Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Tresenje volana pri zaviranju !

Napisal/-a zlica22 Ne apr 21, 2013 6:31 pm

vuli je napisal/-a:pol pa super, spet bo treba nove diske kupovat.

Hja, samo najprej je treba premislit, kaj uničuje diske. Način vožnje, kitajska roba, krivo pesto ali pač kaj petega...

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Ne apr 21, 2013 6:53 pm

maš prav. Težko je tole zdej. je pa tko, da sem tole opazil mogoče v zadnjih 3 mesecih.
Zna bi kitajska roba, splomnim se pa ne od katere firme so diski in ploščice, edino kar vem je da so na ploščicah vidni kitajski "hieroglifi".

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer Ne apr 21, 2013 9:24 pm

Zviti oz. pregreti diski rešitev malo več zaviraj z motorjem pa kot so ti že drugi rekli mogoče imaš kašne cheapšit diske

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne apr 21, 2013 9:31 pm

vuli je napisal/-a:maš prav. Težko je tole zdej. je pa tko, da sem tole opazil mogoče v zadnjih 3 mesecih.
Zna bi kitajska roba, splomnim se pa ne od katere firme so diski in ploščice, edino kar vem je da so na ploščicah vidni kitajski "hieroglifi".
Ni druge,sam da je poceni pa tudi če je činshit! Diske dol pa vse menjat z kako normalno zadevo pa nč ne bo treslo. lp.

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Ne apr 21, 2013 9:32 pm

pomoje bo prej drugo, ker se ne "obešam" tolk po zavorah, dosti uporabljam motor za zaviranje.

EDIT: Se strinjam, če se nebi takrat mudilo bi sigurno vzel EBC, kot sem jih za zadaj. V spominu imam samo, da je bil en disk 60€. Verjetno na diskih ne piše čigavi so ali pač?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne apr 21, 2013 9:48 pm

Pozdravljeni

Pri vsakem zavornem elementu, seveda če ni kakšen ponaredek ................... je napisan:
- proizvajalec
- št.varnostnega lista
- na zavornih diskih še min. dovoljena debelina

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne apr 28, 2013 7:19 pm

diski so upognjeni. drsenje se sliši že pri počasni vožnji s__s__s__s__s :D so pa stari 4 mesece. mehanik je rekel naj na avtocesti na rahlo držim bremzo kao da se mogoče zravnajo

:?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne apr 28, 2013 7:47 pm

a4 je napisal/-a:diski so upognjeni. drsenje se sliši že pri počasni vožnji s__s__s__s__s :D so pa stari 4 mesece. mehanik je rekel naj na avtocesti na rahlo držim bremzo kao da se mogoče zravnajo
:?

Pozdravljeni

To je recept, kako se pregreje zavorne elemente.
V koliko se sliši zvok pri počasni vožnji brez zaviranja ....................... bi se osredotočil na:
- zavorni cilinder
- vodila zavornega cilindra
- kako se premikajo ploščice v vodilih
nekaj na rahla blokira, kar pa bi lahko privedlo pri zaviranju do resonance in posledično tresenja volana

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po apr 29, 2013 8:20 am

ko je dajal not ploščice jih je nekaj brusil na robovih, dejansko so v vodilu "plesale"

pravi da pol lažje ven spravi

jao, rabim dobrega mehanika zavor, in kje v prekmurju to najdem ? :?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 29, 2013 8:42 am

ni glih pametno brusit ušes ploščice ker snameš dol barvo pa potem fino rjavi pa se prlima na nosilec čeljusti( tm kjer drsi ploščica)
treba je tm k ploščica drsa spucat do čistega nosilec
Ni vse res kar napišem

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po apr 29, 2013 10:42 am

a4, preden zmečeš miljon evrov za diske in ploščice, poglejte avto.
Sem kupil nove diske + ploščice, vse je bilo dobro očiščeno smo montirali in volan je tresel med 120 in 90. Gume scentrirane, letne ali zimske volan je tresel.

Da ne dolgovezim - diagnoza je zrak v notranjem končniki in zvito pesto, ker je zgleda nekdo nabil v robnik. Preverite te zadeve, ker tele bremze so drugače lahko never ending story.

gogy7
Nov uporabnik

Napisal/-a gogy7 To apr 30, 2013 5:19 pm

Pozdravljeni,

Tudi meni trese avto, sam mi je zelo čudno saj sem pred 1,5 leta menjal diske in ploščice in še imam veliko "mesa" na ploščicah tako da so mogoče mal čez polovico obrabljene. Se mi je pa pojavila še ena težava in sicer na slabi cesti se sliši, da ima ena od sprednjih levih rok zrak. Na avtocesti ko zaviram pri hitrosti nekje 120-130 km/h, se pa mi na levi strani sliši pokanje. Ali je možno, da se mi zaradi tresenja sprednjega dela avta sliši obrabljena roka, ali je mogoče lahko še kaj drugega narobe? Imam pa avto VW Passat 1.9 TDI l98.

Kaj predlagate, da najprej zamenjam diske, čeprav ne vem kako so se mi lahko zvili, ker pazim pri zaviranju in jih skoraj zagotovo nisem nikoli pregrel. Kupil sem jih pa pri GMT.

jurijprodnik
Nov uporabnik

Napisal/-a jurijprodnik To apr 30, 2013 5:25 pm

... meni je pri cliotu tudi ful treslo volan pri zaviranju - kriv je bil pa sprednji amortizer ker je počila vzmet ... se splača preverit tudi to, ker nič ne stane

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če maj 02, 2013 9:05 pm

gogy7 je napisal/-a:Kaj predlagate, da najprej zamenjam diske, čeprav ne vem kako so se mi lahko zvili, ker pazim pri zaviranju in jih skoraj zagotovo nisem nikoli pregrel. Kupil sem jih pa pri GMT.

GMT lifra Brembo diske, ki so šrot od materiala. Še dolgo so zdržali.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po maj 27, 2013 8:04 pm

update: nisem še šel k mehaniku, ker nimam časa zaradi službe pa še po terenu delam in rabim avto, sploh pa ne vem kdo mi bo v okolici murske sobote to naredil res dobro

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če jun 06, 2013 8:53 pm

ok, mehanika sem našel

najprej mi je tipal disk z rokami pa ni opazil nič posebnega. potem je spucal ploščice in scentriral gume.
ko sva pa gledala podvozje pa sva opazila da stabilizator ni pritrjen :shock: (verjetno je od vsega tega tresenja zlomilo tisti nosilec)

to sva popravila, vendar še vedno trese kot hudič pri zaviranju, le da je malo bolj tiho v kabini. zato bomo naslednjič vzeli diske dol, pa da vidimo na stružnici če so res zviti. drugo enostavno ne more biti narobe ne vem no.

ne vem zakaj celi čas drgnejo ploščice ob disk (ko je obračal z roko). tako lahko čist enostavno pride do pregrevanja. samo minuta na avtocesti pri 130km/h in če cel čas rahlo drajsa pol res ne vem kaj drugo je lahko kot pregretje

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če jun 06, 2013 9:00 pm

Pozdravljeni

Ja, zavorna ploščica ves čas plava po drsni površini zavornega diska, s tem ohranja delovno temperaturo in sama zavorna stopalka je višja.
To je pravilno delovanje in ob tem se zavorni sistem ne pregreva.
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če jun 06, 2013 9:47 pm

ok

no, mehanik pravi da pač najcenejši diski - slaba kvaliteta

trese pa grozno, še tam do 40km/h. na ogled pa ni videti čistno nič, saj so samo 6 mesecev stari

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če jun 06, 2013 9:54 pm

Sam jih nebi dajal na stružnico.... Vzemite stran kolo, vpnite merilno urico na avto in obračajte disk. Kaj več kot 0,02-0,03mm opletanja nebi smelo biti... Enako se pomeri tudi pesto, če je kaj zvito, se bo videlo... Vpeti v stužnico ni vedno OK, ker je neka "referenca" vedno glava stružnice in vpetje diska...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če jun 06, 2013 10:15 pm

a4 je napisal/-a:ok

no, mehanik pravi da pač najcenejši diski - slaba kvaliteta

trese pa grozno, še tam do 40km/h. na ogled pa ni videti čistno nič, saj so samo 6 mesecev stari

Pozdravljeni

Če je to res, ne pomaga nobeno struženje/brušenje ................. po obdelavi ne bo nič bolj kvaliteten. Če so nekvalitetni, je vseeno koliko so stari. Šola za naslednič, kaj je poceni roba ................... to pot pa menjati s kakšnimi normalnimi.

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 7 gostov