Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
jadam007
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a jadam007 So feb 03, 2007 4:33 pm

Maxx je napisal/-a:Tomaz40 je napisal:
@jorgeus: Ne ni nateg. Če bi ti meni naredila prasko na avtu vrednem 500€ in bi jaz zahteval 1000€ za povračilo škode, mi boš dala 1000€, ali pa pokličem policaje, ki pridejo naredijo zapisnik in dobim tvoj kuponček, na račun katerega dam avto popravit, ti pa imaš naslednje 3 leta višjo registracijo. Izberi.
Sej te nisem prosil da mi poškoduješ avto. Če ti kaj ne paše, pa zavrti čas nazaj in prasko odpravi. Drugo me sploh ne interesira in ni moj problem.

Enako velja v primeru da jaz poškodujem tuje vozilo

Jest ti nebi dal ne denarja in ne kupunčka.Poklicala bi policijo ali pa skupaj odšla na zavarovalnico, kjer bi naredili cenitev.Ti bi peljal avto popravt in jest bi od zavarovalnice dobil znesek,ki naj bi ga plačal ali pa jim bi dal pač kuponček.In tvoje razmišlanje mi ni čist nič vščeč,kajti tukaj je bila nesreča in se da vse zment.

se strinjam

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So feb 03, 2007 5:02 pm

Tomaz40, ta tvoj način bi bil prav podel. Večinoma se lahko vse lepo zmeni za pošteno ceno. Ne vem, a res želiš živeti in ustvarjati tak svet, kjer se bodo reševale stvari po principu, ki si ga napisal ?

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek So feb 03, 2007 5:05 pm

pa še pozabili ste da je do nesreče prišlo nenamerno, ker je povzročitelj invalid in ni moral reagirat...tako da bi se lahko zmenili kot se spodobi, ne pa ga še bol oškodovat in na njegov račun mastno zaslužit...
kam gre ta naša predraga država ko vsi samo gledajo kje lahko od koga kaj denarja potegne... :evil:

wira
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a wira So feb 03, 2007 5:50 pm

zakaj kuponček,če poškodba ni bila narejena z avtom?

ss
Nov uporabnik

Napisal/-a ss So feb 03, 2007 6:01 pm

Lana_: kokr sm tole prebral, ta oseba od katere je avto na noben način nemore od tebe dobit kupončka ker ni bil tvoj avto udeležen in ti tud zavarovalnica od tebe ne zahteva oziroma ne more zahtevat.
Pač če se sama ne bosta mogla dogovort glede cene, če zahteva za uno prasko očitno previsoko ceno in se ne morta dogovort mu preostane sam to da gre na zavarovalnico oziroma zasebna tožba- kar pa pomeni dodatni stroški in v kar verjetno ne bo šel. In bosta na koncu pristala na zavarovalnici, kjer pa lepo razložiš celotno zadevo in bo sigurno ceneje kokr pa 350 eurov.
Zgleda da je hotel na hitro zaslužit na račun enega invalida.

Lp
SS

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato So feb 03, 2007 6:06 pm

wira je napisal/-a:zakaj kuponček,če poškodba ni bila narejena z avtom?

Se pridružujem vprašanju, ker je zelo na mestu :)

Tu avto(od invalida) nima veze in s tem tudi njegova zavarovalnica nima nič s tem...

Se pravi gre tu za "oseba nenamerno poškodovala avto". Fer bi blo, da dajo avto popravit in tisti, ki je storil poškodbo poravna račun.

Ker če se bodo kregali se lahko na koncu samo še tožijo za to prasko(to bi blo rahlo bedasto), ker avtomobilska zavarovalnica s tem nima nič, razen če je voziček zavarovan :P Pol se da pa kuponček od vozička pa je rešeno :P

Treba je doseči nek razumen dogovor(350eur je malo hudo), stvar se je zgodila nenamerno. All pa oba tožita lastnika trgovine, ker mu visi parking :P (hecam se, ne se tožit)
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So feb 03, 2007 6:10 pm

@tomaz40; lahko si togoten na nekoga, ki ti je ponesreči poškodoval avto, povrnjena škoda, ki jo boš dobil, bo taka, kot bo zavarovalnica ocenila oz cenilec. Ti si zarad mene lahko zazeliš 100.000 eurov pa se ti bom samo smejala. Za tvoje dobro ti svetujem, da se spustiš z oblakov in se spoprijazniš z realnostjo. Mene bi tud bolelo, ker mi je mnogo do avta, vendar v tem primeru kot je ta, prvič ne dobiš kupončka od mene, ker poškodba, kot so ze pred mano napisali, ni nastala z avtom, kot drugo, plačala bi ti, kot bi škodo ocenil cenilec, če bi bila pasja pa bi ti dala dvojko, potem me pa toži, če misliš, da boš s tem profitiral. V tem primeru _lani tudi jaz svetujem, naj se proba dogovoriti, da krije realno ocenjeno škodo, ki je nastala, in to pri cenilcu, ki je nepristranska uradna oseba, v kolikor bodo komplicirali pa komot lahko reče, dokažte, da je ta škoda nastala zaradi naju... Možno je, da pač gospod in gospa ne vesta realne ocene škode in slepo zaupata sinu, ki pa je navaden pridanič. Zdi se mi grdo, pa ne gre zato, a je oseba invalid ali ne, enostavno se tako ne dela.

trafo66

Napisal/-a trafo66 So feb 03, 2007 8:45 pm

nič ni treba barvati cela vrata. men je bil ruknjen blatnik sprednji in zadnji na vogalih in je mojster zrihtal tko da je za enih dva decimetra samo barval. ni videti nobenih prehodov in drugačnih nians. skratka enkratno. to je naredu ker je bla poknjena barva . stalo je 30 jurjev. drugač pa avto ki sm mel od toče razbit in na bokih polno udrtin od udarcev na parkirišču je zrihtal brez barvanja in je stalo 40 jurjov. avto je kot nov . tako da mislim ne more ena pikica stat 350 eurov halo.to računajo samo kaki slabi ličarji ko rabijo pol avta pobarvat zaradi tega in dva dni dela.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Ne feb 04, 2007 12:02 pm

Je gospod danes poklical (ocitno so si kar vzeli cas, da so dobro premislili) in povedal da je to na njihovem avtu tako posebna barva, da je nemogoce pobarvati samo vrata. Da bo treba pobarvati kar celo stran, ker da drugace ne gre. In najbolje, da recemo da je bila poskodba povzrocena z avtom in izrocimo kuponcek.

Tjah toliko o mojih zeljah, da bi se lahko normalno zmenili...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne feb 04, 2007 12:09 pm

Pa saj ne morem verjeti, kako pokvarjeni so lahko ljudje... Nič jim ne dat. Ampak res nič. Če niste naredili zapisnika, ne morejo nič. Ponudi jim recimo 150 eur, če nočejo vzeti, ne daj nič. Konec koncev je škodo povzročil voziček trgovine zaradi nagiba asfalta. Sta ga mogoče vidva porinila v avto? Sta držala za ročaj, ko je butnil ob avto? Ne? Torej nista nič kriva. Torej, če niste nič podpisali, če ni nič uradno, lepo reci, da je to to.

Konec koncev je to potvarjanje dejstev, če bi napisali, da je škoda bila storjena z avtom... :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne feb 04, 2007 12:16 pm

jst bi jim posliku avto, posliku poškodbo, ponudu popravilo pri nekem ličarju oz 100€
ponudiš jim lahko tudi cenitev poškodbe pri zavarovalnici

če jim to ne bi blo dovolj, jim ne bi dal nič, pa te nej civilno tožijo za 350€, poslikaš lahko še svoj avto na isti dan, izmeriš višino poškodbe, če bojo slučajno kej vpletali tvoj avto
če pa poskušajo prikazat poškodbo kot dotik dveh vozil, jih prijaviš še zaradi poskusa zavarovalniške goljufije

ps. verjetn maš tipa, moža, če ne druzga pa kšnga kolega pa nej s tabo ureja zadeve, te bojo mal bolj resno jemal
podpis

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 04, 2007 12:24 pm

Naredi tako, kot pravi Jorgeus.
Poskusi pa še tole. Povej jim, da plačaš vse, kar hoče, če dovoli objavo zgodbe z imeni v časopisu (zmisli si kakšnega). Reči, da si govorila s prijateljem novinarjem, ki ga zgodba zelo zanima, pa tudi s precej ljudmi in so skoraj enotnega mnenja, da je to težka svinjarija, še posebno, ker hoče služit na invalidih. Morda jim bo dalo mislit...

Če bodo pa še težili, objavi tu njihove telefone in imena

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne feb 04, 2007 12:34 pm

da jaz tudi mislim da to nima veze z zavarovalnico. reci jim naj te tožijo. skoraj sto procentno ne bojo nič uspeli. saj ni blo karambola. če pa te že gredo tožit maš dobro noto da rečeš da je voziček sam pobegnu. mislim da je krivo viseče parkirišče. in meli bojo na koncu same stroške in nič druzga. sam mislim da ne bojo šli tožit ker bi se vsak sodnik smejal k bi vidu centimetrsko poškodbo.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne feb 04, 2007 12:40 pm

... kaj pa ima zavarovalnica z vozičkom iz trgovine, saj ga ni pokraspala z vrati svojega avta :!: če ne bi bila fer (in ponudila popravilo), bi jo lastnik 206-ke lahko samo civilno tožil... če ličar računa 100€, potem je denar na roko vreden cca. 30% manj, oziroma po knjigovodskem izračunu: -20%DDV in še dodatnih 25% dobička konec leta... je en moj kolega imel podoben primer, da je nekomu pokraspal avto, se mu opravičil in mu obljubil popravilo, se je pa on nekaj bohotil, izsiljeval in pametoval, pa mu je še dvakrat brcnil v vrata in mu rekel, da bo barvanje tako ali tako plačal, pa naj ima klepar vsaj kaj za delat...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Ne feb 04, 2007 12:50 pm

Jaz jim ne bi nič dal, ker me prav zanima kaj bi dotični gospod storil, če bi do poškodbe njegovega vozila prišlo v trenutku, ko njega ne bi bilo v vozilu. Enostavno bi moral požreti to poškodbo oz. pri zavarovalnici preko LASTNE police uveljavljati zahtevek za povračilo škode, ki je nastala s strani 3. osebe
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne feb 04, 2007 1:05 pm

Zavarovalnica bi pa zmerla prasko in bi ti dala za barvanje 10 cm2. Nikakor pa ne za cela vrata.

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Ne feb 04, 2007 1:41 pm

men je zavarovalnica za prasko v dolžini 5 cm, ko sem uveljavljal kasko, ker mi je en naredu ris po vratih na parkplacu, izplačala 30.000 sit
Drive, drive and drive untill you run out of gas

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Ne feb 04, 2007 2:12 pm

Če je barva tako posebna, bi bilo itak treba prebarvati cel avto. Ne vidim logike, zakaj v tem primeru samo eno stran???? in zakaj ne potemtakem kar celega avta, in ko smo že pri tem, financirajte še redni servis.
Jaz bi zadevo prepustila policiji. Nenamerno poškodovanje tuje lastnine, naj cenilec oceni, ali gre res za svežo prasko ali pa je morda tam že od prej, naj še lastnika malo cvikata, da nista morda dala lažne prijave. Po mojem to skupaj z mandatno kaznijo ne more nanesti 350 evrov.
Očitno imata tista dva zelo dolgočasno življenje, da se jima da zaradi ene praske delati tak kraval. Meni se niti do ličarja ne bi dalo zapeljati (avto je navsezadnje star že nekaj let), kaj šele, da bi takole nagravžno sekirala poštene ljudi.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 04, 2007 2:14 pm

Lana_ je napisal/-a:Je gospod danes poklical (ocitno so si kar vzeli cas, da so dobro premislili) in povedal da je to na njihovem avtu tako posebna barva, da je nemogoce pobarvati samo vrata. Da bo treba pobarvati kar celo stran, ker da drugace ne gre. In najbolje, da recemo da je bila poskodba povzrocena z avtom in izrocimo kuponcek.

Tjah toliko o mojih zeljah, da bi se lahko normalno zmenili...

ne dat ne enega ne drugega- reč da kupončka ne boš dala, ker tvoj avto ni bil udeležen,
da ne boš plačala nič- lahko pa zaradi tvoje dobre volje avto odpeljejo k cenilcu pa peugeotov servis- al pa zavarovalnico, in boš ti dala denar za ocenjeno škodo, oz. ga boš popravila
drgač nej te pa tož- ne bo nič stožil- se lahko zgovarjaš tudi na nagovarjanje za zavarovalniško goljufijo

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov