Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Če dec 21, 2006 9:07 am

Prvi golfi IV 1.4 16V so imeli tovarniško napako, da je pri določenih km začel kurit olje, pa je bila potrebna menjava teflonov, itd.Avto je lepo skuril olje in črpalka je zaribala in to ponavadi takim, ki ne vejo, da se da pokrov motorja tud odpret. To težavo so 1999 ali 2000 odpravili.

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Kraj: ptuj

Napisal/-a smuk Če dec 21, 2006 8:40 pm

mhm to verzijosem jaz tudi ze sliso ker se na oddusku nabirajo pare sam pr meni gre dejansko za rise!!! no moj avto je zdaj pri jarcu v mb pa ga bojo ju3 vidli kaj dela mrzl! zgleda da se bo reslo cez garancijo vsaj z njihove strani ker moj sef pozna gorjupa! vodjo delavnic..upam le da bo se seatova tovarna al gdo pac dela te motorje..upam da dobim novega oz obnovljenega pod garancijo :roll: :roll: pol bomo pa vidli kak dalje! lp :!:
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Če dec 21, 2006 8:44 pm

ayaa pa se nekaj sem opazo! med delovanjem motorja sem odvil pokrovcek za dolivanje olja pa me skoraj kap :o :o vglavnem avto se zacel zaganjat prizgala se motorna lucka pa lucka EPC! po treh vzigh ni prijel niti gasa.. :evil: ko pa vzgal cetrtic pa je blo cist vse ok! neke sn se pogovarjo z mojstri in bi to naj sla kompresija v karter :roll: se dogaja keremu to?
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če dec 21, 2006 9:29 pm

A si 100% prepričan da je avto redno servisiran in da so kilometri relani. A je servisna knjiga poštemplana?

Ta motor imam v golfu, in ima že 150.000 km pa nimam (še?) teh težav :?

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Če dec 21, 2006 11:50 pm

ja so realni kilometri! mel v sluzbi na dvigalu pa se so nalepke po poloseh pa nasploh ni nikjer kapljice olja da bi teklo! knjiga pa postemplana od prvega do zadnjega servisa!
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So dec 23, 2006 8:26 pm

smuk je napisal/-a:ja so realni kilometri! mel v sluzbi na dvigalu pa se so nalepke po poloseh pa nasploh ni nikjer kapljice olja da bi teklo! knjiga pa postemplana od prvega do zadnjega servisa!

smuk je napisal/-a:kupil sem avto..omenjano seat ibizo l 2004 z 35.000prevozenik kilometri!

Kaj od prvega do zadnjega??? Misliš od prvega do drugega!? :shock:

Saj pri mom golfu tudi ne kaplja nikjer (150.000 km). To ni merilo!

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So dec 23, 2006 9:30 pm

ej ljudje pa dročniki se ne slišijo sam zaradi olja. sploh se zaradi nobenega olja ne dogaja da se slišijo dročniki. in če se že slišijo in če jih je slabo olje uničilo potem lahk naliješ kar hočeš in ne bo nič boljše.mal si poglejte in zamenjajte kakšen senzor na avtu. potem bo prosti tek čist drugačen. vsak senzor na vbrizgu ima tudi funkcijo sporočat podatke računalniku motorja in on si lepo preračuna in krmili vžig sproti . če ma napačne podatke potem lahko slišiš ventile.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 24, 2006 4:26 pm

Kaj pa je dročnik? :?

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Po dec 25, 2006 11:37 am

mah so realni tester pa vse kaze tak pa vsi servisni intervali so tak ko v servisni knjigi! delam z avtami ze 4 leta pa vem kaka je razlika pri 30tisoc kilometrih pa 150 tisoc! tak da v to ne dvomim!" za drocnike itaq vem da je to nemogoce ker drocnik se cist drugac cuje kot pri meni!vglavnem zdaj vem zakaj se gre da ni noben senzor pa olje pa drocniki ampak je spodnji del motorja za v smeti!!! dejansko!!! :( NAZALOST SE TO DOGAJA KAR PRI VECINA 1.4 MOTORJIH SAM DA VELIKO LJUDI TO SPLOH NE SKAPIRA..!

LP
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po dec 25, 2006 9:42 pm

smuk je napisal/-a: ampak je spodnji del motorja za v smeti!!! dejansko!!!

Kaj je pa narobe z spodnjim delom motorja?

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po dec 25, 2006 9:48 pm

... prevelika toleranca glavnih ležajev...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk To dec 26, 2006 5:45 pm

ko gre bat gor ga potisne ob en rob cilindra ko grer bat dol pa spet na naslednji rob! in tak lepo dela riseke =)) al kak se to bol strokovno pove... :roll:
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
CUPRA
Nov uporabnik

Napisal/-a CUPRA To dec 26, 2006 10:02 pm

Stvar pri tem motorju je takšna da je bat zaradi premalo mazanja postal"okrogel" in zato ob mrzlem motorju povzroča ropot. Zato so vidni tudi risi na valjih ker se je na batu spremenila struktura materiala in šele ko se ta segreje pridobi prave tolerance. Ogrožena so predvsem vozila z izredno malimi kilometri in voženi na kratke razdalje.
Motorji so v podaljšani garanciji in tistim strankam ki redno serisirajo na POOBLAŠČENIH SERVISIH, se ni potrebno bati da bi zaradi tega imele težave, vsi drugi pa........
SREČNO IN USPEŠNO NOVO LETO!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To dec 26, 2006 10:33 pm

... samo v tem primeru ne ropota samo na prostem teku, ampak tudi pri pospeševanju, ko ustvarja moč? tudi ruži ?...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk So dec 30, 2006 2:15 pm

ne pri obremenitvijo je cist vse normalno le pri prostem teku ropota! no jaz sem stvar reso dobim celi motor novi edino placat moram 30% novega motorja, delo pa ostali materjal...olje,jermeni itd! tak da mam stroska okrog 270k :shock: :shock: pelam pa avto zdaj v cetrtek da to nardijo pol bomo pa vidli kak bo..!
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So dec 30, 2006 3:22 pm

Če je avto redno servisiran in če so oni ugotovili da je motor treba menjat, si neumen če im karkoli plačaš za tole!!!

Še nadomestno vozilo ti morajo dati! :roll:

In opravičit za nevšečnosti! :twisted: Premal si bil tečen...grem stavit :roll:

Pred kratkim sem uveljavil garancijo pri pet let starem golfu. In so tudi tkole poskušali da bi nekaj jaz plačal. Nisem se strinjal. Edino sem plačal to kar mi je neodvisni strokovnjak svetoval.....to kar ponavadi plača stranka :?

To kar ti moraš plačat je ABSOLUTNO PREVEČ, za dve leti star avto, ki je redno servisiran na pooblaščenem servisu! Če drži tole?

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Če jan 04, 2007 6:33 pm

VSE JE REALNO! no danes so mislili zamenjat motor in pridem tja in so spet mutli ces da bi se 50k mogo doplcaT! SE PRAVI SMO PRISLI DO ZDAJ ZE NA 340.000K :roll: DA TE UBIJE NEE!!! tak da sn reko da bom premislo! sam za take stroske tega nebom delal! ju3 gre tja se foter po sluzbi pa jim bo malo inspekcije pa to omeno pol bomo pa vidli kak bo :S :S
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Če jan 04, 2007 6:35 pm

FOR smem vprasat kolko si placal tega popravila ce ni skrivnost??? pa kolko kilometrov je mel pa ce je bla servisna knizica??? lp!
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Če jan 04, 2007 7:49 pm

bratranc je imel isti primer, mjemu so pri pol let starmu golfo 1,4 16v menjali motor POD GARANCIJO.
zakaj? problem motorja 1,4 16v je premalo konjev za težo avta. ker je bratranec bolj v visokih krogih, je tožil vw servis, prodajalno vozil in tožbo dobil. ko so motor vzeli narazen je imela glavna gred par centlov milimetra zamika.bati so pustili rise v bloku!!!

podoben primer: znanec je kupu toleda II 1,8 20V, ko ga je peljal iz maribora do slovenj gradca mu je urezal motor, zakaj? zaradi pritiska v oljni pumpi. pri kontroli olja so ugotovili veliko smetja (kolkr ga je še ostalo v motorju), oljna pumpa je bila zamašena in povzročla pritisk da je motor eksplodiral. dobesedno. zdaj je "zrastu" za štiri centi v višino

nasplošno znano je pa da imajo vw-jevi motorji zelo slabe teflone ze serijsko in zato posledično žritje olja- nenormalno
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če jan 04, 2007 8:04 pm

strmi, glede na moje izkušnje(pa jih je velik!) z uveljavljanjem garancij pri Porsche Slovenija, ni potrebno biti v "visokih krogih" in ni bilo treba tožit. Predvidevam da je nov motor dobil brez težav, ker poznam en primer, ko je dobil nov motor, čeprav zadnjih par servisov ni imel na pooblaščenem servisu. ;)
A si toliko prijazen da mi daš mejl od bratranca, da vprašam kakšni so simptomi okvare? Ker zdaj sem že slišal toliko primerov okrog tega motorja, da že verjet ne morem da moj še dela brez problemov!? Najbrž je krivo redno vzdrževanje? :?

smuk je napisal/-a:FOR smem vprasat kolko si placal tega popravila ce ni skrivnost??? pa kolko kilometrov je mel pa ce je bla servisna knizica??? lp!

V tisti temi vse piše. ;) Mogoče bi bilo pametno da bi je prebral v celoti, ker ravno zaradi tega sem objavil vse do najmanjše podrobnosti da bi lahko še kdo videl kakšno pot sem izbral, oziroma na kakšen način sem dosegel to kar sem.

To mi je napisal šef servisa:
Pozdravljeni

vaši stroški so :

1. pri menjavi vrat je letvica boka v znesku 9.045,00 Sit
lakiranje in prelivi so za vas brezplačni.

2. pri menjavi varnostnega pasu sta brezplačna materijal in delo

3. za steklo vrat, stikalo in ključavnico cene poznate. Stroški materijala so Vaši . Delo je vključeno pri menjavi vrat .

4. nadomestno vozilo je na voljo proti plačilu 5 760,00 Sit na dan z omejitvijo do 100 km dnevno

Za popravilo vozila potrebujemo 3 dni mogoče 4 dni ?

Lep pozdrav
Stane Paulus

Tisto pod točko tri sem zamenjal na svoje stroške.

Avto (osmi post) je takrat bil star 5 let in 1 mesec. Imel je 142.189 km. Servisna knjiga pa popolna, večinoma pri istem serviserju, z katerim sem se pogajal(kregal).

Se pravi, plačal sem samo letvico boka v znesku 9.045,00 Sit in to zaradi moje doslednosti ker mi je tako svetoval neodvisni strokovnjak. Je povedal da ponavadi to samo prebarvajo, brez da bi jo odstranili, in da bi se poznalo, kar meni ni bilo všeč.

Ker me je zanimal koliko bi moral plačati tole kar sem uveljavil, sem še par servisov prosil za predračun, čist tako informativno:

Avtohiša Meze

VRATA G4 3V--------------------------------79.521,55
VARNOSTNI PAS Z.D. G4--------------------28.605,84
MEHANSKO KLEPARSKA DE-----------------18.000,00
LIČANJE 1m*34880---CE--------------------41.856,00
PRELIV 2x9690--------CE--------------------23.256,00

Za plačilo SIT ------------------------------191.239,39
Info.vred. v EUR ---------------(239,6400) € 798,03

Avtohiša Mihalič:

TESNILO --------------------------------------9.377,27
VRATA ---------------------------------------79.521,55
LETEV ----------------------------------------15.006,59
PAS -------------------------------------------28.605,84
Kovinski lak ----------------------------------35.983,20
Potrošni material ------------------------------2.436,10
Priprava za lakiranje ------------------------11.771,76
Demontaža in montaža vrat -----------------2.468,16
Zamenjava vrat -----------------------------13.163,52
Lakiranje vrat --------------------------------17.204,88
Demontaža in montaža varnostneg pasa----4.113,60

Za plačilo SIT -----------------------------219.652,47
Info.vred. v EUR --------------(239,6400) € 916,59

Avtohiša Debevc:

VRATA P.L-------------------------------------79.521,56
TESNILO NA VRATIH --------------------------9.377,27
OKR.LET.L.VR.--------------------------------15.006,59
PAS--------------------------------------------28.605,84
ZVOCNA IZOL.---------------------------------2.494,68
SPONKA TAPETE-----3 KOS---------------------622,20
KLEPARSKA DELA-----------------------------35.610,00
LIČARSKO DELO ----------------------------- 62.820,00

Za plačilo SIT -------------------------------234.058,14
Info.vred. v EUR -----------------(239,6400) € 976,71

A si že kontaktiral Tehnično službo - reklamacije strank (gospo Mojca Klemenčič)? Klikni "kontakt" potem Mojco Klemenčič. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov