Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To sep 05, 2006 7:07 am

kromfelna je napisal/-a:Raje avto, liter al pa dva benza na 100km več, pa je to to. 500sit odtehta razliko v vožnji. Preveč ekonomično mi dizlaši delujete. Vedno bi šparali. Ste do zdaj že dosti prišparali? Če še pri ostalih stvareh gledate tako na tolar, bi pa že lahko prišparali toliko, da bi si privoščili kulturn avto namesto traktorja in pozabili stare golfe dvice. --------------------------- Samo da je dizl. Šparam. Nekaj si bom kupil.

Ti si pa bencinarja kupi. :twisted:
Enmal te bom zmotu. Kaj pa na to rečeš da novga dizla dobiš ceneje kot bencinarja? Opa, sm že pršparal. :lol:

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR To sep 05, 2006 10:11 am

P 607 2.0 110KM : Po BC vedno pridem na povprecno porabo 6,8l/100km (kombinirane voznje).Ce pa izracunam da recimo za 15000SIT natankam cca. 63l in s tem naredim 1000km --> znese to s sklepnim racunom 6,3l/100km.Sicer mi je vseeno ali pije 6,3 ali 6,8 se niti ne obremenjujem prevec.Voznja ni penzionerska je kar dinamicna.

Zapisal sem na podlagi izkusenj skorajda enega meseca odkar ga imam in 3500km prevozenih.

LP :hi

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To sep 05, 2006 11:23 am

Walker_P je napisal/-a:
kromfelna je napisal/-a:Raje avto, liter al pa dva benza na 100km več, pa je to to. 500sit odtehta razliko v vožnji. Preveč ekonomično mi dizlaši delujete. Vedno bi šparali. Ste do zdaj že dosti prišparali? Če še pri ostalih stvareh gledate tako na tolar, bi pa že lahko prišparali toliko, da bi si privoščili kulturn avto namesto traktorja in pozabili stare golfe dvice. --------------------------- Samo da je dizl. Šparam. Nekaj si bom kupil.

Ti si pa bencinarja kupi. :twisted:
Enmal te bom zmotu. Kaj pa na to rečeš da novga dizla dobiš ceneje kot bencinarja? Opa, sm že pršparal. :lol:

sam tuki mora bit ena fora, da so dizli čedalje cenejši. mogoče bojo pa drugo leto ceno nafte ful dvignal na d ceno bencina??? ker taka logika ni normalna: zlatga j***a ne prodaš pod ceno, ampak jo navijaš. razen če nimaš zadaj kakih zli misli...
Slika

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To sep 05, 2006 12:39 pm

Jah mam sam tudi dcija pa je zelo odvisno na katerih obratih prestavljas (kok mas tesko nogo) v racunalniku pa ti lahko ostane v spominu se 10 tankov nazaj velika poraba in jo potem tesko zbijes zato vedno resetiraj ko tankas pa bos imel neko realnost :D :D

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport To sep 05, 2006 1:01 pm

Fak mate eni komplekse...cela panika k avto pije pol litrčka več, joj zdj se bo pa cel svet podrl... :P

Js mam porabo od deset litrov navzgor, pa tud dvajset če mi paše pa me prov boli k za njo, važn da mam svoj užitek pr vožnji..ne pa te par litrov razlike v porabi..

Je pa res da z 90 konjskim, štircilindrskim dieslom si ne morš prčarat nekih velkih užitkov, sam to je stvar okusa.. ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To sep 05, 2006 1:10 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Fak mate eni komplekse...cela panika k avto pije pol litrčka več, joj zdj se bo pa cel svet podrl... :P

Js mam porabo od deset litrov navzgor, pa tud dvajset če mi paše pa me prov boli k za njo, važn da mam svoj užitek pr vožnji..ne pa te par litrov razlike v porabi..

Je pa res da z 90 konjskim, štircilindrskim dieslom si ne morš prčarat nekih velkih užitkov, sam to je stvar okusa.. ;)

Ni fora v tem ampak tisti ki imamo disela smo pac z njim bolj zadovolnji z njim zaradi svojih potreb to ce mas pa ti 10 in vec litrov porabe pa ze zasluzis tolko da lahko financiras stroske vse svojega avtomobila uzitek mam pa tud jst pr voznji pa mi nepije 10 in vec... pac vsak ima svoje kaj bo vozu ampak za ta avto se mu pac zdi prevelka poraba zato je pa tudi vprasal ane .. :D

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport To sep 05, 2006 1:24 pm

Ja ampak pol litre...pa sj to je sto tolarčkov več na sto kilometrov!!??

Ah nč ne bom več reku.. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN To sep 05, 2006 1:37 pm

Tud če ti pije 7 litrov kaj pa je to. Men audi pije 7-8 litrov dizla pa se nč kej preveč ne obremenjujem s tem. Moraš pa tudi upoštevati težo avtomobila, obremenitev, pnevmatike,klimo, možno okvaro motorja, itd. Kakor koli 7 litrov sploh ni velika poraba 8)
lp

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P To sep 05, 2006 2:03 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Ja ampak pol litre...pa sj to je sto tolarčkov več na sto kilometrov!!??

×1000 da vzameš na 100.000km pa boš dobu

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P To sep 05, 2006 2:04 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Ja ampak pol litre...pa sj to je sto tolarčkov več na sto kilometrov!!??

×1000 da vzameš na 100.000km pa boš dobu. Se ti ne zdi da je to okol 100.000,00SIT?? :P

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport To sep 05, 2006 2:30 pm

ampak glede na to da sto k km nardijo ludje pač povprečno se mi zdi v štirih letih je sto jurjev mala malca..

Če tko pogledaš je velik drugih področij kjer pa zapravš tud po pet, deset k za brezveze ane? ;)

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator To sep 05, 2006 5:35 pm

Če bi pri vsakem tankanju tistih prihranjenih 100 tolarčkov naložil na bančni račun ali pa magari doma v nogavico, bi verjetno po 100000 km imel res nekaj prihranjenega. AMPAK: kdo pa to počne. Če jih ne porabiš za gorivo, se bodo pa kako drugače izgubili. Tako da o tovrstnem šparanju ne bi kaj dosti...
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P To sep 05, 2006 8:16 pm

Sierrator je napisal/-a:Če bi pri vsakem tankanju tistih prihranjenih 100 tolarčkov naložil na bančni račun ali pa magari doma v nogavico, bi verjetno po 100000 km imel res nekaj prihranjenega. AMPAK: kdo pa to počne. Če jih ne porabiš za gorivo, se bodo pa kako drugače izgubili. Tako da o tovrstnem šparanju ne bi kaj dosti...

Se popolnoma strinjam, tak da prosim da v prihodnosti ne vidim kakšne nove teme o cigaretih. Kao to bi se dal pršparat. :evil:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr sep 06, 2006 6:58 am

Naj te opomnim, da ni tako slabo imeti diesel motor. Sam sem imel bencinarja z njim toliko prevozil da sem dal za bencin cca 300 tsit nato sem kupil dizla poraba oz. stroški so se prepolovil na 150 jurjev. In le zakaj bi imel benca. Pač eni imamo radi dizle eni bence. Vsak pa ve kaj sam hoče in kaj se mu splača

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
x4maximus
Novinec

Napisal/-a x4maximus Sr sep 06, 2006 7:17 am

zcmr je napisal/-a:
x4maximus je napisal/-a:Saj jaz si že znam zračunat,,,,,mene bolj moti to ko je cifra visoka!!
Okoli 7 litrov ni normalno za HDI...Ali pač???

točno takoko je visoka kot jo ustvaris.....prosim napisi v katerih vrtljajih menjujes prestave :?: a je to v obmocju najbolsega navora ali se obrati pomaknejo ze cez 2500 :roll:

Čez 2500 :oops: ,,verjetno..nisem tako pozoren,,mislim da menjam med 2500 in 3000.
VSE SE DA ---- ČE SE HOČE !!!!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr sep 06, 2006 8:34 am

Hehe :) Mislim, da si si odgovoril zakaj imaš (pre)visoko porabo.Menjaj ene 500rpm nižje pa mislim, da bi se znalo poznati ;)
lp

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Sr sep 06, 2006 9:01 am

Ob takšnem načinu vožnje, da bi pri bencincu gledal na to kje menjam, recimo 500 obratov prej, pri recimo 2200, bi tudi bencinc postal varčen avto. To potem pomeni, da dizli so varčni avti, v kolikor je voznik varčen in med vožnjo razmišlja o varčni vožnji. Jaz bi lahko začel tako, da bi ga nehal gonit prek 4000 obratov (to se dogaja večinoma v prvi in drugi prestavi), ampak potem... where`s the fun? Razmišljat pa je tudi potrebno o voznikih za nami, nima vsak časa (križišča je potrebno praznit, ne pa si vzet čas) nas čakat, da menjamo in potem lepo počasi naprej, kot da smo sami na cesti... no, zaradi takih prihaja do odvzemov prednosti.

Takšni vozniki potem na cesti zavajajo, ker se nikoli ne ve ali mislijo pelat ali ne. Potem pač potegneš pred njim, ker... kdo pa ma čas njega čakat, da bo on gledal, kje je 2000 obratov. To je tudi en od razlogov, zakaj pri zeleni luči prečka križišče le 5 avtov, namesto 10. Na cesti niste sami!

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr sep 06, 2006 9:27 am

Tud če menjaš brzine pri 2000 - 2500 obratih je to čist normalno in ne povzročaš nobenih kolon, kromfelna.
Če se ti pa za volanom vedno mudi, pa probaj it kdaj prej od doma. Če ti praviš, da zaradi takih, ki gledajo na obratomer, prihaja do izsilejavnaj prednosti, bom pa jaz napisal, da zarad takih, ki se jim vedno mudi in v križiščih prehitevajo po levi in po desni (in bi tud po zraku, pa žal ne gre), tud prihaja do nevarnih situacij. Strpnost je potrebna za volanom, to nam vsem manjka v prometu.
Strinjam se s tabo, da je pri omenjenem načinu vožnje in menjavanju tud bencinski motor varčen. Razumem pa tud užitke, ki jih nekateri občutijo (včasih sem tud sam med njimi) pri hitrem speljevanju in dinamčini vožnji, ampak tak način vožnje ni primeren vedno in povsod, predvsem ne v mestih, ob konicah.
Slika

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Sr sep 06, 2006 9:36 am

Dizel je najbolj uporaben ravno od 1800 do 2800 obratov in če šaltaš tako, da so obrati vedno tu nekje, še zdaleč ne boš počasen, poraba pa bo tu najnižja!

L.p.
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr sep 06, 2006 9:53 am

Poskusi vozit tako, da pospešuješ nekje z 70% plina, ko dosežeš želeno hitrost, pa prestavi v najvišjo prestavo, v kateri je avto še zmožen brez napora ohranjati želeno hitrost. Med pospeševanjem pa komot prestaviš pri 2500 obratih. oz. pri tistih, pri katerih si v naslednji prestavi že v območjo efektivnega delovanja turbine.

Za primer vzdrževanja hitrosti, lahko s svojim Golfom IV 1.9TDI s 6imi prestavami po ravnini peljem v 6. prestavi z 80km/h s 1300 obrati, ali pa 60 v 5. prestavi s 1200 obrati.

Poleg tega pa predvidevaj vožnjo in se izogibaj nepotrebnemu zaviranju.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov