... ne po tem kar si izjavil ni še nič narobe samo verjetno ti amortizerji že izgubljajo plin, tako da so dosti trši (olje deluje bolj počasi ker ni stisljivo - mora se pretočiti skozi dušilne ventile, zato dajo v komoro plin, da se stiska in v takih hitrih dušenjih npr : luknja prestreže plin ta sunek ) ... Tisto drugo je, če ni prav sestavljen amortizer ostane luft med njim (amortizerjem ) in karoserijo in ko je sunek močan se prenese udarec na karoserijo ... pri tebi - zabija ti pač, ker imaš izgleda zelo trd feder in je pač to njegova karakteristika takšna, pa gume imaš tudi nizkoprofilne verjetno in se pač tako avto obnaša ... boš pa čedalje večkrat opazil sunke in avtomobil se ti bo začel nagibati vse bolj v ovinku in po hitrem večkratnem menjavanju smeri se bo avto vedno težje ulovil - takrat moraš obvezno menjati amortizerje ...corsa16v je napisal/-a:Hm, a če amortizer zabije se sliš kovinski zvok? Pri meni ni nobenega zvoka sam včas rukne ko satan...
lp
corsa16v je napisal/-a:Fedre so mi montirali pri a3m...Je pa res da je med gumo in blatnikom zdaj zelo malo prostora in posledično ima tudi amortizer krajši hod tako da možno so vzmeti toliko trše in zaradi tega večji sunek...
lp
Mate je napisal/-a:Končnik ni, prav tako ni noben izmed meni poznanih zglobov okoli vilice.
Sem pa sedajle malo hodil okrog avta in ugotavljal kaj bi lahko bilo, pa sem se naslonil na blatnik in poka zelo podobno kot pri vožnji. Potem sem prijel tisto kapico nad amortizerjem in se naslonil na avto. Na kapici se jasno čuti trši udarec in tudi zvok prihaja od tam. Glede na to, da ne poka, ko zavijam, ni kriva gumica nad amortizerjem in mora biti za pokanje verjetno kriv sam amortizer. Imam prav?
denčo je napisal/-a:Enako sem tudi sam dal športne vzmeti H&R v a3M-u gor na stila...in mi nič ne nabija, skratka use normalno. Je pa tko da sm full jezn nase..ker tole je zame premalo nizko, in premehko..
Tako da če hočeš se lahko dobiva in probaš kaka je razlika na corsi in pa na stilu isti fedri..pa se magari dobiva dans popoldan če maš čas. lp denis
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov