Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če nov 30, 2006 5:08 pm

Vsi avti v evropi so si zelo podobni z napakami, VAG še posebej slovi po nedoslednost. je pa raja na tem koncu sveta absolutna zagreta za to firmo. Velikokrat imajo tudi iste mašine (Renault Lancia FIAT, OPEL Renault, Toyota Citroen Peugeot. Različni so le vozniki, Me prav zanima, če boste dobili nov avto, po moje ni šans, ker v pogodbi piše tudi rok, v katerem mora dobavitelj odpraviti napake. Po tem roku je pa druga pesem, menda je 45 dni. To se je meni enkrat dogajalo, toliko so me znervirali, da sem šefa po službi počakal. Potem je povedal, da so šli mehaniki na češko in niso mogli narediti naročenega, menjava semeringa za vztrajnikom. Na žalost sem moral na uradni servis v garanciji, pa so raje kaj pokvarili kot popravili.

xbox360
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox360 Če nov 30, 2006 5:31 pm

coffa06 je napisal/-a:Francozi ne vejo, da oni niso za elektroniko. Nove lagune, citroeni in peugeoti so totalna katastrofa. Sam delam v podjetju, od katerega citroen servis nabavlja material, pa vidim po kaj vse folk prihaja. Pa ko jim nesem material v delavnico, vidim vsak dan polno delavnico skoraj novih vozil na pol razstavljenih. Nissana delajo v Angliji, spada po novem pa pod renault, tud to se vidi.

Tudi jaz se ukvarjam malo s tem in imam podobne izkušnje. Samo povedati je treba katera elektronika crkuje. Ko so francozi v začetku 90 tišali v svoje top avte (primer XM) svojo elektronika (Sagem) so bili na začetku problemi (predvsem so jih matrali kontakti), zato so bile prve serije XMa tudi baje zelo zelo kritične.Potem so vidli, da tukaj nekaj ni OK in zdaj kaj dajejo notri? Kurčevo namško robo (Bosch, Siemens) in kaj se dogaja? Crkuje vse po spisku ampak zato niso (direktno) krivi franzoci pač pa Bosch in Siemens. Seveda so francozi krivi, ker so jih izbrali ampak boljše bi bilo, da bi ostali pri svojem Sagemu, ker je očitno isti klump kot nemška konkurenca.

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Če nov 30, 2006 5:49 pm

se podpisujem pod zgornji post

in mislim da pri citroenu predusem imajo težave avti ki so v raznih akcijah? (npr citroen picasso 1.6 16v že z obstoječo opremo in brez posebnih želj,...)
Fiat Stilo 1.9 JTD

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Pe dec 01, 2006 3:34 pm

Kakšno elektroniko pa imajo pol nemški avtomobili not, da ne crkuje tako pogosto? Kolikor jaz vem imajo ravno bosch in siemens.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 01, 2006 3:57 pm

coffa06 je napisal/-a:Kakšno elektroniko pa imajo pol nemški avtomobili not, da ne crkuje tako pogosto? Kolikor jaz vem imajo ravno bosch in siemens.

Stvar je samo v servisni mreži, vpoklicih (tudi tihih, ko ti na servisu odpravijo serijsko napako, ne da bi lastnik za to sploh vedel) in predvsem predsodkih. Ravnokar so objavili vpoklic skoaj 400.000 Volvov, Vpoklicali so ogromno BMWjev in MB, ravno zaradi Boscha. Glede predodkov je pa tako - Slovenceljni še vedno prisegajo na VW, čeprav je po nemških raziskavah že vsaj nekaj let na zadnjih mestih po zanesljivosti - tudi za kakšnim francozom.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe dec 01, 2006 4:36 pm

Picasso se sicer šteje za enega bolj zanesljivih Francozov. Tudi jaz bi podvomil v razne iber akcije. 3,2 mio. je zelo ugoden denar za tako velik kos pleha, koprski Citroën Slovenija pa je podedoval marsikatero navado starega Cimosa, ki je bil znan po uvažanju raznih škart serij, odpisanih na Zahodu ter velikodušno sprejetih v Jugoslaviji.

Jaz imam med drugim ZX-a, ki deluje brezhibno razen Boschovega ajnšprica. AX-i imajo Magnetti Marelli in deluje brez problemov.

In zadnje čase se da videti tudi kako Toyoto na odstavnem pasu...

Če bi se še dalo dobiti avto brez elektronike, bi ga takoj kupil. Berlingo 1,9d od punce je nezahteven ter hkrati neverjetno hvaležen traktorček.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Pe dec 01, 2006 7:14 pm

XBOX vidim da si strašen expert. Če bi bil potem ne bi hvalil nissana, ker imaš tudi še v enem postu napisano da je to renojev izdelek - potem se vprašaj odkod napake !
Hvalim stare japonce, ti so prelomnica v avtoindustriji, novi so dobri, ampak tako spet ne ker jih sestavljajo, oziroma delajo EVROPEJCI. Kar se pa francozov tiče elektronika je njihova šibka stran, mimogrede a veš da je npr. renojev računalnik en kos folije na katerem so nalepljeni elementi ??? In to je high tech ???

Sam vozim toyoto landcruiser 3.0 d4d, kar se motorja tiče kapo dol, po zmogljivostih (122kW) in porabi (cca 9l/100km) ob dejstvu da zadeva tehta 1900kg in ima stalni 4WD. Kaj porečeš na to xbox ????
Še to drugi avto je passat 1.9 tdi high line 101 ks - razočaranje od avta po porabi..
tretji je delovni avto c-berlingo 1.4b težave z motorjem (cuka) , končniki, polosi....

Hočem povedati, kar je narejeno na japonskem originalno je klasa, vse ostalo ima okvare.
Edini ki presenečajo so še korejčki z Kia in Hyundai, sploh slednji že zelo dihajo za vrat japoncem.

Še enkrat, kar pride čez lužo je O.K., kar je narejeno na celini, si pa naj vsak misli sam svoje.

Upam, da nisem koga užalil !!

P.S. Še to Xbox. nisem strokovnjak in se zato nimam, odpravljam pa vsakodnevno napake na 4 kolesnih skretih, in to na elektriki, tiste ki jih tudi servisi ne morejo rešit .
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar Pe dec 01, 2006 7:46 pm

Italjane , sploh pa francoze je včasih j.... samo masa oziroma slabi konektorji.
Obadva imata dobre motorje, samo obadva je ponavadi skurila elektrika - kuhanje.

Sploh pa katerih avtov je največ gorelo ?????

Citroen, Peugeot

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe dec 01, 2006 7:53 pm

dr.otkar je napisal/-a:Italjane , sploh pa francoze je včasih j.... samo masa oziroma slabi konektorji.

to je pa čist res glede italjanov, sm lih 2 dni nazaj menu konektorje na lučeh, ker mi jih je skurl :evil:
če bi teli makaronarji mau mn šparal pr kablčevelčkih pa debelini kablou bi blo zakon, ker res ni fajn filing ko ugotoviš, da bi si lahk auto zakuru zato, ker je nekdo izračunu, da pršpara 1€ pr usakmu autu, ker so kabli res na meji glede toka
podpis

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Pe dec 01, 2006 8:16 pm

ma bosch je itak u p....

dr.otkar
morš pa priznat da tudi toyota in ostali japončki niso več tisto kr so bli. Toyota je mela lansko leto kr neki težav z okvarami elektronike (in pole naj bi kao nafta bla kriva,...) to mi je povedu frend ( stric prodaja Toyote, BMW-je,...)... Tko da vsako podjetje ima svoje hibe (Elektronika, motor,...) ;) Samo rajši videm da mi crkne elektronika kot gre falit motor :)
Fiat Stilo 1.9 JTD

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar Pe dec 01, 2006 8:53 pm

djoti, se strinjam s tabo, japončki glede zanesljivosti niso več tisto kar so bili, vzrok pa je v tem da oni še vedno bolj sledijo tempu tehnologije, kot pa ostali.
Oni diktirajo tempo medtem, ko ostale muči problem kako odpraviti razne probleme.

Nekdo pravi da bo kupil alteo namesto picasoja. Jaz bi naredil pri tem izboru isto, s tem, da ima tudi altea kakšno napako - recimo bluetooth ravno sedaj menjajo programe ker zadeva ne deluje brez problemov.

Kakšen pa je sploh avto sedaj:
- vzamemo podvozje ene znamke
-čez poveznemo očem lepo škatlo, ki ji rečemo karoserija
- vzamemo motor nekega proizvajalca
- spet menjalnik in pogone
- najdemo firmo , ki sprojektira električni del
- neka firma naredi kable
- vzamemo krmilnike neke firme (bosch, siemens, mag.marelli,hitachi)
- dobimo programerje

velio členov smo spustili, vsi pa imajo isti imenovalec - čim manj za čimveč.

in kaj se zgodi, ko nekdo zaj...??

Verjetno ni treba razlagati.

Lep pozdrav !

xbox360
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox360 Pe dec 01, 2006 10:08 pm

dr.otkar je napisal/-a:XBOX vidim da si strašen expert. Če bi bil potem ne bi hvalil nissana, ker imaš tudi še v enem postu napisano da je to renojev izdelek - potem se vprašaj odkod napake !
Hvalim stare japonce, ti so prelomnica v avtoindustriji, novi so dobri, ampak tako spet ne ker jih sestavljajo, oziroma delajo EVROPEJCI. Kar se pa francozov tiče elektronika je njihova šibka stran, mimogrede a veš da je npr. renojev računalnik en kos folije na katerem so nalepljeni elementi ??? In to je high tech ???

Sam vozim toyoto landcruiser 3.0 d4d, kar se motorja tiče kapo dol, po zmogljivostih (122kW) in porabi (cca 9l/100km) ob dejstvu da zadeva tehta 1900kg in ima stalni 4WD. Kaj porečeš na to xbox ????
Še to drugi avto je passat 1.9 tdi high line 101 ks - razočaranje od avta po porabi..
tretji je delovni avto c-berlingo 1.4b težave z motorjem (cuka) , končniki, polosi....

Hočem povedati, kar je narejeno na japonskem originalno je klasa, vse ostalo ima okvare.
Edini ki presenečajo so še korejčki z Kia in Hyundai, sploh slednji že zelo dihajo za vrat japoncem.

Še enkrat, kar pride čez lužo je O.K., kar je narejeno na celini, si pa naj vsak misli sam svoje.

P.S. Še to Xbox. nisem strokovnjak in se zato nimam, odpravljam pa vsakodnevno napake na 4 kolesnih skretih, in to na elektriki, tiste ki jih tudi servisi ne morejo rešit .

Očitno ne znaš brati ali pa me nisi razumel. Jaz sem toliko samokritičen, da sem lepo napisal, da je Nissan katastrofa in da to ni več tisto kar je bilo, ker ga delajo v Angliji. Če ne razumeš vsega mojih težav in grajo Nissana, potem ti ne morem pomagati.

Glede tega, da pa je Nissan slab zaradi Renaulta pa ni res. Že Almere letnika 96 (takrat še francozov ni bilo blizu) so imele hude probleme. Zame največji šok je rja, ki je po 4 letih požrla do konca pločevino v zadnjem levem delu praga. In kaj je tukaj kriva elektronika? Kaj je tukaj kriv Renault? Nič! Povedal sem samo to, da so Japonci bili vsaj po zanesljivosti razred zase, vendar žal tega danes ni več, ker avti ne prihajajo več z Japonske.

Še glede tvojega Berlinga. Je to letnik po 2001? Predvidevam da je.Baje so letnik pred 2001 prav kvalitetne makine in z njimi ni problema. Kot sem že rekel zgoraj, avti so dobri tisti iz konca 90-tih, pa čeprav nimajo moderno obliko in kopico več ali manj neuporabne dodatne cheap elektornske opreme. In če mi kdo reče ali vzamem novi primero ali pa staro letnik 98 (ohranjeno seveda) sploh nebi študiral in vzel staro. Isto pri Citroenu (raje Xantio kot C5) in isto pri Renaultu (raje staro Laguno kot novo).

xbox360
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox360 Pe dec 01, 2006 10:09 pm

dr.otkar je napisal/-a:XBOX vidim da si strašen expert. Če bi bil potem ne bi hvalil nissana, ker imaš tudi še v enem postu napisano da je to renojev izdelek - potem se vprašaj odkod napake !

Očitno ne znaš brati ali pa me nisi razumel. Jaz sem toliko samokritičen, da sem lepo napisal, da je Nissan katastrofa in da to ni več tisto kar je bilo, ker ga delajo v Angliji. Če ne razumeš vsega mojih težav in grajo Nissana, potem ti ne morem pomagati.

Glede tega, da pa je Nissan slab zaradi Renaulta pa ni res. Že Almere letnika 96 (takrat še francozov ni bilo blizu) so imele hude probleme. Zame največji šok je rja, ki je po 4 letih požrla do konca pločevino v zadnjem levem delu praga. In kaj je tukaj kriva elektronika? Kaj je tukaj kriv Renault? Nič! Povedal sem samo to, da so Japonci bili vsaj po zanesljivosti razred zase, vendar žal tega danes ni več, ker avti ne prihajajo več z Japonske.

Še glede tvojega Berlinga. Je to letnik po 2001? Predvidevam da je.Baje so letnik pred 2001 prav kvalitetne makine in z njimi ni problema. Kot sem že rekel zgoraj, avti so dobri tisti iz konca 90-tih, pa čeprav nimajo moderno obliko in kopico več ali manj neuporabne dodatne cheap elektornske opreme. In če mi kdo reče ali vzamem novi primero ali pa staro letnik 98 (ohranjeno seveda) sploh nebi študiral in vzel staro. Isto pri Citroenu (raje Xantio kot C5) in isto pri Renaultu (raje staro Laguno kot novo).

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar Pe dec 01, 2006 10:21 pm

ne bit jezen pa posta dvakrat pošiljat, v bistvu misliva isto.

Berlingo je pa letnik 1999/12

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Pe dec 01, 2006 11:16 pm

@ xbox360

Kot sem že rekel zgoraj, avti so dobri tisti iz konca 90-tih, pa čeprav nimajo moderno obliko in kopico več ali manj neuporabne dodatne cheap elektornske opreme. In če mi kdo reče ali vzamem novi primero ali pa staro letnik 98 (ohranjeno seveda) sploh nebi študiral in vzel staro. Isto pri Citroenu (raje Xantio kot C5) in isto pri Renaultu (raje staro Laguno kot novo).

se strinjam, samo z opombo, da ta logika NE velja za korejske avtomobile, ki so danes precej boljši kot so bili 10 let nazaj
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 So dec 02, 2006 8:24 am

Tako kot je rekel dr.Otkar stari japonci so zakon. Vsak, ki ima 15 let staro toyoto ali mitsubishija ga noče prodat.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar So dec 02, 2006 8:40 am

stranka ima toyoto carino 1.6 16v letnik 1990, prevoženih 470000km
zamenjano tesnilo glave, par končnikov, stikalo ventilatorja kabine, servisi, in kaj je najhuje avta ne proda, ker je že čustveno navezan nanj ( v garaži ima novo corollo verso d4d)

Kdaj so že japonci razvili 16v tehniko!!!! Se še spomnite ko ste gledali na cesti s solznimi očmi Suzuki Swift gti 16v ?????
Nissan 300 zx ???
Toyota supra ???
Honda nsx ???
Subaru legacy 4 wd - kdor ga še ima ga ne proda

Stari japonci so zakon, novi tudi samo made in japan morajo bit.

Citroen in Peugeot, ko bosta pošlihtala elektriko-elektroniko bosta mogoče dobra, do takrat pa .......

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ILE So dec 02, 2006 8:47 am

Jest bi se odloču za menjavo, ker lahko da je naletu na slab primerek, ki potem skos zajebava :x
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 So dec 02, 2006 9:04 am

Za zamenjavo znamke.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 9 gostov