Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Ne jul 29, 2007 12:04 pm

kaj pa po tvojem ne razumem, a sem kje oporekala Abbe-vi trditvi o prikazu hitrosti na stevcu pri dolocenih obratih?

omenila sem samo zakaj ima mogoce visjo porabo, ki pa ni dejansko visja, to je pa vse kar sem hotela povedat in ne vem zakaj bi to bil offtopic z moje strani

tudi glede stevca mi je jasno, pa saj to vsak ve, da je umerjen na predpisano dimenzijo gum, pa se to "laze" za par odstotkov napram dejanskim meritvam

pa brez zamere
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Nenavadna sprememba motorja

Napisal/-a MacTron Ne jul 29, 2007 12:13 pm

off:
ne vem ali se vedno ne dojamete da avtor natolcuje s temi posti iz dneva v dan in da vas hoce se med seboj skregat oz. zmesati mnenja... drugace pa nas je ze vse oznacil za
nerazgledeneze in stem potrdil tudi svojo "razgledanost" na vseh temah
ne samo na tej ki je trenutno "aktualna"...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jul 29, 2007 12:45 pm

HyundaiPower je napisal/-a:Ti ne streljaj bedarij, kaj misliš da boš dal na avto 13 col kolko z gumo 145/70-13 al pa 225/45-18 da bo števec isto kazal al kaj, malo se zamisli pa preračunaj. Že pri recimo 3% odstopanja med premerom koles pride do laganja števca. Sepravi če imaš večje kolko kot serijsko ti bo števec kazal majn, če pa manjše pa več. Posledica je da ti števec kaže 120 z večjo kolo ti bo majn in stopiš na gas da prideš do iste hitrosti in kaj je pol, večji obrati.

da nebom crknil od smeha v tej temi :har :har :har :har :har :har :har :har

HyundaiPower je napisal/-a:Imama oba nekako prav ja, ti glede senzorja motorja jaz pa kolesa :) Če je senzor na kolesu oziroma za obrat kolesa ne more isto kazat z kolesom ki ima manjši premer in tistim ki ima večji. Če je pa senzor glede na obrate motorja in podobno potem pa res nima veze kolo, se opravičujem.

Nebom pametoval preveč sem posplošil stvar na starejše avtomobile brez računalnikov.

tudi če je senzor na kolesu ta senzor ne ve, da imaš ti večje gume gor in da je obodna hitrost večja, ker obrati kolesa bodo še vedno isti :har :har :har :har :har

HyundaiPower
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a HyundaiPower Ne jul 29, 2007 12:49 pm

Ma dobro je ja, se bom še te jez mogu začet smejat al ka 8)

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne jul 29, 2007 2:15 pm

Hyundai Power - ti maš čist prav! Ti stoodstotno stojim ob strani.

Ampak (there's allways a but...) 8) števec v avtu ti kaže hitrost glede na obrate iz menjalnika - tja gre tista zajla za števec, ne glede ne ta kok ma avto elektronike, vsi tam merijo. In če avto zazna, da se ti zajlaobrne 15x v sekundi je to pač njemu podatek, da se voziš (recimo) 120 km/h in to ti na števcu tudi pokaže. Če imaš pri 100 km/h 3000 obratov, imaš pri 120 km/h 3600 obratov in pika. Prestavno razmerje se ne spreminja. Zdej če daš ti gor večjo gumo, in senzor v menjalniku zazna 15 obratov v sekundi, ti na števcu zopet izpiše hitrost 120 km/h, čeprav je pa tvoja dejanska hitrost seveda večja.

Torej vsi mate prou, zdej gremo pa na pivo (kdor ne vozi) ali na tekilo (za ostale... :P )
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov