Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Sr apr 25, 2007 9:56 pm

Podpiram to. Če se servis obnaša tako ležerno, pomeni, da je nekaj narobe. In ponavadi je tako, da riba smrdi pri glavi. Šele ko jih kakšna inšpekcija res močno rukne s kakšno veliko denarno kaznijo ali podobnim ukrepom, se tovrstni kerlci prebudijo iz spanja kot Trnuljčica.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če apr 26, 2007 8:16 am

Mick Jerry je napisal/-a:Aja sej res, če ne pelješ avta na pooblaščen servis ti ne velja garancija. Ja to pa res ja. Pa servisna knjiga ni potrjena. Pa ni strokovno narejeno. Pa...

Lej sej se čist strinjam z tvojo izjavo, ampak ko pa prodajaš avto ti hoče pa vsak imet servisno knjižico in vsa potrdila o delih na avtu, ker drugače ga težko prodaš po neki razumni ceni. Sej če ga voziš na redni servis samo tisti čas, ko je v garanciji, se pravi 2-3 leta ni take panike.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če apr 26, 2007 8:55 am

Ja tile servisi res k......
Iz izkušenj lahko povem, da je servis Porsche se ok, ampak poraz sta pa Autodelta in Kondor....ampak lahko pohvalim pri Kondorju šefe, kajti, ko smo šli direkt do njih se je marsikaj spremenilo nabolje in tudi avto je bil potem tak kot mora bit, ampak žalostno je, da oni sploh niso vedeli kakšen odnos imajo njihovi podrejeni do strank,predvsem če avto na servis pripelje ženska......

LP

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če apr 26, 2007 9:08 am

Kritik je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Lej sej se čist strinjam z tvojo izjavo, ampak ko pa prodajaš avto ti hoče pa vsak imet servisno knjižico in vsa potrdila o delih na avtu, ker drugače ga težko prodaš po neki razumni ceni.

ja ful je težko dobit poštemplano knjigco pa račune za dele.....celih 10€ košta.....
tisti, ki kupuje avto in se le malo spozna na te stvari ga ne zanima knjižca pa računi....ker takoj opazi al je avto servisiran itd...sam pustmo zdej to, to je za eno drugo debato.

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Če apr 26, 2007 7:18 pm

radar je napisal/-a:Ja tile servisi res k......
Iz izkušenj lahko povem, da je servis Porsche se ok, ampak poraz sta pa Autodelta in Kondor....ampak lahko pohvalim pri Kondorju šefe, kajti, ko smo šli direkt do njih se je marsikaj spremenilo nabolje in tudi avto je bil potem tak kot mora bit, ampak žalostno je, da oni sploh niso vedeli kakšen odnos imajo njihovi podrejeni do strank,predvsem če avto na servis pripelje ženska......
LP

Ja al se pa delajo, da ne vejo.

Jz mam že poln falus določenih servisov -Avto LEV Vrhnika in vodij servisov, direktorjev salonov, kjer me opozarjajo oz. svetujejo nej ne bom pameten pa da zlorablam informacije(oni bojo men o zlorabljanju inf.), ker da je z avtom vse ok. Dostkrat si krijejo hrbet -govorim za točno določen primer, hočjo prkazat kot da je stranka neumna ok. rečmo zatežena, pa oni niso nikol nč krivi, pa tut če mu 5krat poveš kaj je narobe še zmer ne bo naredu tega k on je mehankar stranka nej bo pa tih, k itak ne ve... Na konc ma pa stranka prov. BRAVO.Zarad določenih deb.... k vse vejo ampak nč, se ti lahko zgodi, da tut na kermu drugmu servisu nočjo več avta zrihtat, tko k se je men. In to vse zarad enga FUL brihtnga... :evil: , k ti povzroči ogromno stroškov, zgubljanja živcev in poneumljanja z njihove strani, pa še avto ni zrihtan tko k bi biv ob normalnem servisiranju in posluhu do stranke že zdavnaj!

POLOM!

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe nov 16, 2007 4:44 pm

Tudi jaz imam zel oslabe izkušnje s Porchejem (Bravničarjeva). Nasploh imajo zelo ignorantki odnos in ko prides notr v slaon je kot v starih časih k osi za kruh čakal, tuki pa mores čakat, da bodo tebe reveža se te usmilili in ti mogoče popravili avto.

Cene so itak nore, navaden uraden servis (menjava olja, zav. tek, tek. za brisalcem ...) je koštala okrog 250EUR. Da ne omenjam kakšen račun je bil ko sem dal popraviti ključavnico ali pa štrihati ene praske na odbijaču. Človk more met res Porscheja da alhko hodi na Porsche servis.

Polega tega so m iv dveh priemrih naredili škodo na avtomobilu i nto kar konktretno (vdrtine na večih koncih). Seveda k osem jih soočil z dejstvih ni nboen vedu nič o tem, tisti vodja servisa pa že na prvi pogled zgleda podmazan z vsemi žavbami. Ne vem če kdaj sploh vidi servisn odelavnico od blizu, vsekakor pa zna zelo dobro manipulirati z strankami. Čeprov so rekli da bodo dele zamenjali na lastne stroške, jih seveda še do sedaj niso (kao jih ni na zalogi, kar so seveda laži).

Tista nadomestna vozila zmeraj dobiš brez bencina, za tisto ceno ko za njih plačaš bi moral dobit še šoferja. Zgodilo se je tudi, da sem (ne)porpavljen avto dobil nazaj, manjkalo pa mu je 3/4 tanka bencina ! In pri tankanju je bilo opaziti, da je bil za ta tank poraba izredno nad povprečjem, tako da ga je očitno nekdo zelo pritiskal. Na Porscheju seveda ne, oni so svetniki.

Tudi mene tam ne vidijo več, me pa res zanima, ali je sploh kak VW servis v LJ in okolici, kjer še izvajajo primarn odejavnsot, se prav servis, ne pa nategovanje strank d.o.o. ?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe nov 16, 2007 4:57 pm

LeQuack je napisal/-a:Tudi jaz imam zel oslabe izkušnje s Porchejem (Bravničarjeva). Nasploh imajo zelo ignorantki odnos in ko prides notr v slaon je kot v starih časih k osi za kruh čakal, tuki pa mores čakat, da bodo tebe reveža se te usmilili in ti mogoče popravili avto.

Cene so itak nore, navaden uraden servis (menjava olja, zav. tek, tek. za brisalcem ...) je koštala okrog 250EUR. Da ne omenjam kakšen račun je bil ko sem dal popraviti ključavnico ali pa štrihati ene praske na odbijaču. Človk more met res Porscheja da alhko hodi na Porsche servis.

Polega tega so m iv dveh priemrih naredili škodo na avtomobilu i nto kar konktretno (vdrtine na večih koncih). Seveda k osem jih soočil z dejstvih ni nboen vedu nič o tem, tisti vodja servisa pa že na prvi pogled zgleda podmazan z vsemi žavbami. Ne vem če kdaj sploh vidi servisn odelavnico od blizu, vsekakor pa zna zelo dobro manipulirati z strankami. Čeprov so rekli da bodo dele zamenjali na lastne stroške, jih seveda še do sedaj niso (kao jih ni na zalogi, kar so seveda laži).

Tista nadomestna vozila zmeraj dobiš brez bencina, za tisto ceno ko za njih plačaš bi moral dobit še šoferja. Zgodilo se je tudi, da sem (ne)porpavljen avto dobil nazaj, manjkalo pa mu je 3/4 tanka bencina ! In pri tankanju je bilo opaziti, da je bil za ta tank poraba izredno nad povprečjem, tako da ga je očitno nekdo zelo pritiskal. Na Porscheju seveda ne, oni so svetniki.

Tudi mene tam ne vidijo več, me pa res zanima, ali je sploh kak VW servis v LJ in okolici, kjer še izvajajo primarn odejavnsot, se prav servis, ne pa nategovanje strank d.o.o. ?

vidm da nism edini..

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe nov 16, 2007 5:10 pm

Bojkot Porscheja ! :D

Polooo, pa si našel že kak dober VW servis ?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe nov 16, 2007 5:57 pm

na drugmu forumu hvaljo "starga" Mesojedca za VW...tko da bomo sli letos tja...

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Pe nov 16, 2007 7:35 pm

Lahko ga pelješ k Jakšetu v Pirnče.

http://www.avtomobilizem.com/modules/se ... .php?id=81

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Pe nov 16, 2007 7:43 pm

Model upam da nimas pistole... :)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe So nov 17, 2007 10:46 pm

Kritik je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Aja sej res, če ne pelješ avta na pooblaščen servis ti ne velja garancija. Ja to pa res ja. Pa servisna knjiga ni potrjena. Pa ni strokovno narejeno. Pa...

Lej sej se čist strinjam z tvojo izjavo, ampak ko pa prodajaš avto ti hoče pa vsak imet servisno knjižico in vsa potrdila o delih na avtu, ker drugače ga težko prodaš po neki razumni ceni. Sej če ga voziš na redni servis samo tisti čas, ko je v garanciji, se pravi 2-3 leta ni take panike.

S temle se pa ne morem strinjat. Jaz svoje avte vzdržujem sam takoj od momenta, ko ni več v garanciji. Avte vzdržujem zase in ker sem od avta odvisen (služba) moram vse kar delam dobro narest. Človek, ki je od mene kupil Cordobo jo je komplet pregledal, obrnil celo, mašina po nekaj več kot 200k km nikjer ni puščala olja...
Če pa fašeš kupca, ki pride po servisno knjižico mu pa lepo poveš, da so veliki pooblaščeni servisi učne delavnice za vajence in ta tiste štempiljke niso prav veliko vredne.
Fotrov kolega je nekaj let zaporedoma vozil Citroen Viso na pooblaščeni servis. Ker je delal zelo malo km (4 leta, 12k km) mu niso menjal olja. Prvi majster, ki je ga dobil na dvigalo, je vidu kilometre in si rekel, k*** ga gleda in ni zaemnjal olja, nasledni je sklepal, da je na prejšnjem servisu bilo olje zamenjano... in tako dokler avto ni zaribal. Potem je bil pa direndaj.
Drgač sem pa tudi že od pooblaščenca slišal - "Ni problem, za tvoj avto ti zrihtam štemplje za servise, saj vem, da ga dobro rihtaš..."
Če jaz kupujem avto mi knjižica pač ne pomeni nič... Avto je treba pregladat od a-ž, preverit mašino, bremze, druge vitalne dele...
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER Ne nov 18, 2007 9:37 am

LeQuack je napisal/-a:Bojkot Porscheja ! :D

Polooo, pa si našel že kak dober VW servis ?

Jaz hodim na servis k AVTO SLAK-u v Trebnje že 9 let in sem z njimi zadovoljen, šefi pa so prijazni in ustrežljivi in te vedno vprašajo, če je še kaj treba poleg rednega servisa. Olje lahko prineseš sabo, sam pa poveš naj ti ne dolivajo tekočine za pranje stekla ali pa hladilne tekočine in to lahko storiš doma tudi sam in še ceneje pride. Z avtom pa delajo skrbno in pazijo nanj. Si pa lahko vseskozi zraven ko ti ga servisirajo, to pa ne velja za Verovškovo in Bravničarjevo kjer piše na vratih ''nezaposlenim vstop prepovedan''. Serviserji predvsem gospod Jože kateri je že malo starejši pa je maček za VW, Audi, Seat, za njega rešiti še tako zahtevn problem je mala malica. Ko se naročiš na servis se tega urnika zelo držijo in so točni, glede na dogovorjen termin. :D :tomidelej:
TDI POWER

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Ne nov 18, 2007 8:34 pm

No, teli pri Slaku so pravi. Vedo od kod jim soldi za plače...
Sicer pa čisto vseh reči res ne morem sam narest. Menjava lagerja na sprednjem kolesu npr... Sem bil s Cordobo zaradi volanskega mehanizma pri Vargalantu na Vrhniki, avto že na dvigalu, pa ta domača reče, naj grem ven iz delavnice... jaz pa: "Ko grem jaz ven, gre ven tudi avto." Pa se ni dala... Pa rečem: "Prav, potem pa avto dol z dvigala in grem drugam."
Avto je seveda ostal na dvigalu, jaz pa zraven :-)
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne nov 18, 2007 9:11 pm

lejte,jest pa vozim svoj avto k Miheliču pooblaščen za audi vw,pa sm zaenkrat še kar zadovoljen,so prijazni pa si lahk tud zravn ko ti ga popravlajo,sam to bo samo do takrat ko bo garancija pol bojo pa servisi doma čisto vse,kar je sigurn je sigurn saj veš kaj zamenjaš

Luky

Napisal/-a Luky Ne nov 18, 2007 9:14 pm

fak... so invalidi ni kej...
sicer se vedno v vsaki delavnici zgodi kdaj kakšno odstopanje barve...
ampak se seveda to popravi!
js se ne spomnem kdaj bi se pr nas zgodl kej tazga da bi stranki kej zloml...
pa ne morš da ti grejo šipo ubit...

west200
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a west200 Če nov 22, 2007 9:34 am

sam so res invalidi tako na verovškovi kot na bravničarjevi. Sm meu eno težavo na bravničarjevi. Mogu sm zamenajt celotno ogledalo in komplet letvice na voznikovi strani. Pridm v pet. na bravničarjevo in mi sprejemnik reče da zdej nima časa da naj pridm u pon. Jest ga gledam pa mu rečem naj se ne zajebava k jest nimam časa se vozt vsak PO***AN dan do njih. No in kr naenkrat ma cajt in gre pogledat avto in mi reče da bodo poštrihal nove letvice in špegu in naj se vrnem v torek. Avto prpelm v torek ga pustim tm in pridm čez ene 2 uri nazaj. kaj vidm? Špegu je biu kul, ampak letvice so ble udarjene, no poštrihane so ble lepo. Pa dej človek ne me jebat k da ne bom opazu, tko da sm reku da lohk komplet letvic kr naročijo in spet jovo na novo. No u drugo je blo pa dobr najen in tut barva se ujema.
west200

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe nov 23, 2007 2:04 am

Potem si še dobro prišel skoz, praviš... ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Če mar 13, 2008 1:05 am

šele sedaj sem to temo opazil, in se nisem mogel upret temu, da še mojo zgodbo z njimi prilepim!
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Res, so nategovalci, da jim ni para!!!! KRETENI! K njim sem šel samo še enkrat, to pa samo zato ker nisem našel nobenega servisa, ki bi bil v soboto odprt :(

Mogoče kdo pozna kšnga ki je tudi ob sobotah ... učasih pride kaj nujnega :(

BLACK1
Nov uporabnik

Napisal/-a BLACK1 Pe mar 14, 2008 11:39 pm

TUDI JAZ SEM IMEL PAR PRIGOD Z GOSPODI NA PORSCHEJU NA BRAVNIČARJEVI.
ENKRAT SE MI JE POZIMI ZARADI ZMRZALI SNELA CEVKA ZA PRANJE ZADNJE ŠIPE. ODŠEL SEM NA PORSCHE DA MI UŠTIMAJO POPLAVO NA ZADNJIH VRATIH. AVTO PUSTIM TAM IN ME POKLIČEJO PO 2 URAH DA SO ZRIHTAL. PRIDEM PO AVTO IN MI PRASCI IZSTAVJO RAČUN ZA 12.000 BIVŠIH SIT. ZAMENJAL SO 10 CM DOLGO CEVKO IN SPROBAL ČE DELA, TO VZAME MEHANIKU NAJVEČ POL URE ČASA. AMPAK ONI SO MI ZARAČUNAL ENO URO DELA IN CEVKA JE KOŠTALA 4000 SIT. ZA TA DNAR SI JE KUPIM 100 METROV!!!!
OD TAKRAT ME NE VIDIJO VEČ BLIZU. UPAM DA SE BODO ŠE DOLGO LAHKO SPREHAJALI PO SALONIH OBLOŽENIH Z MARMORJEM IN STEKLOM IN LUPILI NAIVNEŽE.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov