Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 22, 2007 7:17 am

Lučke sem preveril, vse špilajo kot morejo :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Po okt 22, 2007 10:11 am

pri tebi gre zelo verjetno za napako navitja na volanskem drogu.
To navitje služi, da računalnik natančno izračuna položaj volana in smer v katero avto dejansko gre.
Če je odstopanje ti ESP to popravi z zaviranjem posameznih koles ali celo z oduzemom moči motorja.
Ko pa to navitje ne da dejanskega položaja volana in ti že pri malem zavijanju
uklopi ESP, ker je izračunal, da ti gre avto popolnoma drugam kakor naj bi ti želel.
Tudi ko zamenjaš navitje je treba zbalansirati položaj volana .

Na VAG in narediti test. Tu druge ni.

Še nasvet: ne igraj se z napačno delujočo elektroniko. Preveč je jarkov ob cesti in nedolžnih nasproti vozečih.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 22, 2007 10:26 am

Sicer ne dirkam nekaj po cesti, sploh zdaj ko je spolzka cesta. Je boljše da ga izklopim vedno ESP ko se vozim, preden dam na tester? Se mu lahko sfuzla tud al kaj? Glede na to da počsi vozim ovinke zdaj, pa če se esp vklopi pa bremza, mislim da nebi smelo bit problema ali pač?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 22, 2007 10:55 pm

Ok, da nebom še ene teme odpiral, bom kar tu pisal dalje.

No, pred slabim mescom dni, bilo je pred servisom, je javilo na računalniku, da je olje na minimumu. Sem pogledal na šipko, bilo je tik nad MIN. Ni še bila kriza in sem dolil olje do servisa, da nebo na suho letel motor. Ni bilo panike.
Naredil oljni servis pred 14 dnevi - 3 tednov, nevem točno. In se mi spet javi včeraj za olje, da ga je premalo. Danes dolijem olje, brez da sem pred tem pogledal na šipko. In kaj ugotovim ko sem ga dolil pol litra in pogledam šipko, da ga je sedaj preveč in je nad MAX črtico. Jutri ga bom spustil nekaj ven, ker vem da to ni gut za motor.
Dolil sem ga zvečer, pelal sem se do mb, cca 15km naredil. Ko sem hotel it domov, mi spet javi za nivo olja. WTF? :shock: Odprem haubo, preverim šipko, ampak na moje presenečenje olja enako kot bilo po dolivanju, sem mislil najprej da ga je požrlo vse.
Zdaj pa meni nekaj ni jasno. Ali je kaj narobe s seznorjem, pa da javla premalo olja, čeprav ga je dovol, ali je javlo zaradi prevelike količine olja?
Glede na to, da ko javi nivo olja, bi moral biti na šipki na MIN. Če doliješ pol litra, je skorajda težko, da je čez MAX že če je prej bilo na MIN.
Motor 1.9 TDI 90konjski.
Ne gre mi v glavo to. Al sem že čisto f.kjen poleg tega avta. :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To okt 23, 2007 6:41 am

off: prodam ti megana :P kar z tablicami ga lahko maš :lol:

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR To okt 23, 2007 7:53 am

Glede ESP-ja je mozno da imas isti problem kot pri meni: pride do padca napetosti toka in modul ESP izgubi komunikacijo z racunalnikom, zato javi napako. Tako so meni na servisu povedali, ter tudi tako razlago izpisali s testerja (obcasno ponavljajoca se napaka). In v tem primeru nima kaj za ukrepat - tudi sami se zavedajo da je ta elektronika zelo obcutljiva ze ob minimalnem nihanju/spremembi napetosti.

Mi pa izpise da je ESP/ASR system defective vedno takrat ko zgodaj zjutraj grem v sluzbo in je svinjsko mraz, tako da je cisto mozna ta njihova razlaga. Se pa sprasujem ce je mozno da pride do tega padca napetosti ker sem dal za 5Ah sibkejsi akumulator, ker ko mi je original zatajil ob nedeljo nisem dobil drugega kot 75Ah na petrolu. Zadnje case po prizigu avta pocakam kake 2-3 minute da se malo "stabilizira" vse skupaj, sele potem speljem in mi po tem ne javi napake ( knock knock :lol: ). Nisem pa sprobal med voznjo ce je res ESP system defective, ker samo 2x odkar imam avto sem obcutil delovanje le tega.

LP :hi

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe To okt 23, 2007 8:05 am

Lumpy_ je napisal/-a:Ok, da nebom še ene teme odpiral, bom kar tu pisal dalje.

No, pred slabim mescom dni, bilo je pred servisom, je javilo na računalniku, da je olje na minimumu. Sem pogledal na šipko, bilo je tik nad MIN. Ni še bila kriza in sem dolil olje do servisa, da nebo na suho letel motor. Ni bilo panike.
Naredil oljni servis pred 14 dnevi - 3 tednov, nevem točno. In se mi spet javi včeraj za olje, da ga je premalo. Danes dolijem olje, brez da sem pred tem pogledal na šipko. In kaj ugotovim ko sem ga dolil pol litra in pogledam šipko, da ga je sedaj preveč in je nad MAX črtico. Jutri ga bom spustil nekaj ven, ker vem da to ni gut za motor.
Dolil sem ga zvečer, pelal sem se do mb, cca 15km naredil. Ko sem hotel it domov, mi spet javi za nivo olja. WTF? :shock: Odprem haubo, preverim šipko, ampak na moje presenečenje olja enako kot bilo po dolivanju, sem mislil najprej da ga je požrlo vse.
Zdaj pa meni nekaj ni jasno. Ali je kaj narobe s seznorjem, pa da javla premalo olja, čeprav ga je dovol, ali je javlo zaradi prevelike količine olja?
Glede na to, da ko javi nivo olja, bi moral biti na šipki na MIN. Če doliješ pol litra, je skorajda težko, da je čez MAX že če je prej bilo na MIN.
Motor 1.9 TDI 90konjski.
Ne gre mi v glavo to. Al sem že čisto f.kjen poleg tega avta. :roll:

Če hočeš dobit pravo stanje olja mora bit avto na 100% ravnem terenu, motor je treba najprej ogret na delovno temepraturo (najman 85 stopinj) potem ga pa pustiš kaki dve uri stat. Sicer boš vedno videl različne nivoje. Je pa pri površnem dolivanju vedno možnost, da ga doliješ malo preveč.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To okt 23, 2007 9:43 am

Hvala za še eno možnost xsAMOR. Bom vido kaj bo pokazal računalnik pri mojem avtu.

JoeLoe, ponavadi sem vedno malo dolil, pa sproti pogledal, kolk je nivo. Nikoli se mi še ni zgodilo v 5 letih, da bi preveč dolil. Ampak ker mi je zdaj javilo prenizki nivo, sem pač vlil noter, kolikor bi naj bilo od MIN do MAX. Mam občutek, da sploh ni blo premalo olja, ko sem ga šel dolivat. :roll:
Avto stoji na ravnem v garaži, ko preverim olje, pa avto je ogret in tud ga pustim nekaj časa, da olje steče v posodo. Pač moja šlamparija je bila tu, da nisem preveril olja na šipki, ko je začelo piskat na računalniku. :oops:

Off: Patrik, nečem ga met ker preveč skadi že brez čipa pri konstanti vožnji :lol: :P

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To okt 23, 2007 11:22 am

Ve kdo mogoče približno ceno pumpice ali kak naj napišem, s katerim lahko nekaj olja z motorja potegneš ven? Verjetno prodavajo to v trgovini z avtodeli?

Mogoče kakšna slikica tega.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če okt 25, 2007 1:30 am

Ker mam problem na kanal it k fotru, ker majo tam ulico razkopano zarad mdfking kanalizacije, pa nemorem tja prit. :lol:
Jaz pa sem zdaj v stanovanju, pa si lahko en k... naredim na avtu tu ko sem se selil :roll:

off
Am, vino ni problema zaugnit iz soda, če ga malo spiješ, ti nič ne škodi. Pravijo deci na dan za zdravje, nevem pa kaj je, če ga liter rukneš. :cry :] :pivo

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne nov 04, 2007 10:31 pm

Pozdravljeni,

ce je morda se aktualno sem resil tezavo z ESPjem... Vsaj mojim... Proble ni bil v nobenem senzorju ali nastavitvah, niti novo stelanje in resetiranje senzorjev ni pomagalo...
Z vag com-om sem na kanalu ABS kjer je kodiranje senzorja le tega na novo kodiral z novo kodo in dela sedaj vse BP.. Tezava pa je bila ker je bil le ta kodiran na platisca mer 14 in 15 palcev... Sedaj sem ga kodiral na 15 in 16 palcev in nimam vec tezav :o)
tako da to je resitev moje tezave... Ce kdo rabi naj me kontaktira in posljem podrobnosti o tem kako izracunati kodiranje abs esp modula... Imamo namrec vec razlicnih pogojev, kot so trdota amortizerjev (pri 4motion je namrec moznost tudi posebnegha podvozja za slabe ceste), mozno je nastelati velikost pnevmatik, tip motorja itd itd...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne nov 04, 2007 11:19 pm

ooooo afric, kater avto ti pa zdaj nagaja :)
joke

pojdi na petrol in naj ti ga "posesa ven"
imajo na večini petrolov...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po nov 05, 2007 12:13 am

Hmmm....zanimiva finta pri africu.

afric, maš pvt msg. :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po nov 05, 2007 6:42 am

off: lumpy če bi tvoj tak šau bi tuji bol kadiu :lol: :lol: :lol: hehe :pivo
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po nov 05, 2007 9:10 am

Le tolaži se ja. To je isto, ko nekdo ko reče na 1.2 mašino sem nabil športni filter, pa zaj leti ko pra.sica. Tebi pa začelo kadit pač namest filtra hehe :lol: :P :mrgreen:

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To nov 06, 2007 12:27 am

zdravo Afrik, za tvojo info bi bil hvaležen in bi bilo lepo, če bi mi jo posredoval, kajti meni se je občasno prižgal ESP, nakar mi je mehanik dejal, da so zelo občutljivi senzorji in naj naredim optiko. naredil sem in sedaj je o.k.. Morda je to, morda ne bi pa bilo fino imeti v rezervi tvoj predlog in rešitev
samo.mesarec@gmail.com hvala za pomoč

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To nov 06, 2007 1:12 am

@Samo, pa ti je takrat esp deloval normalno ko ti je javilo napako, ali ni delal oz so kole drsele ob grobem speljevanju?
Ker jaz sem eno lukno nabasal, mi je rahlo felno natolklo, lih da malo pajtla volan, pa sem reko, bom jo čez zimo dal porihtat, pa malo mi je optiko tud zmrdalo, volan rahlo v levo stoji, pa malo vleče avto. To mam namen porihtat zdaj ko pridejo zimske gume gor.
Zato me zanima, če ti je samo napako javilo, ali tudi dejansko ESP takrat ni deloval normalno. :)

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To nov 06, 2007 1:23 am

ne avto gre in je šel popolnoma ravno, samo sprednji 2 gomi so bile rahlo obrabljeni in sem poslušal nasvet, s tem, da mi je res bila optika nekoliko iz mere.pri speljevanju ni problemov, ker imam diesel in še nisem zakopal z gumami, na ovinku pa sem oz. v ovinek sem pripeljal 20 paa se je prižgalo. hvala bogu sedaj ne, je pa dober vedet tudi kaj drugega.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: ESP lučka + esp ne dela

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 06, 2007 8:37 am

Lumpy_ je napisal/-a:
No pa da ne bom odpiral nove teme, avto je začel pit malo več olja, ampak kadi pa ne pretirano oz. nič več kot do zdaj. Rahlo skadi ko ga do kraja pohodim, kar je normalno za čipan dizel. Pa turbina je dobla muceka, se pravi rahlo mijavka. Je krivec turbina, je dobila mogoče zrak na osi, pa zarad tega spije olje? Nevem če bi moral avto bolj kadit v tem primeru ali ne.

LP

joj joj,vidiš kupo bi mojega renoja ko nima esp-a pa nebi mel blemov,kadi pa itak isto ko tvoj (vidim da si napisal da ti je že začel kadit nekaj bol),samo da meni nena žere olja :lol: :lol: :P :P ded ne se jezit,malo heca ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To nov 06, 2007 9:52 am

Nisem pisal da kadi bolj, ampak tak kot kadi cel čas po čipanju. Pa ugotovil sem, da ne pije več olja. Od takrat ko sem ga dolil ga ni nič požrl.
Pomojem, da so prej vlivali drugo olje noer, ker je bil moj prvi servis s tem avtom kaj ga mam, pa se mu je malo obrnilo ko sem drugo olje noter vlil, ARAL 5-40, tak kot v vse ostale, pa da ga je malo spil na začetku. Zdaj ne pije več. :D =I
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 18 gostov