Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe nov 02, 2007 7:56 am

_BlisteR_ je napisal/-a:Tempomat je čist pametna zadeva.
Jest sen se tut že zanimu za tempomat pa so mi rekl da je nov tm 300-400€ z montažo.
Jest bi to rab bl za mestno vožnjo. :lol:

Kva map Bugatti Veyrona brez tempomata, da te pride tempomat 400 €? Js sem dal na Seat Leonu 85€ za vgradnjo + tempomat na uradnem servisu. Mimogrede sem prašal, koliko me pride potovalni računalnik: moja trenutna elektronika ga ne podpira, zato bi bilo treba razred armaturko, vgradit del vezja, dat nov zaslon, pa napelat kakle kolikor sem šefico servisa zastopil + naročit novo ročko za k volanu. Cena: 750€ z delom vret... tak moreš met neko res ornk drago znamko, da bi ti 400€ računal :?

Drugače pa dat vgradit tempomat, če se voziš 90% časa po mestu je bedarija, ker razen zgodaj zjutrak, mogoče dopolan in pozno popoldan, s tempomatom po mestu ne moreš vozit - ker vsakič ko zabemzaš, se ti izklopi. In potem maš več dela s vklapljanjem nazaj, kot pa z samo vožnjo (razen seveda če bi imel aktivni tempomat iz bmwja, ko ti še potem avto sam drži varnostno razdaljo in tako naprej... tisto je druga zgodba...). Tempomat je super za avtoceste ter za kraje na relacijski vožnji - npr cesta Celje-Krško, maš vas Vrhovo k grem dol pa gor čez celo vas -> tam je tempomat bomba.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe nov 02, 2007 8:51 am

tempomat (se pravi obvolansko rocko + kable + navodila za montazo) se splaca kupit kar na e-bayu, cene so od 50-100 ojrov, montaza pa odvisna od modela. iz prve roke lahko povem za golf 4 tdi pride s postnino okol 70 ojrov, montaza pa tko da da volan dol, novo rocko zamenjas s staro, napeljes kabel od volana do racunalnika pri motorju (mal jeba)...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 02, 2007 11:57 am

juhica je napisal/-a:tempomat (se pravi obvolansko rocko + kable + navodila za montazo) se splaca kupit kar na e-bayu, cene so od 50-100 ojrov, montaza pa odvisna od modela. iz prve roke lahko povem za golf 4 tdi pride s postnino okol 70 ojrov, montaza pa tko da da volan dol, novo rocko zamenjas s staro, napeljes kabel od volana do racunalnika pri motorju (mal jeba)...

tocn tko.jst sm dau za svojga okol 90 eur.(original kit)je pa treba merkat k prek e-baya kupujes da dobis zravn se kable.ker nekateri prodajajo bez kablou.vi k mate mehansi gas(na zajlo)pa boste odstel 400 eur.sj jst vem da gre na sajlo tut(tko ma corrado) ampak je pa vgradnja zlo zamudna pa draga.

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Pe nov 02, 2007 12:07 pm

abbe je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:tempomat (se pravi obvolansko rocko + kable + navodila za montazo) se splaca kupit kar na e-bayu, cene so od 50-100 ojrov, montaza pa odvisna od modela. iz prve roke lahko povem za golf 4 tdi pride s postnino okol 70 ojrov, montaza pa tko da da volan dol, novo rocko zamenjas s staro, napeljes kabel od volana do racunalnika pri motorju (mal jeba)...

tocn tko.jst sm dau za svojga okol 90 eur.(original kit)je pa treba merkat k prek e-baya kupujes da dobis zravn se kable.ker nekateri prodajajo bez kablou.vi k mate mehansi gas(na zajlo)pa boste odstel 400 eur.sj jst vem da gre na sajlo tut(tko ma corrado) ampak je pa vgradnja zlo zamudna pa draga.

a pol ma golf l.00 tko, da cenejša varijanta pride gor?
sam jst nebi to naročal prek ebaya...a druge možnosti ni?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe nov 02, 2007 12:13 pm

za diesle vem da nimajo prek zajle(golf).tko da mislm da je cenejsa varianta zate.lah se jst pozanimam za ceno ce hoces.pis mi na pm mau vec podatkou od avta pa bom prasau.

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich Pe nov 02, 2007 12:40 pm

eine problem:) avto dobim čez en mesec :lol: :lol: :lol:
jst sm tak čudn človk, mam že xenonke zbrane, avtoradio, sam na avto morm še počakat:) sam bo golf SDI, letnik 00, druzga pa newem:)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: Tempomat - naknadnja vgradnja?

Napisal/-a Voith Pe nov 02, 2007 1:32 pm

REMUS1234 je napisal/-a:Lep Pozdrav me zanima če kdo ve a j možn naknadno v avto montirat tempomat in kolikšen strošek to na bi bil??? :-P

Slika

sorry no sam sm mogu.. :lol:

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe nov 02, 2007 1:49 pm

Kael je napisal/-a:
_BlisteR_ je napisal/-a:.... ker vsakič ko zabemzaš, se ti izklopi. In potem maš več dela s vklapljanjem nazaj, kot pa z samo vožnjo

... veliko novejših vozil ima že "pametne" in ga ti samo s stiskom aktiviraš na že predhodno shranjeno vrednost, popolnoma brez brez dodatnega dela...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ Pe nov 02, 2007 2:27 pm

tistole pa nism jest napisu. :lol:
To so od Kaela besede. :!:
Jest pravm da je tempomat čist dabest in ga bi že meu notr če bi biu cenej.
No ja jest mam civic 6.g. Jest se vozm vrhnika-LJ pa še kej okol.
Ob prometnih konicah ga res ne rabiš,jest grem pa dostkrat ponoč dam in glih to je problem.Ko ni prometa in nič,omejitve so pa 50, 60, 70 in sem že dostikrat naletel na policaje.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe nov 02, 2007 2:56 pm

Osebno sem v Audija vgradil tempomat naknadno za 130€ (dobrih 60€ ročka, ostalo je delo). Vgrajuje pa en električar iz Šempetra pri Celju. Če še koga zanima naj mi piše PM, da dam točne podatke. Dela pa na VAG avtomobilih. Za ostale ne vem - bi se vsak moral malo pozanimat.

Tako pa zgleda razdrta notranjsot mojega avta zaradi vgradnje tempomata.
Priponke
Slika060.jpg
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 02, 2007 3:40 pm

je pa pomoje cnej vgradit, če maš tempomat na ročki in ne na volanu (kjer morš skor gotov še volan zamenjat, vsaj tko mi je tkrt za renault reku prodajalc).
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So nov 03, 2007 10:34 am

hladni je napisal/-a:tisti ki ga nimajo bi ga meli, tisti ki ga pa mamo ga pa nebi pogrešali.:)

Tole se nebi strinjal. Imamo dva avtomobila v enem tempomat in pogrešam tempomat za vsako ko sem na AC in s tistim ki je brez njega. Ne kupim več avtomobila brez tempomata.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr nov 07, 2007 7:57 pm

Zdravo, ko ste pri tempomatu, bi prosil, če morda ima kdo CCS(tempomat ročico) za Alfo 147 JTD se mi je zlomila. Hvala za info.
Samo :oops:

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich Sr nov 07, 2007 8:02 pm

dober večer vsem navdušencem haftnih hlapov želim. jst mam pa golfa iv SDi, l.00 in bi rad tempomat vgradil v avto. kje se da naročit in kdo to montira? hvala

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr nov 07, 2007 8:06 pm

a majo števci v avtih,ki serijsko nimajo tempomata,kej predpripravljeno za naknadno vgradnjo? sveti pol kakšna lučka v armaturi ko je tempomat,ki ga naknadno vgradiš, vklopljen al?ker vag ma dost različnih števcev z raznimi prikazovalniki.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
gmajer
Nov uporabnik

Kraj: Maribor, Koper

Napisal/-a gmajer Sr nov 07, 2007 8:24 pm

Jaz sem nekje prebral da za novo astro gtc tempomat stane okrog 100€ na pooblaščenem servisu, nevem pa če je montaža vključena v to ceno

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr nov 07, 2007 8:32 pm

golfTDI je napisal/-a:a majo števci v avtih,ki serijsko nimajo tempomata,kej predpripravljeno za naknadno vgradnjo? sveti pol kakšna lučka v armaturi ko je tempomat,ki ga naknadno vgradiš, vklopljen al?ker vag ma dost različnih števcev z raznimi prikazovalniki.

Odvisno od avta. Za Vectro C naprimer, sem na nemškem forumu prebral da ima simbol tempomata med lučkami, ampak same lučke - žarnice ali LED kaj pač ima - pa ni vgrajene. Tako da je je menda potrebno naknadno nalotati noter.

Volvo S in V40, tak kot moj, pa ima na displeju prevoženih kilometrov napis CRUISE, na vsakem modelu s takim števcem (serija med leti 2003 in 2004). In ta bi naj deloval z naknadno vgrajenim original tempomatom

Za vag skupino pa žal res nevem ;) :oops:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr nov 07, 2007 8:36 pm

vag grupa ma notr ze simbol pa tut lucko ma ze notr.tko da svet ko ga priklopis,ceprav se ni aktiviran(ga je treba na vag com dat)
Ni vse res kar napišem

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr nov 07, 2007 9:31 pm

Tempomat je zakon! Uporabljam ga na AC in v dolgih naseljih kot je Logatec, seveda če ni gužve. Vožnja na AC pa je veliko bolj prijetna, saj ni treba gledat na števec, ampak samo na cesto. V primeru zaviranja, pa se potem s pritiskom na gumb samodejno ponovno doseže zadnja shranjena hitrost. Nikoli več avta brez tempomata.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov