Zdej ni mi jasno zakaj v uni slikci stolcpa A in B prikazujeta drugacne pogoje za isto olje. Recimo za sae 5W-40 ali pa 10W-40 v A stoplpcu je obmocje delovanja drugacno kot pa v B stolpcu.
Teh priporocenih normativov je en kup napisanih.
Ogledoval sem si recimo olja
Castrol GTX3 MAGNATEC 10W40, ki recimo ustreza standardom SAE 10W40, API SL/CF, ACEA A3/B3, MB229.1, VW505.00.
Castrol TXT SOFTEC 5W40, ki ustreza standardom SAE 5W40, API SL/CF, ACEA A3/B3/B4,
VW502.00, 505.00,...
torej vidim da ustreza standardu 505.00, kar pa jaz tukaj iz slike razberem da so za dizelske motorje? Verjetno se motim?
Ali so to popolnoma sinteticna olja, in kaj je primerno nalivat v avto, taksna olja, ali una pol sinteticna al kako se jim ze rece?
Torej v cem je razlika med temi olji (med 5W40 in 10W40)? Kaj naj bi bilo boljse za moj avto. Seat leon 1.6 16v 02/03 letnik.
Mogoče kdo ve, katero olje nalivajo noter na servisu Porsche Verovskova ... mislim da mi nič ne piše na računu ... samo pač da je bila opravljena menjava ojla in cena, ki je ZELO visoka tm okrog 25-30ksit? .... za bogih par litrov olja in un filter.
Prosim, povejte mi kateri filter za olje naj kupim. Mogoče kakšen link.
Se ena stvar ... Ali je pametno kupit olje preko Bolhe, recimo:
http://www.bolha.com/index.php?search=c ... rch&kat=-1
v čem je fora takih cen? Kako to da imajo tukaj samo litrske embalaže?
RES se vam zahvaljujem za vsak odgovor.