... mislim da je bila rdeča ja - sedaj avta nimam več preden sem ga prodal pa sem dal not novega Bartog-ovega ker sem mislil da pušča porozna stena akumulatorjadr.otkar je napisal/-a:Magično oko je mamac za budale !!
Če hočeš videti stanje aku-ja potem bi moralo biti 6 takšnih očes, ker imamo šest stopenj- celic akumulatorja ki tvorijo celoto.
Ena švoh ali zanič, zanič cel aku.
Mad ali imaš v audiju rdečo toplo ?? in alternator od boscha ?? ker to pojasni tvoje težave z izparevanjem elektrolita.
Ti akumulatorji imajo mejno napetost polnjenja 14.4V od tu naprej visoko plinjenje.
Prestige od Fulmena recimo dela brez problemov na teh napetostih, s tem da so ga fantje ki tekmujejo z muzko (resna izvedba avtov - državni prvak), pred vsako tekmo polnili na 16.5V in zadeva je po letu trpljenja preživela in sedaj že 4 leta te dva akumulatorja živita v civilnih avtih.
Ni vsak aku dober aku..
joztom je napisal/-a: Po mojih izkušnjah je vsem tekočinskim potrebno dolivati vodo, kljub raznim nazivom.
Kritik je napisal/-a:joztom je napisal/-a: Po mojih izkušnjah je vsem tekočinskim potrebno dolivati vodo, kljub raznim nazivom.
No in kako to izvedeš, če je akumulator od zgoraj zaprt? Nikjer ni nobenega čepa, samo en velik pokrov, ki obsega 3/4 celotne zgornje ....
sašo5 je napisal/-a: da se odpret, samo niso čepi vsak posebaj, ampak v tistem velikem pokrovu so spodaj vsi kot celota gor - ko prevzigneš se ti bo vseh 6 lukenj naenkrat odprlo.....(ponavadi treba še nalepko prej dol strgat)
Kritik je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a: da se odpret, samo niso čepi vsak posebaj, ampak v tistem velikem pokrovu so spodaj vsi kot celota gor - ko prevzigneš se ti bo vseh 6 lukenj naenkrat odprlo.....(ponavadi treba še nalepko prej dol strgat)
Verjemi mi, da sem probal čisto vse načine, da bi mi uspelo pridvigniti ta pokrov... dlje kot to da sem deformiral plastiko nisem prišel. Pokrov je nabit gor tako, da se vsaj pomojem sploh ne da dol snet, razen če uničiš ohišje.
pontiac je napisal/-a:
To je res da imajo na bencinskih stare akumulatorje ki dalj časa stojijo.
Če se boš odločil za toplo si poglej prve štiri številke na dolgi kodni številki ker te pomenijo datum izdelave.
Naprimer 1311 ooo23466177 ---- tako da 13 pomeni teden v letu 11 pa je leto izdelave.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov