Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Rosenje Oken

Napisal/-a nevermind To sep 27, 2011 10:25 pm

Stekla v notranjosti je potrebno fajn očistit z namenskim čistilom in zamenjat kabinski filter. Kdaj se je na zadnje zamenjal kabinski filter? Preden se gre v avto se očistijo čevlji (po zimi, ko je sneg) in predpražnik (ko je dež se velikokrat vnese veliko vode). Obstajajo tudi premazi ja, ampak jih jazne prakticiram.
Pa malo poglejte če je kje kaj mokro po tapetah in v otranjosti avta. Možno da kje kaj pušča.

čara
Novinec

Kraj: Gorje

Napisal/-a čara Sr sep 28, 2011 10:45 am

Ker imajo moški vedno prav (no ja, tale pri naši hiši vse ve in hkrati nič ne vidi) :D Pravi sedaj, da se šipe sploh ne rosijo. :roll: Redni servis ima v kratkem in sem mu rekla naj jih opozori na to in vpraša kako in kaj je s temi zadevami in ker je on sveto prepričan, da mora klima lavfat ves čas, v vsakem letnem času, čeprav logika pravi drugače. Sem mu rekla naj še mehanike o tem povpraša. Če ne bo ukrenil nič, se pa jaz ne bom več ubadala s tem, ga bo moral pač preden bom jaz ta avto kam pelala še 1x z mano vred k mehaniku pelat, kjer se bodo preverile vse te stvari, ki so že opisane tukaj-cevi, filter, puščanje hladilnika, ventilator.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po nov 14, 2011 12:47 pm

Imam velik problem z rosenjem oken. Do sedaj se je še dalo nekak zdržat, je klima lepo preprečevala ta povaj, ampak danes ko je bilo pa res mraz zunaj je bilo pa katastrofa. Vlage toliko veliko na vseh šipah da ne moreš verjet, kar teklo je dol. Pa sem ravno včeraj temeljito spucal vsa okna znotrja z namenskim čistilom za stekla.
Nekak imam občutek da se je vse poslabšal odkar sem premazal s tisto krpo ki jo prodajajo na petrolu in ja bi preprečevala rosenje. En sam bull-shit...kratek čas je mogoče res držalo potem se je pa začelo, kar mavrica se je delal na šipah, nekakšni oljnati madeži. Od takrat sem že ne-vem-kolikokrat spucal okna, ampak se ves čas nenormalno rosi, če ni klime. Filter je frišen, 2 meseca nazaj zamenjan. Ne vem kaj še narediti. Ideje?
Zaznal nisem da bi avto kje zajemal vodo, tepihi so suhi. Nekak imam občutek kot da v avto prihaja nenormalno vlažen zrak...bi bilo to mogoče in zakaj? Kje najdem loputo za dovod zraka? Avto je Astra Classic II.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po nov 14, 2011 2:02 pm

čara je napisal/-a:.

čareta mamo na forumu, samo še čara se je manjkala :lol:
Alergičen na rjo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih