Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust To nov 18, 2008 12:44 pm

Sicer sem tud sam imel že 3 primere, da bi bilo treba menjat motor pa sem raje ali prodal ali pa .... tazadnji primer pustil avto doma in kupil še en identični avto.
Probaj čimveč iztržit pa vseeno povej za napako. Boš veliko mirneje spal, kot pa, da te kupec kliče nazaj.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To nov 18, 2008 12:50 pm

@Trust: To tudi nameravam, ker so mene že prinesli okoli, in sem se takrat zaklel da nikoli več in da sam nikoli ne bom takšen! zato mi ni panike o napaki tukaj po forumu razpravlajti, ker vem da lahko bodoči kupec (če se bo našel ) prebira forum. Ni panike. Avto bo do prodaje stal lepo v garaži na toplem, saj zaenkrat ni denarja, da bi ga kaj nadomestilo :lol:

Zanima me še ena stvar. Kako s prepisom pokvarjenega vozila? Trust ti si rekel da si imel že izkušnje. Poglej: Če želim dobiti zavarovalno premijo nazaj, moram priložit fotokopijo nove zavarovlane police kupca, ki bo registriral in zavaroval moj avto. KAj pa če ga le-ta ne bo kaj hitro zavaroval? če bo npr šel avto v dele, ali pa ga bodo dolgo rihtali? jaz bi rad premijo dobil takoj nazaj. Torej raje odjavim vozilo iz prometa, dobim vse nazaj, ter potem prodajam kot vozilo v okvari odjavljeno iz prometa?
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust To nov 18, 2008 1:26 pm

Ja, če bo kupec avto poravil zahtevaj samo kopijo zavarovalne police oz., če bo avto odjavljen nesi na zavarovalnico paprije od odjave.

Jest sem sicer imel že ogromno avtov. IMel slabe in dobre izkušnje. Imel primer, ko sem prodal avto in sem povedal kupcu, d aje motor slab jah on pa me kliče nazaj pa zahetva, da mu delno pomagam pri stroških, seveda sem samo obljubljal na koncu pa ne odgovrjal na klice. Kupcu je bila napak znana in avto je bil ugoden.

Pri spet drugem avtu meni je delal, ampak sem 100 % prepričan, da se je po prodaji avto pokavru.

Spet tretji avto povem pač, da so napake, ampak, da bom pa za čisto vsako napako povedal bi ap še odvrnil kupca od nakupa.

Samo te avti so bile stari 10 let in več in normalno, da ne more bit brezhiben.

Tako, da menim, da je najbolje, da poveš, da bo treba manjše popravilo narest an motorju, ne povej pa detajle.

Sicer danes vsak nateguje glede teh avtov, molči o napakah in, ko kupiš avto in narediš več tisoč kiloetrov se izkaže, da te ej nategnil.

V kakšenm stanju ap je trenutnoa vto

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz To nov 18, 2008 1:33 pm

davorz je napisal/-a:Lej, avto je v zelo dobrem stanju, lepo sm ga ahtu

brez rje...

še vedno me zanima kaj je bolj pametno? odjaval ali prodaja pa upat da on čimprej vrne fotokopijo? :lol:

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust To nov 18, 2008 1:50 pm

Kak vrne, vse paprije se naredi na licu mesta, če zavarovanej ne naredi kupec takoj in ga naredi naslednji dan si ti odgovren za škodo do naslednjega dne, ker se vozi na tvoje zavarovanje. Obvezno naredi pogodbo in zavarovanje na licu mesta brez tega ga ne prodajaj, ker ti bo lahko še bolj žal.
Odjavljen avto je praviloma cenejši pa čeprav mora kupec samo dve novi tablici kupit 15 evrov + prijava 15 evrov + cestnina do 50 evrov (se vrača in se tud zmanjša, če avto ni celo leto reg., ).

Odjava se dela takrat, ko ej avto nevozen (karambol, okvara na motorju) tak avto se težje proda.

Odjavljen avto se še težje proda, kot regis.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To nov 18, 2008 5:16 pm

po delih ga prodaj, če maš plac
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz So nov 22, 2008 10:43 am

Avto prodan! Hvala vsem za odgovore!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov