AM je napisal/-a:Ja ok, ti nalivaš kak pač nalivaš. Tvoj problem. Moj problem je pa da najdem tekočino G12. Samo omenu sem, da je ni za dobit na benz pumpah.
AM je napisal/-a:thx.
Drugače bi pa nekaj vprašal. V raznoraznih trgovinah imajo vse te petrolove antifrise za mašino. Najbol je pač razširjena varianta. In ko sem potem si vzel malo več časa , pa vse lepo prebral, lepo zadaj piše da so ti antifrisi namenjeni še posebej tudi za avtomobile Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, ... pa še neke znamke... In zaradi tega tudi ne delajo več na petrolu in nikjer mešanice G11 in G12, ker so ti univerzalni. In so dejanksko to kar zahtevajo te navedene znamke avtomobilov. Je pa ta antifriz tudi rdeče barve.
Torej kaj pravite na to ???
abbe je napisal/-a:AM je napisal/-a:Ja ok, ti nalivaš kak pač nalivaš. Tvoj problem. Moj problem je pa da najdem tekočino G12. Samo omenu sem, da je ni za dobit na benz pumpah.
ce pise g 12 nalivaj g 12 da nebi slucajn kj druzga nalivau,je ze proizvajalec vedu zakaj majo g 12.pa enkrat je na team vw saso fajn razlozu zakaj g 12
svadreb je napisal/-a:abbe je napisal/-a:AM je napisal/-a:Ja ok, ti nalivaš kak pač nalivaš. Tvoj problem. Moj problem je pa da najdem tekočino G12. Samo omenu sem, da je ni za dobit na benz pumpah.
ce pise g 12 nalivaj g 12 da nebi slucajn kj druzga nalivau,je ze proizvajalec vedu zakaj majo g 12.pa enkrat je na team vw saso fajn razlozu zakaj g 12
Po tej logiki je treba v Renaulte nalivati samo Elf olje, ker Renault tako priporoča, v Fiate samo Total olje, ker Fiat tako priporoča, itd.
Različne barve antifrizov so samo trgovska poteza. Oz. po domače: isto sranje, samo drugo pakovanje. Če je hude barve je privlačnejše za kupce ker izgleda boljše, kot če bi bil navaden prozoren, ker bi vsak rekel, saj to je navadna voda. Vsak proizvajalec (prodajalec) pač hvali svoje, vsak proizvajalec vozil preferira določene proizvajalce, ker ima z njimi sklenjeno pogodbo itd. Sam upravljam z avti že več kot 18 let, pa nisem nikoli gledal, kak antifriz sem nalival v katero znamko avta. Vseeno je bilo kaka barva, sam da ne zmrzne. Tud z vodo sem ga mešal, in to navadno in ne destilirano, pa ni nikoli nikjer bilo nič narobe, nič ni puščalo, nič ni razžiralo, nič se ni pregrevalo in nič ni zakuhavalo. Včasih je bil samo en antifriz - glizantin. Tega si pol mešal z vodo kakor si hotel, pa je vse lepo funkcioniral. Mislim, da ste nekateri prav paranoični glede teh antifrizov.
Hribo je napisal/-a:Kerega pa priporocate za honda civic L91 .
Po mnenju Petrolovega rdecega ne torej ker ga imam doma ga nebom vlival noter.
Gor pise audi, vw , seat,man, renault... v oklepaju pa pise tudi (g12) .
Za nasvete se zahvaljujem
Lep pozdrav
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov