Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 7:59 am

Gold_Horn je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:NEhite fantazirat...... Golf je lepo vrgo olje prek odušnika u oljni filter.... olje ma kurilno vrednost..... in je laufal na olje..... dejansk je rabu svoje olje za delovanje......

Omisli si kondenzator olja kot ga ime petka..... olne pare gredo preko kondenzatorja..... olje ki se kondenzira gre nazaj u karter pare pa grejo u filter..... se pravi direktnega dotoka olja na zračni filter ni možno, pri golfu pa je.

Točno tako.... avto pa gre kot nor (tako kot če bi naenkrat turbo dobil).... samo ne dolgo.
Zgleda da je imel srečo, da je ustavil motor, dragače bi lahko samo še vlečno klical.

lp,

Gold_Horn

To je tudi mene presenetilo da se je motor ustavil, kewr ponavad ga ne ugasne in tok časa lanfa da uniči motor(popolnoma).....zaradi tega se ne bi sekiral...ampak še enkrat sem preveril nivo tekočin in vse štima.

Vodo je vrglo na pososdi vn skoz zamašek oz. tam ko je zareza na pososdi...včasih sem vidu da tam mal voda uhaja ven samo ni bilo kritično...

Sam še zdej ne vem kaj je bil vzrok da je nabilo gasa do konca

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 10:02 am

lenivec je napisal/-a:jah ko ti začne na olj laufat pač v peto pnahitro spustit sklopko...
ceneje je če kaj zjebeš na menjalniku kot da ti cela mašina ribne.

Pete nima...glede tega kar si pa povedal se mi zdi pa sam to da se vržeš vn in letišp stran...pred časom smo mel eno debato o tem ko je pri renoju odprl motor...

Tako olje ne pije in ne vode...sem preveril...
Bo pa čas povedal svoje takart pa buhvej kje bo že avto morda v Sarajevu

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 10:05 am

čare je napisal/-a:ajde sonček a si ti zamenju že tist termostikalo ki te je zajabavu ?? če ga nisi ga daj ker očitno ti ventilator ni zalavfu najprej si to zrihti 100% pol se pa voz normalno ne pa da ga žuliš ko da maš triple turbo motor golf dvica ti je easyrider če je pa kej škode boš pa vidu sčasoma če ti bojo kakšne tekočine zmanjkovale oz. slišu če bo začel kej nabijat

Čare dons sem mal to pregledal jest sem kupil 2 st. ker je bil tak že not....mogu bi bit 3. stopenjski tak kot ga ma brat na golfu 2 dizl(identični moj sam da je moj letnik 88 bratov pa 90--ta ima kar neki sprememb)
Ampak za dvo stop. ni doddatnega jezička na tem delu...tako da bom jest šel enkart do električarja...

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 12:18 pm

A mi zna kdo povedat kaj je narobe sedaj pri avtu.....olje je vrglo ven pri merci zato je vse pošpricalo....vodo pa v posodi ...

Pa še neki bi prašal vidu sem da imam gumo strgano na zobati letvi zdej to bo naredu vaški mehanik a bi menjal sam uno k je raztrgana al kr obe.

lp

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Po jul 24, 2006 12:18 pm

če ti ne pije (ni zmanjkalo) vode in olja...pol tesnilo (glava!) glave ni šlo....?!
kako pa sedaj dimi, če mu dodaš gas-..črno, belo, "belo-modro"??!

mam občutek da sti pregrel vse skupa in da ti je šlo tesnilo glave....
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 12:28 pm

Mirando je napisal/-a:če ti ne pije (ni zmanjkalo) vode in olja...pol tesnilo (glava!) glave ni šlo....?!
kako pa sedaj dimi, če mu dodaš gas-..črno, belo, "belo-modro"??!

mam občutek da sti pregrel vse skupa in da ti je šlo tesnilo glave....

Ne pije vode niti ni spil olja k sem prevozil kakih 200 km po tem dogodku...ne kadi iz avspuha edin če na mestu pohodim gas pokadi mal črno....če bi tesnilo šlo bi ostal na mestu ker ne bi bilo kompresije in nebi šlo nikamor.....vse štima...pregrel jest mislm da se je stabiliziralo nazaj ker takart ga dobesedni nisem pregrel do konca......

Ostalim bralcem in pregledovalcem pa se opravičujem za kakšne napake.

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Po jul 24, 2006 1:24 pm

Polse ti že ni pregrel, oz. ni šla glava...ja!

Definitivno pa ti je prišla voda, oz. olje nekje zravn = bel dim....
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Po jul 24, 2006 3:20 pm

Tist, da ti ni temperatura na odstavnem pala pr 110km/h ti je pa mogoče termostat zatajil?
Pa avto tud v dolino ne smeš tiščat, če se v hrib segreje.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po jul 24, 2006 3:27 pm

lisko je napisal/-a:NEhite fantazirat...... Golf je lepo vrgo olje prek odušnika u oljni filter.... olje ma kurilno vrednost..... in je laufal na olje..... dejansk je rabu svoje olje za delovanje......

Omisli si kondenzator olja kot ga ime petka..... olne pare gredo preko kondenzatorja..... olje ki se kondenzira gre nazaj u karter pare pa grejo u filter..... se pravi direktnega dotoka olja na zračni filter ni možno, pri golfu pa je.
...točno tako pa motorju ni bilo nič če še dela verjetno je motor ker je nalil preveč olja to potegnil pri visokih obratih oljne pare v sesalni kolektor in to je ibrlauf :P :P :P tudi sam sem ga doživel 1 x ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 4:21 pm

Hvala vsem za odgovore.
Tist da je imel tako visoke obrate se mu je zmešalo(tako kot človeku, če preveč dela) in tukaj so potem posledice...hvalabogu pri mojmu ni kaj dost škode...vrjetno pa bo postopoma šlo tesnilo po gobe.....ampak kasneje....

Povdarjam pa še enkrat avto ima čez 300 tkm in se kaj hitro ogreje ... že zadnjič se mi je po relaciji kar ogrel na 3/4 kar se je to prvič zgodil pa še ravnina je bila..povrh pa me je še čakalo 10 km vzpon...to je bilo zadnjič.
Aja pa špe tole sam avto je na žalost dobil kreš (naslonil na ograjo)ampak nič kaj hujšega ker me je napodil pol pa sam na pedal za bremz pa še ročno pol sem dal v ler in izključil kontakt ampak je kaj hitro crknil motor.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po jul 24, 2006 4:33 pm

sonček je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.
Tist da je imel tako visoke obrate se mu je zmešalo(tako kot človeku, če preveč dela) in tukaj so potem posledice...hvalabogu pri mojmu ni kaj dost škode...vrjetno pa bo postopoma šlo tesnilo po gobe.....ampak kasneje....

Povdarjam pa še enkrat avto ima čez 300 tkm in se kaj hitro ogreje ... že zadnjič se mi je po relaciji kar ogrel na 3/4 kar se je to prvič zgodil pa še ravnina je bila..povrh pa me je še čakalo 10 km vzpon...to je bilo zadnjič.
Aja pa špe tole sam avto je na žalost dobil kreš (naslonil na ograjo)ampak nič kaj hujšega ker me je napodil pol pa sam na pedal za bremz pa še ročno pol sem dal v ler in izključil kontakt ampak je kaj hitro crknil motor.
...poglej doma prižgi ga in pusti lavfati pol ko ma voda okrog 86 stopinj mora menda odpret termostat potipaj cev če je vroča in če je napeta (naj ti drugi lastniki povejo točno kdaj) ker star termostat lahko dela samo na pol in potem ne spušča vse vode skozi ampak samo delček zato se lahko motor greje ali pa zafrkava temperaturno stikalo na hladilniku ki uklaplja ventilator ... prvič odpre ventilator pri nekje okrog 86 stopinj menda drugo stopnjo - hitrejše delovanje pa pri 93 ... imel sem nekoč podatke v glavi sedaj je že 7ali 8 leto odkar ga nimam pa sem pozabil ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po jul 24, 2006 5:26 pm

Bom rekel samo tole: JOJ za tistega srečneža, ki bo kupil tvoj neuničljivi "tank" po sigurno previsoki ceni, namreč vreden ni po mojem NIČ ali pa kvečjem kakšnih 30 čukov. Še vedno ne morem verjeti, da se ti zvoženi "tanki" prodajajo po 300 in več čukov, nekateri jih cenijo celo na več kot 450 tisočakov. Golfa 2 D pa takšni ceni, bi kupil samo, če je narejen iz suhega zlata. :lol:
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 6:43 pm

fifi je napisal/-a:Bom rekel samo tole: JOJ za tistega srečneža, ki bo kupil tvoj neuničljivi "tank" po sigurno previsoki ceni, namreč vreden ni po mojem NIČ ali pa kvečjem kakšnih 30 čukov. Še vedno ne morem verjeti, da se ti zvoženi "tanki" prodajajo po 300 in več čukov, nekateri jih cenijo celo na več kot 450 tisočakov. Golfa 2 D pa takšni ceni, bi kupil samo, če je narejen iz suhega zlata. :lol:

Sej niso po 300 čukjov je res da eni pretiravajo s ceno,drugi hočejo mal zaslužt,tretji pa ga prodaja za borih 100 čukov ker se ga hoče znebit....moj golf je vreden cca 300 jurjev sam prodal ga bom pa za 150 jurjev.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 6:45 pm

Mad je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.

...poglej doma prižgi ga in pusti lavfati pol ko ma voda okrog 86 stopinj mora menda odpret termostat potipaj cev če je vroča in če je napeta (naj ti drugi lastniki povejo točno kdaj) ker star termostat lahko dela samo na pol in potem ne spušča vse vode skozi ampak samo delček zato se lahko motor greje ali pa zafrkava temperaturno stikalo na hladilniku ki uklaplja ventilator ... prvič odpre ventilator pri nekje okrog 86 stopinj menda drugo stopnjo - hitrejše delovanje pa pri 93 ... imel sem nekoč podatke v glavi sedaj je že 7ali 8 leto odkar ga nimam pa sem pozabil ... L.p. Mad

To sem predčasom preveril....ga prižgem in grem pač tisto cev prjet če je v parih sekundah topla ... pol termostat odpre če pa kr noče ga pa ne odpre.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 6:47 pm

Evo tle je en napisal en komentar na neznanem forumu:

To se je men dogodilo tudi z golfom 2 dizel.Blo pa je na avtocesti ce-mb .Pelo sem se 130-140 in kr naenkrat je prišel v iberturo, tak da sem isto bremzal in za menoj se je pojavil gost oblak dima.Mel je že kr bliz 300k prevoženih in mal preveč olja je spil.Po tem sem pa dal menjat teflone in dihtungo na glavi pa je blo vse ok.

Je kaj vode pil

Nop.vode mi ni pil
Digtungo sem dal menjat preventivno, teflone pa je blo treba menjat da mi ni blo treba litr olja zravn dat na 1000km

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po jul 24, 2006 6:57 pm

sonček je napisal/-a:
fifi je napisal/-a:Bom rekel samo tole: JOJ za tistega srečneža, ki bo kupil tvoj neuničljivi "tank" po sigurno previsoki ceni, namreč vreden ni po mojem NIČ ali pa kvečjem kakšnih 30 čukov. Še vedno ne morem verjeti, da se ti zvoženi "tanki" prodajajo po 300 in več čukov, nekateri jih cenijo celo na več kot 450 tisočakov. Golfa 2 D pa takšni ceni, bi kupil samo, če je narejen iz suhega zlata. :lol:

Sej niso po 300 čukjov je res da eni pretiravajo s ceno,drugi hočejo mal zaslužt,tretji pa ga prodaja za borih 100 čukov ker se ga hoče znebit....moj golf je vreden cca 300 jurjev sam prodal ga bom pa za 150 jurjev.
lp

Ne morem si pomagat za tale OT, sam nazadnje si ves vzhičen ga hotu prodat, ker ti je en ponuju zanjga dobrih 200 čukov. Takrat se ti je zdela to dobra ponudba, zdej k si ga skor zjebu pa mu je cena narasla kar na 300? Dej dej no...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 7:02 pm

jorgeus je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

Ne morem si pomagat za tale OT, sam nazadnje si ves vzhičen ga hotu prodat, ker ti je en ponuju zanjga dobrih 200 čukov. Takrat se ti je zdela to dobra ponudba, zdej k si ga skor zjebu pa mu je cena narasla kar na 300? Dej dej no...

Pa ne vreden je 150 jurjev če ga kdo pač kupi sam jest pravim da je v drugem smislu vreden 300 jurjev(sej veš kaj mislim pač nakupna cena je bla takrat 230 jurjev pol raznorazni deli cca 50 jurjev reg. 100 jurjev itd...v tem je point ampak pustmo to za seboj.

Mene bolje zanimajo nasveti kako naprej>?

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po jul 24, 2006 7:44 pm

Tristo čukov je vreden samo, če ga opremiš z zlatom v vrednosti 270 čukov.
Don`t worry, be happy:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov