Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 Če sep 21, 2006 5:14 am

balodlak je napisal/-a:Lohk bi mogoč kupu sm glavu, seveda če bi prej preveru da ta ne pušča :idea:

Glej,glava je porozna(ima luknjice,skoz katerih gre voda),odmicni gredi ki poganjata ventile sta pregreti in mocno obrabljeni,tud tisti dekl v katrem imata odmicni gredi lezisce sta mocno obrabljena,nekdo je s smirkovim papirjem ze nekaj drkal tam,tudi pikse v katerem se gibljejo bati so malce nizje kot morajo bit.Boljse je ce kupis cel ohranjen motor kot da bi sedaj iz razlicnih motorjev sestavljal tega ki je ze tako bog.
V petek grem v Kamnik po motor,ki je v celoti(ima kolektorje,sklopko,servo crpalko,vbrizge zraven,baje sam 60 tisoc prevozenih).Upam da bom s tem imel vsaj neki casa mir

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 So sep 23, 2006 7:09 pm

rover416 je napisal/-a:skoda da mas tok smole.mam sam roverja pa nima nobenih problemov(sm potrkou).ce bi bil ap an tvojem mestu bi pa dal not tak motor k mam jst 1.6 112km od concerto

Ne razumem,kak motor imas ti.
Pripeljal sem vceraj motor,bil je na odpadu v Italiji,bomo videli ko ga zmontiramo v avto

ficko
Nov uporabnik

Napisal/-a ficko Pe sep 29, 2006 7:59 am

mam tud jst eno vprašanje, kje ma bencinsk filter in kje kupujete dele za servis
če se da v okolici lj.
mam pa 216 l.97

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe sep 29, 2006 1:15 pm

Slika

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Pe sep 29, 2006 3:24 pm

kaj zdaj si dobil roverjev motor al hondinega...če si vzel roverjevega bi bil bolš hondin kr tejle roverjevi so meli non stop pizdarije s temi glavami...pa še marsikaj druzga

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe sep 29, 2006 3:57 pm

sanny je napisal/-a:kaj zdaj si dobil roverjev motor al hondinega...če si vzel roverjevega bi bil bolš hondin kr tejle roverjevi so meli non stop pizdarije s temi glavami...pa še marsikaj druzga

kakor kateri, veš, jaz z njim nisem imel do sedaj (209.000 km) nobenih posebnih težav.
Slika

Uporabniški avatar
sharp
Nov uporabnik

Napisal/-a sharp Pe sep 29, 2006 6:23 pm

Ja teli motorji so en k*** žena ima 214-ko in je v nedeljo preplozal dihtino,da ne omenjam da že od nakupa pri 90.000km rožlajo ojnični ležaji(sedaj 124kkm),deli so pa itak dragi.

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Pe sep 29, 2006 6:50 pm

sanny je napisal/-a:kaj zdaj si dobil roverjev motor al hondinega...če si vzel roverjevega bi bil bolš hondin kr tejle roverjevi so meli non stop pizdarije s temi glavami...pa še marsikaj druzga

Ja dobil sem ga,zelo mal naj bi mel prevozenih neki cez 60 tisoc,bil je zraven stevc prilozen.Se ga imam v garazi,ni se cajta za montiranje.na oko izgleda bolj obcuva ko moj v avtu,vid se da se ni bil razdiran,gor je sevo crpalka,kolektorji izpuha,sklopka,komplet injectori oz vbrizgi. Nevem bomo vidli ko ga zmontiramo.
Zaenkrat sem se odloco za to varijanto da mu se motor zamenjam,ce pa kljub temu bo se kaj narobe pa grem takoj kupit nov avto Skoda Octavia 1.6 al pa Octavio RS.
Ne vem se tocno,kako bo v prihodnje,..

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny So sep 30, 2006 12:15 am

octavia 1.6 je lena ko fuks...prešvoh motor za tak avto...

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 So dec 09, 2006 5:18 pm

Lep pozdrav.
Imama težavo,semering na getribah,kjer not pride polosovina mi pusca,tak da so getribe skoraj suhe.V glavnem tisto kar iztece dolijem nazaj.
težava je sledeca,ta del se caka od dva do tri tedne(original),mene pa zanima ce je ze kdo menjaval in ce mogoce bi mi vedel kdo povedati mere,da bi ga v Codexu kupil.
Na servisu mi ne morejo pomagat,ker tega nimajo v racunalnijku,ampak le v LJ-jaz ga tri tedne ne bom cakal.
Prosim za dimenzije(ROVER 416 1.6 16V L96
Hvala

Uporabniški avatar
andrejc
Nov uporabnik

motor 216 / 416

Napisal/-a andrejc Pe dec 22, 2006 8:18 pm

Pozdravljeni!

A lahko kdo potrdi da je motor od 216 isti kot 416. Oziroma kateri motorji grejo na 416si , letnik 98.

Prijeten, lep, udoben avto, motor sem zaribal motor že po 15.000 km, ampak se avtu kljub zgloslasnosti roverjev kar ne morem odpovedat.

Uporabniški avatar
andrejc
Nov uporabnik

Re: motor 216 / 416

Napisal/-a andrejc Ne dec 24, 2006 1:23 pm

Tnx.

Mam dileme kaj nardit s tem avtom, recimo da dam gradit drug motor (in vložim v njega skoraj toliko kot me je stal cel pred slabim letom). Pri avtoelektičarju dam vgradit na obstoječi senzor za temperaturo vode eno luč pa sireno. Čez 5000 km TILULILU, tesnilo šlo, voda vdira v motor. Če poskrbim da pridem do mehanika preden motor pregrejem - kolko resno popravilo je to in kolk me od oka stane. Možnosti za komplikacije?
Eh, skurjenega roverja popravljat je -10 točk za modrost, sam je +10000 za imidž 8)

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Po dec 25, 2006 5:28 pm

andrejc je napisal/-a:Tnx.

Mam dileme kaj nardit s tem avtom, recimo da dam gradit drug motor (in vložim v njega skoraj toliko kot me je stal cel pred slabim letom). Pri avtoelektičarju dam vgradit na obstoječi senzor za temperaturo vode eno luč pa sireno. Čez 5000 km TILULILU, tesnilo šlo, voda vdira v motor. Če poskrbim da pridem do mehanika preden motor pregrejem - kolko resno popravilo je to in kolk me od oka stane. Možnosti za komplikacije?
Eh, skurjenega roverja popravljat je -10 točk za modrost, sam je +10000 za imidž 8)

Lep pozdrav.
Jaz vlozil ogromno denarja v svojga Roverja 416 l.96
Kupil motor,ga vrnil,ker jebil razdrt pocen bat in zariban.
Pol sem kupil drugi motor(120 jurjev).
Pri montazi ni pasala nobena stvar iz prejsnjega motorja-hudica nategnili so me ponovno,motor je 1.4 16v kar so mi razlozili ko sem kupoval novo sklopko,katero sem pol vrnil,ker je bla stara zamasceni in je zato drsela.
Sreco sem imel da sem kupil motor z vsemi stvarmi(vbrizgi,izpuhi,...),kajti te stvari iz 1.6 na 1.4 ne pasejo.
Avto deluje cisto drugace ko prej,hocem rec da je bil prejsnji motor totalno unicen.
Pri men so bli stroski zelo veliki,ker sem najprej brusil glavo,zanmenjal dihtingo in s tem vse poslabsal.Sedaj sam se menjavajo semeringe pri osovinah,koncnike,ter zadni kolesni ležaj z pestom,tako da konc tedna dobim avto nazaj.
Kolk sem opazil ta motor nima blokade,kar pomen da gre čez 7000 obratov.
216 in 416 imata enaka motorja.
Stroski:dihtinge(35000),brusenje glave(5000),delo susmarja(15000).
Ce pa ima glava po brusenju luknjice(ni nujno),zamenjaj motor

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Po dec 25, 2006 6:16 pm

balodlak je napisal/-a: ...baje ma 400-ka hidravlično sklopko

Jp hidravlična je.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
andrejc
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejc Sr dec 27, 2006 6:34 pm

simko1 je napisal/-a:Lep pozdrav.
Pri montazi ni pasala nobena stvar iz prejsnjega motorja-hudica nategnili so me ponovno,motor je 1.4 16v kar so mi razlozili ko sem kupoval novo sklopko,katero sem pol vrnil,ker je bla stara zamasceni in je zato drsela.
Sreco sem imel da sem kupil motor z vsemi stvarmi(vbrizgi,izpuhi,...),kajti te stvari iz 1.6 na 1.4 ne pasejo.
Avto deluje cisto drugace ko prej,hocem rec da je bil prejsnji motor totalno unicen.
Pri men so bli stroski zelo veliki,ker sem najprej brusil glavo,zanmenjal dihtingo in s tem vse poslabsal.Sedaj sam se menjavajo semeringe pri osovinah,koncnike,ter zadni kolesni ležaj z pestom,tako da konc tedna dobim avto nazaj.

AAArggh :shock: , gulp!

Nč, dobil en motor (enak, eno leto starejši), pa se gremo loterijo - kolk kilometrov bo prevozu, kar bo pa bo.

Pa to sem hotel še vprašat, a zobati jermen je kako znamenje kdaj bi bil čas za zamenjat, al se to dela preventivno, vsakih 50k km recimo.

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Sr dec 27, 2006 8:49 pm

andrejc je napisal/-a:
simko1 je napisal/-a:Lep pozdrav.

AAArggh :shock: , gulp!

Nč, dobil en motor (enak, eno leto starejši), pa se gremo loterijo - kolk kilometrov bo prevozu, kar bo pa bo.

Pa to sem hotel še vprašat, a zobati jermen je kako znamenje kdaj bi bil čas za zamenjat, al se to dela preventivno, vsakih 50k km recimo.

Vid se.
Eni menjajo po 100k,tak sa jaz sploh ne vem kje je tu fora.
mi smo pustli starega gor,ker je dobro izgledal.
V motorju katerega smo ven vrgli pa je not cisto nov,se stevilka se je vidla.
Pravim,ce ne izgleda prevec zmatran je dobr.
Uspesno menjavo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 15 gostov