Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Sr feb 07, 2007 11:17 am

g.Kromfelna glede na tvoje poste ni težko razbrat čigav privženc si. Pa lepo prosim ne ocenjuj drugih po sebi. Nasvet, če te ta tema ne zanima jo prosim preskoči ... lepo prosim ne kometirat s takimi izjavami.

Vzorec nafte bodo analizirali pri OMV-ju. Za take primere pa imajo vse skupaj zavarovano.
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Sr feb 07, 2007 11:26 am

Toyota boy je napisal/-a:Samo neki kar se tiče nafte in njene kvalitete: Petrol, Omw, Tuš, Agip imajo popolnoma enako nafto (enako kakovost) ker jo usi dobijo iz istega rezervoarja v Kopru. :!: (so še umesna skladišča ampak tam se kakovost ne spremeni). Najboljša nafta je pa definitivno Molova ker jo dobijo direktno iz Madžarske. Če pa ne verjamete pa kdaj uprašajte kakšnega šoferja na bencinski ko pripelje nafto, pa če vam bo hotel po pravici povedat boste vidl da to kr sm napisu drži!!! Delam na petrolu ampak ga ne zagovarjam ker nikol ne veš kdaj se kakovost poslabša. Dela pa Petrol tolk analiz goriv da je res mal verjetn da nebi ustrezala predpisom.

Da te popravim; Tuš, Mol, Ecooil majo popolnoma enako nafto, vem ker jim mi
dobavljamo.
Je pa res da je nafta direkt izpod pipce iz mađarske in se plombe iz tovornjaka
odstrani direktno pred črpalko.

L.P.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport Sr feb 07, 2007 11:36 am

Glede Petrola pa lahko rečem da bi lahko imeli tako nafto kot jo ima MOL,
samo petrol kuri državne zaloge goriva da ne zastarijo preveč.

Pa če ma kdo pomisleke, sej nafta nemore zastarat slabša se zaradi kondenca, to ni res.
Mam prisebi vzorce nafte ki jo redno jemlejo za analizo, in tista nafta ki je bila
vzeta pred enim letom je že rjava kot motorno olje (mogla bi pa bit zeleno rumena).

L.P.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Sr feb 07, 2007 12:19 pm

Na kratko tako. Sam mam renaulta in velja, da moram tankat na molu ali agipu obvezno. Če na petrolu avto ne"vžge". Pri OMV ju pa ima slabe pospeške in večjo porabo. Je pa res da je renault bolj občutljiv. torej nekaj velja. Tankam samo na molu ali agipu in nikoli več ne kupim renaulta. Pa naj bo dizel kot moj ali bencinar. Pa lep dan vsem.
Menjaj filter, meni se je isto zgodilo. Sedaj ok.

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Sr feb 07, 2007 12:40 pm

Mi mamo doma dva dizelska avta (golf 3, 1.9d in octavia 1.9tdi), ki se tankata vsepovsod, pa ni blo še nikol nobenih problemov.
Bli so problemi par let nazaj, da se je parafin izločil iz nafte že pri -5 stopinjah pri traktorju, zato je bilo potrebno dolivat dodatek.
Pred desetimi leti je bila precejšnja razlika, če si golfa natankal v nemčiji,je bila odzivnost in moč motorja boljša, kot z našo nafto. Zdaj teh razlik ni več.
Uporabljamo pa večinoma petrolovo in omv nafto.

Pomoje je pri tvojem cliu kakšna druga napaka.

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Ne feb 18, 2007 4:17 pm

Jaz mam isti problem pa mam fuč šobe umazana napeljava goriva od tanka in pa še verjetno črpalka goriva je fuč in to baje vse zarad umazane nafte iz Petrola in če grem to uredit na uradni servis je popravilo 2500 € zdaj sem se pa mal poznimal pa mi bo en mogoče to mal ceneje popravil

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Ne feb 18, 2007 4:34 pm

točno tako kot je en napisal dizel rikne pa je takoj nafta kriva...pa še renault povrh ki je eno jajce od avta...

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Ne feb 18, 2007 5:00 pm

TDI je zakon 8)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 18, 2007 5:53 pm

No ja men moj 16 let star renaultov dizelček požere vse kaj dobi :) pa je vseen kje in kaj tankam.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Ne feb 18, 2007 5:57 pm

vozim TDI PD in sem opazil, če tankam na petrolu je tek motorja nekako bolj grob
pri agipu je nekaj bolje in najboljše je pri OMV. Vendar pa sem opazil tudi, da je z omv nafto za malenkost maj poskočen.
Pred tem sem imel golf II bencinarja pa dokler sem tankal na petrolu sem moral frgazar vseskozi zmes nastavljati , danes tako čez nekaj dni drugače.
Začel tankat Acip pa teh problemov ni bilo več. Prodal in čez kak mesec novi lastnik lkiče ali se tebi kdaj v križišču začel crkava. Prašam ga, kje tankaš>
Petrol valda mi odvrne. svetujem mu menjaj na agip ali omv, ga kličem čez čas a je kaj boljš > e zdej je pa bp.
Nekdo je omenil tankanje v jugi.
Imel sem priložnost večkrat tankat v bosni in če se nahajate okoli Modriče vam svetujem Petrol črpalko med Modričo in Dobojem, torej našo,
ki dela tudi na magno. Privat pa se raje izogibajte. Sem pa gledal tudi parametre izgorevanja, klenkanja itd.. na bencinarju
se je OMV najboljš odrezal.
Malo sem bil dolg ampak gorivo in olje sta prva za dobro delovanje motorja.

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Ne feb 18, 2007 11:16 pm

Uh, v bosni majo pa sploh tako slabo gorivo da kr ni res, razen kot je bilo omenjeno na petrolih ter omwjih ki jih je zadnje cajte use več

trafo66

Napisal/-a trafo66 Po feb 19, 2007 12:22 am

nakladate s to nafto . avte poštimat pa bo ok.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Po feb 19, 2007 12:23 pm

Dajte se lepo prosim vzdržat komentarja in preskočte temo tisti ki nimate drugega kot šinfat čez avtomobilsko znamko. Namenjena je diskusiji in ne šinfanju.
Hvala

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po feb 19, 2007 12:31 pm

problem pri nas je v tem ker je že v generalnem nafta izredno zanič!

Tod aimajo petrol in omw iste derivate (kot verjetn po večini še vse ostale pumpe) pa je dejstvo.....do kopra se je rteba zapeljat, kjer imamo rezerve derivatov...pa gledat malo katere cisterne zahajajo tja. Za SLO je vseeno kdo pride po nafto..zaloge so kjer so, torej se vsi pasejo na njih.

sem pa sam zadnji tank (ki ga že vozim) natočil v avstiji (ista cena)....pa lahko rečem da je nenormalna razlika (in to navadna nafta...čerpav sem želel 'power' izvedenko)...avto občutno lepše vleče pa nikjer nobenega dima ni za mano - ne glede koliko ga pritisnem.

tako da...nafta je porazna....žal pa renoji občutljivi in crknejo ob minimalnem odstopanju.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Po feb 19, 2007 12:56 pm

To da gre iz istega rezervoarja lahko drži. Nadaljni problem je kako to nafto skladiščijo;
- eni majo čiste rezervoarje drugi ne,
-nekaterim se nabira kondens (voda) nekaterim ne,
-nekateri dodajo dodatke ki nekaterim avtom bolj škodujejo kot koristijo nekateri ne potrebujejo tega.

Podoben primer je nakup navadnega jogurta v slovenskih trgovinah. Lahko ga kupiš v katermu koli hipermarketu, vendar lahko vsaka trgovina hrani izdelke različno. Imel sem primer, ko sem kupil družinski sladoled v znanem slovenskem hipermarketu, kateremu mu je rok uporabe pretekel že 10 dan. Da ne omenjam kaki sirup je bil sladoled ko sem ga odpru. Šel sem povedat kaj prodajajo in se mi je vodja izmene opravičil za to. Naslednji dan sem opazil še dva sladoleda z enakim pretečenim izdelkom :!:

Plačal sem nafto in ne nek šrot. Če tega ne prebavi Renault potem bo to problem Renaulta in bo te stroške nosil Renault drugače črpalka. Avto je delal tipi topi pred tem tankanjem in je bil teden nazaj tudi na rednem pregledu in ni bilo NOBENIH problemov. BIli so menani vsi filtri in olje itn.

Sem potrošnik, ki sem plačal gorivo in ne mislim plačevati popravila avta ki je posledica take zmesi :!:

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po feb 19, 2007 1:22 pm

seveda!

v generalnem je derivat isti. Potem pa zavisi na kako frekventno pupm se ga pelje....koliko čas bo tam odležal, koliko imajo vode v rezervorajih (jih kdaj ščistijo)...kako stari so rezervoraji?....in če imaš še srečo prideš tankat ravno takrat ko je nafte minimalno (posesa smeti) oz. takoj ko se cistern odpelje - ko je vso blato splavalo in veselo kroži....in z malo sreče ga dobiš v rezervoar...sicer je tu še naftni filter...pa vseeno.

čeprav jaz najbolj sumim ravno vodo (raztopljeno) v nafti.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po feb 19, 2007 2:38 pm

So me pa opozoril pri nakupu avta, da naj tankam sam na kvalitetnih pumpah (bog ne daj Petrola Shocked ), ker so lahko stroški ogromni.

kul da si kupu avto za katerega so ti ze v naprej povedal da bo srajne ce ne bos tankal na "kvalitetnih" pumpah. zdej upam da so ti dali seznam "kvalitetnih" crpalk ker drugace se bos s temi jajci (sori, za avto ki dela samo na "kvaliteten" dizel ne najdem drugih besed) bolj malo vozil...

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Po feb 19, 2007 8:13 pm

Kriva nafta gor ali dol to ni pomembno ampak če najdejo drobne opilke v nafti, ki si tankal sam na petrolu pol nekaj ni OK. Je pa res da so renojevi dizelčki bolj občutljivi na umazanijo v nafti kot dizelčki od VW, ker majo pač drugačno tehnologijo, zato pa je tud VW dražji ampak če crkne pol je šele hudič v pravem pomenu.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po feb 19, 2007 9:16 pm

Toyota boy je napisal/-a:Samo neki kar se tiče nafte in njene kvalitete: Petrol, Omw, Tuš, Agip imajo popolnoma enako nafto (enako kakovost) ker jo usi dobijo iz istega rezervoarja v Kopru. :!: (so še umesna skladišča ampak tam se kakovost ne spremeni). Najboljša nafta je pa definitivno Molova ker jo dobijo direktno iz Madžarske. Če pa ne verjamete pa kdaj uprašajte kakšnega šoferja na bencinski ko pripelje nafto, pa če vam bo hotel po pravici povedat boste vidl da to kr sm napisu drži!!! Delam na petrolu ampak ga ne zagovarjam ker nikol ne veš kdaj se kakovost poslabša. Dela pa Petrol tolk analiz goriv da je res mal verjetn da nebi ustrezala predpisom.

:?: :?:
Ciao samo na nafto od Agip bi opozoril, da prihaja iz Trsta jo nam vozijo ( Kurilca ).Petro group.
Glede Petrola je pa tudi benz slab imam več vozil in če točim samo na Petrolu mi skoraj vedno cukajo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov