Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To mar 27, 2007 12:03 pm

če imša isti sistem ot pri uno-tu....tu e treba biti zelo pazljiv, da ko enkrat odšravfaš šravf cen in odtočiš olje, da zelo dobro s krpico očistiš navoje na karterju...ker se tam usede umazanija (drobni opilki) ki dobesedno zavarijo šravf.

Na Unotu sem jaz vedno losal s podaljškom (za to opravilo sem imel še malo daljšo cev :roll: )...popustil je vedno, čeprav e vato ob tem precej 'poskakoval'.

ampka italjan kot italjan...zraven pa nisi prišel za boga milega ne! :twisted: (vsaj takrat ko je vato stal - torej brez dvigala oz. luknje).

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi To mar 27, 2007 12:05 pm

Je na imbus ključ 10, odvija se v nasprotni smeri urinega kazalca (st. desni navoj). Če že ni bilo dolgo odvito te ne reši drugega kot meterski ror (cev), pa upaš da ne boš pobral navoja v karterju.
Ideja o tesnilu ni slaba, vendar te koj hitro pamet sreča ko vidiš račun za narejen vijak pa potem še tesnilo. Bistu ta navojni čep čisto dovolj tesni! (ima fini navoj)

Aja zategnat ti ga ni potrebno tak fejst nazaj, obvezno pa je potrebno očistit navoj na karterju in pa na čepu :!: , drugače boš mel zašvasan (zavarjen) čep.

Uporabniški avatar
caco1825
Nov uporabnik

Kraj: ms

Napisal/-a caco1825 To mar 27, 2007 3:28 pm

Pa če boš menjaval oljni fileter, moraš lepo namaz gumo ki je okoli z oljem, da lahko potem pri dugi menjavi lažje odtegneš, pa oljni filter naj bo zategnjen za 30kg če me razumeš kaj mislim, lepo z občutkom!!

lp

Uporabniški avatar
HRIBERNIK24
Novinec

Kraj: žerjav

Napisal/-a HRIBERNIK24 Če mar 29, 2007 6:26 pm

ne gre mi v glavokako ne moreš odšravfat šravfa na karterju sem glih danes delal servis na meganu ko ni blo servisa narejenega že 70000km avto je pa letnik 98parečem ženski ki je lasnica če je sploh normalna če ne ve da mora menjat oljevsakih 15000 paji padejooči ven pareče a jepa to splohtreba menjat jepa lepo šev skor mi jepoknila varovalka
citroen berlingo 2,0 HDI

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe mar 30, 2007 9:45 am

piši bolj počasi, da se te bo dalo prebrat. :twisted: ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 10 gostov