Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To nov 21, 2006 12:31 pm

afric je napisal/-a:Ja sej sem ze klical na zavod, so svetovali prvo vlozit pritozbo za stvarno napako in potem pocasi naprej.
Se strinjam da je to nov avto ampak ce se ga odlocijo testirat na kupcih morajo bit tudi pripravljeni menjat dolocene stvari ce ne delajo ! placal se ga enako ceno kot nekdo ki kupi sedaj 2 serijo!!!!!!!
Aja in na citroenu v kopru so imeli zelo bedaste odgovore, in se to vse v njihov prid. Ko sem ga prvic peljal tja je imelo vozilo namrec gume popolnoma znucane in je bila uradna razlaga da se s tem avtom nori in da je to krivo za vse probleme! Do takrat nisem vedel da se z citroeni ne sme voziti hitro in dinamicno !! Se mi je verjetno iztrgala tocno ta stran in navodil za uporabo.
... Verjetno jih moti, da nisi zadovoljen z njihovim avtom ker so tudi glupi imajo pač tak odnos ... jebiga niso še skužili, da si jim ti dal plačo naslednji avto kupi kje drugje pa čimbolj serji po njih povsod, da si vrnete uslugo ;) ... Pa z odvetnikom ne čakaj ! L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 21, 2006 12:36 pm

milankregar je napisal/-a:xsara in c4 nimata nič skupnega, razen kak vijak in matico. :bonk Tako, da je to slaba tolažba ...

V kolikor ti v roku mesec dni ne bodo popraviti avtomobila, da bo ta 100% pravilno delujoč, ga prodaj! Prodaj ga za najvišjo ceno, ki ti jo ponudijo dealerji, ker sicer boš po izteku garancijskega roka delal samo še za avto.
Imam izkušnje z nekaterimi citroen servisi. Ko je avto v garanciji, trdijo da avto pač tak je in da nimajo kaj popravljati, ko pa se garancija izteče pa bi naenkrat vse zamenjali in drago kasirali. :evil:
Sam nimam nobenih izkušenj s c4, tako da ti nemorem rečti ali avto dejansko je tak šrot in nimajo kaj popravljati, ali pa te nategujejo na servisu (kot je že sicer to njihov običaj). Bodo povedali lastniki c4. ;)

Nisem primerjal teh 2 avtov, ampak usluge servisa... ;)
Servis je pa isti ane, za xsaro in c4 :roll:

lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To nov 21, 2006 12:57 pm

Popolnoma enak tip servisa je Hyundai Avto Trade - tam so tudi sami izgovori, šlamparija in hinavščina na račun potrošnika.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 21, 2006 1:02 pm

Afric jaz malo mislim, da bluziš.

Hodiš 1.5 leto na servis kjer te napizdujejo ( po moje to vsak ki ima smreke v glavi ravne gre drugam )

Po 30 000 kilometrih gume hin kao... (nihče še ni o tem pisal)

Kr gas na neke pritožbe itd itd... Pa niti nisi menjal servisa...

Pa še pa še. Meni je to malo mutno. Pa brez zamere. ;)

Uporabniški avatar
DCsport
Nov uporabnik

Napisal/-a DCsport To nov 21, 2006 1:11 pm

Jst ti tut svetujem da se oglasš pro Jerovšku v Goruplju, kjer so kar se odnosat tiče res profesionalci.
Sam sem iz novega mesta, kjer imamo citroenov prodajni salon in servis a smo avto kupili pri omenjenem prodajalcu in tam ga tudi redno vozimo na servise in vse ostalo če je kaj narobe in so do sedaj vedno bili profesionalni in korektni...

Zato najprej menjaj servis dokler imaš še čas nato pa inšpekcije če ni druga

lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To nov 21, 2006 2:32 pm

Ko greš na servis, odprejo delovni nalog, ki ga podpišeš in prevzameš kopijo. Na podlagi tega naloga prevzameš avto. Obenem je najbolje predati pisni zahtevek ali enostavno spisek kaj je potrebno narediti in ga priložiti v avto, da mehaniki vedo kaj morajo pogledat. Ob prevzemu je seveda pot obratna in ti preverjaš z mojstrom kaj je bilo narejeno in kaj bo še potrebno. Če bi jaz dal 4,5 mio me ne dobijo ven, dokler mi vse ne bi poštimali ali ga pa po službi počakam. 4,5mio je štiri leta po sto jurjev na mesec, ali imate take plače, da je kar vseeno kaj se dogaja s tvojo imovino.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če nov 23, 2006 10:32 pm

Pa sej ne morem verjet, da se to res lahko dogaja. Zdrelo za na televizijo.

Uporabniški avatar
saso_vts
Novinec

Kraj: logatec

Napisal/-a saso_vts Če nov 23, 2006 10:46 pm

lej jest bi ti priporoca servis merlak na vrhniki

jest sm saxoja skoz tja vozu in jih morem res pohvalit,svaka cast fantom
na mojmu avtu so skor z rokavickami delal
in nuikol nism mel pritozb cez,kar sm narocu sm takoj dobil,kar koli sm hotu za saxoja

pel k merlaku
zelo dobr ko sm

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Pe nov 24, 2006 2:45 pm

tudi sam sem bil zrtev citroena. samo tega sranja ne kupovat. berlingo 2- puscanje olja na turbini polomljen mehanizem desne sipe.tresenje stranskih sip izguba cepa motornega olja, stikalo smerokazov in se in se. citroen servisi na primorskem so tragedija neukov.potem sem se odpravil v koper ker tam naj bi bili TOP od topa..tam sem sele ugotovil da nimam nobenih moznosti in moci,inspektor se sploh ni odzval na mojo zahtevo po pregledu vozila se v garanciji.skratka namucit se je treba preden citroen prizna garancijo. teh polavtov nikoli vec k hisi :evil:
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe nov 24, 2006 3:09 pm

@zcmr: prosim ne žalit citroenov, ker so tako dobri avti kot vsi ostali. :ne Tud sam imam citroena, pa mi dela kot urica. Nikdar zakuhal, tudi v največji vročini in pri dolgi koloni pred predorom Sveti Rok, ko so razni passati, VW, mercedezi kuhal, je bil moj citroenček popolnoma hladen. :bow Šrot se dobi pri vsaki znamki.

Drugače sem pa izredno zadovoljen z servisom Merlak na Vrhniki. Tja sem prišel nenapovedano, za zamenjavo žarnic v armaturi, so imeli gužvo, ampak so si prijazno vzeli čas tudi zame. Vse pohvale
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe nov 24, 2006 4:10 pm

Tudi mi nismo zadovoljni s citroenom. Imamo 2 leti starega C3-ja s 70k km. Pri novem je odpadlo ogledalo, v ovinkih nekaj cvili, menjalnik se zatika, občasno se same od sebe prižgejo vse lučke v števcu in brisalci. Na servisu v garanciji niso hoteli/znali nič porihtat in si še računajo delo za pregled.

Prej smo vedno vozili fiate, pa ni bilo nikoli podobnih težav, tudi odnos do strank na fiat servisih je veliko bolj pošten.

Primer: oče ga je nekaj časa nazaj peljal na servis zamenjat olje (ker je bil še v garanciji). Pred odhodm je do vrha nalil vitrex, en teden pred tem pa je zamenjal prednjo žarnico. Ko so končali z delom je prišel po avto in dobil zaračunani dve sprednji žarnici in vitrex, kar je skupaj zneslo 4k. Kakšnih pritožb na račun sploh niso upoštevali, rekli so, da je bila posoda za vitrex prazna in da prednje luči niso delale :jao: . Čez en mesec je spet crknila sprednja luč, tako da žarnic sigurno sploh niso menjali

Podoben nateg je bil s tistim cviljenje v ovinkih. Ko jim je omenil, da v ovinkih nekaj cvili, so rekli, da bodo sneli prednja kolesa in pogledali zavorne ploščice. Za delo so si računali 5k, na pokrovih koles, pa ni bilo prav nobenega prstnega odtisa (pokrova so bila umazana, tako, da bi se snemanje moralo opaziti)

Gre za servis v Sežani

@zcmr: prosim ne žalit citroenov, ker so tako dobri avti kot vsi ostali. Tud sam imam citroena, pa mi dela kot urica. Nikdar zakuhal, tudi v največji vročini in pri dolgi koloni pred predorom Sveti Rok, ko so razni passati, VW, mercedezi kuhal, je bil moj citroenček popolnoma hladen. Šrot se dobi pri vsaki znamki

Lepo te prosim, a zdaj se kvaliteta avtov primerja po kuhanju?

Pa ne kakšnega udobja citroenov omenjat, ker se še v mojem Unotu bolje sedi kot v C3-ju

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Pe nov 24, 2006 5:42 pm

Tudi pri našem se je zatikal menjalnik, pa so potem zamenjali zajle od ročice do menjalnika. So pa to poleg ostalega zamenjali pod garancijo, brez kakšnega pregovarjanja.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe nov 24, 2006 6:21 pm

Imamo Jumperja, pa tudi ni lih višek kvalitete. Že novemu je puščalo olje po motorju, so v garanciji zamenjali tesnilo, iz servisa pa se je vrnil z bunko na pokrovu motorja. Nekaj jim je očitno gor padlo, a itak jim ne moreš nič dokazat, zato se niti nismo bunili.
Stikalo za smernike je tudi serijsko slabo rojeno, ...
Nismo pa razočarani, saj smo že ob nakupu vedeli, kaj je Citroen in zato toliko cenejši od nemške konkurence.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne nov 26, 2006 2:04 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Imamo Jumperja, pa tudi ni lih višek kvalitete. Že novemu je puščalo olje po motorju, so v garanciji zamenjali tesnilo, iz servisa pa se je vrnil z bunko na pokrovu motorja. Nekaj jim je očitno gor padlo, a itak jim ne moreš nič dokazat, zato se niti nismo bunili.
Stikalo za smernike je tudi serijsko slabo rojeno, ...
Nismo pa razočarani, saj smo že ob nakupu vedeli, kaj je Citroen in zato toliko cenejši od nemške konkurence.

Saj se popolnoma strinjam, in s tem namenom sem ga tudi kupil ampak glede na to da sem zanj zapravil lepih 4.5 mio sit mislim da to ni nic ceneje od kaksnega nemca.
Vsekakor ju3 imam sestanek z odvetnikom in potem grem se do trzne inspektorice (imam dogovorjen sestanek za petek) potem bomo pa videli kako bo sla situacija naprej.

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Ne nov 26, 2006 2:27 pm

Ovadi jih. Pa še toži.
Kot kupec imaš pravico.
Vedi, da trgovci in serviserji, ki so te prenesli okoli so le navadni delavci, z izobrazbo za opravljanje svojega poklica.
Sicer pa najemi odvetnika, to obvezno.
Lahko jih iztožiš za nov avto, poleg tega odškodnino lahko dobiš, ker so ti lagali, si bil v življenski nevarosti, ker se nisi mogel voziti z avtom in s tem si bil odvisen od drugih prevoznih sredstev. Za odvečni čas, ki si ga zgubil zaradi njih,...itd.
Odvetnik bo vedel, kaj vse ti po zako0nu pripada.
Vedi, da ti nobenemu nočeš nič slabega, ampak ščitiš le svoje.
Avto,moj partner!!!!!!!!

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Ne nov 26, 2006 3:00 pm

Pri vsaki znamki v soveniji so servisi in pri vsaki znamki ni vseeno kam pelješ avto na servis tudi če nultega ne znajo naredit so težave. Vsaka znamka ima znane dobre serviserje in to je to... Malo se pozanimat. Mora pa bit mogoče malo hecn da te 1 leto nategujejo na enakem servisu pa še kr hodiš tja...

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne nov 26, 2006 6:46 pm

xandrej je napisal/-a:Pri vsaki znamki v soveniji so servisi in pri vsaki znamki ni vseeno kam pelješ avto na servis tudi če nultega ne znajo naredit so težave. Vsaka znamka ima znane dobre serviserje in to je to... Malo se pozanimat. Mora pa bit mogoče malo hecn da te 1 leto nategujejo na enakem servisu pa še kr hodiš tja...

Samo ne vem, če lahko ravno servis nosi odgovornost za napake, ki se mu pojavljajo. :roll:

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne nov 26, 2006 7:40 pm

tko pač je serviser pr kerem si biu te je nategvou basta. kdor ti je reku da ti je ta najblijžji in najbolši je k****n. je pa res zakva si sploh hodu skor 2 let h enmu in istmu in mu dau priliko da te ožema? ne vem nekateri so že rekl da ti kle neki mutiš kar se mi zdi prou. nekak si si sam kriu. mene so pr volkswagnu ocuril in sm si najdu jakšeta k je fenomenaln, torej druzga privat. tko bi tut ti mogu, po hitrem postopku menat.
golf 3 vr6

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne nov 26, 2006 7:47 pm

lexuss je napisal/-a:tko pač je serviser pr kerem si biu te je nategvou basta. kdor ti je reku da ti je ta najblijžji in najbolši je k****n. je pa res zakva si sploh hodu skor 2 let h enmu in istmu in mu dau priliko da te ožema? ne vem nekateri so že rekl da ti kle neki mutiš kar se mi zdi prou. nekak si si sam kriu. mene so pr volkswagnu ocuril in sm si najdu jakšeta k je fenomenaln, torej druzga privat. tko bi tut ti mogu, po hitrem postopku menat.

Zakaj? Moja napaka, tam namrec dela en moj dober prijatelj. Ceprav sedaj dvomim kako dober glede na nastalo situacijo.
In kot 2 razlog, ce mi je on avto prodal naj ga se on popravi. Saj do sedaj sem morda zgubu kaj casa ampak sedaj bo pa on zgubu kej dnarja! Se mi niti meni ne zdi posteno metat druge v drek ce je vozilo bilo ves cas pr enmu serviserju in mi on ni napravu stvari kot je treba.
Vsekakor je kar ene par tezav, ki zaenkrat se niso odpravljive. Zivim namrec par km stran od italije ki je malo vecja in ima tudi vec vozil c4 in jih niti tam se ne znajo odpravit, tako da nebi niti drugje nic resil.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Ne nov 26, 2006 8:45 pm

On ti je avto prodal ni ga pa naredil... To pa je razlika... Če ga ni sposoben popravit oz. naredit kot mora bit gre človek drugam kot sem ti napisal že 1 teden tukaj pišeš a si se peljal v grosuplje? Nisi! Si se peljal na Vrhniko k Merlaku? Nisi... Pa ne pisat bedarij v klubi je zelo dosti C4 pa ti povem, d se zgodijo kake neumnosti, da pa kakih stvari nebi porihtali pa si menda edini pa brez zamere.

Pa sploh ti maš C4 ali ti nateguješ tukaj folk al kaj? Malo mi smrdi vseskupaj. Skoz ljuvaš čez citroen pa C4 a kao hodil si 2 leti k enem in istem mehaniku ko te je jebal na suho... Ajaj oni so ti avto prodali. Servis je MREŽA in lahko greš kamor hočeš.. Zdaj pa se spravi k merlaku ali k jerovšku pa pridi čez 3 dni povedat kaj je bilo narobe...

Eni same neke odvetnike pa pravice pa daj daj...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov