Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Nikson
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikson Sr avg 08, 2007 7:50 pm

Prvo kar sem naredil je, da sem iz sistema spraznil vso vodo oziroma antifriz nato sem vlil v sistem vodo in čistilo ki ga kupiš v avto trgovini,ter naredil 10km glih tok da se je motor zagrel,ter sistem zopet spraznil ter z navadnim wap-om vse spral največ pa sem z wap-om usmeril v tiste dve odprtine ki grejo v kabino avtomobila saj pol vidiš če pride ven voda in to v curku,med tem še zamenjaš termostat sem imel srečo da mi je mehanik to naredil je poceni in je dobro da ga zamenjaš,in to je to nazaj daš antifriz in potem še zadnja malenkost da ne pozabiš je to da sprazneš luft v sistemu,to narediš tako da malce snameš odvodno cev iz kabine,kjer je mala luknjica tem spustiš luft ampak avto more biti malce v hribu,to je cirka pol ure dela in stvar mora delovati razen če ni pečka hin,drugače kratko povedano zelo enostavno.

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Ne avg 19, 2007 10:51 pm

Jst mam pa tut en problem glede tega gretja, mam Ford Mondeo Karavan leetnik 2001 in mam avtomatsko klimo no problem je pa v tem, da mi avto ne glede na nastimano tempareturo greje na maximumu tut ce klimo vzgem mi nc ne pomaga se vedno greje in to full! A mogoce kdo kej ve kaj pa kako glede tega. tut ko mam iskloplen mi rahlo vroče piha?? Prosim za nasvete? hvala

Uporabniški avatar
silencer_
Nov uporabnik

Napisal/-a silencer_ To okt 30, 2007 12:30 pm

No na koncu se je pri meni izkazalo, da je sla pecka (radiator skozi katerega teče vroča voda) - bila je zamašena z vodnim kamnom. :evil:
Ne priporocam, da se zliva kaksne agresivne tekocine (aka Cilit Bang) v hladilni sistem, ker ti bo slej ali prej razjedla kaksno tesnilo in potem bodo samo se vecji problemi...

Jaz sem svojo zamenjal za novo - 60€ + delo... zdej greje k u savni ;)

Uporabniški avatar
silencer_
Nov uporabnik

Napisal/-a silencer_ To okt 30, 2007 12:33 pm

Catch_me je napisal/-a:Jst mam pa tut en problem glede tega gretja, mam Ford Mondeo Karavan leetnik 2001 in mam avtomatsko klimo no problem je pa v tem, da mi avto ne glede na nastimano tempareturo greje na maximumu tut ce klimo vzgem mi nc ne pomaga se vedno greje in to full! A mogoce kdo kej ve kaj pa kako glede tega. tut ko mam iskloplen mi rahlo vroče piha?? Prosim za nasvete? hvala

Mogoce je sel samo kak motorcek, ki ti odpira loputo za vroč zrak. Nevem sicer kako je to pri Mondeu narejeno, ampak imajo pomoje vsi avti zelo podoben princip...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov