Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Po avg 07, 2006 11:23 am

izotop je napisal/-a:mislim, tole je pa kr resna zadeva potem. izgubiš garancijo, ker si tankal dizel, za katereg misliš, da ga lahko, saj nikjer ni označeno, da je v njem biodizel. tole more en na sodišče pravit, jst bi kr referndum nardil, naj petrol ipd povrnejo stroške servisiranje itd, hehe, prodajalcem pa vsem naložil zako, da so dolžni stranke obestit, kako je s tem dizlom pr nas.
p.s. če je tist test goriv na netu, mi daš prosim kakšen link.

Da ne bo pomote! Gorivo ustreza zakonskim zahtevam.
Brez računa in prijave pri prodajalcu goriva pa itak ne moreš nič...
Zdaj pa mi povejte, kolikokrat shranite račun, potem ko ste napolnili rezervarje?
Pa še črpalka ponavadi ne crkne takoj, ampak čez nekaj časa...

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Po avg 07, 2006 11:32 am

ja, seveda ustreza zakonu, saj si ga napišajo tako, da ustreza največjim monopolistom. pravim glede tega, da izgubiš garancijo, če tankaš biodizel (najbrž tudi v majhnih količinah) in se tega ne zavedaš.
zanimaivo pa, da sem od kar tankal v ta moj novi ford, shranil vse račune do zdej (sicer samo 2 zaenkrat, bom pa očitno to delal še vnaprej).
tukaj so se nekaj razpisali o kakovosti dizel goriva pr nas, samo je spet bolj govora o dodatkih za zima, nič pa glede biodzla in kombinacije teh dodatkov, ko narjbž kr zanimiv šmorn pride ven
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=62
zato me še bolj tista reziskava iz Dela zanima.

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Po avg 07, 2006 11:51 am

izotop je napisal/-a:ja, seveda ustreza zakonu, saj si ga napišajo tako, da ustreza največjim monopolistom. pravim glede tega, da izgubiš garancijo, če tankaš biodizel (najbrž tudi v majhnih količinah) in se tega ne zavedaš.
zanimaivo pa, da sem od kar tankal v ta moj novi ford, shranil vse račune do zdej (sicer samo 2 zaenkrat, bom pa očitno to delal še vnaprej).
tukaj so se nekaj razpisali o kakovosti dizel goriva pr nas, samo je spet bolj govora o dodatkih za zima, nič pa glede biodzla in kombinacije teh dodatkov, ko narjbž kr zanimiv šmorn pride ven
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=62
zato me še bolj tista reziskava iz Dela zanima.

Žal se ne spomnim, kdaj točno je bila raziskava opravljena. Je pa bilo to objavljeno letos v sobotnem Delu.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Po avg 07, 2006 12:40 pm

uzdej sem še malo prebiral forume ipd, in je res jkr veliko kritik na račun petrola, kako se z drugim bencinom več anrdi itd itd, tako da nekaj je že na tem (še vedno mi pa ni čsit jasno to dodajanje biodizla in če vsi to delajo).
glede baje zalo dobrga bencina/dizla na mol-u ipd, pa je tako: na njihovis trani piše, da je njihov glavni partner ina iz hrvaške
http://www.mol.hu/en/about_mol/our_comp ... aries/ina/
, od njih pravtako uvaža tudi omv, se mi zdi, ki je tudi kr pohvaljen, torej bo tudi tukaj nekaj držalo, čeprav po drugi strani slišiš katastrofalne kritike o hrvaških bencinih ipd. kaj pa vem..

še tole se našel tukaj v enem pogovoru:

moj bratranec dela v .... (ne bom omenjov in reklam za avtohiso delov) in so meli precej problemov s sobami in pumpami pri dizelskih motorjih!!! vzrok naj bi bila zelo zelo slaba Petrolova nafta!!! iz rezervarjev avtomobilov s tezavami so vzeli vzorce nafte in ugotovili da je nafta zelo zelo svoh!!! klicali so tudi v razlicne avtohise po Nemciji in Svici in .... in izvedeli, da pri njih tezav s pumpami in sobami nimajo!!! Ko so svoje ugotovitve predstavili Petrolu, je le ta zacel prevzemati stroske za servis teh avtomobilov!!!

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Po avg 07, 2006 12:52 pm

izotop je napisal/-a:uzdej sem še malo prebiral forume ipd, in je res jkr veliko kritik na račun petrola, kako se z drugim bencinom več anrdi itd itd, tako da nekaj je že na tem (še vedno mi pa ni čsit jasno to dodajanje biodizla in če vsi to delajo).
glede baje zalo dobrga bencina/dizla na mol-u ipd, pa je tako: na njihovis trani piše, da je njihov glavni partner ina iz hrvaške
http://www.mol.hu/en/about_mol/our_comp ... aries/ina/
, od njih pravtako uvaža tudi omv, se mi zdi, ki je tudi kr pohvaljen, torej bo tudi tukaj nekaj držalo, čeprav po drugi strani slišiš katastrofalne kritike o hrvaških bencinih ipd. kaj pa vem..

še tole se našel tukaj v enem pogovoru:

moj bratranec dela v .... (ne bom omenjov in reklam za avtohiso delov) in so meli precej problemov s sobami in pumpami pri dizelskih motorjih!!! vzrok naj bi bila zelo zelo slaba Petrolova nafta!!! iz rezervarjev avtomobilov s tezavami so vzeli vzorce nafte in ugotovili da je nafta zelo zelo svoh!!! klicali so tudi v razlicne avtohise po Nemciji in Svici in .... in izvedeli, da pri njih tezav s pumpami in sobami nimajo!!! Ko so svoje ugotovitve predstavili Petrolu, je le ta zacel prevzemati stroske za servis teh avtomobilov!!!

Hm, kolikor sem slišal ima INA težave s 95 oktancem. O MOL-u sem pa bral, da svojo nafto dobivajo iz rafinerij, ki so malo severneje in so zato zaradi nižjih temperatur primorani delat boljšo nafto. IB in Petrol pa nafto kupujeta v "sredozemskem bazenu", kar pomeni, da tem rafinerijam zaradi višjih temperatur ni potrebno nafte tako zelo prečistit.
Petrol in biodizel pa sta res problematična, saj kolikor lahko preberem v cajtngih. Pa še po moji zimski avanturi s Petrolovo nafto sem se precej naučil.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Po avg 07, 2006 1:02 pm

hm, glede na tole
MOL has also played a significant role in the modernisation of INA Sisak and Riyeka refineries. This is planned to be completed by 2010.
bi rekel, da mol cilja na trge balkana in da tudi bencini v slo izvirajo od tam, ampka lahko da se motim..
v glavnem, verejetno je, da je bil avto tudi do zdej tankan na petrolu in so se zadeve zapacale že pred 20k km in bo zadevo treba spucat in ne več tankat na kritičnih benc. servisih. upam samo, da ni kaj hujšega ipd, čeprav včasih tudi malce preveč kompliciram z zadevami. mi ni pa žal, da sem se malo pozanimal o zadevi, ker pasti so, kakor zgleda.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov