Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Pe dec 29, 2006 4:33 pm

ne gre se za denar ampak občutek da lahko tudi sam nekaj narediš in nisi vedno odvisen od drugih. Saj pri meni je tako :)

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ILE Pe dec 29, 2006 4:47 pm

blindek je napisal/-a:ne gre se za denar ampak občutek da lahko tudi sam nekaj narediš in nisi vedno odvisen od drugih. Saj pri meni je tako :)

jest bi isto to rad sam naredu :D
Sam od enga bi rad slisal, da ima tak komplet vgrajen, pa da dela brezhibno in takoj ga grem kupit, ker je full pocen, ce primerjas z drugimi alarmi ki stanejo tud 100 kSIT! :x
Za ta denar dobim na audi servisu samo daljinsko zaklepanje brez alarma :oops:
Audi A3 1.9tdi

ovniek
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska

Napisal/-a ovniek Pe dec 29, 2006 8:32 pm

Jest sm prav takega vgradil pa zaenkrat dela odlično. Vgradnja pa je različna-odvisno od tipa avtomobila in načina proženja centralnega zaklepanja.

Dodatna vprašanja na PM.

dmikl
Nov uporabnik

Napisal/-a dmikl Če jan 04, 2007 11:15 pm

Pozdravljeni!

Rad bi malo oživil to temo, ker imam še vedno nekaj vprašanj v zvezi s tem. Iz prebranega sem zaključil, da vas je torej nekaj že vgradilo te poceni variante.

Pa me zanima, ali je potrebno za vgraditev daljinskega, če centralno že imaš, jemati dol tapete, ali je dovolj poiskati elektroniko in če mogoče kdo ve, kje se ta nahaja pri Puntu II. Nadalje me pa zanima, ali so priloženi vsi kabli in ali je potrebno dost nekega priprejanja in spajkanja. Ter koliko časa vam je montaža vzela.

Naslednje vprašanje pa je, ali je kdo dal poceni montirati to zadevo kje v okolici MB. Jaz sem malo povprašal in bi mi z materialom računali med 30 in 40 tisoč tolarji (sori ker se izražam še v stari valuti:)), pa se mi to zdi malo preveč, če lahko sam napravo kupim za nekaj več kot 10 tisoč.

Hvala za kak koristen odgovor in LP!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jan 05, 2007 1:49 am

Za Punto 2 sem jaz montiral daljinsko zaklepanje svojemu kolegu. Modula za centralno zaklepanje nisem našel, sumim pa da je že kar integriran v samo elektroniko znotraj škatle varovalk. Signale za odklep in zaklep sem odvzel kar pri motorčku (klasično - ena žica za odklep in druga za zaklep), medtem ko je potrebno nekaj vedeti za smerokaze: -avto namreč nima več navadnega avtomata za smerokaze, temveč je ta tudi integriran v elektronsko vezje v škatli varovalk. Tisti modul od daljinskega sprejemnika (v bistvu je bil to avtoalarm) je imel dve žici za smerokaze (leva in desna) in sem jih priklopil kar na žice, ki vodijo iz elektronike do žarnic. Takoj za daljinskim sprejemnikom sem seveda dal priloženi varovalki. Zanimivo je bilo to, da če sem priključil žico na le za eno stran smerokaza, toliko da sem poskusil če dela (naprimer desni), so gorele žarnice na obeh straneh :shock: Verjetno kaka elektronska finta... Pač glej da daš en kabel na levo stran, drugega pa na desno. No, stvar dela po 2 letih še vedno brez problema 8) tak da kar pogumno ;)

Aja, spodaj pri škatli varovalk, so mslim da 3 večji konektorji - tam je treba poiskati žici za smerokaze.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Pe jan 05, 2007 5:20 pm

misliš da je to enako pri hyundai coupe-ju? daljinsko imam doma, vendar še nisem uspel zvezat, tako da se bi rad tega lotil čim prej.

Če ni pri varovalkah, kje se potem nahaja modul za centralno zaklepanje?

ovniek
Nov uporabnik

Napisal/-a ovniek Pe jan 05, 2007 8:10 pm

blindek je napisal/-a:misliš da je to enako pri hyundai coupe-ju? daljinsko imam doma, vendar še nisem uspel zvezat, tako da se bi rad tega lotil čim prej.

Ne vem če ti bo pomagal, ampak pri Hondi Civic je pod tapeto v voznikovih vratih.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe jan 05, 2007 10:22 pm

ovniek je napisal/-a:
blindek je napisal/-a:misliš da je to enako pri hyundai coupe-ju? daljinsko imam doma, vendar še nisem uspel zvezat, tako da se bi rad tega lotil čim prej.

Ne vem če ti bo pomagal, ampak pri Hondi Civic je pod tapeto v voznikovih vratih.

ovniek katero generacijo civica imaš? (4,5,6,..?) Lahko prosim malo več poveš kako si vgradil vse skupaj, namreč tudi sam nameravam vgraditi to v civica ;)

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek So jan 06, 2007 4:05 pm

uspel sem namontirat in stvar deluje :)

če koga zanima postopek montaže me naj kontaktira na PM

ovniek
Nov uporabnik

Napisal/-a ovniek So jan 06, 2007 9:17 pm

eentox je napisal/-a:
ovniek je napisal/-a:

ovniek katero generacijo civica imaš? (4,5,6,..?) Lahko prosim malo več poveš kako si vgradil vse skupaj, namreč tudi sam nameravam vgraditi to v civica ;)

lp

Šestko
Ostalo pa lahko vprašaš na PM.

Jimiboni
Nov uporabnik

Napisal/-a Jimiboni Po jan 08, 2007 7:19 pm

Mene pa zanima, če ve kdo za koga ki v okolici Maribora vgrajuje univerzalno daljinsko centralno zaklepanje. Nujno rabim, saj mi je pri cliotu odpovedalo daljinsko zaklepanje,te še ključavnica mi je na levih vratih odpovedala, tak da niti s ključem ne morem več odklenat. Sedaj še lahko odklepam le na sovoznikovi strani s ključem ali pa z odpiralnim gumbom v avtu, ki odpre vsa vrata. Prosim za čimprejšnjo pomoč.

pišite na email cyberteam@email.si

Uporabniški avatar
Arks
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Arks Sr jan 31, 2007 11:40 pm

Lep pozdrav.
da ne bom odpiral nove teme, bom svoje vprasanje zapisal kar sem. Prosil bi pa Vas, da bi mi svetovali kaj narediti glede centralnega zaklepanja na mojem avtomobilu(kia shuma l.98). Stvar je v tem da zelim vgraditi daljinsko zaklepanje in odklepanje. Klical sem na pooblasceni servis Kia v Ljubljani, tam so mi pa rekli da bi me le material stal 260evrov, delo pa se okoli 70evrov. To se mi zdi nekoliko veliko, zato se obracam na vas. Kaj storiti?

330evrov se mi zdi prevec denarja, zato me zanima, ce kdo ve za koliko bi se to dalo zrihtat pri kaksnem fusarju oz. ali je mozno da to naredim sam oz. s pomocjo kaksnega elektricarja? Centralno je v avtu ze vgrajeno, stvar je le v tem da deluje centralno samo na voznikova vrata(na voznikovih vratih se da zaklenit cel avto), se pravi se na sovoznikovih vratih ne da zaklenit celega avtomobila. Pravijo, da je v sovoznikova vrata potrebno vgraditi se nek dodaten motorcek, je to res? Kako naj se lotim zadeve?

hvala za odgovore in LP.

Tilen

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Če feb 01, 2007 3:45 pm

mene pa zanima kaj menite o tem kompletu..a ima kdo tasnega..ali podobnega...
http://www.bolha.com/oglas1481332

dmikl
Nov uporabnik

Napisal/-a dmikl Če feb 01, 2007 4:40 pm

406 je napisal/-a:mene pa zanima kaj menite o tem kompletu..a ima kdo tasnega..ali podobnega...

Imam točno takšnega (sem kupil pri tem istem človeku), vendar še žal nimam vgrajenega, tako da ti kaj drugega ne morem povedati.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Če feb 01, 2007 5:12 pm

jaz bi tud to vgradil v mojga accenta.
mam pa se eno vprasanje kak se odnesejo te poceni stvari pozimi,je kaj
tezav z odpiranjem al nic?ce ne grem kr ponj h3h3
Lp

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Če feb 01, 2007 6:53 pm

dmikl je napisal/-a:
406 je napisal/-a:mene pa zanima kaj menite o tem kompletu..a ima kdo tasnega..ali podobnega...

Imam točno takšnega (sem kupil pri tem istem človeku), vendar še žal nimam vgrajenega, tako da ti kaj drugega ne morem povedati.

sestavi pa pol povej... :lol:

kokr pravjo tuki gor je vredu..

Uporabniški avatar
Arks
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Arks Če feb 01, 2007 7:27 pm

in kako to namontiras gor? A se to da nastimat na moj avto, ceprav naj bi imel motorcek samo v voznikovih vratih, saj ce v sovoznikovih zaklenes, se ne zaklene cel avto ampak samo sovoznikova vrata.

lp,arks

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Pe feb 02, 2007 1:49 pm

arks ne rabiš montirat v sovoznikova vrata motorček!
ti modul od daljinskega vežeš na stalno napajanje in maso.Potem imaš 2 kabla ki moraš vezat na motorček v voznikovih vratih! saj je tam glavna enota ki odpira vsa vrata.Nisem še pa videl da bi lahko na sovoznikovi strani zaklenil vsa vrata v avtomobilu

dmikl
Nov uporabnik

Napisal/-a dmikl So feb 03, 2007 3:08 pm

blindek je napisal/-a:Nisem še pa videl da bi lahko na sovoznikovi strani zaklenil vsa vrata v avtomobilu

Pri marsikaterem avtomobilu s centralnim zaklepanjem lahko na sovoznikovi strani zakleneš vsa vrata. Za Punto II in Škoda Fabia sem 100%.

beks23
Nov uporabnik

Napisal/-a beks23 So feb 03, 2007 3:57 pm

...pri VW Golfu IV tudi lahko na sovoznikovi strani zakleneš vsa vrata...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov