Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Kraj: krško

Napisal/-a papak So avg 18, 2007 4:21 pm

Iz osebnih izkušenj lahko povem, da se je do sedaj za daleč najbolj učinkovito pokazala industrijska pena ARMAFLEX npr. za oblaganje ventilacijskih kanalov. Cena sicer ni majhna (cca bivših 6000 SIT / m2), vendar so lastnosti pene neverjetne, saj delujejo kot zvočni in toplotni izolator, ne vpija vlage in je popolnoma negorljiva (na odprtem ognju vžigalnika sploh ne spremeni oblike, kaj šele, da bi se stopila ali vžgala). Lepi se jo s posebnim industrijskim lepilom, ki je zelo podoben nevstiku, vendar je prav tako negorljiv.Dobi se ga v različnih debelinah in jaz sem ga tudi nanesel v 2 različno debelih plasteh (vsaka duši svojo frekvenco).

Pri zadnjem projetku sem jo uporabil za utišanje VW Transporterja 2,4D, ki je bil pred vgradnjo glasen kot bi se peljal v traktorju, zdaj pa je glasnost primerljiva s kakšnim starejšim osebnim avtomobilom, lahko bi jo še zmanjšal, vendar sem naletel na problem pri luknji za menjalnik, ki je nisem mogel nikakor čisto zapreti tako, da bi se še vedno lahko prestavljalo.

Če koga zanima lahko pogledam za našega dobavitelja te pene, ne vem na pamet.
Spodaj so slike od vgradnje, avtomobil pa si lahko ogledate tukaj: http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=11355

slika1
slika2
slika3
slika4
slika5
------------------------
Pain is temporary. Glory is forever.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR So avg 18, 2007 4:33 pm

Maš prav, armaflex je zelo dober izolator in z njim lahko dosežeš dobre rezultate...

Ampak, nekaj argumentov proti:
- ne prilagaja se površini na katero se lepi in če nisi vešč dela z njim, ga pri polaganju zlahka poškoduješ oz. strgaš,
- je precej "debel", zato ni primeren za montažo na tla, posebej ne pri voznikovih nogah,
- cena je precej visoka, celo višja kot pri proizvodih namenjenih izolaciji avtomobila (npr. butyflex - 20 EUR/m2).

Če upoštevaš zgoraj navedene argumente, vidiš da zadeva kmalu izgubi smisel...
Slika

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak So avg 18, 2007 4:51 pm

- debeline obstajajo različne, res je da ni primeren za vse (npr. majhne) avtomobile in so včasih potrebne modifikacije ostalih stvari - kar meni sicer ni bilo problematično, ker sem zamenjal komplet armaturo in vstavil druge sedeže
- na slikah lahko vidiš, da se še kako dobro prilagaja površini, vendar je potrebno malo vaje - to priznam (slika izolacija v kabini)
- če vzameš "višji rang" armaflexa (to je ta za 6000SITov/m2, mislim da je oznaka HT) ima neprimerno boljše "performanse" od butyflexa in podobnih hoby izolatorjev

Kar se cene tiče se ga da dobiti tudi ceneje, npr. na ebayu ali pri kakem podjetju, ki se ukvarja s strojnimi montažami in jim pogosto ostaja.

Je pa res, da se je vsekakor treba najprej vprašati, če res potrebuješ toliko vnešenega truda in denarja za to kar bi rad dosegel.
------------------------

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 5:11 pm

tole pa sem jaz delu pol leta nazaj z butyflexom

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 5:19 pm

poznam tudi armaflex: in sem ga iskal... pa nikjer nisem najdu !

armaflex bi bil odličen za pod pokrov motorja, ker ne gori...

kje bi ga dobil ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak So avg 18, 2007 5:40 pm

Pa ti je kej pomagal tam butyflex? Mislim ... se je poznalo dovolj, da se je splačal?

Drugač pa armaflex morm prevert kje pri nas ga lahko dobiš ... maš pa ful varjant na ebayu ... ebay

Ta link je sam ena od variant (ta je sicer AF, ki ni sicer tabolš) maš pa še polno tega, samo moreš malo pogledat. bom pa tud jst čez tedn pogledu kje v sloveniji ga lahko dobiš.
------------------------

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale So avg 18, 2007 5:44 pm

Vem, da ga prodajajo v Imposu v Boštanju in v Celju. :D

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So avg 18, 2007 6:13 pm

jst bom tudi primoran sprednja in zadja vrata na Civicu dodatno zvočno zaščitit,ker japonci na to sploh niso razmišljali in se že sedaj čuje bolj plehek zvok,da o zunanjem onesnaževanju zvoka nena govorim.Če bi bolj glasno govoru bi se vse ven slišalo in bom tui sam res primoran ob nadgraditvi akustike razmišljat o teh zadevah
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 6:32 pm

papak je napisal/-a:Pa ti je kej pomagal tam butyflex? Mislim ... se je poznalo dovolj, da se je splačal?

Drugač pa armaflex morm prevert kje pri nas ga lahko dobiš ... maš pa ful varjant na ebayu ... ebay

Ta link je sam ena od variant (ta je sicer AF, ki ni sicer tabolš) maš pa še polno tega, samo moreš malo pogledat. bom pa tud jst čez tedn pogledu kje v sloveniji ga lahko dobiš.

ka je boljše, polica mi nič ne vibrira, pa še basi so lepši...
dej se pozanimaj za tale armaflex...

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak So avg 18, 2007 6:41 pm

bom se pozanimal, samo ti priporočam, da si pogledaš na ebayu ali če si kje blizu avstrijske meje, da se zapelješ prek, saj so cene tam nenormalno nižje.

Res dobra prednost armaflexa je tudi to, da je fenomenalen toplotni izolator ... avto lahko sedaj pustim na soncu in se notranjost po celem dnevu ne segreje pretirano - samo paziti je treba, da vetrobransko steklo ni obrnjeno direktno v sonce.
------------------------

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 7:14 pm

najrajsi bi si to najprej ogledal v živo... ne, nisem blizu meje, sem iz okolice Ljubljane

sem pogledu tale oglas na ebayu... nič ne piše kok je ta stvar debela :?:

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak So avg 18, 2007 7:17 pm

tale na ebayu je debela 19mm (na sliki ti piše). Do ponedeljka malo pobrskaj po internetu za armaflex pri nas, v ponedeljek ti pa sporočim kje sem ga jaz naročeval.
------------------------

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 7:21 pm

ups... to sem pa spregledal... kej veš kako z lahkoto pa se tole stisne ... lahko / težko ?
aja... no pa sej 2 CM ni dosti...
to je 1 bala 6 x 1m... za 95 eur ...

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak So avg 18, 2007 7:24 pm

hja, ta pena je precej gosta ... jaz sem jo na zadnjem delu avtomobila uspel stisniti iz 19 na ene 12mm, ampak je prišla preko privijačena bosanka ... recimo na enem mestu jo prez problema stisneš, celotno fleho pa malo težje.
------------------------

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 7:28 pm

ok, kaj pa pod pokrovom motorja...
tole bi bilo super
omenil si neko lepilo ? to se dobi pri nas ?

jaz mam zdej to originalno "zaščito" za hrup ... to bi vrgel ven

Slika

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak So avg 18, 2007 7:37 pm

jaz sem pod pokrovom in na obeh straneh požarnega zidu vso original izolacijo odstranu in vse oblepil z armaflexom, vendar tu moraš biti malo previden in po opravljeni izolaciji spremljati temperaturo saj je tudi toplotni izolator, da nisi slučajno pretiraval :P drugače pa moram reči, da je od vseh modifikacij na kombiju, ta zvočna izolacija najbol pomagal k tem, da je zdej kombi kot osebni avto. dela 100%
------------------------

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 7:50 pm

je mal jeba, ker imam jaz na požarni steni polno neki stvari pritrjenih in ene cevke/ cevi... tako da ne vem kako bi polimal požarno steno...

pa še turbino imam za motorjem - blizu požarne stene...
ne vem kako pametno bi bilo tam imeti armaflex, glede na to da se tubrina zelo greje...

našel sem v sloveniji (proizvajalca ?)
http://www.bossplast.com/?p=3&t=1&st=1&sst=1
vendar so oni samo veleprodaja....

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Napisal/-a papak So avg 18, 2007 8:25 pm

hja mislim, da bo bossplast kar tapravi ... ne spomnem se točno ker je blo to več kot pol leta nazaj, ampak zelo znana mi je spletna stran, tak da mislim, da bi znali bit tapravi. Jst sm vzel dve role po 10m (skupaj 20m2, sam kombi je le precej večji kot avto).

Kar se pa cevk in ostalega tiče, jih pa ima vsak avto :), zato pa to ni aplikacija za eno popoldne, ampak računaj da bo kar nekaj dni avto ostal v garaži ...

jaz sem si pomaga s tršim tiskarskim papirjem in sem najprej naredil šablono kako naj bi izgledalo, nato pa šele razrezal armaflex (malo širše od šablone in ga potem še dodatno obrezal). Tako ga precej ohraniš, lahko se ga pa relativno enostavno reže z boljšim olfa nožem.

na tej sliki lahko vidiš, da se ga da precej natančno aplicirat (okol obokov gum in po valovitih tleh kombija) => slika[/url]
------------------------

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man So avg 18, 2007 8:47 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:poznam tudi armaflex: in sem ga iskal... pa nikjer nisem najdu !

armaflex bi bil odličen za pod pokrov motorja, ker ne gori...

kje bi ga dobil ?

Ne vem sicer s kje si, ampak v Ljubljani se ga definitivno dobi v Merkurju (bivša Astra - jama), vseh debelin..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov