Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To okt 16, 2007 1:00 pm

Ja ok, ti nalivaš kak pač nalivaš. Tvoj problem. Moj problem je pa da najdem tekočino G12. Samo omenu sem, da je ni za dobit na benz pumpah.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To okt 16, 2007 1:17 pm

Aja to pa zna bit problem, ker ostali proizvajalci nimajo neke specifike hmm pač lahko kupuješ na pooblaščenih servisih samo pri LHMju je res bolje, da je original TOTAL , ker je vse odvisno od tega olja tudi servo ter zavore.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To okt 16, 2007 1:21 pm

AM je napisal/-a:Ja ok, ti nalivaš kak pač nalivaš. Tvoj problem. Moj problem je pa da najdem tekočino G12. Samo omenu sem, da je ni za dobit na benz pumpah.

ce pise g 12 nalivaj g 12 da nebi slucajn kj druzga nalivau,je ze proizvajalec vedu zakaj majo g 12.pa enkrat je na team vw saso fajn razlozu zakaj g 12

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To okt 16, 2007 6:33 pm

Jest sm menjal termostat in sem dal noter G12 dobi se ga pa na PORSCHE SLOVENIJA Bravničarjeva.Cena 10 evrov za 2 litra koncentrata.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr okt 17, 2007 7:59 pm

thx.

Drugače bi pa nekaj vprašal. V raznoraznih trgovinah imajo vse te petrolove antifrise za mašino. Najbol je pač razširjena varianta. In ko sem potem si vzel malo več časa , pa vse lepo prebral, lepo zadaj piše da so ti antifrisi namenjeni še posebej tudi za avtomobile Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, ... pa še neke znamke... In zaradi tega tudi ne delajo več na petrolu in nikjer mešanice G11 in G12, ker so ti univerzalni. In so dejanksko to kar zahtevajo te navedene znamke avtomobilov. Je pa ta antifriz tudi rdeče barve.

Torej kaj pravite na to ???

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr okt 17, 2007 9:04 pm

To je to ne moreš falit meša se pa 1:1 z destilirano vodo.
Priponke
Slika003.JPG

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr okt 17, 2007 10:57 pm

to je skor isto kot "long life" olja.......Sam trenutn delam generlako na 17 let starem motorju, v katerega se je vlival kaj je prišlo ( sam ga mam že 4 lete in nikol nisem gledu kaj vlivam not..... pač sam da ni zmrznal).

Pa so ble temparature od -25 ( predlan pozim) pa do 110+ ( ko je zakuhal). Pa ni nikjer po motorju ali glavi ali cevkah nobenih posledic....Vse kar je so spokane gumi cevke po zunanjosti pa še to od starosti.........
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 17, 2007 11:29 pm

AM, ti samo nabavi to, kar ti je Jeremija79 prilepil, pa je to to. Blo že obrazloženo tud na VW forumu ali na Audi, se ne spomnim. Vem pa da ni tak za brezveze pa zarad metanja denarja nekomu ki bi rad služil.

LP
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe okt 19, 2007 2:43 am

AM je napisal/-a:thx.

Drugače bi pa nekaj vprašal. V raznoraznih trgovinah imajo vse te petrolove antifrise za mašino. Najbol je pač razširjena varianta. In ko sem potem si vzel malo več časa , pa vse lepo prebral, lepo zadaj piše da so ti antifrisi namenjeni še posebej tudi za avtomobile Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, ... pa še neke znamke... In zaradi tega tudi ne delajo več na petrolu in nikjer mešanice G11 in G12, ker so ti univerzalni. In so dejanksko to kar zahtevajo te navedene znamke avtomobilov. Je pa ta antifriz tudi rdeče barve.

Torej kaj pravite na to ???

Smo že imeli primere ko je bil antifriz preagresiven in je pojedu določena tesnila tko da ne kupuj na črpalkah teh stvari če se češ vozt. :vrum

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Pe okt 19, 2007 7:46 am

Modri antifriz se uporablja samo za stare avtomobile,delovne stroje,traktorje,... ki niso imeli aluminijastih glav,en kup tipal,senzorjev. Modri vsebuje kislino, ki nažira tesnila, termostate, prirobnice na glavi, rdeči pa ne vsebuje kisline in je varen za vse motorje. Zmešat pa se ta dva ne smeta, ker pride do reakcije, mešata se samo zeleni in rumeni. Tako, da z G12 nimaš kaj falit.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe okt 19, 2007 8:53 am

abbe je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Ja ok, ti nalivaš kak pač nalivaš. Tvoj problem. Moj problem je pa da najdem tekočino G12. Samo omenu sem, da je ni za dobit na benz pumpah.

ce pise g 12 nalivaj g 12 da nebi slucajn kj druzga nalivau,je ze proizvajalec vedu zakaj majo g 12.pa enkrat je na team vw saso fajn razlozu zakaj g 12

Po tej logiki je treba v Renaulte nalivati samo Elf olje, ker Renault tako priporoča, v Fiate samo Total olje, ker Fiat tako priporoča, itd.

Različne barve antifrizov so samo trgovska poteza. Oz. po domače: isto sranje, samo drugo pakovanje. Če je hude barve je privlačnejše za kupce ker izgleda boljše, kot če bi bil navaden prozoren, ker bi vsak rekel, saj to je navadna voda. Vsak proizvajalec (prodajalec) pač hvali svoje, vsak proizvajalec vozil preferira določene proizvajalce, ker ima z njimi sklenjeno pogodbo itd. Sam upravljam z avti že več kot 18 let, pa nisem nikoli gledal, kak antifriz sem nalival v katero znamko avta. Vseeno je bilo kaka barva, sam da ne zmrzne. Tud z vodo sem ga mešal, in to navadno in ne destilirano, pa ni nikoli nikjer bilo nič narobe, nič ni puščalo, nič ni razžiralo, nič se ni pregrevalo in nič ni zakuhavalo. Včasih je bil samo en antifriz - glizantin. Tega si pol mešal z vodo kakor si hotel, pa je vse lepo funkcioniral. Mislim, da ste nekateri prav paranoični glede teh antifrizov.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe okt 19, 2007 1:30 pm

svadreb je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Po tej logiki je treba v Renaulte nalivati samo Elf olje, ker Renault tako priporoča, v Fiate samo Total olje, ker Fiat tako priporoča, itd.

Različne barve antifrizov so samo trgovska poteza. Oz. po domače: isto sranje, samo drugo pakovanje. Če je hude barve je privlačnejše za kupce ker izgleda boljše, kot če bi bil navaden prozoren, ker bi vsak rekel, saj to je navadna voda. Vsak proizvajalec (prodajalec) pač hvali svoje, vsak proizvajalec vozil preferira določene proizvajalce, ker ima z njimi sklenjeno pogodbo itd. Sam upravljam z avti že več kot 18 let, pa nisem nikoli gledal, kak antifriz sem nalival v katero znamko avta. Vseeno je bilo kaka barva, sam da ne zmrzne. Tud z vodo sem ga mešal, in to navadno in ne destilirano, pa ni nikoli nikjer bilo nič narobe, nič ni puščalo, nič ni razžiralo, nič se ni pregrevalo in nič ni zakuhavalo. Včasih je bil samo en antifriz - glizantin. Tega si pol mešal z vodo kakor si hotel, pa je vse lepo funkcioniral. Mislim, da ste nekateri prav paranoični glede teh antifrizov.

Samo včasih je bilo tudi normalno da ti je v 100000km parkrat zakuhal zdaj pa to ni tako. :ne

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe okt 19, 2007 3:26 pm

Fora je več ali manj v tem, da že iz aviona vidiš, če ti kje pušča. Pa da če z uv žarnico posvetiš pod havbo se takoj vidi, če kje "leze" ven. Če bi bil prozoren, bi to malo težje opazil.
LP
Martin
P.S. ko je na yugotu zmetalo vodo ven, je bla sprednja šipa v momentu na roza tonirana :mrgreen:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe okt 19, 2007 3:53 pm

rdeči ali modri, nalij zelenega 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo So okt 20, 2007 10:16 am

Kerega pa priporocate za honda civic L91 .

Po mnenju Petrolovega rdecega ne torej ker ga imam doma ga nebom vlival noter.
Gor pise audi, vw , seat,man, renault... v oklepaju pa pise tudi (g12) .
Za nasvete se zahvaljujem

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So okt 20, 2007 11:43 pm

Hribo je napisal/-a:Kerega pa priporocate za honda civic L91 .

Po mnenju Petrolovega rdecega ne torej ker ga imam doma ga nebom vlival noter.
Gor pise audi, vw , seat,man, renault... v oklepaju pa pise tudi (g12) .
Za nasvete se zahvaljujem

Lep pozdrav

Mapetrol AL modri ta je manj agresiven ali pa tist ki sem ga že par postov nazaj priporočil AM-ju. :[]

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Po okt 22, 2007 7:37 pm

Jes sem pa pogledu v hladilnik

pa mam notr RJAVI antifriz,kaj pa zdaj naj dolijem :shock:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 22, 2007 8:18 pm

berlingoman je napisal/-a:Jes sem pa pogledu v hladilnik

pa mam notr RJAVI antifriz,kaj pa zdaj naj dolijem :shock:

Tega komplet ven, pa novega notri. Rjasta voda je zarad mašine.

Fantje tudi kompletno vodo je dobro kdaj zamenjat v avtu, ne samo dolivat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po okt 22, 2007 8:48 pm

jaz sem ravno danes napolno posodo. noter ze bil zelen
dolil zelenega (nisem meso z vodo,ker je ziher ze prej blo mesano) pa je toto.
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
modri
Nov uporabnik

Napisal/-a modri Po okt 22, 2007 10:12 pm

rdeči je manj agresiven za hladilni sistem :idea:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov