto kot passat ,zna bit kr jeba ,spolh ,ce je fajn zapikalo zraven! LP

js sm mel tui tega passata in mi je pil 10....relacijska mi je pa pil 7.5-8 ;) tako da nic cudnega...avto je velik in nimas kaj....drugace pa nisem nikoli imel probleme in je vedno isto pil.....cuj avto je tezek in ti more pit...ce hoces pa da ti pije 5-6 pa kupi dizla in to da ima cim manj kg....recimo 900 pa ti bo pil 5....ce ne bos mel seveda tezke noge ;)
primerjava (ce skuter pije 4-5l/100km kako lahko pricakujes da bo avto pil 6 ;))
LP

Noben me ne bo prepričal, da je na relaciji v 5. prestavi pri 90 km/h, skratka penzi vožnja, poraba 9 litrov/100 km normalna za ta motor, tko da...
Jaz mislim, da bi pri taki vožnji lahko bila največ 7, pa tudi avto ni tolk zlo težak (mal čez 1000kg). ;)

sej nisem napisal da je ralacijska 9 litrov.....relacijska mi je bla meni 7.5 do 8 nekje...mestna pa 10 litrov ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Pe jul 07, 2006 8:29 am

Lee P. je napisal/-a:
gorki je napisal/-a:Mogoče pa ti blokirajo zadnje bremze, če ti slučajno ročna ne odpusti dovolj zaradi zarustanih zajl. Probaj dvignit avto in preveri, če se ti zadnja kolesa pri odpuščeni ročni zavori lepo vrtijo. Če se hitro ustavijo ali težko vrtijo potem je lahko krivec zajla za ročno zavoro.

Takih komentarjev se drugič raje vzdrži, ker nikomur nič ne pomagajo! :evil:

Mislis, da ni mogoce? Sem sam imel tak problem, da sem imel visoko porabo in vzrok je bila zajla za rocno. Ko sem jo dal menjat se mi je poraba znižala za 1,5 l/100 km.
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Pe jul 07, 2006 8:39 am

im nobody je napisal/-a:pol bi se menda bremze prekurle pa kadil pa smrdel bi. :roll:

Pri meni ni bilo nobenega od teh simptomov, ki ju ti navajaš. Razen, da je skurilo pakno, ki je vedno drsela po bobnu.
Lp, Gorki

Lee P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Lee P. Pe jul 07, 2006 3:01 pm

gorki je napisal/-a:
Lee P. je napisal/-a:

Mislis, da ni mogoce? Sem sam imel tak problem, da sem imel visoko porabo in vzrok je bila zajla za rocno. Ko sem jo dal menjat se mi je poraba znižala za 1,5 l/100 km.

Ej sori če sem te užalil, ampak zategnjeno ročno bi pa že opazil... ;)
LP, e

Lee P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Lee P. Pe jul 07, 2006 3:06 pm

Dariooo je napisal/-a:
Lee P. je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:
soso je napisal/-a:VW passat letnik 93 1.8 90KM poraba mestna cca. 10-11 , dolge relacije okoli 8-9. Naj se povem ,da ko je bila lambda zanic je bla poraba od 15 l navzgor!!! Avto je cukal in ni sel vec kot 160 km/h.Tak ,da ,ce ti avto popolnoma normalno gre, je vprasljivo ,ce je lambda.Lahko ti injektorji zalivajo. Drugace pa cena bla 13000 sit! Glede menjave , ce ma isto kot passat ,zna bit kr jeba ,spolh ,ce je fajn zapikalo zraven! LP

js sm mel tui tega passata in mi je pil 10....relacijska mi je pa pil 7.5-8 ;) tako da nic cudnega...avto je velik in nimas kaj....drugace pa nisem nikoli imel probleme in je vedno isto pil.....cuj avto je tezek in ti more pit...ce hoces pa da ti pije 5-6 pa kupi dizla in to da ima cim manj kg....recimo 900 pa ti bo pil 5....ce ne bos mel seveda tezke noge ;)
primerjava (ce skuter pije 4-5l/100km kako lahko pricakujes da bo avto pil 6 ;))
LP

Noben me ne bo prepričal, da je na relaciji v 5. prestavi pri 90 km/h, skratka penzi vožnja, poraba 9 litrov/100 km normalna za ta motor, tko da...
Jaz mislim, da bi pri taki vožnji lahko bila največ 7, pa tudi avto ni tolk zlo težak (mal čez 1000kg). ;)

sej nisem napisal da je ralacijska 9 litrov.....relacijska mi je bla meni 7.5 do 8 nekje...mestna pa 10 litrov ;)
LP

Saj zato pa pravim, da nekaj pri mojem motorju ni u redu, ker mi pije mestne 13, relacijo pa 9.
Zdele čez vikend se bom lotu zadeve mam glih čas, pa da pridem do dna. Sporočim če najdem feler-upam da ga bom, pa da ne bo prevelik oz. predrag. ;)
LP, e

Lee P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Lee P. Po jul 10, 2006 4:00 pm

Evo, za vikend sem zmeril sondo. Očitno je zanič, saj od sebe ni dala čisto nič, voltmeter je kazal 0V.
Zdej me pa zanima, če je kdo v kratkem menjal lambdo. Kje in kolk dnarja je pršlo, ali pa če kdo ve, kdo to pocen zamenja (lokacija Ljubljana in okolica)!? Zaenkrat sem najdu najnižji ceno cca 20k z montažo (Novak na dolenjski cesti).
Hvala ;)
LP, e

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 10, 2006 5:15 pm

gorki je napisal/-a:
Lee P. je napisal/-a:

Kako da tega nisi že med vožnjo ugotovu :bonk še brat k mu šteka občasno ročno ve kdaj ne spusti in kdaj je spustila. Pač mel si smolo
lp
Zadnjič spremenil sonček, dne Po jul 10, 2006 5:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 10, 2006 5:18 pm

Lee P. je napisal/-a:Evo, za vikend sem zmeril sondo. Očitno je zanič, saj od sebe ni dala čisto nič, voltmeter je kazal 0V.
Zdej me pa zanima, če je kdo v kratkem menjal lambdo. Kje in kolk dnarja je pršlo, ali pa če kdo ve, kdo to pocen zamenja (lokacija Ljubljana in okolica)!? Zaenkrat sem najdu najnižji ceno cca 20k z montažo (Novak na dolenjski cesti).
Hvala ;)

Če rabš pocen fušarja se zapel mal na okrog al pa jest poznam enga(cca 3000 jurje ma uro).
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver To jul 11, 2006 7:55 am

sonček je napisal/-a:
Lee P. je napisal/-a:Evo, za vikend sem zmeril sondo. Očitno je zanič, saj od sebe ni dala čisto nič, voltmeter je kazal 0V.
Hvala ;)

Če rabš pocen fušarja se zapel mal na okrog al pa jest poznam enga(cca 3000 jurje ma uro).
lp

Zamenjava lambde je delo 5 minut ;) Lee P. mislm, da boš pr Novaku dobil dost ugodno(neoriginal seveda). Lahko se pa obrneš na standard trgovine z avtodeli samo boš moral sam menjat.

Lee P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Lee P. Če jul 13, 2006 3:06 pm

Evo, sondo sem zamenjal, pršlo me je pa 15k.
Motor sedaj tudi lepše teče, ko pa spraznim tank, pa še sporočim kolk manj pije. ;)
LP, e

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Če jul 13, 2006 3:31 pm

Odlično. Ne pozabi na reset računalnika drugače bo dlje časa trajalo ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov