Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 7:43 am

OK
Hvala čare bom najprej pregledal še mal dele,potem naredu manjši servis in še le potem pelov zmert kompresijo.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 7:46 am

čare je napisal/-a:kakor jaz vem pri golfu 2 rele pri toplem motorju sploh izklopi gretje svečk se pravi če z izklopljenimi vžigajo normalno bi mogu pri vklopljenih še bolš tko da sonček glej sam si povedu da avto nima tud servisa nrjenga tko da dej prosim reskeri tistih 5 jurjev pa najprej zamenji filter za nafto in zrak pa če še ne bo dobr pejt mert kompresijo in predvbrizg pol boš pa že bliz tega kaj pa kako ker prek interneta lahko ti še tok sprašuješ pa dobivaš odgovore sam avto pa topel še zmeri ne bo prižigu

Ampak tud če je topu se lučka za predgretje vključi za par sekund....oz. ko je mrzu se v parih sekund izključi.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 7:50 am

Kaj pa če je vse po vrh kriva bosch pumpa. Po netu sem bral da če je mrzla vžge avto zlahka če pa je topu se pa matra. lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 23, 2006 9:53 am

ja seveda da je lahko kriva sm ti že u prvem postu napisu kaj je z pumpo pa šobami

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 1:01 pm

Pri pregledu motorja sem naletel spet na en elemnti, ki ne deluje. Gre se za grelno ta je poškodovana(na koncu manjka polovica tiste konice) katastrofa buh vej kam se je tist košček dal k se je odlomil.

Čare: Če motor ogrejem in kasneje polijem z mrzlo vodo bosch pumpo mislš, da bo se porajtal, da je zanič.

lp
Zadnjič spremenil sonček, dne Sr avg 23, 2006 5:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr avg 23, 2006 1:04 pm

soncek@vw-audi forum.com
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 5:14 pm

Po čArotovem nasvetu sem se lotil pregled bosch pumpe izkazalo se je da je precej slaba, Najprej sem ga ogrel potem sem ga pustil kake 15 min pri miru med tem sem šel po vodo in polil kar po bosch pumpi .... potem pa sem probal vžgat in je vžgal v eni sekundi. Zadnjič je pa blo podobna težava sam da ni tel vžgat topu po cca 30 min.mirovanju. Vžgal je po cca 10 s verglanju.

Vrjetno generalke ne bo treba delat bom pa naredil en vrnih servis.

Sedaj pa kje najceneje obnovt bosch pumpo dobr dam tam okrog 30 čukov več ne.

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 23, 2006 6:09 pm

e sonček sonček ti sam polivi po vročem motorju sam da ne boš pol spet joku k ti bo kej počilo pa a ti je res tok težko dat 3 jurje za naftni filter ne ti boš raj sam celo bosch pumpo razkopu pa čeprav ne veš kaj boš isku oz. naredu važn da se dogaja

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 7:17 pm

čare je napisal/-a:e sonček sonček ti sam polivi po vročem motorju sam da ne boš pol spet joku k ti bo kej počilo pa a ti je res tok težko dat 3 jurje za naftni filter ne ti boš raj sam celo bosch pumpo razkopu pa čeprav ne veš kaj boš isku oz. naredu važn da se dogaja

Topu motor ne vroč. Da smo si na jasnem

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 7:18 pm

lenivec je napisal/-a:na začetku si pisal da ti pokrovček za dolivanje olja dol potisne...
nevem če bo taki mašini pomagalo kaj druga kot generalka

Ja res je to sam se mi zdi da ni tako še slaba mašina bomo vidli pozim kako bo vžigala pa potem še kej poročam. Meni osebno ni problema dajat denarja za generalno sam kaj ko danes dobiš celega golfa za 50 jurjev po možnosti z dobrim motorjem.

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr avg 23, 2006 7:23 pm

men se že blede od postov.... golf 2 dizel,golf 2 dizel....

kva neki sprašuješ,če ne znaš sam zrihtat.... pelji ga k mehankarju,mu ga pusti en dan,pa bo on ugotovil kaj mu fali,kaj bo potrebno popraviti oz. zamenjati,pa še ceno ti bo povedu!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 8:01 pm

RedBull™ je napisal/-a:men se že blede od postov.... golf 2 dizel,golf 2 dizel....

kva neki sprašuješ,če ne znaš sam zrihtat.... pelji ga k mehankarju,mu ga pusti en dan,pa bo on ugotovil kaj mu fali,kaj bo potrebno popraviti oz. zamenjati,pa še ceno ti bo povedu!

Najprej vprašam za nasvete tukaj na net-u da vem pri čem bom. Vsekakor ne bom delal sam generalno ampak tok, da ne bom kar naprej težil tukajšnjim mehanikom ja pa kdaj boš mel čas pa itd.

Glede posta nikjer ne piše, da ne smem dajat takih zaporednih postov. Če ima kdo kakšen predlog ali nasvet ga pač da in ga tud potem jest upoštevam. Če pa nima kej pametnga za povedat,napisat, pa naj molča. Tok za zdele.

P.S. Meni so všeč stari avto še posebaj pa golf 2, ker mi je pod l.90 najlepši kaj le bi dobil danes ki je starejše od 16 let renoja 21 ne maram, ax strga letnika tud ne...upam da me sedaj zastopte.

Če pa te volje nebi imel bi si pa že zdavnaj kupil avto nad l.00.

Kolikokrat sem te že opozoril,da ne citiraj direktno pod postom!! Ampak ti še vedno,...

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Sr avg 23, 2006 9:13 pm

Jasno je, da je 99% švoh pumpa, hkrati pa tudi šobe! Daj zrihtat pa bo mir...
Še to, razumem, da obožuješ stare avte, samo z leti pa imaš z njimi tolk težav, da bi se bolj splačalo kupit 5- let star avto, ob predpostavki, da imaš denar, kot si sam navedel! Sam sem imel katrco- zaljubljen v njo, še zdej jo pogrešam, ki pa sem skor vsak teden gipsal luknje v podnu, barval, samo me je enostavn minil, mimogrede pa z motorjem ni bilo nobenih problemov pa čeprav sem jo 4x totalno zakuhal, ko mi je raznesl :?: :shock: killer na avtocest pri 120kmh... :lol:
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 9:54 pm

Redbull: se bom držal navodil.

Torej ja avto je letnik 86 res je da je težćav veliko sam če pa reskiraš ne vem cca 150 jurjev in ga obnoviš maš pa tud mir.

Pa veste kok ma ta golfa kilometrov krepoko po števcu 400 tkm...prejšnji golf sumim že krepko čez 500 tkm. Ampak to je samo ugibanje.

Dobrodošel še kakšen predlog.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po avg 28, 2006 5:40 pm

V soboto sem naredil na golfu servis. Menjava olja, potem vse tri filtre, prečistil hladilni sistem, zamenjal/prevru grelne svečke. PO tem ko sem zamenjal avto bolje vžiga tudi topel, mrzu vžge v eni sekundi. Hvala vsem za pomoč.

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po avg 28, 2006 5:51 pm

sonček eno vprašanje pa ne bit hud.Kako boš sam delu generalko,če še škode nisi mogu sestavt ker nisi mel moment ključa da bi glavo zategnu ajd pa recimo da bi škoda lavfala če bi jo na prbližn zategnu ker maitak samo stopinje u stvari sam to je pa dizel pa mnogo večja kompresija,pa dvomim da bi ti dolg delu če bi kr mal na prbližn delu tko da če delaš kej raj dej druemu za rihtat če sam ne znaš ker če bi se rad dolg vozu se ni za zajebavat pa 50 jurjev gor al pa dol

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po avg 28, 2006 5:58 pm

P.S Škodo sem raje pusto ker žre po 10l če pa jo gonim pa tu 15l. Škoda dela če tega ne veš sam kaj ko gre benca v nič.
Sorry moderatorji če smetim z drugo temo.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov