Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To nov 21, 2006 1:08 pm

scottie je napisal/-a:Avto po trditvi prodajalca ni bil testno vozilo ampak so kilometri narejeni Ms- Celje (sejem) in pa Ms-Ljubljana (dostava vozila)

No js sm zračuno s pomočjo kalkulatorja razdalj na prvi strani a.com da je blo naretih na teh relacijah ki jih omenjaš(MS-CE in nazaj in pa MS-LJ) 415km. Nevem kolk je kej točn tole ampak mislim da se za par kilometrov manj kot 300km ni zmotu :?:
Drugače pa upam da ti uspe dobit nov avto
LP Rok

Uporabniški avatar
royko
Novinec

Napisal/-a royko To nov 21, 2006 1:17 pm

Da ne bom odpiral nove teme. Imam passata highline 2006 letnik kupljen v celju. Zdaj pa vsake toliko nočejo iti šipe gor avtomatsko (tako da samo kliknem gumb in gre šipa do gor) pa včasih ko je čist dol šipa noče it takoj gor, se zatika. Se je komu to že zgodilo?
Kaj pravite, je za iti na garancijo? Ali ga lahko poservisirajo v lj?
Slika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To nov 21, 2006 1:41 pm

Ja čimprej uveljavit garancijo. Garancijo pa lahko uveljaviš na vsakem pooblaščenem servisu.
Zelo žalostno kako pada kvaliteta VAG koncernu. V zadnjem času slišim takih pripomb vedno več. aja pa da nebo pomote drugače mam rad VAG grupo:P

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To nov 21, 2006 1:44 pm

Glede kilometrov: pozabil sem napisati, da je bil avto prav tako na sejmu v Gornji Radgoni ter da je imelo vozilo točno 655 km, s tem da sem jih jst na testni vožnji naredil cca. 70. Tako da kilometri kar držijo. Imam bližnjega sorodnika ki testira avtomobile in je preveril pri skoraj vseh revijah in tega avta niso imeli na testu nikjer. Nikoli pa ne moraš biti 100 %.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To nov 21, 2006 2:02 pm

royko je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme. Imam passata highline 2006 letnik kupljen v celju. Zdaj pa vsake toliko nočejo iti šipe gor avtomatsko (tako da samo kliknem gumb in gre šipa do gor) pa včasih ko je čist dol šipa noče it takoj gor, se zatika. Se je komu to že zgodilo?

Podoben problem sem mel pri polotu. Včasih kar šipa ni hotela gor avtomatsko (z enim klikom), ampak si moral skoz tiščat tisti gumb. Seveda se je to začel dogajat, ko je bil avto ravno iz garancije, tako sem se potem sprijaznil s to hibo... Tako da hitro zatežit na servis dokler je še v garanciji, ker to se ne bi smel dogajat. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara To nov 21, 2006 2:54 pm

scottie je napisal/-a: Odpade kakršnokoli popravljanje (armatura), ampak se mora menjati z novim delom. Po dvajsetih dneh mi morajo vozilo izročiti, drugače mi morajo dobaviti novo vozilo.

Sem jaz rekla, da bodo dobavili nove dele. Ampak pazi, dobro bi bilo malo pocahnati zadeve, da potem vidiš, če so ti jih res zamenjali!

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To nov 21, 2006 3:09 pm

Glede novih delov ni bilo s strani prodajalca nobenih problemov, sem pa stare za vsak slučaj že označil. :D Hvala za nasvet

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To nov 21, 2006 9:52 pm

Polo78 je napisal/-a:
royko je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme. Imam passata highline 2006 letnik kupljen v celju. Zdaj pa vsake toliko nočejo iti šipe gor avtomatsko (tako da samo kliknem gumb in gre šipa do gor) pa včasih ko je čist dol šipa noče it takoj gor, se zatika. Se je komu to že zgodilo?

Podoben problem sem mel pri polotu. Včasih kar šipa ni hotela gor avtomatsko (z enim klikom), ampak si moral skoz tiščat tisti gumb. Seveda se je to začel dogajat, ko je bil avto ravno iz garancije, tako sem se potem sprijaznil s to hibo... Tako da hitro zatežit na servis dokler je še v garanciji, ker to se ne bi smel dogajat. :roll:

Odklopi akumulator za enih 10min pa pol probaj , da se sistem resetira in bo mogoče šlo.
BMW E46

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Sr nov 22, 2006 12:08 pm

Moj nasvet, ne odkrivaj tople vode pa pojdi čim prem na servis, dokler je avto še v garanciji. Se ne splača sam zajebavat, da ne bojo na servisu zavrnili garancije, če boš sam kej probaval.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Sr nov 22, 2006 12:45 pm

scottie je napisal/-a:Glede novih delov ni bilo s strani prodajalca nobenih problemov, sem pa stare za vsak slučaj že označil. :D Hvala za nasvet

Pravzaprav upam, da boš dobil nov avto :D ali pa da ti bodo vsaj tega zrihtali kot se spodobi za NOV avto!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 22, 2006 4:54 pm

leoCar je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

Odklopi akumulator za enih 10min pa pol probaj , da se sistem resetira in bo mogoče šlo.

Verjem, da sem tudi to probal pa ni pomagal oz. do naslednje odpovedi avtomatskega dviga šipe. Problem se je rešil, ko sem avto prodal. :twisted: On naj pa le reši to zdaj, ko ima še avto v garanciji!
Antiznačkar po prepričanju

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Po nov 27, 2006 2:52 pm

Pozdravljeni,

avto še ni šel na servis, ker so šele danes dobili novo stransko ogledalo. Je pa možakar porabil ene pol ure za opravičevanje, tako da je izgleda končno dojel, da je bolje da hitro vse popravijo, preden bo potrebno dati nov avto.Vas obvestim ko bo stvar zaključena.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Po dec 11, 2006 1:53 pm

Končno nove informacije o mojem avtu:

Danes mi avto pripeljejo iz servisa, kjer so zamenjali oz. odpravili vse napake. Zamenjan naj bi bil precejšen del armature, stransko ogledalo, obloge na pragovih, motorček + krmilnik ventilacije, ropot pod zadnjimi sedeži, skratka naj bi bilo vse b.p.

Toliko zaenkrat, vas obvestim o končnem rezultatu.
Zadnjič spremenil scottie, dne Sr jan 03, 2007 11:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Po dec 11, 2006 4:01 pm

Upam da so zdaj vse napake odpravili :roll: Sam moraš pa vedeti da če ti na servisu podrejo pol avtomobila ni rečeno da je vse tako nazaj dano kot pa v matični tovarni ko ga delajo. To moraš vedeti. Zato po eni strani probaj odkriti enako napako in naj odvetnik izsili novo vozilo. Sej ne pravim da ga ne znajo sestaviti skupaj nazaj sam to ni to. Če veš kaj mislim. Problem je tudi, da v tvoji glavi bo ostalo misel da s tem avtomobilom sem imel same probleme in ne boš čisto 100% zaupal kot novemu. To je moje mnenje ;)

Upam da boš zadovoljen :)
remember: it can always get worse!

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po dec 11, 2006 9:21 pm

Držimo ti pesti, samo zrihtaj zadevo, če ne pa kar novega, pa če bo potrebno čakat in čakat.... ;)
BMW E46

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean To dec 12, 2006 1:56 pm

ze kej nouga ;)

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To dec 12, 2006 5:39 pm

Pozdravljeni
Zadnjič spremenil scottie, dne Sr jan 03, 2007 11:10 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 12, 2006 5:44 pm

No super, da so ti porihtali zadevo. Upam da bo vzdržalo zdaj to, da nebo začelo eno jutro spet kaj pokat :( .
Pa dost varnih km ti želim in užitkov z "novim " avtom ;)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr dec 13, 2006 12:30 am

;) pa velik srece zej naprej z avtom... :lol:

BOZL4
Novinec

Napisal/-a BOZL4 Ne dec 31, 2006 12:39 pm

zakon stari slikce pa cim prej vrz gor da vidim to zverino ;)
how will we ever know, if we never try!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov