Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 Po jul 31, 2006 9:13 pm

čare je napisal/-a:zmanjkuje vode,belo kadi sčasoma začne mešat olje-vodo

Pol to pomeni,da mi avto gre k hudicu.Kupil sem ga pred natanko enim letom,do zdaj sem mu vedno dolival hladilno tekocino,le pozimi je ni bilo treba.Avtu je bil menjan zobati jermen ,preden je bil prodan.
Ne vem no,bom sel na servis povprasat.
Nabavil materijal,sel k domacemu mehaniku,mi menja,placam5000 pa je.Sam kaj ce pa ni to krivo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jul 31, 2006 9:34 pm

vem za 4 znance ki so oz.še imajo roverje in so vsi imeli iste probleme je pa res da če praviš da je bil jermen menjan preden si avto kupil ni nujno da je bila obenem menjana tudi vodna pumpa ki jo poganja zobati jermen se pravi jo je potrebno tudi menjat in ker ti ne veš kaj je bilo delano snami zaščitni pokrov zobatega jermena in poglej če je okol pumpe kej osrano oz. se vidijo sledi vode-antifriza ker če pušča pri pumpi se ti zaradi temperature motorja sproti suši in ker ne pušča zelo veliko se ne pokaže nikjer tko da si uzem cajt pa če boš porajtu da tam pušča daj zamenjat vse komplet tudi jermen in šponar in kar paše zraven (ne vem ker motor maš) da boš mel pol sigurno mir

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 So avg 19, 2006 5:22 pm

[quote="balodlak"]Za upore... upam da nism prepozn :oops:

Hvala "balodlak",nisi bil prepozen ker se nisem odlocil za nakup novega.To shemo katero si mi pa poslal pa vwerjetno moram nest enmu elektroniku kateri se bo razumel iz nje.Hvala,
Sedaj pa imam vprasenje glede mojga Roverja.
Sklenil smo,da naj bi slalo tesnilo na glavi motorja ali pa je pocena glava motorja,tera pusca vodo v motor in povzroca tezave pri vzigu in delovanju motorja.
Stroski znasajo 160 tisoc in zajemajo zamenjavo komplet tesnil vkljucno z tenilom karterja in brusenje glave.Glede brusenja glave, kaj se bo dogajalo z motorjem ko ima zbruseno glavo,a bom imel slabse sposobnosti.Vem da je to nujno ko se menjavajo tesnila,me pa zanimajo posledice.
Kaj mi priporocate,glava bo sneta.A se naj menja zobati jerme,spanunga,vodna crpalka in kar je potrebno,kljub temu,da je bil zobati jermen menjan pred 20 tisoc kilometri.Namrec gre se za dodaten strosek v visini 90 tisocakov.
Hvala na priporocilih

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 So avg 19, 2006 6:34 pm

balodlak je napisal/-a:Ej, jermen je 18 k, in pr tem se ne špara. Je bla pumpa menana? Rola? Če je bil menan sam jermen pol menej tut rolo in pumpo ko bo že vse v kosih :lol: :roll:. "Škoda" ke ti ni pr starem jermenu utrgalo dihtunge :roll: . Pol ne bi blo tuk dela sam za menjavo jermena&Co.

Avto sem kupil in je blo zraven sporocil(pri 101 tisoc-menjan zobati jermen),to pa je vse kar vem.
Tesnila sem narocil,avto bo sel naslednji teden v delavnico(domaco,z dobrima mehanikoma,katera zrihtata. Dele dobim 49% cenej kot pri serviserju,tak da me bo stalo zdelom nekje 110-120 tisocakov.
Ko bosta glavo snela,ko se bo vidlo,ce je res tesnilo fuc,pol se bom res odlocil vse menjat,ce pa ne pol pa gre od hise.
A bi mi vedel povedat kaj se zgodi ko se glava brusi?
hvala

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 So avg 19, 2006 7:36 pm

balodlak je napisal/-a:Hajov....
glava se brus zato da je ravna ko špegu :idea: Ko se odvija/pregreva se malo/veliko zvije :roll: Pr domača delavna varjnta ti dam en nasvet od angležev:

Prever z tistim merilcm razdalje z kazalcem če so puše v višin roba bloka ali malo višje, ter če so povsod enako visoke!

Bom ta nasvet prenesel mehanikoma,sicer sta precej dobra,glavo pa nosita enemu kater brusi za kar nekaj velikih servisnih his tukaj v premurju.Brusenje naj bi me stal 4 jurje.
Hvala balodlak

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So avg 19, 2006 8:45 pm

Mogoče ti spušča samo tesnilo na sesalnem kolektorju. BIlo je veliko primerov, probajte še prej samo glavo ponovno pritegniti ! ! !

LP

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 So avg 19, 2006 8:59 pm

hermand je napisal/-a:Mogoče ti spušča samo tesnilo na sesalnem kolektorju. BIlo je veliko primerov, probajte še prej samo glavo ponovno pritegniti ! ! !

LP

Hvala,bomo tudi to prej poskusil.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne avg 20, 2006 1:13 am

ma đabe ti glavo po 100tkm priteguješ zamenji tesnilo ,zbrusi glavo,pomeni še jermene pa šponarje pa zdravo tito ker tist ko teb piše da je jermen bil menjan ne smeš glih verjet razen če avto poznaš od prej pa veš kaj se je z njim dogajalo pa 120 jurjev se mi še zmer zdsi mal velik za vse to kar sem zgoraj naštel

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Po avg 28, 2006 8:56 pm

Ce kdo ve za kaksen Karamboriran rover 216 16V ali 416 16V z brezhibnim motorjem(rabim glavo,dve osi katere poganjajo ventile in ohisje v katera grejo te osi),najraje bi pa ga kupil v celo,avto ali pa motor.
Hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov