nebivedu je napisal/-a:Tipo 2.0 16V ima napisano v navodilih, da je poraba olja lahko tudi 9 decilitrov na 1000km prevoženih.
georges je napisal/-a:Jaz bi tudi imel eno vprašanje. Pred kratkim sem kupil Vectro GTS z 2.2DTI motorjem. Avto ima 65.000Km servis pa naj bi bil opravljen na 2 leti ali 50.000Km kot piše v servisni knjigi. No prvi servis je bil potem opravljen na 2 leti pri 39.000Km. Je pa lepo zapisano, da je tako dolg interval samo z oljem LL 0-30 drugače se prestavi na 30.000Km. Kaj bi blo sedaj pametno naredit? Ali naj grem servis naredit na 30.000Km pa naj not vržejo olje 5-40? Prav bi mi prišel kak nasvet.
viola je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Tipo 2.0 16V ima napisano v navodilih, da je poraba olja lahko tudi 9 decilitrov na 1000km prevoženih.
lahk da ma napisano sam jaz sem z njim naredu enih kaj jaz vem tri tisoč km in je olje skoz na istem.no če spije kak deci se to niti ne opazi na palčki. mogoče ga premalo pritiskam. saj ga ni treba,ker gre kot hudič brez priganjanja. sem mel pa tipota 1,4 ki je res žru čist nov enih liter olja na 1000 km in tudi pisalo je v knjigi tako. tisto kar tovarna piše za porabo olja je samo zato da se zazihrajo, ker bi jim ljudje pod garancijo težili. isto tako mam na bravotovih navodilih napisano da troši olje in od novega ko sem ga kupu je olje na 15000 km vedno na isti poziciji. sedaj ko ima enih 140000 km prevoženih sem opazu da na 8000 km manjka liter pa pol olja.. to je prvič.
sonček je napisal/-a:georges je napisal/-a:Jaz bi tudi imel eno vprašanje. Pred kratkim sem kupil Vectro GTS z 2.2DTI motorjem. Avto ima 65.000Km servis pa naj bi bil opravljen na 2 leti ali 50.000Km kot piše v servisni knjigi. No prvi servis je bil potem opravljen na 2 leti pri 39.000Km. Je pa lepo zapisano, da je tako dolg interval samo z oljem LL 0-30 drugače se prestavi na 30.000Km. Kaj bi blo sedaj pametno naredit? Ali naj grem servis naredit na 30.000Km pa naj not vržejo olje 5-40? Prav bi mi prišel kak nasvet.
30.000 km pa kaj stegrr
Olje se menja malce bl pogosto pr dizlih ga je fajn na 10 tkm pri bencih pa 15 tkm lahko tud zaradi mene na 30 tkm al pa celo na 50 tkm sam od tega avta ne pričakuj da bo zdržal velik kilometrov.
joztom je napisal/-a:V novejših avtih je posebno olje, ki se na dizelnih menja tudi na 50.000 km, tako piše tovarna olja v prospektu. Odvisno kakšna vrsta ležajev je vgrajena. So pa to posebna olja, namenjena izključno novim tipom motorjev, običajno so delana za opremljene s filtri trdnih delcev. Primer je olje za VW TDI.
http://www.lubricants.elf.com/lub/conte ... 0B81F6.pdf
joztom je napisal/-a:V novejših avtih je posebno olje, ki se na dizelnih menja tudi na 50.000 km, tako piše tovarna olja v prospektu. Odvisno kakšna vrsta ležajev je vgrajena. So pa to posebna olja, namenjena izključno novim tipom motorjev, običajno so delana za opremljene s filtri trdnih delcev. Primer je olje za VW TDI.
http://www.lubricants.elf.com/lub/conte ... 0B81F6.pdf
sonček je napisal/-a:georges je napisal/-a:Jaz bi tudi imel eno vprašanje. Pred kratkim sem kupil Vectro GTS z 2.2DTI motorjem. Avto ima 65.000Km servis pa naj bi bil opravljen na 2 leti ali 50.000Km kot piše v servisni knjigi. No prvi servis je bil potem opravljen na 2 leti pri 39.000Km. Je pa lepo zapisano, da je tako dolg interval samo z oljem LL 0-30 drugače se prestavi na 30.000Km. Kaj bi blo sedaj pametno naredit? Ali naj grem servis naredit na 30.000Km pa naj not vržejo olje 5-40? Prav bi mi prišel kak nasvet.
30.000 km pa kaj stegrr
Olje se menja malce bl pogosto pr dizlih ga je fajn na 10 tkm pri bencih pa 15 tkm lahko tud zaradi mene na 30 tkm al pa celo na 50 tkm sam od tega avta ne pričakuj da bo zdržal velik kilometrov.viola je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Tipo 2.0 16V ima napisano v navodilih, da je poraba olja lahko tudi 9 decilitrov na 1000km prevoženih.
lahk da ma napisano sam jaz sem z njim naredu enih kaj jaz vem tri tisoč km in je olje skoz na istem.no če spije kak deci se to niti ne opazi na palčki. mogoče ga premalo pritiskam. saj ga ni treba,ker gre kot hudič brez priganjanja. sem mel pa tipota 1,4 ki je res žru čist nov enih liter olja na 1000 km in tudi pisalo je v knjigi tako. tisto kar tovarna piše za porabo olja je samo zato da se zazihrajo, ker bi jim ljudje pod garancijo težili. isto tako mam na bravotovih navodilih napisano da troši olje in od novega ko sem ga kupu je olje na 15000 km vedno na isti poziciji. sedaj ko ima enih 140000 km prevoženih sem opazu da na 8000 km manjka liter pa pol olja.. to je prvič.
1l....1000km če ti ga več kot litr na tisoč je motor potrrebno gen.obnovt
sonček je napisal/-a:1l....1000km če ti ga več kot litr na tisoč je motor potrrebno gen.obnovt
Maxx je napisal/-a:nič ga ni treba obnovit. avto je bil popolnoma nov takrat in tudi sedaj ko je star 13 let in ga ma moj fotr na 250000 km tudi troši 1 l na 1000 km
Sej se lahko voziš s takim,samo da te bo tist ki vozi za tabo prehitel al pa zadušil od dima pa še veliko bolj onesnažuješ okolje
trafo66 je napisal/-a:evo vsega je v tej temi o olju napisano. ampak men ni preveč jasno to z viskoznostjo.
mam navodila za tipota 2.0 16v in v teh navodilih je napisano priporočeno olje bom dobesedno citiral. :OLIO VS SUPERMULTIVISCOSO SAE 25W 50 ALI AGIP 20W 50 ALI AGIP SINT 2000 IN ŠE ENO SELENIA 20W 50
Tale olja so našteta kot priporočljiva. Motor je mišljen verjetno nov in je precej športno naravnan. se pravi da olje 20 w 50 ni glih za iztrošene motorje. ker drugače ga tovarna ne bi predpisala kot priporočenega.
navodila so od novejših modelov letnik 94
Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov