Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alessio333
Nov uporabnik

Kraj: postojna

Napisal/-a alessio333 Ne apr 01, 2007 4:35 pm

To da ti gre 195 je cist dovolj kar se tice tega motorja in tudi moras racunat na to
da vrjetno ne gre 195 ampak kaj majn saj vsi stevci lazejo pri visjih hitrosti.
lahko sprobas in tudi vsi ostali ki vam gre 210 in 215 dajte probat na postavljenih radarjih ki kazejo samo tvojo hitrost.pa se pol pogovarjate o koncni hitrosti :roll:
Se strinjam stabo {B}3AST :D
Alessio

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Ne apr 01, 2007 4:43 pm

uffff :shock: 8) Jaz resno razmišljam o menjavi avtomobila, ob tem kar berem, toledo 110 km-215 km/h :oops: , passat-110 KM-210 km/h. Če nadaljujemo po tem kopitu...130 KM passat-230 km/h, 150 KM passat blokada pri 250 km/h :twisted:
Hladni razumem te kaj hočeš povedat, samo ti preveč poudarjaš nepomembne stvari...konc koncev najbolš da jaz shujšam za 5 kg...pa bo šel avtomobil 5 km/h več na uro...potem je tudi dober vetr v hrbet...skratka tisti idealni pogoji...samo to je zanemarljivo, ne more zaradi tega vplivati končna hitrost...ali pa recimo ulavfan motor...passat je star 8-9 let...tukaj konjčki umirajo(odvisno od prevoženih), a njemu rastejo kot vidm =)Sicer pa se ne mislim kregat...samo ne razumem folka, ki si ne upa povedati realne številke in tako zavaja folk.
lp, :pivo
Slika

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne apr 01, 2007 4:51 pm

traktor TDI je napisal/-a:Ni ga čez traktor. TDI in kurilc je prava kombinacija. Se da poceni prek prit, ti pasati so idealni za to. Pa še poceni. Pa hitri, 220 po tamalem. Pod 200 po avtocesti sploh ne gre.

Da o golf 2 raje sploh ne začnem. No, če ima kdo željo... komot rečemo kako

Mogoče bi lahko dal kakšno idejo inžinirjem v Formuli 1.
:D :rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne apr 01, 2007 5:21 pm

@ avtor: Brava te je pustila zadaj - pri katerih obratih si menjal prestave?= 3500? Ce hoces izkoristit maksimalen pospesek moras tudi malo previt obrate.. Kdo je prej zacel pospesevat? Kdor prvi stisne gas, ima prednost. ... tezko je primerjat zanesljivo..

Passat pa bi moral dosezt dobro koncno hitrost na racun dobre aerodinamike... tak da bi znal it 195 realnih
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi Ne apr 01, 2007 5:33 pm

TDI freak je napisal/-a:1. Poraba je normalna mam tut sam 110KM passata pa pije isto 8)
2. Končna bi lahk bla mal višja, men gre po ravnem na AC 210 :-P
3. Primerjava z Bravotom je nesmiselna saj je le ta veliko lažji ;)

am 210 ti gre po ravnem ?? kolko mas prevozenih km? keri letnik ? limuzina al caravan?
Lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne apr 01, 2007 5:48 pm

Pavka je napisal/-a:Mogoče bi lahko dal kakšno idejo inžinirjem v Formuli 1.
:D :rofl :rofl :rofl

No inžinirji pri audi-ju so TDI tehnologijo uspešno prenesli na dirkalne steze predvsem v LeMans 24 kjer je TDI audi zmagal :P :P :P :P

Drugače pa fantje ne se slepit kolk vam gredo 110Konjski mlinčki,ker si tui sam lastim ta motor in vem česa je zmožen in česa ne.Naj kdo primerja končno,ki jo dobi po števcu in končno po Climatronicu pa bo vidu kolk števci lažejo tut do 15km/h pri najvišji hitrosti.
tko,da ne pretiravajte ,dsa vam passati in toledoti gredo 210 in več,ker to je čist nesmisel če leon tega ni zmožen k ma par kil man kot kšn passat.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

P_O_N_C_O
Nov uporabnik

Napisal/-a P_O_N_C_O Ne apr 01, 2007 10:47 pm

Blinder je napisal/-a:@ avtor: Brava te je pustila zadaj - pri katerih obratih si menjal prestave?= 3500? Ce hoces izkoristit maksimalen pospesek moras tudi malo previt obrate.. Kdo je prej zacel pospesevat? Kdor prvi stisne gas, ima prednost. ... tezko je primerjat zanesljivo..

Passat pa bi moral dosezt dobro koncno hitrost na racun dobre aerodinamike... tak da bi znal it 195 realnih

ja štartala sma z mesta ..Šparam neja avta.. menjaval sem pri blokadi torej 4.500 obratih ... prva ter druga prestava sem bil malekost pred njim v tretji pa je šel mimo ... pa do konca... njemu gre brava po števcu... cca... 205... in me prehiti na AC....

Aja pa prosim ne se kregat... glede kolk keremu gre pa to... Forum je zato da se izzmenujejo mneja .. ne pa za kreganje... če mu gre 215 km/h hvala bogu. meni žal po števcu ne gre čez 195 km/h...tak pač je.. Imam pa res občutek da malo preveč pije :D

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne apr 01, 2007 10:58 pm

Jaz bi bil na tvojem mestu živčn. Bi me matralo, da avto ne gre 200. Pa saj ne moreš tak, no. 195, to ni nič. Pod nujno čip kupit in upat da bo hitrejši vsaj za 5-10 na uro al pa prej.

Štart ni pomemben, glavno da gre. Če noče it pa porint, ampak pol pa prek 200 obvezno.

trafo66

Re: passat 19. tdi 110 km

Napisal/-a trafo66 Po apr 02, 2007 6:20 am

[quote="P_O_N_C_O"]lep pozdrav.

Nisem uspel zaslediti dokaj podobne teme... zanima me nekaj stvari zato sem kar odprl novo... :lol:

Kupil sem passata letnik 98 model 99. Uvožen je bil iz nemčije leta 2001.In Imam pa sledeč problem.
Z 60 litrami diesla naredim cca.. 850 km.Res da se vsako jutro vozim samo 2 km. Ter drugače normale vožnje.Je pa res da delam večina kratke razdalje. Mislite da preveč pije???

Drugo. Končno hitrost imam cca.... 195 km... Probal sem tekmovat z fiat bravo 1.6 16 v pa me v 3 prestavi prehiti kot da mam 70 km :) kaj bi lahko bil vzrok?
Potem pa imam še vprašanje.. rad bi imel čip. Pa me zanima kaj je najboljša izbira
Kakšna je potem poraba kolko večja ob podobni vožnji ..

to je zaenkrat vse.. bom pa še vprašal kaJ:)

brava 1,6 16 v je hitrejši avto od tvojga pasata. mogoče ima par konjev manj ampak ima izredno posrečen motor tako da vleče za svojih 105 konjev mal bolj kot bi človek pričakoval.

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Po apr 02, 2007 8:05 am

{B}3[A]S[T]!_X™ je napisal/-a:uffff :shock: 8) Jaz resno razmišljam o menjavi avtomobila, ob tem kar berem, toledo 110 km-215 km/h :oops: , passat-110 KM-210 km/h. Če nadaljujemo po tem kopitu...130 KM passat-230 km/h, 150 KM passat blokada pri 250 km/h :twisted:
Hladni razumem te kaj hočeš povedat, samo ti preveč poudarjaš nepomembne stvari...konc koncev najbolš da jaz shujšam za 5 kg...pa bo šel avtomobil 5 km/h več na uro...potem je tudi dober vetr v hrbet...skratka tisti idealni pogoji...samo to je zanemarljivo, ne more zaradi tega vplivati končna hitrost...ali pa recimo ulavfan motor...passat je star 8-9 let...tukaj konjčki umirajo(odvisno od prevoženih), a njemu rastejo kot vidm =)Sicer pa se ne mislim kregat...samo ne razumem folka, ki si ne upa povedati realne številke in tako zavaja folk.
lp, :pivo

Mislim da je res že cajt da menjaš svoj voz za avto :EE in se voziš 21. stoletju primerno :tomidelej:

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po apr 02, 2007 8:28 am

poraba glede na kratke relacije (in mraz) čisto OK. Načelom lahko rpičakuješ da poraba pride okoli 6 litrov in pod pri relacijah nad 10 km....do tja je dobesedno 'm,estan vožnja' saj se niti motor ne segreje.

Zdaj koliko gre 110 konjski žal ne vem ker še nisem peljal. Vendar če ti gre blizu 200 mislim da je to nekako to.

Pa folk nebluzite koliko gre avto dejansko pa koliko števec kaže...možnost e vato izmerit le preko števca...torej govorimo o hitrosti po njemu..saj vsem lažejo, torej smo nekako tam tam po 'laganju'.

Pri htrostih okoli 200 km/h je potrebna že hudo velika moč....in to pri 110 kavalih nastane problem.

Jaz mam 130 konjskega čipanega pa sem prej do 190 prilezel hitro, potem do 200 je še šlo, do 210 pa se je vleklo kar nekaj časa....nise pa vlekel naprej.

zdaj po čipu je do 200 oz. 210 nekako v istem tempu kot prej do 190, nisem pa še sprobal do kam bi prilezel.,,,se mi zdi da največ sem pustil do 220..nisem niti siguren ker mi je babnica zraven bentila :twisted:

definitivno ga čipaj! Poraba ni nič večja, avtao pa je izraziteje bolj prožen - jaz pravim da takrat šele postane vozen :)

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po apr 02, 2007 8:39 am

Tudi meni se 7 litrov za opisan način vožnje zdi normalna poraba.

Končna realnih 195km/h je tudi vredu. Podatek za Golfa IV z enakim motorjem: Top speed 193 km/h. Možno pa je, da števci v različnih avtomobilih različno kažejo. Meni naprimer pri 211km/h po GPSu števec kaže nekaj čez 215. Se pravi dobrih 5km/h razlike pri nekje končni hitrosti. Avto je pa Golf IV 1.9 TDI čipan na 150KM.

Še en podatek za 110KM motor: Max. output 110.5 PS (109.0 bhp) (81.3 kW) @4150 rpm. Tiščanje čez več kot 4200, morda 4250 obratov bo edino poslabšalo rezultate.
Slika

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi Po apr 02, 2007 10:32 am

Ja jaz mam enakega tak da je cisto vredu kak ti gre...
Meni je sel 199km/h in pa pije mi tudi okrog 7L po mestu pa na kratke proge tak, da je tvoj cisto normalen vredu avto... na daljse proge ko se pelem vsaki drugi dan 100km dalec pa mi pije nekje 6.2 do 6.5L. Pa veliko srečnih prevozenih km...
LP

Scar
Nov uporabnik

Napisal/-a Scar So apr 07, 2007 8:50 pm

Dej ne bluzite, tisti ki pravite da vam gre 110km passat 210 oz. 215 na uro. S takimi neumesnimi pa res ne morte. Sam imam passata starega 4 leta in ima 131 konjev. In vam povem koliko mi gre po števcu, nič več kot 215 na uro. Pa tudi to ni realno. Tako da ...
Kaj bi pol rekl za avte z 200 konji in več. Da grejo 300+ hahahah

Pa brez zamere!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So apr 07, 2007 9:05 pm

sama kregarija.mislm a je to tok pomembn kok vm gre avto.kok od vs se jh pa voz do podna po avtocest?nbedn.men se bl pomembna zdi proznost motorja pa pospesevanje tm od 80km/h pa neke do 140km/h

Uporabniški avatar
caco1825
Nov uporabnik

Kraj: ms

Napisal/-a caco1825 So apr 07, 2007 10:32 pm

abbe je napisal/-a:sama kregarija.mislm a je to tok pomembn kok vm gre avto.kok od vs se jh pa voz do podna po avtocest?nbedn.men se bl pomembna zdi proznost motorja pa pospesevanje tm od 80km/h pa neke do 140km/h

točno tako, glede na naše ceste, glavno je da ti avto potegne da lahko brez problemov prehitevaš, ne pa končna hitrost!avto mam že pol leta pa še nisem probal končne hitrosti, v knjižici mi pa piše de je 218km/h, pa mi je čist dovolj da to vem!

LP

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne apr 08, 2007 10:40 am

Se jaz pristavim svoj piskercek.

Imam podoben (ali celo enak) motor, kot ti v Passatu - ASV oznaka.
Moj avto je lazji, a ima slabso aerodinamiko od Passata. Pije mi med 5.3 in 5.9l/100km (povprecja zadnjih nekaj tankov). Skupna poraba se giblje okrog 5.5l/100km. Bi rekel, da je tvoja poraba kar realna.

Kar pa se koncne tice - nisem nikoli sprobaval prov do poda, ker mi je skoda motorja za take bedarije. EGT so ze precej visoki pri ~190km/h in se ni za zafrkavat z drzanjem te hitrosti dalj casa, da ne bo kaj s turbino narobe.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne apr 08, 2007 11:15 am

Glede obračuna Brava:Passat. Milsim da bi bilo bolje menjavat nekje pri 4000 obratih.
Sam imam 1.9 tdi 90 km in mi po 3500 ne da kaj dosti od sebe več. Passata pa sem tudi vozil, tam je meja sicer malo višja ( nekje 4000). Torej splača se dat v višjo prestavo, ker tedaj avto bolj vleče kot pa pri 4500.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi So nov 17, 2007 1:11 pm

ob tem kreganju ce gre passat cez 195 ali cez 200 se moram kar krepko nasmehnit.
Sam imam passata l. 97 110km nečipan in nič posebnega ni na njem razen apex športni amortizerjev. Aja pa motor in menjalnik sem menjal lani pa turbino letos vndar z samimi orginali.
Avto sem spravil do konca. in z tem res mislim do konca obratomer do konca čez rdeče polje ravno tako pa tudi števec za hitrost ki kaže do 220km/h prbl. 230 po moji oceni ker pa imam 17col kolesa je hitrost bila za kak odstotek večja.
za dokaz pametnjaovičem še slkca pri 200
Priponke
DSC00129.JPG

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So nov 17, 2007 2:10 pm

To maš prah pred števcem?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov