mark4 je napisal/-a:Olje sem vedno točil 15-40W. Sem pa pri prejšnji menjavi olja vlil še poseben dodatek Metabond old, ki kao izboljša drsnost med bati in blokom motorja in zapolni mikro hrapavo površino,.. menda na teflonski bazi ... Vendar mi prav nič ni pomagalo. Vsaj opazil nisem. Sicer pa olje redno delam redne servise na 10 tk, ne priganjam mrzel motor, vedno garažirana, ne vozim hitreje kot 90 km/h,.. Vse to zadnja 4 leta kolikor sem jaz lastnik vitare. Prej jo je imela neka ženska, kaj je delala z njo jaz ne vemPrimer ženske brezbrižnosti: rezervno kolo je bilo tako skrivljeno, da če bi ga vseeno dal npr. spredaj desno, mi sploh volan ne bi več delal in še zastonj bi imel full grobo masažo
Na vitari sem že vse živo popravil (sedeže, hardtop,nove gume,v celoti popravil prerjavene dele, barval avto, podvozje zaščitil,..
Zgleda da bo treba urediti še motor (ventili,tefloni,tesnila)
No potem bo pa upam še zdržala vsaj 100.000 km
lisko je napisal/-a:_BANDIT_ je napisal/-a:No, če boš slučajno ugotovil, da je motor hin (čeprav mislim, da ni, glede na to, kar praviš, da lavfa kot urca), potem se ti pač ne splača delat generalne ampak nekje najdeš drugo mašino, ki je dobra in samo premenjaš.
Ziher paše še od kakega drugega suzukija not, pa ni hudič, da nebi nekje dobil enega takega motorja, ki bi bil v dobrem stanju.
No ja to je spet tko....... lahk sicer super motor pa laufa 50.000 km pa adijo..... če pa se na tem spraviš delat generalno pa točno veš pri čem si. Genralna pa tud ni tko draga sploh če delaš sam.
lisko je napisal/-a:_BANDIT_ je napisal/-a:No, če boš slučajno ugotovil, da je motor hin (čeprav mislim, da ni, glede na to, kar praviš, da lavfa kot urca), potem se ti pač ne splača delat generalne ampak nekje najdeš drugo mašino, ki je dobra in samo premenjaš.
Ziher paše še od kakega drugega suzukija not, pa ni hudič, da nebi nekje dobil enega takega motorja, ki bi bil v dobrem stanju.
No ja to je spet tko....... lahk sicer super motor pa laufa 50.000 km pa adijo..... če pa se na tem spraviš delat generalno pa točno veš pri čem si. Genralna pa tud ni tko draga sploh če delaš sam.
JoeLoe je napisal/-a:lisko je napisal/-a:_BANDIT_ je napisal/-a:No, če boš slučajno ugotovil, da je motor hin (čeprav mislim, da ni, glede na to, kar praviš, da lavfa kot urca), potem se ti pač ne splača delat generalne ampak nekje najdeš drugo mašino, ki je dobra in samo premenjaš.
Tako je! Sami servisirajte avte, pa boste takoj vedli, kaj se splača kupit, pa kakšno olje v mašino nalit, pa na cesti ne boste ostali...
nebivedu je napisal/-a:lisko je napisal/-a:_BANDIT_ je napisal/-a:No, če boš slučajno ugotovil, da je motor hin (čeprav mislim, da ni, glede na to, kar praviš, da lavfa kot urca), potem se ti pač ne splača delat generalne ampak nekje najdeš drugo mašino, ki je dobra in samo premenjaš.
Lisko v nekaterih primerih je ceneje drugo mašino dat v avto, kot pa delat generalko. Mene pride generalka 200 evrov, druga mašina pa 100 evrov pa manj šraufanja, tako da raje vzamem drugo mašino.
čare je napisal/-a:važn da je castrol zanič pa od kje vam take ideje .Poznam precej ljudi ki se vozijo z ne preveč novimi vozili na castrolovo olje pa ni nobenih problemov in če ti avto žre 6 dec iolja na 1000 km potem ti ga bo žrlo z bilokerim oljem in bilokerim dodatkom
čare je napisal/-a: če ti avto žre 6 dec iolja na 1000 km potem ti ga bo žrlo z bilokerim oljem in bilokerim dodatkom
dej predn boš spet uporabu vso pamet ki si jo pojedu danes za kosilo poglej najprej na 1. stran te teme o katerih oljih sem pisal pol pa bod brihtn a je v redu!?nebivedu je napisal/-a:čare je napisal/-a:važn da je castrol zanič pa od kje vam take ideje .Poznam precej ljudi ki se vozijo z ne preveč novimi vozili na castrolovo olje pa ni nobenih problemov in če ti avto žre 6 dec iolja na 1000 km potem ti ga bo žrlo z bilokerim oljem in bilokerim dodatkom
Si že kdaj slišal za kako olje 20W-50? Predvidevam da nisi, ker se voziš naokoli še s triciklom, pa imaš še par let do izpita za moped in še 2 olimpijadi do izpita za avto.
In ja, važno je, da je castrol zanič olje, ker je to res. Samo še bumbarji ga tankajo v svoje avtomobile, pa peterletovi volilci v svoje golfe in škode, pa še tisti so spregledali.
Lahko ti pa par primerov povem, ko avtomobili pijejo olje na veliko, če ni pravo:
- Subaru na drugo olje kot na SHELL ne dela dobro in pije tut po 2 litra na 1000km, če je olje drugo.
- Honda s turbino ne pije nič olja, če dela na ELF olje (preverjeno),
- fiati delajo najbolje na SELENIO in ARAL odlično, če pa druga olja zlivaš vanje, pa začnejo štrajkat zelo hitro.
nebivedu je napisal/-a:čare je napisal/-a:- Subaru na drugo olje kot na SHELL ne dela dobro in pije tut po 2 litra na 1000km, če je olje drugo.
krypton je napisal/-a:. Nekateri se še spomnite starih olj INA DELTA 5.![]()
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov