_BlisteR_ je napisal/-a:Tempomat je čist pametna zadeva.
Jest sen se tut že zanimu za tempomat pa so mi rekl da je nov tm 300-400€ z montažo.
Jest bi to rab bl za mestno vožnjo.
Kva map Bugatti Veyrona brez tempomata, da te pride tempomat 400 €? Js sem dal na Seat Leonu 85€ za vgradnjo + tempomat na uradnem servisu. Mimogrede sem prašal, koliko me pride potovalni računalnik: moja trenutna elektronika ga ne podpira, zato bi bilo treba razred armaturko, vgradit del vezja, dat nov zaslon, pa napelat kakle kolikor sem šefico servisa zastopil + naročit novo ročko za k volanu. Cena: 750€ z delom vret... tak moreš met neko res ornk drago znamko, da bi ti 400€ računal

Drugače pa dat vgradit tempomat, če se voziš 90% časa po mestu je bedarija, ker razen zgodaj zjutrak, mogoče dopolan in pozno popoldan, s tempomatom po mestu ne moreš vozit - ker vsakič ko zabemzaš, se ti izklopi. In potem maš več dela s vklapljanjem nazaj, kot pa z samo vožnjo (razen seveda če bi imel aktivni tempomat iz bmwja, ko ti še potem avto sam drži varnostno razdaljo in tako naprej... tisto je druga zgodba...). Tempomat je super za avtoceste ter za kraje na relacijski vožnji - npr cesta Celje-Krško, maš vas Vrhovo k grem dol pa gor čez celo vas -> tam je tempomat bomba.