Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 11, 2008 10:15 am

...če bi bilo zunaj sedaj -25 bi se krasno vozil, tako pa kot si napisal "se upira" - lahko doma "potegneš ven" pa v cisterno (če kurite na kurilca) stočiš, pa boš miren, samo če res ni več kot 10 litrov, resnično nebi smelo bit problema....

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI To mar 11, 2008 10:26 am

Iz tvojih ust v božja ušesa. :?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To mar 11, 2008 10:51 am

MatrixMPI je napisal/-a:Iz tvojih ust v božja ušesa. :?

drugega ti tudi ne preostane kot pa da iztočiš ven in doliješ polnega z dislom, predn to narediš pa pokliči "svojega mehanika" za nasvet itd...

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR To mar 11, 2008 11:36 am

Za tolažbo. Poznam primer, ko je v HDI-ja, v prazen tank, nalil polno bencina in naredil še 13 km. Teh 13 km je šlo sicer bolj počasi, z prižgano lučko za okvaro motorja, ker pa je to bilo že v navadi pri tem avtomobilu, da občasno ne gre nikamor in svetijo lučke, sploh ni pomislil na to da se je zmotil pri tankanju. No to je potem ugotovil šele mehanik, da dizel le ne laufa lepo na bencin.
Posledice, zaenkrat jih na srečo ni.
Mehanik je iztočil bencin, opral filter ter nalil nafto. Avto ima od takrat prevoženih še cca 20kkm, poraba je normalna, kakšnih problemov zaradi tega ni, tako da se je vse skupaj lepo izšlo. :)

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P To mar 11, 2008 11:42 am

mišek je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima. Doma imam eno kanglo 20 L ene take mešanice bencina in nafte, ko je sestra enkrat pomotoma tankala bencin v HDi. (Je še pravi čas opazla, tako da sploh ni zalaufala) Blo je pa tako, da je na približno 15L nafte nalila 30L bencina.
Zdaj pa mene zanima ali bi lahko zdaj jaz to mešanico porabil v mojem bencinarju. Tako da bi recimo na en rezervar (50L) dal kakih pet litrov te mešanice?
Ali lahko to kaj škodi motorju, da bi bilo recimo kaj narobe s šobami, ali pa katalizator?
Malo sem probal enkrat dat v kosilnico BCS pa predvsem pri odvzemu gasa kar lepo pokadi, zato me je malo strah to mešat v avto, da ne bi potem začel kaj kašljat. :oops:

Lažje bi bilo, če bi povedal za kater avto gre. Ne vem kaj se vsi neki smejejo.. Če gre za star avto, če bi po malem dolival, ne bi smelo bit problema. Starejši in bolj "na grobo" narejeni avti oz. bencinski motorji so prebarvili tudi 2/3 bencina in 1/3 nafta oz. celo razmerje 50:50, tako da če daš dcl nafte noter, ne bi smelo bit ne vem kaj narobe. Vseeno se pa to odsvetuje za novejše motorje, kjer je vse tko komad obutljivo in na fino narejeno....

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI To mar 11, 2008 12:46 pm

XTR je napisal/-a:Za tolažbo. Poznam primer, ko je v HDI-ja, v prazen tank, nalil polno bencina in naredil še 13 km. Teh 13 km je šlo sicer bolj počasi, z prižgano lučko za okvaro motorja, ker pa je to bilo že v navadi pri tem avtomobilu, da občasno ne gre nikamor in svetijo lučke, sploh ni pomislil na to da se je zmotil pri tankanju. No to je potem ugotovil šele mehanik, da dizel le ne laufa lepo na bencin.
Posledice, zaenkrat jih na srečo ni.
Mehanik je iztočil bencin, opral filter ter nalil nafto. Avto ima od takrat prevoženih še cca 20kkm, poraba je normalna, kakšnih problemov zaradi tega ni, tako da se je vse skupaj lepo izšlo. :)

Samo to je skupni vod ane? Ni klasičen turbo dizl z bosch pumpo?
Jao, in zdej mi ni jasno kako naj avto domov spravim, kjer ga lahko v miru porihtam.
Pozna kdo koga, ki to naredi "hassle-free" pa za normalno ceno.

Center Ljubljane.

Al naj kar AMZS kličem. :?:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To mar 11, 2008 12:57 pm

če si član, ti bo pomoje AMZS res najcenej....

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie To mar 11, 2008 1:09 pm

Minili so časi, ko smo pozimi vlivali cca 5% bencina v dizle.
Ja klasične bosch črpalke so marsikaj pregutale.
Danes so sistemi vbrizga bolj občutljivi. Tudi po denarnici te bolj ubrišejo
Izčrpaj rezervar, zamenjaj filter pa boš mirno spal.

mišek:
tisto kanto pa šenkej kakemu kmetu ali mehaniku. Za pranje šmirastih delov je
to zelo dobra zadeva.

Uporabniški avatar
Miha Gorišek
Novinec

Napisal/-a Miha Gorišek To mar 11, 2008 1:48 pm

mišek:počak še par mescov pa boš lahk s tistim bencinom pa nafto kosil s tisto kosilnco.. :)

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI To mar 11, 2008 2:00 pm

Poklical kolega, razložil situacijo. Rekel da ni problem. Bo spumpal pa spucal kar je treba pa bo.

Upam samo, da bo avto naredil še te tri kilometre do delavnice.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To mar 11, 2008 2:09 pm

Natankal ene 6 litrov super 95 v Cliota DCI, se spomnil kaj sem ušpičil, poklical Renault minuto, pa so rekl nč bat samo polnga nafte do konca, in res ni bilo nič narobe 8)

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI To mar 11, 2008 2:35 pm

Jah, pri men je mal cvikal. 10:40 razmerje je kar visoko. Skoraj še enkrat več kot pri tebi s 6 litri.

Pa mi je spet žal, da drugim tankam več kot je treba. Kao prijazen pa zajeb*** vse po spisku. Tistga varnostnika, ki je tam po pumpi usmerjal promet bom pa pretepu. Ker me je čist iz tira vrgu, ker se mi je že tko mudilo.

Držte pesti, da pridem do servisa. Oz. da bo kripa stara vžgala. ;)

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 To mar 11, 2008 3:22 pm

fotr je tko enkrat falil...je u xantio 2.0 HDi natankal okrog 10 litrov bencina...je reku da se mu je nekam čudno števec vrtel ko je tankal (takrat je bil bencin še občutno dražji od nafte)...no potem je do vrha natočil nafto (v tanku je bilo približno 10 litrov bencina in pa približno 50 litrov nafte) in ni imel nobenega problema...še sam je reku da mu sploh ni blo jasno kako je to mogoče...edino kr smo opazili je bilo to da je avto mogoče mal pokadil dokler se ni segrel...in to je blo tudi vse...aja...pa na delavno temperaturo se je prej ogrel...
Never settle for a moment of mediocracy.

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI To mar 11, 2008 3:35 pm

Ja, pri meni je verjetno problem, da je že potegnilo bencin not. Čisti.
Če tole znucam pa pride do mašine mešanca dizla in bencina bi blo verjetno OK.

Samo vseen imam mal slabe vesti, ker sem tak kot ena parna lokomotiva. Smrdim pa tud kot ena svinja. Je blo še men v avtu slabo, kaj šele tistim za mano. :roll:

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Re: Tankanje bencina namesto nafte ...

Napisal/-a tomson So avg 06, 2011 11:16 pm

da obudim mal temo, v glavnem foter je tankal v dizla benz, v tanku je blo četrt dizla, on pa do fula benz noter ... avto sem potem peljal naslednji jaz ene 5 kilometrov nakar je avto začel malce trest pri pospeševanju (podobno kot da bi v drugi prestavi štartal) ... potem pa sporočilo engine system fault, pol pa avto ni več vžgal

zdaj kaj vse lah pričakujem da je hin, potrebno menjat, kaki bodo okvirni stroški?

hvala
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So avg 06, 2011 11:41 pm

Kot prvo,bo potrebno vso gorivo izprazniti iz rezervoarja,zamenjati naftni filter. Verjetno bodo s testerjem pobrisali napake,ki jih je zaznal motorni računalnik. Natočili bodo nekaj litrov nafte,da se boš lahko pripeljal do prve črpalke in do vrha natočil gorivo.

To bo verjetno to,kar ti bodo storili na servisu....

... bencin med nafto,pa ni nikoli priporočljiv,saj lahko pride do poškodb visokotlačne črpalke,šob... je pa spet odvisno,nekateri avti so bolj občutljivi na to,če je vmes kaj bencina,drugi manj.... vedi pa,da je v vsakem primeru potrebno izprazniti rezervor,kot pa se voziti in upati,da bo vse uredu...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Ne avg 07, 2011 11:54 am

sklep:

amzs je odpeljal avto, smo spumpali benz ven pa nafto nalili a kljub temu avto ni vžgal zaradi sistemske napake engine system fault, za kar bodo poskrbeli pri fordu, da resetirajo ecu

možakar na amzsju je reko da je dost takih primerov in da ponavadi ni potrebe po menjavi ničesar
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne avg 07, 2011 7:50 pm

to so itak eni fušarji. kaj je tako težko zamenjat še filter? itak ga je treba občasno menjat in če ti je v tem primeru to težko naredit...ah, saj ni moj avto...
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov