uros11 je napisal/-a:seat je napisal/-a:Hm zanimivo vprašanje tko kot nova kot obnovljena turbina ti ob nepravilni uporabi lahk kaj kmalu ribne tko,da nekega splošnega podatka ni kako dolgo zdržijo.Mam soseda,ki za moje pojme nenormalno dela z TDI-jem pa zadeva klapa že 6 let (Golf IV) pa tip sploh ne pazi ne na avto ne na nič pa dela vse BP.Pa ima avto sedaj že krepko čez 200k prevoženih (vem,ker sm montiral radio pa sm zanalašč pogledal še na števec)
Zj velik je odvisno tut od samega načina vožnje ampak kar sosed dela z avtom je tut men en velik vprašaj zakaj motor še vedno dela kot nov (beri: zjutri ga ne segreva amapak velikokrat kr na polno odpelje,vročega takoj ugasne....) jst pa ga pazim kot majhnega otročička tko,da...........
Edin kar dela na avtu so redni servisi in nič druzga.
Jaz mojih treh TDI-jev nisem nikoli segreval. Vedno vžgem, speljem in grem. Ogrevanje na mestu je smrt za moje pojme. Passat npr. ima 270 kkm in prvo turbino, Golf III je imel enih 300 kkm in prvo turbino. Edino tiščim ga hladnega ne, kar pri meni še vedno pomeni, da ga šaltam nekje na 3 tisoč obratih. Kar pa ne pomeni tiščanja. Tako da si ti bolj nevaren kot tvoj sosed. Avti in motorji konec koncev niso narejeni iz papirja in zdržijo normalno vožnjo kot nič.
V navodilih za uporabo isto piše, avto vžgeš in spelješ.